Şimdi Ara

motorsiklet ve motorsiklet sürücülerinden yıldım artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • trafik: kelime anlamı yol üzerindeki taşıtların belli güzergahlar ve kurallar çerçevesinde ilerlemesi.


    Motorsiklet:Silindir hacmi 50 santimetre küpü geçmeyen, içten patlamalı veya elektrik motoru ile donatılmış ve imal hızı 45 km/s’den az olan L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu araçtır.


    bunun dışında Karayolları yönetmeliğinde motolu bisikletlerin trafik sıkışıklığında araçların arasından geçebilir, şerit ihlali yapabilir, kaldırım üzerinde gidebilir, yaya üst geçitlerini kullanabilir diye bir imtiyazları yok. bisiklet yolunu kullanabilme gibi ayrıcalığı da yok


    Youtube'ta kask kamerası üzerinden yapılan çekimlerle paylaşılan kazalarda, karşı taraf motorsiklet sürücüne soruyor; senin 2 araç arasında seyahat etmen suç diye, motorsiklet sürücüsü ' ben bu trafikte ilerlemek için sürüyorum motoru' diye açık açık söyleyip, birde üste çıkmaya çalışıyor.


    motorsikletlerin fiziksel yapısı gereği 2 aracın arasından fiziklsel olarak geçme durumu var, ama gerek yerel, gerek evrensel trafik kurallarında bu fiziksel durumu kullanabilir şeklinde bir imtiyaz yok. Dahası trafik ve sürüş güvenliğini tehlikeye atmaktan ötürü cezası var.


    dolayısıyla nasıl ki makas yapan direksiyon magandalarına ceza kesiliyor, trafikte araçlar arasında geçen bu gidon magandalarına da aynı şekilde ceza kesilmesi gerek istisnasız.


    Nasılki bir kırmızı ışık yandığında, otomobil, kamyon, kamyonet, pick up hepsi bir dizi halinde durup bekliyor, motorsiklet sürücüsü de cambazlıklarla hem kendini, madem kendini düşünmüyor, karşısındakinin canını ve malını düşünüp bu şekilde akrobasi yapmak yerine kurallar neyi gerektiyorsa o şekilde uyması gerek diye düşünüyorum.


    edit: sadece motor kuryeler değil, normal motorsiklet sürücüleri de aynı şekilde. Hadi Moto kuryeyi, pizzacı iş yetiştirmesi lazım vs. diye giriyor riske.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 17 Kasım 2020; 17:3:47 >







  • Motorlu, araçların arasından geçse küfrederler. Araç arkasında, şeritte seyrine devam etse, bu sefer de niye ilerlemiyor diye küfrederler. Kural var fakat belli bir standardı yok bu işin. Bizim insanlarımız dengesiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pantherus IV -- 17 Kasım 2020; 16:48:46 >
  • çiğ köfteci ve tavuk dönerciler drone ile servis yapana kadar böyle malesef...

    evet sinir bozucu bir durum.insan kendini endonezya da sanıyor.

  • sinyalin neden araçlara konduğunu,dikiz aynaların ne işe yaradığını bilmeyen arkadaş gelmiş konu açmış .d.d.d

  • İstanbul'da bisiklet kullanıcısıyım, otomobilim de var ama şehir içi pek kullanmıyorum otomobil.

    insanlar bisiklet için en büyük engelin araçlar olduğunu söylüyorlar. halbuki alakası yok. İstanbul trafiğinin bir numaralı canavarları yayalar ve motorsikletlerdir (kurye motorları) otomobil sürücüleri ise İstanbul trafiğinin açık ara en masum ve en ezilen kesimidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • epatso E kullanıcısına yanıt

    sinyal verince hemen geçiş hakkına mı sahip oluyorsun?


    akışyönünde 2 şeritli yolda giderken, sen sağ şerittesin solundan araba geçiyor seni solluyor, tam o arada da ortanızdan motorsiklet geçiyor. ben bunu söylüyorum sen bana ayna sinyalden mi bahsediyorsun?


    foruma üye olma prosedürlerini yerine getirdiğine, foruma girebilmek için internet bağlatabiliyorsan, cahil olamazsın diye düşünüyorum ama bu sığ düşünce yapına rağmen insansın, konuya yorum yapmışsın eyvallah

  • Valla hocam ne desen haklısın bende anlamıyorum bu araçlardan arasından gitme sevdasını keşke herkes adam akıllı motorunu arabasını vs. Kullansa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.