Şimdi Ara

Microsoft güncellenmemiş Windows 10 desteğini sonlandırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft güncellenmemiş Windows 10 desteğini sonlandırıyor
    Microsoft birkaç gün önce Windows 10 Creators Update'i yayınlamıştı ve şirket Temmuz 2015'te kullanıma sunulan işletim sisteminin orijinal sürümü için verdiği desteği sonlandırıyor. Yazılım devi bugün, Windows 10 sürüm 1507'nin 9 Mayıs 2017’den itibaren sonra artık güvenlik ve kalite güncelleştirmelerini almayacağını açıkladı.

     

    Windows 10 Enterprise 2015 LTSB ve Windows 10 IoT Enterprise 2015 LTSB çalıştıran bilgisayarlar ise şirketin politikasına göre güncelleme almaya devam edecekler.

     

    Ayrıca Bkz.Türkiye'de vatandaş da elektrik satabilecek
    Microsoft, bir açıklama yaparak Windows 10'un orijinal sürümüne verdiği desteğin sona ereceğini açıkladı. Çünkü işletim sistemi için iki büyük güncelleme, yani Yıldönümü Güncellemesi ve Creators Update zaten yayınlanmış durumda.

     

    Mümkün olan en kısa sürede yükseltin


     

    Güncellemeleri ve güvenlik yamalarını almaya devam etmek için kullanıcıların bu iki sürümlerden birine (Creators Update en yeni sürüm olduğundan bunun tercih edilmesi mantıklı) yükseltmeleri öneriliyor. Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

     

    "Microsoft, Temmuz 2015’te Windows 10’un ilk sürümünden bu yana yeni özellikler ve daha kapsamlı güvenlik sunan ve birbirine bağlı olan iki ek özellik güncelleştirmesi yayımlamıştır. Windows 10, yılda birkaç kez özellik güncelleştirmesi gerektiren bir hizmet olarak tasarlanmıştır.

     

    Çoğu tüketici için kalite ve özellik güncelleştirmeleri Windows Update ayarlarına göre otomatik olarak gönderilir. İlke tarafından, güvenlik ve diğer kalite güncelleştirmelerini aylık olarak almaya uygun olma durumuna devam edebilmeleri için yayımlandıktan sonra 60 günlük yetkisiz kullanım süresi içinde en son özellik güncelleştirilmesinin yüklenmesi gerekir. Bu tipik 60 gün ilkesinin ötesinde yetkisiz kullanım süresini sürüm 1507 için uzattık, ancak sürüm 1507 hizmetinin sonuna geldik." dedi.

     

    Güncelleme görmemiş orijinal Windows 10 sürümünü çalıştıran bilgisayarlar daha önce olduğu gibi çalışmaya devam edecek ancak güvenlik yamaları ve kalite güncellemelerini almayacakları için düzeltilmeyen güvenlik açıklarını istismar etmeye çalışan tüm saldırılara karşı savunmasız kalacaklar.

     







  • adamların destek vermeleri bile acayipleşti.bi sonraki adım para ile güncelleştirme satma olacak.

    güvenlik yamaları ve kalite güncellemelerini almayacakları için düzeltilmeyen güvenlik açıklarını istismar etmeye çalışan tüm saldırılara karşı savunmasız kalacaklar.


    yalana bakar mısınız.antivits programı destekledi halde pclere virüs sızabiliyorken kesin konuşmak pek olmamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 13 Nisan 2017; 14:41:32 >
  • Microsoft bilinçli donanım eskitme yapıyor zaten. Windows 11 çıkınca Windows 7 ile 8'in desteği kesilmiş olur. Geriye de desteği kesilmeyen 2 işletim sistemi kalır (Windows 10 & Windows 11). Windows 12 çıkınca da diğerlerinin desteği biter. Sistem gereksinimlerinde yükselme olur Windows 12 çıkınca; bu da herkesin yeni sistem almasına sebep olur.

    Aslında kullanıcıların ne dediği Microsoft için pek önemli değil. Bilgisayarların çoğuna Windows önyüklü geldiği için pek önemsemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft şu lisans işini bir oturtamadı gitti yıllık 25' tl' den kiraya versin o zaman kazanacağı para zaten dudak uçuklatır ödeme yapmayanların sisteme desteği kessin bu kadar basit şu anki durumda bir muamma var adam 800 tl verip lisans almış zorla güncelle denip üstüne para istenirse alacağı cevabı herkes tahmin edebilir elinde patlayınca anlar ne olacağını.

  • Azdi bu microsoft kendileri kaybeder

  • Windows 10 olarak hep kalacak .


    Yani Windows 11 12 filan hic olmayacak.



