Şimdi Ara

Microsoft nihayet Windows 95'ten beri kullanılan simgeleri yeniliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
5.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görseli gördüğüm ilk saniye aklıma gelen bu ablamızdı :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiler yenilerden güzel

  • magicrea kullanıcısına yanıt
    Aynen. Her şeyin nostaljisini yapmaya bayılıyoruz millet olarak. Sürekli şişip kullanılmayacak kadar yavaşlardı. Ya da çöker ve açılmazdı. 2 ayda bir format atardık. Bunu da gayet normal sanardık. Format sonrası da bütün gün driver yüklemekle geçerdi. Sonradan backup programları çıktıydı, sistemi kurduktan ve driverları yükledikten sonra d sürücünde yedek oluşturur, gerektiğinde o yedeği yüklerdik. Bu şekilde işlem 45-50 dakikada halloluyor diye sevinirdik.

    Ha bu arada eski övücü arkadaşların çoğu bilmez, tek harddiski c ve d diye ikiye bölerdik. Çünkü sistem çöktüğünde açmanın tek yolu format atmaktı ve sistem sürücüsündeki her şeyi kaybediyordunuz. Bu yüzden disk ikiye bölünür, sonra gerekli dosyalar hep d sürücüsünde saklanırdı.

    Bir işletim sistemini vm ile kullanmak ile sürekli güncel işleri için kullanmak aynı şeyler değildir. Windows 95 çok iyi olsaydı Windows 98 çıktığında herkes apar topar yeni sisteme geçmezdi. Mesela Windows XP ve 7 dönemi için çok iyiydi ve bir çok kişi sonrasında yeni sisteme geçmeyip bu sistemi kullanmıştı. Bu yüzden bunlardan bir sonraki sistemler olan Windows Vista ve Windows 8 çok az kullanıcıya ulaştı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Windows simgeleri 256x256 ama bu sorunun asıl nedeni Apple'ın şirketleri ittirdiği gibi Microsoft'un ittirmemesi. Çoğu şirketin ikonları hâlâ 32x32. Şirketlerin pek umurunda olan bir durum değil bu, programa çift tıklayınca çalışıyor mu buna bakıyorlar xd

    Arayüz tasarımları da Windows 95'ten kalma UI kabuğu kullanmaya devam ediyor. Modern uygulamalarda böyle bir sorun göremezsiniz mesela.

    Apple bu tür yeniliklerde 3. parti şirketleri ittirmekte başarılı. PPC'den X86'a geçişte yaptığı gibi, 32 bitten 64 bite geçiş gibi ve şimdi olan X86'dan ARM'a geçiş gibi.

    Windows'ta bırak ARM'ı, daha kullandığımız bazı programlar hâlâ 32 bittir. Geriye dönüklülüğe önem verirken maalesef bazı şeyler geri kalabiliyor, bu DPI sistemi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 7 Mayıs 2021; 16:12:21 >
  • Herkesin istediği değişiklik oluyor. Bense keşke bir yerde kalsaydı diyorum. Bir "Easter Egg" olarak kalsa güzel olurdu. Fakat, çok kez bu konuda laf işitince Microsoft artık değişiklik kaçınılmaz oldu.

  • Genel olarak komple 95 e geri dönek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • magicrea kullanıcısına yanıt
    Aynen agabe. Şimdi kullanmak var.
    Ben kullanıyorum 😎
    Söyledim :)))

  • m1r4l4y kullanıcısına yanıt
    Allahım o günlere dönmeyi nasip eyleme. İnternete tıkladığımda minik bir resimin açılması 15 dk yı buluyordu ama browserın açılması da bi hayli sürüyordu bilgisayar dev bir hesap makinasıydı
  • nasıl görünüyor diye biraz merak edip erkenden simgeleri indirip imageres dll üzerinde oynama yaparak çok erken bir önizleme yaptım.

    yeni klasör ve simgeler harika görünüyor. windows daha derli toplu ve daha renkli oluyor. file explorer ve şu popup içinde bir geliştirme yaparsa bence daha da güzel olacak.

  • kyhnzcn kullanıcısına yanıt

    Ya lan, ashuduhauhdasua

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bu haberi yazan kardeşimiz Windows 95 kullanmadı galiba.

    İşletim sisteminin otomatik değilde sürekli kodlar yazılarak yüklendiği korkunç günler...

  • 95 simgeleri bunlar yahu.

    Milattan kalma ev telefonu, veya tüplü monitör falan.


    Microsoft nihayet Windows 95'ten beri kullanılan simgeleri yeniliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyhnzcn

    kadın üzülüyordur atmayın ya

  • Simgesel yenilik dediğin böyle olur. Yap şöyle kelli felli şeyler milletin yüzü gülsün be hacı
    Microsoft nihayet Windows 95'ten beri kullanılan simgeleri yeniliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 8 Mayıs 2021; 0:8:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fark var bu kadar farkı bu bünye kaldıramaz.

  • kyhnzcn kullanıcısına yanıt

    Ya şu caps de her yere gidiyor arkadaş Microsoft nihayet Windows 95'ten beri kullanılan simgeleri yeniliyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Fiziksel olarak birçok şey daha kötüydü. İnsanlar daha iyi idi. Bozulmuşluk daha azdı. Hayat daha sade idi. İyileştiren tarafı bu. Bir de bildiğim kadarıyla beyin zaman geçtikçe iyi yanları tutuyor, kötüleri siliyor, ondan eskiler güzel hatırlanıyor.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Araba vardı ev vardı deyince güldüm bir an gayri ihtyiari, yanlış anlama. Sanki taş devri ile karşılaştırma olmuş gibi. Onları karşılaştırmak zor, çünkü eskisine göre onlar daha iyi ama zaten doğal bir gelişim süreçleri de var.

    Ülkemiz neye göre modern ve kaliteli idi? Burada da değişik durumlar var. Yargı bağımsız değildi kesinlikle ama bu kadar açık ve yaygın mıydı onu da bilemiyorum ama kritik şeylerde çok açıktı. Yandaş basının kralı vardı ama belki biraz daha kitabına uygun yapıyorlardı ama yeri gelince de çok daha pervasız davranıyorlardı. Sizinle aynı görüşleri savundukları için belki size tarafsız gelmiştir. İnsanlar ve siyasiler daha hoşgörülü idi ama o günkü insan karakteri ve toplum yapısı ile ilgili daha çok. Bugünkü bozulmaların birçok sebebi var, hem muhtemelen sizin de desteklediğiniz değerleri yıpratmanın sonuçları, hem dünyadaki gelişmeler (sosyal medya vb nin etkisi), hem kalitesiz eğitim, liyakatsizlik vs. Aslında karar vermek zor detaylı değerlendirince ama benim için en önemlisi eğitim ve maalesef o konuda çok çok çok eksilerdeyiz.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.