Şimdi Ara

Microsoft Türkiye'nin garantiye gönderdiğim ürünü alıkoyması ve sonrasında imha etmesi rezaleti (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
2
Favori
17.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
349 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sırf Microsoft Türkiye ile ilgili bir durum değil bence. Son zamanlarda tamire gönderilen bilgisayar donanımlarında inanılmaz bir mafyavari "mala çökme" durumu söz konusu. Sırf Donanımhaber forumundaki şikayet konularını okuyun, ne demek istediğimi anlarsınız. Sürekli artan döviz kuruyla beraber 2 sene önce aldığımız ürün bugün TL cinsinden 4-5 katı fiyata satılılabiliyor. Hal böyle olunca çakal servisler "ürününüz onarılamıyor" diyip sormadan ücret iadesi yapıyor, o da aldığınız fiyatın TL cinsinden tabii. Muadili ürün istediğinizde "o modelin üretimi durdu" ya da "elimizde yok" diyorlar. Ya da siz zamanında ürünü kaç TL'ye aldıysanız şu anda o fiyata satılan birkaç alt model bir ürünü size vermek isteyebiliyor. Özellikle ekran kartınızı tamire verdiğinizde çok ciddi bir tehlike söz konusu. "Onarılamıyor" denilen ekran kartınız bir bakmışsınız sıfır diye satılan toplama sisteme konmuş, başka müşteriye satılmış. Yani kısacası "Deveye "boynun niye eğri?" diye sormuşlar; o da "nerem doğru ki?" demiş. Türkiye'nin genel durumuyla ilgili bir konu bu.





  • Microsoft Türkiye servisi gerçekten bi acayip. Arkadaşım Xbox One X'ini servise gönderdi 1 ay kadar serviste bekledi ve geri geldi. Sonuç kutusu hiç açılmamış ve arıza tespit edilemedi. Daha sonra kendisi disk aldı ve arıza düzeldi.

  • Şaka mı bu?


    TCK madde 106 tehdit dediğiniz, tehdit suçu ile ilgilidir. Ancak birini Savcılığa şikayet edeceğini söylemek tehdit falan değildir.


    "Savcılığa veririm asarım keserim" şeklindeki yazınız ise tam akıl tutulması. Savcılığa veririm demek başka, asarım keserim başka....


    Ayrıca kavuşturma değil kovuşturma doğrusu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafana takma sonuçta game pass var(!)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt

    evet çok özür dilerim mesleğim konusunda her gün yaptığım iş konusunda çok yanıldım. mesleği bırakıp, diplomamı da yakacağım teşekkürler...

  • Ekşiye yazarsan daha çok sea getirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imha nedir yahu?

    böyle saçmalık olamaz

    en fazla bahane uydurur kullanıcıya geri gönderirsin

    pes doğrusu

  • Ekşisözlük ve Şikayetvar gibi mecralarda da yayınlandı bu konu.


    Özellikle altını çizmek istediğim husus, Microsoft Türkiye'nin olaya tamamen kayıtsız kalması. Böyle bir olay hiç yaşanmamış gibi davranıyorlar. Yani ben takip etmesem, ısrarla arayıp sormasam, sanki onlara hiç ürün göndermemişim, hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi bir tavır içindeler. Defalarca "Konu takibimizde, size gün içinde, haftasonuna kadar kesinlikle dönüş yapacağız" diye söz vermelerine rağmen ne telefon, ne eposta yoluyla dönüş yapıldı. Demek ben lanet olsun deyip boşversem, aradan aylar geçse bile firma hiçbir adım atmayacak; olay arada kaynayıp gidecek.


    DH, ekşi ve Şikayetvar gibi mecralarda 10 binden fazla insana ulaşan böyle bir sorun var ve Microsoft Türkiye hala ve ısrarla 3 maymunu oynuyor. O gözümüzde büyüttüğümüz küresel ölçekteki firmalar, "müşteri memnuniyeti" denince mangalda kül bırakmayan markalar nasıl berbat bir şekilde yönetiliyor, görüyoruz işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla bir yaşıma daha girdim garantiye gidipte 'imha ettik gönderemeyiz' ne demek ya cidden çok garip durum. Neye göre imha ediyosun sormadan izin almadan. Halbuki sizde ısrarla bozukta olsa geri istemişsiniz. Ki imha edilmesini siz isteseniz bile servisin yapabileceği meçhul bir durum. Servisler genelde herhangi bir parçayı bozukta olsa imha etmez ki geri dönüşüm alanında bozuk olan parçalar toplanır .Buda bir pil sonuçta geri dönüşüm için kullanılan bir şey.

