Şimdi Ara

Meta Quest 3 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tbduman_pd_gd_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
70
Favori
34.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meta Quest 3 [ANA KONU]


    Meta Quest 3 [ANA KONU]



    Meta Quest 3 sahipleri bu konu altında deneyimlerini paylaşabilir.



    Meta Quest 3 [ANA KONU]



    Önerdiğim oyunlar


    Red Matter Serisi (Özellikle 2. oyun meta quest 3 için optimize edildiği için konsol kalitesinde grafik sunuyor.)

    The Climb Serisi (Ara sıra oynanıp kafa dağıtmalık, manzara izlemelik bir oyun)

    Beat Saber (Çok popüler zaten ben beğenmeyeceğimi düşünerek indirmiştim ama sevdiğiniz müziklerle oynayınca baya iyi oluyor.)

    Eleven Table Tennis (Beklediğimden çok daha iyi bir deneyim sundu 120hz desteği var topu raketin üstünde sektirmek bile ayrı bir keyif veriyorMeta Quest 3 [ANA KONU] )

    Resident Evil 4 (İlk oynadığım resident evil oyunu oldu, beğendim)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 20 Şubat 2024; 22:57:47 >







  • Xbox ve Gamepass Resmi Meta Quest aplikasyonu yayımlandı. Xbox kullanan var ise indirebilir.


    Tek sorun ülkemizde desteklenmemesi. Uygulamada adres çubuğu olmadığı için Türkiye adresine gitmeye çalışıyor.


    Sideload ile VPN kurdum. VPN açıkken web tarayıcıdan https://www.xbox.com/en-US/play adresine girdim. Uygulama var oradan devam edeyim mi diye soruyor. Sonra uygulamadan açılıyor. Artık VPN'i kapatabilirsiniz.


    Gamepad'i bağladım (Uygulama Dualsense desteklemiyor) Forza Horizon 4'ü denedim. Gayet akıcıydı. Bilgisayarda deneyimlediğimde çok yakındı. Gecikme neredeyse yok denecek kadar az ama yer yer piksellenmeler oluyor.


    Örnek video'da gösterildiği gibi M, L, XL gibi sabit değerler ile ayarlanıyor. El ve parmaklar desteklendiği için bu değişiklikleri ellerinizle hızlıca yapabiliyorsunuz.


    Xbox apk dosyasını indirip kurmayı da denedim. Yerel ağ'da Xbox'a ulaşıp buluttan oynamak yerine daha kaliteli görüntü ile yüklü oyunları oynarım diye düşünüyordum ancak Cloud aplikasyon yüklü olduğu için izin vermedi.



    Beardo Benjoyoutube
    You can NOW play Xbox Game Pass games on Quest 2, Quest 3 or Quest Pro thanks to a brand new, and official, Xbox Cloud Gaming app for the Quest family of headsets! The new Xbox Quest app is free but you need an active Game Pass membership and a supported Bluetooth controller (Xbox, PS4 or Switch Pro) to play a HUGE selection of Xbox Games inside your VR headset. You can now play things like Fortnite on Quest 2 / Quest 3, or perhaps a bit of Forza, how about Halo?! All these games run via a Cloud based service so the experience you get will depend on many network based factors and your own internet speed/quality. HOWEVER it's pretty crazy to me that someone can now own a Quest 2, Quest 3 or Quest Pro and sign up to Xbox Game Pass without owning an Xbox or PC and be able to play all these games right inside their headset... kids with a Quest 2 as their only gaming platform can now join in the phenomenon that is FORTNITE! They just need a controller to play... This Xbox Game Pass Quest gameplay was captured natively on Quest 3 and is representative of the current Cloud Gaming experience on the headset, your own mileage may vary depending on network quality and internet speed! Get discount on VR accessories below: VR Cover US Store - Use code BeardoBenjo for 10% off - https://us.vrcover.com/beardobenjo VR Cover EU Store - Use code BeardoBenjo for 10% off - https://eu.vrcover.com/beardobenjo Kat VR Store - Use code BEARDO$40 - https://www.kat-vr.com/?ref=zgdzg5fz https://bit.ly/3SMpL9e - Quest 3 https://bit.ly/3QZxLSK - Assassins Creed Nexus Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCSzUG-hFZgaKpYA6w2WS8sQ/join If you want more VR gameplay videos, VR game reviews & VR first impressions then make sure to leave a like, drop a comment down below & hit subscribe to be rewarded with a constant stream of endless content made with love and care. I release new videos, cover first impressions & VR horror longplays 3 to 4 times a week with a stream on most Fridays. All your support is appreciated & simply engaging with these videos helps me to continue improving the content I make. Follow me on Twitter here - https://twitter.com/BeardoBenjoYT #Quest3 #Quest2 #VR #Xbox #Gamepass #QuestAmbassador #VRGameplay #VRGameplay #QuestCreator #ExploreWithQuest - New VR Games 2023 - New Quest 2 Games 2023 - New VR Games Coming 2023 - Upcoming VR Games 2023 - VR Games Coming in 2023 - Xbox Gamepass Quest 2 / Xbox Gamepass Quest 3 - VR Xbox Games / Play Xbox Games on Quest - Xbox Games on Quest 2 / Xbox Games on Quest 3 - Fortnite Quest 3 / Fortnite Quest 2 - Quest 2 Fortnite / Quest 3 Fortnite - Quest 2 Xbox Gamepass App / Quest 3 Xbox Gamepass App
    https://www.youtube.com/watch?si=jFvu6t1enNhOBTJB&v=qE9ryDRtsiA&feature=youtu.be
    Rzival VRyoutube
    I was gonna make a first impressions video on the Quest 3 but i was like you know what, let's just talk specifically about PASSTHROUGH. Please SUBSCRIBE for more awesomeness and join our little community of XR enthusiasts :) TIMESTAMPS: 00:00 - Intro 00:23 - That Dang Cookie Video 00:45 - Comments from Others 01:08 - Questions We’ll Try to Answer 01:21 - Through the Lens Test (Regular Light) 01:39 - Warping 01:55 - Compared to Quest Pro (Regular Light) 02:12 - Graininess or Noise 02:22 - Through the Lens Test (Low Light) 02:39 - Outdoors with the Quest 3 03:00 - Quest 3 Outdoors at Night 03:22 - Quest 3 Outdoors in the Morning 03:34 - Meta’s Room Lighting Recommendation 04:03 - Book test 04:11 - Book Test with the Quest 3 05:06 - Phone Test with Quest 3 and Quest Pro 05:22 - Passthrough Still Bad? 05:44 - Quest Pro’s Bad Microphone 05:57 - Certain Quest 3s Defective? 06:07 - Comment from Meta 06:12 - My Takeaway 07:05 - Outro TAGS: #quest3 #metaquest3 #quest3passthrough #virtualreality #augmentedreality #mixedreality #metaverse #meta #metaquestpro #quest3 #visionpro #applevisionpro #questpro
    https://www.youtube.com/watch?si=U1gmqIXLV4U1d1Jg&v=NQ9vngBdPrA&feature=youtu.be