    Build ( YAPI ) numarasina gore destek kalkiyor sonucta kalkan surum de Windows 10 demi yani ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 13 Nisan 2017; 16:6:1 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler:http://www.webtekno.com/yazilim/microsoft-windows-10-dan-sonra-baska-bir-surum-cikarmayacak-h7294.html

    Microsoft herhâlde kendini batırmaya devam ediyor daha kötü bir şekilde. Web tarayıcısı olarak da batırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü bilgisayardan soğutmaya mı çalışıyorlar? Android ne alemde? Olmadı Linux kurarız keyfimize bakarız.

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    GooLin(Google Linux'a)'e hoşgeldiniz.

    Ve Google, Microsoft'u bir alanda daha geride bıraktı.

    NOT: Android de Linux tabanlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ben anlamıyorum neden bu tepki? ilk çıkan sürüme destek verse ne, vermese ne?

    adamlar gayet mantıklı bir şekilde yol alıyor. windows 10 zaten tam oturmamış ama çok sağlam olma yolunda ilerleyen bir işletim sistemi. ilk, toy sürüme güncelleme ile uğraşan adamalarını, en son sürüme ve gelecek rs3 için çalıştırmaları gayet mantıklı. hayır sanki bütün buna taş atanlar büyük bir aşkla ilk sürümü kullanıyorlar sanırsın. bir algı oluşmuş, her yaptığı işte batsın, reröre diye ifadeler kullanılıyor.

  • Aslında o kadar da yanlış bir karar değil. Tüm Windows kullanıcılarını aynı sürümde toplamaya çalışıyorlar. Güncellemeler zaten ucretsiz. Hatta adamlar 7 ve 8 kullanıcılarını ücretsiz yükselttiler. Bu nokta da çok spesifik bir sebep yoksa, güncelleme konusunda direnmek aptalca olacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aman windowsun vereceği güvenlik eksik kalsın zorlansamda windows defender'ı kaldırdım pc den güya güvenlik için ama bence asıl amaç kullanıyıcıyı izlemek adamlar baktılar bizim tarayıcıyı kullanmıyorlar güvenlik adı altında tarayıcılara eklenti yapıştırdılar öyle kolay kolay da kaldıramıyorsun birsürü izin falan vermen lazım regedit den anca sildim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adam olun

    aman windowsun vereceği güvenlik eksik kalsın zorlansamda windows defender'ı kaldırdım pc den güya güvenlik için ama bence asıl amaç kullanıyıcıyı izlemek adamlar baktılar bizim tarayıcıyı kullanmıyorlar güvenlik adı altında tarayıcılara eklenti yapıştırdılar öyle kolay kolay da kaldıramıyorsun birsürü izin falan vermen lazım regedit den anca sildim

    Bahsedilen güvenlik güncelleştirmeleri defender, antivirüs falan değil hocam. Bahsedilen güvenlik güncellemeleri sistemde ki güvenlik açıkları. Yoksa ben de defender ve duvarı kapatıyorum. Hatta her seferinde açıyor tekrar diye c,d disklerini dışlamalara ekledim.

    Ama güvenlik güncelleştirmeleri ve diğer güncellemeler gerekli.
  • Windows güncelleme mekanizması nedense problemli. Güncelleme yapmaya çalışıyorsun ve 1-2 saat boş boş güncelleme arıyor. Microsoft güncelleme düzeltme araçları, Microsoft forumlarındaki yardım önerileri bir işe yaramıyor. Takla atıp problemi düzeltmeye çabalıyorsun ve normal kullanıcının yapabileceği düzeltmeler değil bunlar. Yasal lisansa sahip olup olmamanız bir şeyi değiştirmiyor. Şimdi bunu düzeltemeyen adam zaten güncelleme desteğine sahip değil.

  • İsterdim ki Windows 10'daki güncelleme sistemi Arch Linux'un güncelleme sistemi gibi olsaydı.


    Ne kadar güzel olurdu.

  • Bilgisayarını güncelleyen zaten tüm güncellemeleri alıyor. Ne diye bu kadar laf yaptınız ki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 13 Nisan 2017; 17:52:3 >
  • Gayet normal. Biraz da yazılımcı gözünden bakmak lazım. Her sürüme ayrı ayrı güncelleme demek fazladan yük ve zaman demek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece güvenlik içinse iyi bir şey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar Windows 10 için performans artıran, bir sürü yeni özellik getiren, daha sorunsuz bir (bedava) güncelleme veriyor hala kusur bulan var. Adamlar güncelleme vermiş, yazılım geliştirme kaynaklarını son sürümün üzerine haryacaklardır tabiki, eski sürümle uğraşmak saçmalık olurdu zaten.

  • Mesajı attığım sırada 1703 güncellemsi geldi damla damla iniyor tam bir şey açıp izleyeceğim ful hız donwload etmeye başlıyor kısaca micropsoft doğru düzgün güncelleme yapmayı beceremeyen kullanıcıyı hasta etmeden bir şeyi doğru yapamayan bir firma, önce iki elle bir miki doğrultsun da sonra tehdit etsin milleti... (1.5 2 saat oldu %25 indirmiş)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gxhero -- 14 Nisan 2017; 7:29:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.