Şimdi Ara

Mevlanadan Mesnevi' yi okuyan var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Bu kitap, gönül ehli olanlara, Allah yolunda yürüyenlere, manevi ve rühani hayatı yaşayanlara, susup herşeye dikkat eden nür ehline, bedende yaşadıkları halde, rühen namevcüd olanlara, yırtık pırtık elbiseler içinde padişahların ta kendisi olanlara, fazilet ve hidayet nürları ile dolu olanlara, ve halk arasında adsız, sansız dolaşan gerçek asilzadeler için Allah'ın bir lütfudur. Bu kitap dünya nimetlerini terk edip, Allah'ı bilmeye, onunla yaşamaya, onunla manen birlik olmaya çalışan, nefsani arzularını öldürerek, manevi murakabe hayatına kendini veren kişilere hitap eder. 'Ne yazık ki Mesnevi Whilfield'in dediği gibi herkese hitap etmemektedir. Gönül ehli aramaktadır. Zaten Hz. Mevlana da bir az sonra okuyacağınız Mesnevi'nin önsözünde: 'Temiz insanlardan, gerçeği sevenlerden başkalarının Mesnevi'ye dokunmalarına müsaade yoktur.' diye buyurduğu gibi Mevlana Mesnevi'nin başına kendi mübarek eliyle yazdığı on sekiz beyit içinde neyin ağzından şunları söylemektedir:

    'Ney dinleyen her insan, benim neler dediğimi anlayamaz, benim feryadımı duyamaz, ayrılık acısı çekmiş, gönlü yaralanmış, içli bir insan isterim ki, dertlerimi, acılarımı ona anlatayım.'







  • Almayı düşünüyorum fakat
    okumuş olanlar kitaptan biraz bahsedebilirler mi?Okuması zevkli midir,dilinin ağır oluşu zorlar mı yoksa tam tersine güzel bir hava mı verir?Gibi..

    Edit:amaç eski konuyu canlandırmak değil,yeni konu açmaya girişmemektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dessy -- 23 Temmuz 2013; 21:35:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesnevi kendini çok iyi hissetmene sebep olacak bir kitap. Benim gibi osmanlıcaya merak salmış biriysen şayet büyük bir keyifle okuyacaksın. Haldır huldur okunacak bir eser değil zaten. Her cümlesini sindirerek, bir kaç kere düşünerek oku ki Mesnevi okudum diyebilesin.
  • Mesnevi derin büyük bir deryadır.Güzel bir tercümesini bulursanız alın,okuyun.Okurken geliştiğinizi,yenilendiğinizi,arındığınızı fark edeceksiniz.
  • Peki hangi yayında Mesnevi'nin iyi bir tercümesini bulabilirim?
  • Mesnevide Geçen Tüm Hikayeler diye bir kitap okumuştum uzun süre önce çok etkilenmiştim ,çok sevmiştim.Mesneviyi bütün olarak okumak istiyorum fakat anlatılanları tam kavrayamıyacağım korkusu okumayı ertelettiriyor.Çeviri hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum bende.
  • Lakin içindeki ünlü birtakım olumsuz hikayeler henüz okumamış olanları hayal kırıklığına uğratabilir.

    Gerçi bunlar hakkında da tartışmalar var. Biraz tabu gibi. Neyse, internette arayan bulur!

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesnevi'nin en iyi, en anlaşılır tercümesi Şefik CAN - Mesnevi Tercümesi 1-6

    toplam 2070 sayfadır ve şuan piyasada 90 tl civarında. bende almayı düşünüyorum ama fiyatı biraz yüksek gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.