    Oda ışıkları yetersiz ise net görüntü alamazsınız. En az 50 lüx parlaklık olması öneriliyor. Bir kitabı alıp satırları duraksamadan okuyabiliyorsanız ışık yeterlidir. Tv, Cep telefonu, bilgisayar için karanlık modu tercih edebilir, ekran ışık seviyesini düşürebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen sonuç alamıyorsanız cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın. Bunun yardımcı olduğunu söyleyen bir çok kullanıcı var.


    META'nın kendi uygulaması OCULUS'u kurarak bilgisayara kablosuz ve kablolu bağlanabilirsiniz.


    https://securecdn.oculus.com/binaries/download/?id=3552425908372122&access_token=OC%7C1196467420370658%7C


    Steam içinden Steam VR kurarsanız yine kablolu ve kablosuz olarak bağlanır.


    Meta horizon Workrooms ile de işinizi görürsünüz.


    Bu iş için en iyi uygulama Meta'nın mağazasından alacağınız ücretli Virtual Desktop. İndirim kodu ile alın o zaman ucuza gelir. Ben 16 Dolara aldım sanırım. Bağlantı için Bilgisayara Virtual Desktop Streamer uygulamasının kurulması gerekiyor. En iyi ve kullanışlısı bu.



    oculus
    Meta Quest için Virtual Desktop
    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser



    Kablolar için en az USB 3.2 Gen 1 iyi bir kablo almalısınız, bahsettiğiniz Hz değerlerinin kalite ile alakası yok. Herhangi bir Type-C kablo şarj eder ancak neye bağladığınıza bağlı. Kablolarda Watt taşıma gücü var, Hızlı şarj aletine ucuz bir kablo takarsanız kablo yada cihaz yanabilir. Kendi kablosu 18watt USB2.0 bir kablo.


    Kablo için 5metre en az 600-900TL arası, almadan da işinizi görürsünüz. Ben aldım öylece duruyor. Bilgisayarınızda Type-C girişi yoksa düz ucu Type-A olanlarına bakın.


    Bu kablo USB 3.2 Gen2.



    amazon
    ORICO USB C Kablosu, 20Gbps USB 3.2 Gen2X2 Veri Kablosu USB C'den USB C'ye Şarj Kablosu 100W Destek 4K@60Hz Uyumlu Dizüstü Cep Telefonu Hub'ları Yerleştirme İstasyonları 90 Derece 5M
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B7NR46MV?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details


    Bilgisayarınız çok güçlü değilse kablolu bağlantı yapıp oyun oynamak işkenceye dönüşebilir. Ayrıca bağlayacağınız USB portların da en az USB 3.2 Gen 1 olması gerekiyor. En pahalı kabloyu da alsanız portlar bunu sağlamıyorsa yine düşük kapasitede kalırsınız. Powerbank PD(Power delivery özellikli) 18watt çıkış veremiyorsa yetersiz kalır, bu yüzden kafanıza göre powerbank takmayın/almayın uyarısı yapılıyor.


