Şimdi Ara

Motor yağ kapağındaki köpük?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
24.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 91 model şahin aracım var. Arabayı alalı daha 2 ay oldu. Alırken herşey normal geliyordu. Aldıktan sonra farkettik ki süpaplar ayarsızmış. Neyse dedik normaldir ayarlatırız. Yalnız aracın çekişi biraz az gibiydi. Süpap ayarsız olduğu içindir dedim. 1 ay öncesinde Bursa - Edirne arası 1000 km yaptık. bugün bir bakalım dedik filtresine, yağına, suyuna. Neyse filtre kapağını açtık filtresinde birşey yok.Önceki sahibi filtrenin takılı olduğu borunun ucunu bantla kapatmış Söktüm hemen birde marşa bastım ne fark vardır diye baktım bu sefer gaz yemiyor motor Tekrar tıkadım yine aynı Birde motor yağına baktım, 3 cm kadar yağ eksikmiş bugüne kadar çekişi dışında hiçbir sorun yoktu. Çekişi bile çok anormal değildi yine. Birde motor yağ kapağını açayım dedim, bir baktım o da ne! yağ kapağı kahverengi köpük toplamış krem gibi. Şimdi bu ne anlama geliyor? Ne yapmam gerekir?



  • arkadaşlar merhaba wolsvagen 5silindir 2.500 tdi kulanıcısyım aracımın yağ kapağının altında köpük oluşuyo kullandığımız yağ 5.30 gastrol bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpüklenme sadece kış aylarında kısa mesafede yapıyorsa normal. Motor yağı motor bloğundan önce ısınır. Blok soğuk yağ sıcak olunca aynı çaydanlık kapağındaki gibi buharlaşma olur. O da sarı renk bir köpük oluşturur.Eğer uzun süreli kullanımda da yapıyorsa ve yağ çubuğunda da köpük görünürse o zaman yağa su karışmış demektir. Motor bloğu çatlağı veya keçe yıpranması olabilir.
  • Ayni kopuklenme bende de vardi 300kmlik uzun yol yaptim kopukten iz bile kalmadi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.