Şimdi Ara

Microsoft, 2022'de Windows 11'i hızlandırma sözü verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, 2022'de Windows 11'i hızlandırma sözü verdi



    Microsoft çalışanlarının kullanıcıların sorularını yanıtladığı geleneksel "Bana İstediğini Sor" oturumu gerçekleştirildi. Reddit platformunda yapılan soru-cevap etkinliği yazılım devinin Windows 11'in geliştirilmesine yönelik planlarını da gün yüzüne çıkardı.



    Ayrıca Bkz.Microsoft: Windows 10 için özellik güncellemeleri artık yılda bir kez yayınlanacak



    Microsoft uzmanları 2022'de yeni nesil işletim sistemini hızlandırmaya odaklanacak. Geliştirme ekibinden bir temsilci şirketin performans sorunlarıyla ilgilenecek özel bir ekip oluşturduğunu söyledi. Yani gelecek yıl Windows 11'in hızılandırılması şirketin "birinci önceliği" olacak.



    Microsoft, 2022'de Windows 11'i hızlandırma sözü verdi



    Kullanıcı arayüzü yavaş diye Windows 10'a dönenler var



    Yeni nesil işletim sistemine geçiş yapanlar Windows 11 kullanıcı arayüzünün düşük performansından şikayetçi. Kullanıcılar özellikle Dosya Gezgini'nin çalışması ve sağ tıklama menüsüyle ilgili yavaşlıktan yakınıyorlar. Konunun farkında olan Microsoft mühendisleri WinUI ve XAML'e dayalı kullanıcı arabirimi öğelerini optimize etmeye yoğunlaşacaklar.



    Microsoft, 2022'de Windows 11'i hızlandırma sözü verdi



    Yazılım devi işletim sisteminin kullanıcı arayüzünün performansını artırma konusunu oldukça ciddiye alıyor. Zira Windows 11'in klasörlere girme, dosyalara göz atma veya sağ tıklama gibi basit görevleri gerçekleştirirken bile yavaş tepki vermesi işletim sisteminin kullanıcılar arasındaki itibarını zedeliyor. Hatta bu yüzden Windows 10'a geri dönenler bile var.









  • Kullanıcı arayüzü yavaş değil, kullanışsız. Görev çubuğuna simge sürükleyemediğimiz bir Windows sürümünden bahsediyoruz. İlk önce kaldırdığınız özellikleri geri getirin.

  • eski işlemciler için hızlı olabilir. 10900k kullanıcısı olarak. w10 dan w11 geçtim. bana %50 yavaşlamış gibi geliyor. hissiyat o . effect hızı baya yavaş.

  • en baştan yazdık en az 6 ay geçmesi lazım diye.

  • Sağ tıklayınca açılan menüye koyduğunuz animasyonu ve benzer saçma şeyleri kaldırın gerek kalmayacak ekibe falan.

  • Böyle bir sözü vermeleri bile durumun vahimiyetini gözler önüne seriyor. Yaklaşık 20 yıldır aynı Windows NT den gidiyoruz. Windows' un artık çağa ayak uyduramadığı ve hantallaştığı ortada. Yazık, gerçekten yazık..

  • Şu Windows 'a alternatif her exe veya diğer programları çalıştırabilecek işletim sistemine ihtiyaç var. Uyumluluk söz konusu olmadan. Koskoca şirket bunları düşünmeden sistemi yayınlıyor sonrada farkındayız diyor.
    Dua etsin şuan tekelde yoksa o backdoorları alın gö...tze sokun der gibi kaldırıp başka sistem kurmuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desteklenmeyen işlemci dedikleri bilgisayara kurdum yaldur yuldur çalışıyor 10 senelik HDD'ye mi kuruyorsunuz nasıl yavaş oluyor anlamadım ki. Daha da hızlanmasını isterim de şurada yazanların hiçbirisi bende yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 23 Kasım 2021; 17:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlandırmadan önce var olan bugların, tonlarca görsel hatanın ve işlevsel problemlerin giderilmesi gerekiyor. Bütün bunları yavaş yavaş Insider sürümlerinde hallediyorlar tabii. 2022 sonunda çıkacak olan sürüm muhtemelen bütün hatalardan arındırılmış, kaldırılan özelliklerin geri getirildiği ve gerçekten kullanılabilir olan sürüm olacak. RTM olarak dağıtılan sürüm büyük bir hataydı. Microsoft hiçbir şekilde dersini almıyor. Windows 11 gerçekten kimsenin "hadi çıksın artık" dediği veya çıkmasını beklediği bir işletim sistemi değildi. Neyin acelesiydi bu cidden anlamış değilim. 2022de gelecek olan güncelleme ilk RTM sürümü olarak piyasaya sunulmalıydı. Windows 10 da yola aynı bu şekilde başlayıp 3-4 yılda anca adam olabilmişti. Windows 11 de aynı hikaye. Windows 10 ile değişen çok şey vardı, Windows 11 yalnızca görsel bir güncelleme. Koca şirket nasıl bu kadar amatörce davranıyor aklım almıyor üstelik milyonlarca insider'dan sürekli geri bildirim alıyorlar her konuda. En basitinden şu sağ tık menülerindeki mavi renk nedir ya. Az daha ince yapsaydınız da neyi seçtiğimizi göremeseydik. QC ve QA birimi ciddi anlamda çalışmıyor adamların. Şu anki hali ile görsel olarak macOS'e benzemeye çalışan Çinli Linux dağıtımlarından bir farkı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 23 Kasım 2021; 18:1:20 >




