Şimdi Ara

Metrobüste Taciz - 23 nisan 2019 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
0
Favori
34.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
240 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taciz tecavüz her zaman vardı. Sadece o eski dönemde internet yoktu. Tv kanalları tek tüktü. Herşeyi akp ye bağlamayın chp ile de alakası yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Napsın ekmek parası
    Biraz anlayış gösterin lütfen 🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aedan kullanıcısına yanıt
    Böyle böyle insanlar orada yapılanı makul görüyor, KK gitmemeliydi diyor adam ana muhalefet partisi onun orada güvenliğini sağlamak devletin görevi, şehit cenazesinde bir AKP'liye linç girişimi söz konusu olabilir mi? Demek ki dileyince koruma sağlanabiliyormuş.

    Adam olaylardan sonra 190 km kaçmış ve teslim olmamış ama hakim kaçma şüphesi yoktur diyerek adli kontrol ile serbest bırakıyor, daha ne lazım kaçma şüphesi olması için? Suçu ve suçluyu övmek ayrıca suç iken akp'li yöneticisinden tayfasına çok sayıda insan herifin elini öpüp sanki hoş harşılanabilecek bir şey yapmış gibi utanmadan resim çektiriyorlar. Bu herif birini linç etmek istedi ve mahkemede kalabalığın galeyanına geldim dedi, e bu yaptığınız nedir? Çok daha fazla sayıda insanı basın yoluyla galeyana getiriyorlar suçu, suçluyu överek bu açıkça ceza hukukunda suç.

    Bir tweet atanı sabah 3'te evinden alan adalet taşla sopayla saldırıp öldürün diyen herkesin kahraman ilan edilmesine göz yumuyor.

    Elbette bu ülkeden beyin göçü olur, ülkenin okur yazar kaymak tabakası çeker gider, adalet mi bıraktılar?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulkathos

    6 yıllık öğretmenim ve elimden geldiğince dilim döndüğünce ders dışında öğrencilerime şunu öğütlüyorum; "İnançlı ya da inançsız, partili ya da partisiz, a takımı ya da b takımı önemli değil önce -İYİ İNSAN- olun daha sonrası gelir ve eklenir." Şimdi bu yanlışın sosyolojik, psikolojik kısımları tartışılıp nasıl bir cezai işlem uygulanacağını konuşmak yerine o partiden mi bu partiden mi, şuralı mı buralı mı diye konuşulması zaten bizim halkımızın ne kadar "geri kafalı" ve "cahil" olduğunu kanıtlar nitelikte.

    Ayrıca kadına helal olsun çok kötü bir şey yaşamasına rağmen ki büyük geçmiş olsun umarım bir daha denk gelmez yaşamaz, çok güçlü durmuş ve susmamış! Susmayın sizde! Karşınızda bir kötülük, yanlışlık yapılıyorsa sessiz kalmayın, karşı çıkın! Önce -İYİ İNSAN- olun sonrası gelir lütfen..
    kuranı kerimden bir ayet i çocuklara öğret .

    Fıtrat kelimesi “yarmak, ikiye ayırmak; yaratmak, icat etmek” mânalarına gelen fatr kökünden isim olup “yaratılış, belli yetenek ve yatkınlığa sahip oluş” anlamında kullanılır. İlk yaratılış, bir bakıma mutlak yokluğun yarılarak içinden varlığın çıkması şeklinde telakki edildiğinden fıtrat kelimesiyle ifade edilmiştir. Buna göre fıtrat ilk yaratılış anında varlık türlerinin temel yapısını, karakterini ve henüz dış tesirlerden etkilenmemiş olan ilk durumlarını belirtir (İbn Abdülber, XVIII, 57 vd.; Lisânü’l-?Arab, “fṭr” md.; Tâcü’l-?arûs, “fṭr” md.). Bütün varlığın yaratılışı sırasında Allah’ın türlere kazandırdığı bu temel yapıdan dolayı aynı kökten gelen fâtır kelimesi Kur’an’da Allah’ın isimlerinden biri olarak zikredilmiştir (meselâ bk. el-En‘âm 6/14; Fâtır 35/1; ez-Zümer 39/46).
    http://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=30&ayet=30
    Sen yüzünü dosdoğru bu dine, Allah’ın insanları yarattığı fıtrata çevir
  • . Allah’ın yarattığının yerini tutacak bir şey yoktur. İşte sağlam din budur. Ama insanların çoğu bunu bilmezler.*

    diosun ki iyi bir insan olmak ? iyi bir insan olmak dinin bir gereği inancın bir gereği zaten .

    gelelim bu yanlışın sosyolojik psikolojik yönüne ..

