Şimdi Ara

Monster LCD Panel Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Momster ABRA A5 V1.1 bilgisayarımın lcd paneli kırıldı. Bilgisayarın kendi ekranı B156HW02 V.1 ve 1920x1080 mat ekran. Bunun yerine aynı numaralı v.2 olan 1366x768 parlak ekran olan paneli taktım ancak ekran görseldeki gibi 4 ekran olarak çıktı ve biosta da aynı şekilde. Soldaki 2 görüntü net ve normalken sağdaki 2si titriyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Kendi ekranı çok pahalı olduğu için muadil olarak takabileceğim başka bir ekran var mı bu konuda da bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
    Monster LCD Panel Sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle geçmiş olsun. Yardımcı olmak isterdim ancak hem tecrübem hem de deneyimim yok bu konuda.
    Tahminlerde bulunacak olursak yazılımsal olarak çözebileceğinizi sanmıyorum. Özellikle bios ekranında da aynı şekilde olması düzeltilemeyeceği anlamına geliyor. Belki elektronik olarak panele giren onca kablonun ne işe yaradığı anlaşılırsa uydurma bir çözüme gidilebilir.
    Bana kalırsa değişim yapabilirseniz uğraşmayın ve değiştirin v1 ile. Fakat marka model fark etmeksizin benzer bir sorun var mı internette onu iyice araştırın. Belki panel kontrolcüsü üzerinde bir ayar vardır. Yada işin bir "trick"i vardır.
  • Bu ekranı bir tanıdıktan çıkma olarak aldım ve ona geri vereceğim olmadığı için. Ancak dediğim gibi v1 olanın fiyatı fazla olduğu için alternatif arıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözünürlük ayarını düşürmeyi denediniz mi?
  • Denedim ancak biosta da aynısının olması çözünürlükle ilgili olmadığını kanıtlıyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu değişim ile ilgili bir tecrübem olmadı.

    fakat olayın çözünürlük farkından yani sistem ile ekranın piksel farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum. cihaz yatay 1920 piksel görüntü iletiyor fakat ekran yatay olarak 1366 piksele sahip. en basit haliyle; kırılan ekranınız ayarlardan nasıl 1920x1080 üzeri çözünürlük değerlerine çıkamıyorsa 1366x768 ekran da çıkamaz sadece düşürülebilir.

    yanılıyor olabilirim elbette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.