Şimdi Ara

Microsoft Edge tarayıcı 2023'te nasıl performans sergiledi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Edge tarayıcı 2023'te nasıl performans sergiledi?
    Microsoft, 2023 yılı için Edge tarayıcının yapay zeka entegrasyonu, güvenlik önlemleri ve kullanıcı etkileşiminde önemli ilerlemeler kaydettiği bir yıl olduğunu bildirdi.



    1.8 milyar yapay zeka görseli, 127 milyon kimlik avı saldırısı



    Edge kullanıcıları 1.9 milyarda fazla Copilot sohbetine katıldı. Bu, yapay zeka destekli asistanın giderek daha fazla benimsendiğini gösteriyor. Kullanıcılar, ayrıca yapay zeka aracılığıyla 1.8 milyardan fazla görsel oluşturdu. Yapay zeka dışında, Edge, sıkça karşılaşılan çevrimiçi tehditlerden kimlik avı saldırılarını da başarıyla engelledi. Tarayıcının 127 milyondan fazla phishing saldırısını engellediği belirtildi. Bu, yıl boyunca saniyede dört kimlik avı saldırısına denk geliyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft Copilot'un uygulaması, iPhone ve iPad için kullanıma sunuldu



    Oyunlara 4.7 milyar dakika harcandı



    Microsoft, Edge’in online alışveriş için en iyi web tarayıcı olduğunu söylüyor. Dünya genelinde alışveriş yapanlar Edge sayesinde 4 milyar dolardan fazla tasarruf sağlamış. İlginç bir istatistik. Öte yandan web tarayıcı üzerinden oyun oynamayı sevenlerin sayısının bir hayli fazla olduğu ortaya çıktı. Microsoft Edge kulanıcıları internet tarayıcı üzerinden oynanan oyunlarda 4.7 milyar dakikadan fazla oyun oynamış. Ayrıca oyuncular, Edge’de 148 milyon ödül puanı kazanmış. Bu, 1000 yıllık Xbox Game Pass Ultimate ödemesine denk geliyor.



    Microsoft: Edge yapay zeka tarayıcısı oldu



    Microsoft, “2023 yılının, günlük hayatta yapay zekanın gücünden yararlanmaya başladığımız ve düşündüğümüzden daha fazlasını başarmanın yeni yollarını açtığımız an olarak hatırlanacağına inanıyoruz. Bu çağ, 80'lerde PC'nin, 90'larda web'in, 2000'lerde mobilin, 2010’larda da bulutun önemli olduğu kadar önemli olacak. Bu yıl, çığır açan yenilikler sunmak, gerçekten büyülü deneyimler sunmak ve internette gezinmeyi bildiğimiz şekliyle yeniden tasarlamak için yıllarca süren yapay zeka araştırmalarını kullanıcı geri bildirimleriyle birleştirdik. 2023'te Microsoft Edge, yapay zeka destekli tarayıcı haline geldi.” diyor.




    Kaynak:https://blogs.windows.com/msedgedev/2023/12/28/microsoft-edge-looking-back-at-an-unforgettable-2023/







  • Edge iyi güzel de şu başlangıç ekranının daha fazla özelleştirilmesi lazım.

  • Ben kullanıyorum. Gayet iyi bir tarayıcı. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • standart ne geliyorsa onu kullanıyorum ben. millet chromda atom mu parçalıyor bilmiyorum ama çıktığından beri pc de edge kullanırım

  • Mobilde uzun zamandır sadece Edgeyi kullanıyorum. Gayet memnunum

  • Ben çok memnunum edgeden

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Edge kapatırken tarayıcı geçmişi sil balon olmuş işe yaramıyor.calışmıyor artık ne iş eger silinme durumunda silinme özelliği gelirse tamamen kaldıracak sırf geçmiş otomatik siliniyor diye kullanıyorum daha da kullanmayı düşünmüyom mart yada mayısta silinme özelliğinin gelmesini bekliyom

  • Mobil sürümü diğer tarayıcılara göre biraz hantal kalsa bile hem windows hem de mobilde en iyi tarayıcı şu anda.

  • Hem PC hem mobilde yıllardır Edge kullanıyorum. Hem senkronize çalışıyor hemde çok alıştım ve pratik geliyor.Chorme a hiç ihtiyaç duymadım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kullanmaya başladığımda sadece dev ve canary sürümleri vardı. Tek tarayıcı tercih ettiğim için haliyle gelişimini gözlemlemiş oldum. Özellikle bu son birkaç aydır maalesef tam bir bloatware haline geldi. Artık her güncelleme sonrası acaba hangi b*ktan özelliği sundular diye düşünür hale getirdiler, çünkü kapatması da tam bir bulmaca oluyor. Tarayıcıyı ve yeni sekme açtığımda bir sürü MS sunucusuna bağlanıyor, onları da pi-hole'dan engelledim. Sağ üst köşedeki Bing zımbırtısını da hedefe  --disable-features=msUndersideButton ekleyerek engelledim. Birkaç ayar daha yaptım ve kullanılabilir hale getirdim. İşte böyle bir performans sergiledi. :)


    Microsoft Edge tarayıcı 2023'te nasıl performans sergiledi?
    Microsoft Edge tarayıcı 2023'te nasıl performans sergiledi?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.