Şimdi Ara

MR girdim Sakın girmeyin Korkutucu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
8.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Damsız girebiliyormuyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6-7 defa girdim en aşağı 20 dakika olmak üzere. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Abartmışsınız. Tamam dünyanın en güzel yeri değil tabi ki de ama gerekli olduğu durumlarda kullanmak zorundayız.
  • Sen fazla 'son durak' izlemişsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klestrofobisi olmayan anlayamaz. Doktor benden istemişti, klestrofobim var demiştim. Açık Mr'a yollamıştı Fulya'da bir yere. Makina Philips'ti o kadar aklımda.Güya açık , üstüm kapanmayacak derken baktım yavaş yavaş içeri giriyoruz. Açık dedikleri yan biraz açık üstün yine kapanıyor. Tabi donla dışarı fırlamıştım. Yarım saat konustular, ben yanında durayım falan nafile nefesim kesiliyor.

    Sonra Nişantaşında başka yere gittim, yine denedik ilk kafamı dısarı bıraktı sonra baktım çaktırmadan içeri içeri giriyorum yine fırladım. Sonra dediler maske takalım bunla deneyelim. Bu da olmazsa sakınlestirici.

    Neyse maske takıldı içi full aynalı dısarıdaki yoneten kadını goruyosun. 7-8 dakika sonra cıktım megerse kafam içerideymiş tabi. ama ben dısarıyı gordugum için problem olmamıstı.

    Yani üstüne bir şey kapanacak korkun varsa zor.
  • Sende dar alanda kalma korkusu var, teşhisi koyuyorum, benden sana kıyak 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MR a gireceklere kendimce tavsiye verebilirim. ilk MR deneyimimde tamamen içeri girmemiştim ve ayak tarafından girmiştim. ona rağmen ses ve o dar ortam beni çok germişti. sonucun iyi çıkması ve sürecin kısa olması için hiç kıpırdamadan durmak gerekiyor. o da ayrı bir sorun.
    ikinci MR deneyimimde baş tarafından tamamen girdim. daha önce yaşadığım tecrübeden dolayı kendimce kararlar alarak şöyle yaptım.
    birincisi içeri girmeden önce gözlerimi tamamen kapattım ve hiç ama hiç açmadım. aklımda hep başka şeyler hayal ettim. alan çok büyük, fazla içeri sokmadılar ki zaten gibi.
    ikincisi olduğum ortamı fazla düşünmemeye çalıştım. bıraktım kendimi ve başka şeyler düşünmeye başladım. aklıma ne geldiyse, siyaset,din,ekonomi futbol :)
    süreç yarım saatten uzun sürdü ama bana 5 dakika gibi geldi. çıktığımda görevli arkadaş sen orada uydun herhalde dedi. ben aksini iddaa etsem de galiba uyudum :)

    bu tarz,insanı gerebilecek olaylarda internetten veya başka tecrübesi olan insanlardan bilgi alarak, en kötüsünün ne olduğunu öğrenmek ve ona göre kendi çözümlerinizi üretmeniz lazım.

    ilk defa uçağa bineceğim zaman en kötüsüne hazırlanmıştım mesela. annemle beraber ilk uçak deneyimimde hava fırtınalı,uçak sürekli sallantıda,hatta 2 kez uçak piste inemeyip pas geçmişti. buna rağmen ben hepsine hazırlıklı olduğum için paniklemedim. annem de yanımda sessiz sedasız oturdu. yere indikten sonra annem sordu, nasıldı? diye. ben de, yani aşağı yukarı beklediğim gibi dedim. sonra annem saldı kendini ve dedi ki, hayatımda yaptığım en kötü uçak yolculuğuydu,sana çaktırmamak için ses çıkarmadım.

    ne kadar kötüsüne alıştırırsanız kendinizi, kötü de olsa iyi geliyor size.

    ben bu şekilde, iğne,dişçi,ameliyat gibi korkularımı yendim. siz de deneyin ve yenin :)




  • lawyar L kullanıcısına yanıt
    MR Manyetik Rezonans sistemidir Manyetizma ile çalışır Radyasyon Kaynağı olmadığı için Radyoaktif değildir ve ışıma yapmaz. Tomografi ile karıştırmayalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alvarez

    Klestrofobisi olmayan anlayamaz. Doktor benden istemişti, klestrofobim var demiştim. Açık Mr'a yollamıştı Fulya'da bir yere. Makina Philips'ti o kadar aklımda.Güya açık , üstüm kapanmayacak derken baktım yavaş yavaş içeri giriyoruz. Açık dedikleri yan biraz açık üstün yine kapanıyor. Tabi donla dışarı fırlamıştım. Yarım saat konustular, ben yanında durayım falan nafile nefesim kesiliyor.

    Sonra Nişantaşında başka yere gittim, yine denedik ilk kafamı dısarı bıraktı sonra baktım çaktırmadan içeri içeri giriyorum yine fırladım. Sonra dediler maske takalım bunla deneyelim. Bu da olmazsa sakınlestirici.