  • Zamanında garantisi bitmiş xbox cihazımın gamepadine meyve suyu dökülmüştü. Garantiye yolladığımda bir üst versiyonu ile değiştirilmişti. Şahsen Microsoftun kimseyi mağdur edeceğini düşünmüyorum.

  • Vayyy..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft servisiyle kaç kere işbirliğim oldu. Ellerinde stok yoksa daima daha üstünü göndererek konuyu hızlıca kapatırlar. Burada ücret iadesi etmek istiyorlarsa zaten iade edecekleri ücret sizi zarara uğratmayacak cinstendir. Muhtemelen peşin davrandılar geri isteyeceğinizi düşünmediler. Hata olabilir ama Microsoft'un kimseyi mağdur edeceğine inanmıyorum.

  • Microsoft servisine 2 kere konsol 1 kere de game pad göndermişliğim var, 2 günde direk yenisini göndermişlerdi aşırı memnun kalmıştım. Bu konuyu okuyunca olanlara inanamadım doğrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam son durum nedir var mı bir dönüş Microsoft tarafından?


    benimde series x kolunda renk atması gibi bir şey var. göndereyim diyordum ama korktum. elimdeki koldan da olmayayım şimdi.

  • BENCE tuketici hakem heeyine basvurun ve microsoft ticaret bakanligina sikayet edin tüketici yi magdur ediyor diye iyi bir ceza alirsa boyle firmalarin akli basina gelri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya komik ve ilginç bi olaymış ya..


    Yani reddedip geri göndermek yerine "imha ettik" açıklaması baya bi komik. Yalnız bunun için yazılı falan bir şey var mıdır? Mümkün olduğunca yazılı iletişim kurun.


    Hatta noterden ihtar çekerek malınızın geri verilmesini falan sağlayın önce. O zaman "imha ettik" derlerse (yazılı), o şekilde "gasp, el koyma" vesaire gibi bir suçlama ile güzel bir dava açabilirsiniz sanıyorum.


    Bi avukata danışın tabi yine de.


    Benzer şekilde, yaşananları da THH'ye anlatarak başvuruda bulunun, THH'den zaten mutlaka sonuç alıyorsunuz.


    Türkiye'ye her gelen hemen ayak uyduruyor sisteme, ne güzel iş ya.


    Amazon-TR ne zaman dingonun ahırlığı yapacak, bakalım merakla bekliyoruz, şimdilik inatla bozulmadılar gibi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F79B393CF

    Zamanında garantisi bitmiş xbox cihazımın gamepadine meyve suyu dökülmüştü. Garantiye yolladığımda bir üst versiyonu ile değiştirilmişti. Şahsen Microsoftun kimseyi mağdur edeceğini düşünmüyorum.

    Konuyla ilgisi ne? Sizin sorunu çözdüler diye herkesin sorununu cözuyorlar anlami mi çıkaralım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philae kullanıcısına yanıt

    haklısınız çıkıyor 6 ay sonra lehinize,bu seferde firma itiraz ediyor 6 ayda o geçiyor

  • Microsoft tr her servis mevzusunda bana hic aksatmadan tr de karşılaştığım en güzel musteri hizmetlerini sunmuştu. Açıkçası şaşırdım. Sizin olayınızda seçiminizi dikkate almalılar ve memnuniyetinize yönelik çalışmalılardı. Ürünün piyasa fiyatının 3 katına çıktığını düşünürsek tamamıyla bir haksızlık var ortada. THH ile sorununuz çözülür insallah. Microsoft tr de bu güzel imajını zedelememiş olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miex kullanıcısına yanıt

    Ücret iadesini dile getirdikleri zaman ürünün faturasını istemişlerdi benden; iade edecekleri tutar faturada yazan bedel kadar olacaktı.


    Ürünün fatura bedeli 140 TL. Şu an satıştaki ürünün fiyatı 415 TL + kargo. Yani ben ürünün aynısından satın almak istesem tam 3 misli para ödemek zorunda kalıyorum.


    Adına hata, iletişim kopukluğu, savsaklama, hasır altı etme vs. ne derseniz deyin, neredeyse 40 gündür çözülemeyen, çözülmesi için yasal süre sınırı da çoktan aşılmış bir sorun ve Microsoft Türkiye'nin büyük bir umursamazlığı söz konusu. Ve altını çizerek tekrar ediyorum, bu süreçte bana firmadan kesinlikle bir geri dönüş yapılmadı. Sürekli ben aramak, takip etmek zorunda kaldım. Daha önce de yazdığım gibi, ortada böyle bir sorun, müşteri yokmuş gibi davranıyorlar.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.