Şimdi Ara

Metrobüste yer verdiğim halde laf yedim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
27.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten bunların canı pek bi kıymetlidir ama araba da almazlar asla :)

    Madem mühimsin araba alıcaksın kardeşim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzde yüz haklısın. Ayrıca Nezaket denen şey kaybolmuş insanlarda. Sadece yer verme değil. Kapıyı tutuyorsun bir dükkandan çıkarken vs. Sanki uşağınmışsın gibi yüzüne bakmadan devam ediyor. Teşekkür etmeyi eksilmek olarak görüyoruz. Yolda yürüyorsun kadın sanki içimden geçecek gibi üzerime yürüyor, dans ediyorum yolda çarpmamak için. Vs vs daha çok var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toplumda ne yazık ki "saygı" kalmadı.

    Ne metrobuste ne trafikte ne de kuyrukta saygı var.Bencilllestik,yardımseverliği de unuttuk.

    Eğitim her alanda şart ama önce vicdani eğitim ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avcılar metrobüs durağından Zincirlikuyu metrobüs durağına kucağımda 2 yaşındaki oğlumla gittim. 1 Allahın kulu yer vermedi!

    Arabam serviste olduğundan binmek zorunda kaldım lanet şeye. Bir metrobüs yolculuğu gençlerin profili hakkında epey bilgi verdi bana...

    Malesef çok benciliz...
  • WELCOME TO Ortadoğu cehennemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marineros M kullanıcısına yanıt
    Büyüğü küçüğü yok hocam. Türk insanı kibarlıktan, iyi niyetten anlamaz. Öküz olacaksın, ben öküz oluyorum açıkçası. Bunlara ne lazım iyi düşünce, "teşekkürler" demeyi yük gören bir milletiz biz.

    Çok çok yaşlı olmadığı sürece kimseye yer vermeyin, kasiyere kolay gelsin demeyin, arkadan gelen varsa kapıyı tutmayın. Yapmayın böyle şeyler, gerek yok.
  • Bir ülkede tolerans değeri ne kadar yüksekse insani gelişmişlik de o kadar yüksektir, bu değer de ne kadar düşükse böyle durumların yaşanması kaçınılmazdır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2F365E0B4

    hocam işte bu yüzden asla ama asla yer vermemek lazım. yüzsüz terbiyesiz hepsi
    tabi tabi, sen yer verme kimseye rahat koltuğunda otura otura gitmeye devam et. herkes de aynı yukardaki kadın gibi sanki ya di mi. ulan yer vermemek için bahaneler arıyorsunuz sizin gibiler.
  • Su 65 yaslara ne demeki adamlar sabahin 6 sindan gece 24 e kadar otobusteler bos muabbete istila ediyorlar otobuslere yer vermeyincede basliyolar hakarete beddua etmeye su yerel yonetim yasasi gecsede sunlardqn bi kurtulsak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kimseye yer vermeye mecbur değil, veren olursada oturacaksan insan gibi teşekkür eder oturursun yüzsüzlüğün bu kadarı ya
  • Dopplereffect kullanıcısına yanıt
    Böyle insanlar yüzünden insanlardan soğudum. Telefondan kafasını kaldırmadan yürüyenler, sağına soluna bakmadan daracık kaldırımda durup yolu engelleyenler. AVM lerde yürüyen merdivenin önünde durup bekleyenler daha bir sürü etrafındakileri düşünmeyen insan var. Trafikte de böyle. Daha geçen gün yaya geçidinde biri bekliyordu. Durdum kibarca buyrun diyip yol verdim. 30 lu yaşlarında bir adam. Camım açıktı. Teşekkür etmesini beklerken tabi vereceksin yol bizim hakkımızı diye söylendi. Durmak zorunda da değildim. Arkamda araba yoktu benden sonra rahat rahat geçerdi. Sadece bizim millet mi böyle bilmiyorum ama ne hoşgörü kalmış ne nezaket kalmış ve herkes kendini düşünür olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metrobüste yer 1 kere verdim onun dışında hep ayakta giderim bilerek en başta bile binsem oturmam itle köpekle uğraşmamak için. dikilebileceğim düzgün bir yer seçerim.. geçen bayramda suriyeli teröristlere inat oturdum baktım bir karı koca bindi türk. rahat 60 yaşında varlar baktım amca ile teyze zorlanıyor el ettim buyrun oturum dedim oturdu teşekkür ettiler. neyse ben olayı unuttum inmek için hareketlendim baktım omzumda bir el. o amca inerken tekrar teşekkür etti acayip mutlu oldum rica ederim iyi günler dedim o da öyle. ama cidden bu ortadoğu insanı ve okumamış cahil türklerle uğraşılmaz en temizi ayakta gitmek
  • bende geçen yayaya yol verdiğim için kadın bana gerizekalı dedi
  • Toplu taşımada insanlarla sürekli kavga halindeyim. Özellikle 65 yaş üstü tipler yaşına hürmetten insanların susacaklarını bildiklerinden her türlü terbiyesizliği yapıyorlar. Metroda insanların inmesini beklemeden içeri dalan bunlar, istasyonlarda merdivenin solunu işgal eden bunlar, herhangi bir yerde sıradakilerden izin bile istemeden öne geçmeye kalkanlar bunlar, toplu taşımada yayılarak oturup yanındakini rahatsız eden bunlar. Bazıları resmen bugün kime bulaşsam diye toplu taşımaya biniyor. Cidden bunları göre göre yaşa saygım falan kalmadı.

    Ben genç değilim, yaşlı da değilim. Orta yaşlıyım ve gençlerin sıkıntısını çok iyi anlıyorum. Yaşımdan genç gösteriyorum diye bazen bana bile salça oluyorlar. Yaşımın da verdiği rahatlıkla ağzıma geleni sayıp döküyorum. Çok yaşlı, hasta, hamile olmadıkça da kimseye yer vermiyorum. Zaten öyle biri bindiğinde gençler benden hızlı davranıp yer veriyorlar. Gerçekten ihtiyacı olana yer veriliyor gördüğüm kadarıyla.




  • Hocam İstanbul da bu yer verme başlı başına sorun versende suçlusun vermesen de

    Bir gün kızın birisi bayıldı yer verdiler neyse sonra aradan birisi demesin mi o şimdi oturdumu ayılır kız 2 dakika içinde cin olduk birde ülker çikolatalı gofret açtı yedi iyimi


    birde başına kapşonlu örtüp uyuyanlar var
  • Böyle diyenlere ayrı uyuz oluyorum, benimde bir kere başıma gelmişti. Kadın gözümün içine bakıyor yer istemek için onun söylemesine kalmadan buyurun oturun teyzecim dememe rağmen GEREK YOK SİZ GENÇLER OTURUN demesin mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuthierzaMaeglin -- 23 Kasım 2020; 23:43:25 >
  • Bir de bunların kadın erkek eşittir deyip toplu taşımalarda genç erkek görünce yer bekleyen tipleri var.
  • toplu taşıma ayrı kanser böyle insanlarla muhattap oluyorsun. Trafik ayrı bir kanser. başka ülkelerle kıyaslamadan söylüyorum ki ülkede ulaşımda genel anlamda bir problem var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.