Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (932. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.683
Cevap
202
Favori
1.869.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 930931932933934
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 13.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    İkisi de VW 404/407'yi karşılıyor. TopTec 4200 ek olarak API SP standardını ve daha yeni Avrupa standartlarını da karşılıyor.


    TopTec 4200 daha az kalıntı bırakacak, biraz daha temiz olan yağ. API SP standardının öncekilerden temel farkı eksantrik zinciri aşınmalarını kontrol etmesi. Bunlar dışındaki performaslarda büyük farklar olmayacaktır.


    Büyük fiyat farkları yoksa tabii ki TopTec 4200.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Teknik bilgiler için teşekkürler hocam. Bütçe sınırım yok. Minik farklar da olsa en iyisini alacağım. Çok teşekkürler  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Birisi 'Peugeot 207' diğeri '206+' gibi diyelim. Aslında aynı anda üretilmelerine gerek yok. İlerde LL III'ün üretileceğini sanmıyorum veya önce o versiyonu üretimden düşüreceklerdir.

  • Teşekkür ederim arkadaşlar aracı geçen yaz aldık yağ bakım kartında sadece 5/30 yazmışlar Castrolün 5/30 Ford motorlar için yazan yağı var onu görmüştüm mobil in yine 5/30 süper yağı var onda da 913c/d onayları var ayrıca Shell helix af 5/30 yağ var bunlar arasında kalmıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyler Durden kullanıcısına yanıt
    Sıcak biyerde yaşıyorsanız ince viskositesinden dolayı o şartnameye uymamanızı tavsiye ederim. arkadaşın dediği gibi c3 onaylı bi yağ daha doğru tercih olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    50 kez elinle açtın şimdi mi aletle açacaksın tebrikler :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Dünyada en çok satan özellikle Amerika Almanya vs Castrol edge. Amazon sitesine bakınca anlarsın. Zaten ödüllü titanium fst teknoloji sini bulan Castrol . Çok yüksek basınca dayanıklı uzun ömürlü yağ


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    o şartnameler acea standartlarıyla çöp olsa üreticiler inatla özel spesifik şartnameler istemezdi. ülkemizde neden 2. el araç alınmaz sorusunun cevabısınız resmen.


    kaldı ki yağ üreticileri bile "üretici şartnamesini karşılar" kısmına öyle kafasına göre araç şartnamelerini ekleyemiyorken her c3 yağ aynıdır diyorsunuz. onay demiyorum bakın, "karşılar" kelimesi farklı.


    örnek vereyim, shell 5w30 2 çeşit yağ var biri ect biri pro ag. her ikisi de c3 yağ. ect olanına bmw ll 04 onayı varken pro ag de bunu karşılar bile diyemiyor. shell akıl edememiş, her c3 yağ aynıdır zaten pro ag olanına da bmw ll 04 onayını karşılar yazısını ekleyelim dememiş, siz ise gelip her c3 uyar diyorsunuz. yanlış yönlendirmeyin insanları.


    bahsettiğiniz ortak motorlardan birini örnek alalım, 1.3 55kw opel'de cdti, fiat da mjet olarak geçiyor. motor birebir aynı ancak ne hikmetse filtre üreticileri bu iki motor için birebir uyumlu ve aynı ölçütlerde gibi gözüken ancak yağ akışkanlığı, basınç vb. kritik değerler bakımından farklı filtreler üretir mesela. motor aynı motor olabilir ancak son kertede ilgili firmanın ufak imzaları oluyor demek ki. buna karşılık şartnameler ve gereksinimler farklılık gösterebiliyor.


    kitapçıkta hangi şartname yazıyorsa onu alacaksınız. çok zor bir şey değil bu. pahalı da değil. malınızın kıymetini bilin. harcanan vaktiniz karşılığında satın aldınız. unutmayın bunu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 5 Mayıs 2024; 22:27:49 >




  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Yav ancak bu kadar kafadan atarak uydurarak yazı yazilabilir usenmeden gerçekten karakteriniz belli. Hem kendiniz insanları yanlış yönlendirip hemde bana iftira atmışsınız. C3 yağların tümü BMW longlife yağdır hepsine konur ll04 yazmasına gerek yoktur bu kadar basit. Algı operasyonu nu başka yerde yapin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    son 2 sayfada yazdıklarınıza baktım. hiçbir detay vermeden sadece magazincilik oynayıp durmuşsunuz. triboloji böyle bir şey değil. bilginizin olmadığı konularda millete ahkam kesmek yerine üretici tavsiyesine uyun demek zor değil. nitekim sizinle bu konuları tartışacak da değilim. varsa bir derdiniz bu işin lab analizli tartışmalarını yapan yabancı forumlar var. ingilizceniz iyiyse oralarda istediğiniz kadar tartışabilirsiniz.

