Şimdi Ara

Monster Abra A5 V16.7 144 hz'de takılma sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yeni aldığım monster bilgisayarda monitör ayarını 144 hz yapınca özellikle fifa gibi hızlı oyunlarda anlık takılmalar oluyor. Ama monitör ayarını 60 hz'e alırsam gayet akıcı oynatıyor.


    Bf1 denedim onda da aynı sorun mevcut. Dandik fifa online 4 oyununda bile bu sorun oluyor. Bir çözüm önerisi olan varmı? Bilgisayarı iade etmeyi düşünüyorum teknik servis süreçleri ile uğraşmak istemiyorum.



    Edit: Arkadaşlar konuya cevap veren olmadı ama kendi araştırmalarım sonucunda sorunu çözdüm şuan testlerim devam ediyor sorun yaşamıyorum. Belki benim gibi sorun yaşayan birisi olursa diye konuyu editledim.


    İlk yaptığım işlem ram takviyesi. Anladığım kadarıyla tek 8 gb ram yetmiyor 1 tane daha 8 gb ram takarak dual channel çalışmasını sağladım. ve oyunlarda ciddi bir fps artışı oldu. Fifa 22'de 144 hz alabildim ram artışı sayesinde. Ancak yinede bazen fps düşüşleri oluyor va anlık takılmalar oluyordu bu sorunuda Denetim Masası-> Güç Seçenekleri-> Güç Planını Düzenle -> Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir ekranına girdim ve burada işlemci güç yönetimi altında bulunan En Yüksek işlemci durumunu %100'den %99 a aldım. Pilde ve şarjda her ikisini de 99 yaptım. Bu ayardan sonra ani fps düşüşleri neredeyse hiç olmadı takılma tamamen ortadan kalktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Conqueror -- 25 Şubat 2022; 9:13:46 >







  • Aynı problemi nvidia denetim masasından dynamic boostu ve trilineer optimizasyonu kapatarak, işlemci güç yönetiminden işlemci gücünü %98 e ayarlayarak çözdüm ayrıca control center uygulamasını silip tekrar kurdum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.