    insanoğlu fıtratından sapabilir bu örnekte oldugu gibi . heva hevesine yenik düşebilir . kişinin gecmişinde yaşanmış kırılmalar bu tarz sapmalara sebebiyet verebilir veya evli degildir ihtiyacını su bidonu üzerinden hayvanlar üzerinden veya fordculuk tabir ettiğimiz eylem ile giderebilir hatta daha ileri gidebilir ki bunlarda yasandı tecavüz ölüm

    fakat bu şekilde yapmaması gerektiğini BİLDİĞİ HALDE tabiatına aykırı bu eylemi yapar insan .. dolayısıyla hem kendine hemde diğerlerine zulmeder

    bilinmesi gereken şu ki BU TİP SAPMALAR tamamen engellenebilir degil .. fakat azaltılabilir ki zaten yaygın degil

    münübüslerde tramvayda eski halkalı sirkeci banliyo hattında gözlemlediğimiz vakalar bu tip olaylar yıllardır . bu sebeple kalabalık vagona binmem gotu duvara cevirmem gerek olurda abazan birine denk gelmeyelim

    cakma trabzonlu demişki umumhaneleri çoğaltsınlar agır konuşmak istmem ama orda fuhuş yapanlarda birilerinin annesi kardesi cocugu vesaire .. evliliği kolaylaştırıp yaygınlaştırmak gerek

    sonuçta cinsellik dürtüsü de insan tabiatının bir parcası . meşru bir şekilde evlilik üzerinden giderilmeli bu dinin iyi insan olmanın gereği ..

    görebildiğim bu konudaki kişi nin gecmişte yasadıgı kırılmalar sapmaya sebep .. hannibal örneği gibi

    aslında derin bir konu ..




  • Tacizi tecavüzü AkPartiye bağlayabilen beyin fakirleri. Tayyibi suçlamadan önce bir düşünseniz, o olmayan beyninizi bir kullansanız keşke?

    Mesela düşünseniz, acaba bu taciz tecavüz vakalarının artmasının sebebi izlediğimiz tv programları olabilir mi diye?

    Mesela düşünseniz, acaba bu taciz tecavüz vakalarının artmasının sebebi halkın ahlak seviyesinin diplerde olması olabilir mi diye?

    Mesela düşünseniz, acaba bu taciz tecavüz vakalarının artmasının sebebi laiklik çağdaşlık diyerek ülkeyi bu seviyeye bir edepsizliğe sürükleyenler olabilir mi diye ?

    Mesela düşünseniz, acaba bu taciz tecavüz vakalarının artmasının sebebi açarım ama sen bakmayacaksın diyen kadın feministleri olabilir mi diye ?

    Mesela, mesela, mesela... başka onlarca etken bulunup sayılabilecekken, yoook siz düşünmeyin. O olmayan beyninizle bunun da suçlusunu hükümet ilan edin. Bu kadar aptalca muhalefet görmedim diyeceğim ama, bu aptalca muhtalefete kapılıp inanıp hükümeti yuhalayan daha aptalları bile var. MAAALESEF var. Keşke hepiniz avrupaya gitseniz! Eminim orada daha rahat gavurluk yaparsınız, valla hem sizin hem bizim için defolun gidin ya.




  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Sen bizim yerimize yeteri kadar düşünmüşsün tüketici serdar

    Fazla düşünme, düşün düşün bilmem nedir işin diye bir söz vardır.
  • Bu olay forumda niye fazla tepki görmedi, şahsın chp li çıkmasıyla alakası olamaz herhalde :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exponent

    Bu olay forumda niye fazla tepki görmedi, şahsın chp li çıkmasıyla alakası olamaz herhalde :))
    Şahısın Anıtkabir ve Atatürk'ün sözlerini paylaşmış olması onun CHP'li olduğunu mu gösterir? Adam CHP üyeliği yok, CHP'ye sempati duyuyorsa da CHP adamı kollamıyor zaten iktidar değil.

    "Siz bir kere otobüste bir kadının üstüne boşalmaktan bir şey olmaz" diyen bir CHP'li gördünüz mü, böyle bir şey olduğunda durum kangren oluyor insanlar tepki gösteriyor ve konular popüler oluyor.

    Sıradan bir taciz vakası ise polis alır götürür işlemini yapar aynı burada olduğu gibi de senin gibiler olayı CHP'ye mal etmeye kalkar herkes de güler geçer şu halinize.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Kanka ne diyon sen ya :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exponent

    Kanka ne diyon sen ya :))
    Anladın sen onu
  • emredildiği gibi başörtüsü takan bir kadın olsaydı bunlar başına gelmezdi belki de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

    Toplu linç girişimi olsa mahkemenin böyle bir durumda ceza vereceğini düşünmüyorum, toplumda karmaşa çıkartacak bir olay bu çünkü. O tutanlar adam değilmiş bu arada, korumak ne demek?

    Alıntıları Göster
    Aynen o zaman kesin birşey olmazdı, çünkü kimin vurduğu felen belli değil ayrıca "savunuyorduk kadını" diye haklı bir sebebleri var.