    Neyse maske takıldı içi full aynalı dısarıdaki yoneten kadını goruyosun. 7-8 dakika sonra cıktım megerse kafam içerideymiş tabi. ama ben dısarıyı gordugum için problem olmamıstı.

    Yani üstüne bir şey kapanacak korkun varsa zor.
    Önceden 1-2 defa girmiştim sıkıntı olmamıştı.Son girdiğimde gözlerim kapalı girmiştim cihaza.Sırt üstü yatıyordum.Gözlerimi açmak gibi bir hata yaptım alnımla cihazın yakınlığı abartısız 4,5 parmak kadardı.O anda kalbimin ritmini ölçseler o nasıl bir panik o nasıl bir korku ilk defa böyle birşey yaşadım.İşin tuhafı daha önce böyle bir korkum yoktu.Kendimi zar zor attım dışarı.. yüzüm kireç gibi Olmuş:)) Bir daha girecek olursam abimin yanımda olmasını isteyeceğim.Bir yandan ayağıma dokunsa bitene kadar yeterli. Bazı arkadaşlarımıza komik veya ilginç gelebilir banada önceden tuhaf geliyordu allah var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    Ben fero biladerim icin
    o kadar saçma mesaj ki yarıldım ve upladım +rap
  • Arkadaşlar mr iç katmanı kurşun alaşım ile kaplanarak üretilmektedir.Bu kurşun kapalama radyasyonu geçmesini engeller veya minimize eder.Duyduğunuz sesler flim çeken makina daire şeklinde dönerek çeker.Kısaca mr çekimi sırasında yüksek radyasyon filan yemiyorsunuz çünkü bu radyasyonu kurşun kapama ile engelliyorlar.Mr makinasının yanında telefon bile kullansanız aslında hiç bişi olmaz ve herhangi bir metal cisim üzerinizde olmasın denmesinin sebebi metal film çekiminde hata oluşturmakta yani doğru film çekilmesini engellemektedir.Bu nedenden dolayı mr çekilirken üzerinizde metal eşya bulunmasın denilmesinin sebebi budur.
  • bende koldan girdim çürür gibi acıyordu ama benim max 7 8 dk sürmüştür ilaçsızdı sanırım ilaçlı olanlar çok sürüyor ses o kadar rahatsız edici değil bence gülmemek için kendimi zor tuttum hareket etmemeye çalıştım ama o makina hareketleri falan bence komik . kolda bilmem ne sıvısı çıktı body yaparken zorladım sonra 1 2 ay body çok hafif yükte yaptım geçti allahtan . boş barı kaldırıyordum millet gülüyordu benim acım olsa kaşık kaldıramaz ama gülüyordu lale o boş barda 20kg gelir yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 7 Ekim 2019; 11:1:26 >
  • Ben giremedim daha çalışmadan çıkarın beni dedim çıktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki millet keyfi giriyor. Kendi saçma düşüncelerin yüzünden insanları tedirgin etmeye hakkın yok.
  • Boldrex kullanıcısına yanıt
    hocam bu migrene çözümyok mu? çok aradim yok. migren mi stres agrisi mi o bile belli degil tavsiye edebilecegin bir dr bir sey var mı 25 imde hayattan bezdim lanet olsun bu hastaliga

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık MR cihazları var. Onları deneyin.
  • Hocam net bir çözümü yok maalesef. Geçen sene aşı haberleri vardı avrupada ama ne oldu bilmiyorum. Sadece tedbir almanız gerek, düzensiz uyku, aç kalmak, stres,ışık,gürültü tetikleyici olabilir. Yaşım 36, senin yaşındayken daha şiddetli oluyordu ama artık şiddeti azaldı. En son doktora gittiğimde 3 tane ilaç verdi. Atak başlangıcında dil altı ağrı kesici, o da kesmezse 2. ve en şiddetli durumda 3. ve en güçlü ağrı kesiciyi kullanıyorum.
    MR girdim Sakın girmeyin  Korkutucu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sütyen_Teli

    MR harika bir şey benim için aşırı rahatlatıcı keyif bir yer :D
    Bir keresinde 1.5 saat kalmıştım içinde
    Hocam metal eşya almıyorlar siz nasıl girdiniz
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Artık eskisi gibi metal mi kaldı her yer plastik xD

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bikere biri emara girmişti. HÖöööölmüşştüüüüüü Ya bi git
  • MR, röntgen ve tomografiye göre çok daha sağlıklı, fakat kapalı alan korkusu olanlar için çok zor. Malesef bende de kapalı alan korkusu var ve mr a girdiğimizin 30. saniyesinde dışarı çıktım. Çünkü içeri girerken omuzlarım ister istemez kenarlara sürttü ve gözümü açtım.
    MR cihazlarının boyutları da farklı. Bu sebeple açık MR aradım, buldum ve ona girdim. MR sesi ürkütücü gibi görünse de, alışınca kötü değil. Benim gibi giremeyenler için anestezi yapılabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.