  • Aslında Windows 11'in yavaşlıktan daha ciddi bir sorunu var. O da fazlaca hata barındırıyor olması. Ayrıca Windows 10'da sıkça kullandığım bazı pratik işlevler de maalesef 11'de kaldırılmış. Örneğin görev çubuğunda saate tıkladığımızda saniyeyi görmenin hiçbir yolu yok. Windows 11'e en fazla 10 gün dayanabildim ve sonra Win. 10'a geri döndüm. Özetle berbat bir işletim sistemi olmuş. Hataları giderilirse ve 10'daki işlevsellik getirilirse ancak o zaman düzgün bir işletim sistemi olur. Bunların 1 yıldan önce mümkün olacağını düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_06 -- 23 Kasım 2021; 19:55:12 >
  • Dosya taşımak için pencereyi orta boya alıyorum ve yorumuna kesinlikle katılıyorum. Özellikleri geri getirsinler. Linux denemedim ama umarım çalışıyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w11 düzeldikten birkaç ay sonra w12 duyuralacak siz planlı eskitme taktiğini göremiyor musunuz? Stabil sürümler bile belli süre sonra güncellemeler ile yavaşlatılıyor yıllarıdır

  • Kullanıcıların birçoğu gündelik işlemler için artık mobil cihazları kullanıyor.(gezinme, alışveriş, navigasyon, email, müzik vs)

    Sanatçılar müzisyenler iş adamları vb imkanı olanlar genelde hem sorunsuzluk hem gizlilik hem de applein çip başarısı sebebiyle senelerdir apple ürünlerini tercih ediyor.

    Az buçuk meraklı olan gidip linux kuruyor bilgisayarına, onunla word excel youtube vs gündeliği geçiştiriyor.

    E peki maykrosoft senelerdir ne yapıyor?

    Yıllardır sorgulanan TPM sistemini zorunlu hale getirerek apple a yeni mi rakip olmaya çalışıyor?

    Maykrosoftun gündelikte tutunduğu bir ofis uygulamaları ve cad/cam kaldı neredeyse sadece. Onuda elinden kaptırmaya mı çalışıyor?

    Onun dışında oyuncuların halen daha mecburen tek tercihi.

    Yani donanım kısıtlaması olmaması gereken sektörler açısında halen daha tek çözüm.

    E peki bu işletim sistemi her geçen sene niye yavaşlıyor?

    Her sene yeni bir old start bar gibi oldscool uygulama piyasaya çıkıyor bu yanlış stratejiler yüzünden.

    Bilen anlayan varsa lütfen maykrosoftun hedefini anlatsın. Ben gündelik için linuxa geçtim.

    Eskiden 3-5 para biriktiren derme çatmada olsa PC toplamaya çalışırdı, şimdi öğrenciler bile 2.el apple laptop peşinden koiuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Seneye müsait olursam geçerim, bir senede anca adam olur.

  • Sürekli çalışan telemetry gibi saçma servisleri sonlandırsalar gerçekten hızlanır da işlerine gelmiyor. İşletim sistemi sürekli veri gönderiyor bu da performansı düşürüyor.

  • Hadi bakalım

  • Ben 1 haftadır kullanıyorum çok çok memnunum. Hızlandırsınlar tabi daha iyi olur. Bende gayet uçuyor şuan. Ne alsam Çat diye anında açılıyor Microsoft, 2022'de Windows 11'i hızlandırma sözü verdi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam hızlanınca geçeriz o zaman

  • 2. monitörde görev çubuğunda tarih saat yok yani çalışan işe yarayan bişeyi neden kaldırırlar anlamak mümkün değil başlat menüsünden uygulama tutup sürükleyip masaüstüne bırakamıyorsun bu nasıl Windows?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows haterleri toplanmış yine :D nasıl bi donanıma sahipsiniz nasıl bi monitöre sahipsiniz bilmiyorum şuan windows 11 yağ gibi akıyor modern görsel olarak zengin bi arayüze kavuşmuş. Wİndows 10 gibi dandik karman çorman kare kare arayüzü yok. eksik özelliklerde geri geldikten sonra kusursuz olucaktır beğenmeyen gitsin linux yada windows 10 dönsün.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.