    Bu zamanda linç etmekten çok videoya çekip paylaşmak bence daha etkili ki zaten öyle oldu
  • Adamın pantolonundaki ıslaklıgin idrar olduğu ve prostat hastası olduğu söyleniyor. Tabi doğruluk payı nedir bilmiyoruz. Sapik sapıktir bunun akp MHP CHP Alevi Sünni Kürt Türk gibi ayrımı olmaz. Bunu konuşan Beyin fakiridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

    Şahısın Anıtkabir ve Atatürk'ün sözlerini paylaşmış olması onun CHP'li olduğunu mu gösterir? Adam CHP üyeliği yok, CHP'ye sempati duyuyorsa da CHP adamı kollamıyor zaten iktidar değil.

    "Siz bir kere otobüste bir kadının üstüne boşalmaktan bir şey olmaz" diyen bir CHP'li gördünüz mü, böyle bir şey olduğunda durum kangren oluyor insanlar tepki gösteriyor ve konular popüler oluyor.

    Sıradan bir taciz vakası ise polis alır götürür işlemini yapar aynı burada olduğu gibi de senin gibiler olayı CHP'ye mal etmeye kalkar herkes de güler geçer şu halinize.

    Alıntıları Göster
    Ali hocam ama sizde çok iyi niyetlisiniz

    Olaya şu açıdan bakılmasını istedim ve buraların o cevval muhalif arkadaşı cevap veremedi...

    O kişiye dedim ki:
    "Sen koyu muhalifsin. Bu kişiyi kınamayacak mısın?"
    "Hayır"

    "O zaman bu kişi Ak partili olsaydı yazacaklarını buraya yazar mısın?"
    "Hayır"

    Sizde şunu anlayın artık. Ak parti ile 1.000km öteden bağlantısı olsa bu adamı ve bu adam üzerinden önce tüm partiyi sonra da tüm müslümanları hakaret yağmuruna tutacak bir güruh var bu forumda. Benim değinmek istediğim nokta bu.

    Şimdi bu konu da hiç birinin tepki mesajı yok. Madem bu kişi Cumhuriyet Halk Partisi üyesi değil ve parti ile alakası yok ise o zaman benim de şunu sormam gerekmez mi?

    "Sizlerin toplumsal bir olaya tepki verebilmeniz için suçu işleyenin Ak Partili mi olmasa gerekli?"

    Evet dediğiniz gibi polis olaya el koydu bitti gitti ama bu arkadaşlardan tepki? Tepki yok. Neden?
    Ensar Vakfı'nda da olaya el koydular adamı yakaladılar 500 küsür sene ile yargılandı. Tepki var mı? Uzaya yayıldı tepki tabiri caiz ise. Hatta o sapık kemalistim demesine rağmen kimse kulak asmadı kurum İslâmi vurun abalıya acımayın..!

    Bu muhalif üye arkadaşlar buradaki mesajlarında sürekli insanlıktan, özgürlükten, laiklikten, sevgiden, kardeşlikten, saygıdan, paylaşmaktan bahsederler. Müthiş çağdaş ve ulpultra (yani nasıl bir benzetme yapsam bilemedim ) zekidirler.

    Normal olarak bu konuda da bir şey yazmalarını bekliyorum bir üye olarak ama ses yok. Çıkaran da gelip akepe yönetiminde normal deyip gidiyor.

    Sonra bakıyoruz elemanın sosyal medya durumlarına, resimlerine, paylaşımlarına, ilgi alanlarına.
    Küfür edecek bir şey bulunamıyor. İçki masaları, Atatürk sözleri, Anıtkabir resimleri, Chp sevgisi, İmamoğlu ile aynı karede resimler, laik yaşam...

    Konuyu Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağlamıyorum yanlış anlamayın ama insanların aklına başka bir şey gelmiyor. Her şey ortada. Bu arkadaşlar burada tepki koymadığı sürece bu kişiyi koruduklarını düşünmek karşı tarafın mecbur kaldığı bir durumdur.




  • Sayfalarca Chp mi Akp mi diye konuşulmuş. Harbi biz adam olmayız.
  • Yazıklar olsun, bazı yorumları okudumda nasıl bir akıl tutulması yaşıyorsunuz hayret ediyorum!

    Bu kansız şerefsizin hangi siyasi partili veya hangi takımlı olması neyi değiştirecek?

    Yahu yapılan bu iğrenç olayın kendi ananıza-bacınıza yapılmış gibi empati kurup ona göre tepki veremiyormusunuz?

    Allah akıl fikir versin diyeceğimde maalesef iş işten geçmiş! YAZIKLAR OLSUN!
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Ne güzel de inanarak yazmış
    Gözlerim doldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tür aşağılık olayları her seferinde hala partiye dine bağlayıp kendi çapında insanları ayrıştıran kim varsa ülkenin şu durumuna laf etme hakları yok, daha ağır şeyler söylemek isterdim de olmuyor.
    Karaktersiz insanlar..
  • Sapigin partisi, dini, dili, irki olmaz sevgili parti fanboylari

    Sapik sapiktir...

    Thats all.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.