  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    kitapçıktan üretici şartnamenizi ve viskozitenizi öğrenip bu şartname "onaylı" herhangi bir yağı alabilirsiniz. bu yağlar vw tarafından motorunuz için çeşitli testlere tabii tutulup lisanslanmış ürünlerdir. castrol'den çok sıkıldıysanız shell deneyebilirsiniz. mercedes logolu yağları shell üretir mesela. gayet kalitelidir. fiyatı da daha uygundur çoğu zaman. ayrıca daha az eksiltme yaptığını forumdaki arkadaşlardan duymuştuk. tabii araca ve o anki kullanım koşullarına göre değişkenlik gösteren bir durum bu.


    alternatif olarak motul, mobil, total, elf vs. deneyebilirsiniz. bunların hepsi ilgili onay lisansı olması durumunda gönül rahatlığıyla tercih edilebilecek firmalardır.


    yağ seçerken ilgili şartname için "onay"ı mı var, yoksa "karşılar" mı yazıyor buna dikkat edin. bu detaylar tds dediğimiz teknik ürün bilgi sayfalarında yazar. bunu da ilgili firmanın sitesinden bulabilirsiniz.


    eğer aldığınız yağ sahte değilse aracınız için hiçbir problem olmayacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 5 Mayıs 2024; 20:45:26 >




  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    C3 yağların tümü BMW longlife yağdır hepsine konur ll04 yazmasına gerek yoktur bu kadar basit.


    Bu bilgi doğru değil.


    Muhtemelen C3 ve LL 04 temel özelliklerine internetten bakarak bu çakırmda bulunuyorlar. Fark edemedikleri şey, yağ spesifikasyonlarında sedece fiziksel özellikler değil, laoratuvar ve motor testlerinin de olduğu. 1915'teki ilk yağ standartlarının bile sadece 6 parametreyi kontrol etmediği.


    BMW LL 04, ACEA C3'e ek olarak üç farklı köpürme, zincir ömür testi ve yatak aşınma testleri talep eder. BMW bu testleri internette paylaşmıyor. Bu bakımlardan N20, N48 gibi motorlarda, yeni motorların pek çoğunda ACEA C3 kullanmak problem olacaktır.


    Ayrıca LL 01'den LL 17'ye olan standartlar farklıdır. Bazıları öncekilerin yerine kullanılabilir ama kontrol etmek gerekir.


     ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...




  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Bı de benim şartnameyi bulur musunuz hayrına  ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...  ben bulamadım bir türlü. C3 5w 30 koyuyorum.


    Citroen Nemo 1.4 HDI 2012 model.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Kişisel almayın, ama hata varsa onun yanlış olduğunu yazacağız. Ayrıca Türkçe'de "siz" diye bir kelime var, askerlik arkadaşı mıyız biz.

  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    kullanım kitapçığınıza baktım ancak burada bu bilgiye yer vermemişler. bazı araçların ayrıca bakım kitapçığı oluyor. muhtemelen orada yazıyordu sizin şartname de. ancak yağ firmalarından teyit ettiğim kadarıyla sizin aracınızın şartnamesi yüksek ihtimalle psa b71 2290. Bu şartname onayına sahip herhangi bir yağı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    total htc 5w30 var. bu yağ c3 olduğu için film kalınlığı bir tık daha yüksektir ancak viskozitesi de yüksek olduğu için aracın biraz daha fazla yakıt tüketmesine sebep olabilir. Daha iyi korur ancak bi tık tüketiminiz artabilir. Performanslı kullanıyorsanız bu yağı alabilirsiniz


    Bu onaya sahip kalan yağlar c2 standartında gördüğüm kadarıyla. Yani düşük viskoziteli. Sabah erken çalıştırmada ve soğukta daha az aşınır motorunuz. Ancak yüksek sıkıştırmaya Htc kadar iyi koruma sağlamaz.

    total ecs 5w30

    castrol magnatec 5w30 c2

    motul specific 2290 vs. alınabilir.


    benim önerim kısa mesafe, sakin kullanım şeklinde profiliniz varsa total quartz ineo ecs 5w30


    yok ben uzun mesafeler gidiyorum aracı sıkıştırarak kullanıyorum yüksek sıcaklı iklimlerde kullanıyorum diyorsanız total quartz ineo htc 5w30




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 6 Mayıs 2024; 22:9:8 >




  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    İlgili mesajımda 2 adet shell yağ örneği verdim, aradığınız ispat orada. tam da bahsettiğiniz olay hem de. C3 yağ ama bmw ll 04 onayı yok. Hatta karşılar bile dememiş shell. Çünkü bmw'nin istediği kaliteyi karşılamıyor. Bu kadar basit.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 6 Mayıs 2024; 21:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Genelde kısa mesafe kullanıyorum 15+15 km işe git gel olarak.

    En uzun mesafem 50+50 km.

    Total daha uygun demek ki bana

    Önerileriniz için teşekkürler ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    kendiniz yalan şeyler uydurup ahkam kesip birde bana ahkam kesmişsiniz. Yazdıklarım net bilimsel şeyler sizin gibi birşey uydurup ben triboloji profesörüyüm demedim :D

  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    hocam bu insanların karakteri belli bunlar beni tahrik edip uzaklaştırmaaldırıp burada şov yapan belli bir grup topluluğu. Zaten bakarsanız hep birbirlerini ısırmazlar. Aamç sadece forumu istedikleri gibi speküle etmek forumda galericisi, bayi satış temsilcisi, chiptuningcisi, yağ bayisi vs hepsi yuvalanmış zaten.

  • Şu araç kaçmaz dediğiniz İkinci el ilanları konusundaki galericilerden sonra beni en çok eğlendiren konu bu oldu.


    Hiçbir bilgisi olmadan benim yazdığım tüm bilimsel şeylere rağmen bana bilgisiz deyip birde kendini burada makine mühendisi ilan eden hatta triboloji profesörü ilan eden oldu daha neler göreceğiz çok eğlenceli burası bilseydim daha önce gelirdim bu konuyu geç görmüşüm :D

  • 
Sayfa: önceki 930931932933934
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.