    Amazon Prime gayet güzel çalışıyor, Netflix denemedim. Youtube VR maksimum 4k destekliyor. Asıl deneyim 8K ile yaşanıyor. Tarayıcıdan youtube yada DeoVR üzerinden girip bakın, farkı görürsünüz.


    SkyboxVR yada 4xvr-video-player da elinizdeki yada DLNA sunucu üzerinden videolar için ideal.


    Kendi mağazasındaki oyunlar Android oyunları kalitesinde. Bilgisayarda maksimum kaliteye ulaşıp gözlükte kullanmak için 4080 gibi ekran kartlarına ihtiyacınız var. Aynı oyunlar aynı kalitede oluyor. Steam'de olup Meta mağazında satılan oyunların (All-In-One Sports VR, Beat SABER vb) grafik kaliteleri aynı.


    Oyun ve uygulamaya para vermek istemiyorsanız Rookie v2.26, SideQuest, Sideload kelimelerini aratın ve youtube videolarına bakın.

    Cihazı bir kaç gündür kullanıyorum, yeni alan, alacak arkadaşlar için bir kaç bilgi paylaşmak paylaşmak istiyorum.


    Evimdeki bütün ağ wifi6 üzerine kurulu. Bilgisayarımda RTX 4080 ve 5800X3D kullanıyorum. Virtual Desktop ile 80mhz veya 160mhz fark etmeksizin 5ghz üzerinden akıcı bir şekilde oyun oynayabiliyorum. Tüm codecleri denedim ben en az gecikmeyi H.264 ile yaşadım. Benzer bir ekran kartı kullanıyorsanız büyük ihtimal sizin için de en iyi codec bu olacak gibi duruyor.

    Kablo olarak CableCreation ve ORICO kullandım, her ikisinden de memnunum. Yalnız CableCreation'da kullanırken şarj dolmuyor sadece düşüşü yavaşlatıyor, ORICO'da ise doluyor. Uzun kullanımda şarjım düşmedi ve özellikleri daha iyi olmasına rağmen (20Gbps 100W) fiyatı da görece daha uygun. İnternette hem bilgisayara hem de prize bağlanabilen kablolar var onlar da iyi iş yapabilir.


    Aksesuar olarak ise daha her hangi bir şey almadım fakat halo strap tarzı bir şey alabilirsiniz. Bataryalı almak yerine 18w pd destekli bir powerbank almak daha mantıklı gibi duruyor.


    Cihaz içi uygulama ihtiyaçlarınızı Rookie Sideloader ile; pcvr ugulamalarınızı ise Rookie PCVR üzerinden karşılayabilirsiniz.

  • Quest Game Optimizer çıktı, kesinlikle deneyin, eski ve mevcut oyunlarda grafik yükselmesi yapıyor, bigscreen netflix ve hatta kendi ana ekranı gibi yerlerde bile optimize ediyor. Çıkar çıkmaz 128 gb modeli alıp iade etmiştim ama bu olay yüzünden 512 gb modeli sipariş ettim tekrardan, bakalım bu sefer ki maceram nasıl olacak.
  • ulwi U kullanıcısına yanıt

    Böyle bir şeyden haberim yoktu hocam çok teşekkürler deneyip yorumlarımı yazacağım.



  • Video Quest 2 de çekilmiş.

    Bu alttaki Quest 3 de




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 18 Kasım 2023; 15:53:5 >




  • selamlar. şu an en uygun nereden alabiliriz

  • thehawk kullanıcısına yanıt

    Sahibinden.com

  • Merhaba arkadaşlar, ben de trendyoldan 22100'e şubatta ödemeye başla kampanyası ile satın aldım. Yanlış hatırlamıyorsam ilk kurulumda 30$'lık bir hediye vardı. Bunu nasıl alacağız bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __ysn__

    Merhaba arkadaşlar, ben de trendyoldan 22100'e şubatta ödemeye başla kampanyası ile satın aldım. Yanlış hatırlamıyorsam ilk kurulumda 30$'lık bir hediye vardı. Bunu nasıl alacağız bilen var mı?
    Hayırlı olsun, şu an 22150 gözüküyor
    Ben de mi alsam diyorum
    Aklımda 512 gb sini yurtdışından almak vardı da taksit ile cazip gözüktü
    Haber verdiğiniz için teşekkürler
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ben de o nedenle satın aldım, hem Şubatta başlıyor, hem de 6 taksit oluyor. Satıcıda çek de vardı 50₺ onunla 21100 e geliyordu.
  • __ysn__ kullanıcısına yanıt

    128 gb olanı mı o fiyataydı?

  • xbox konsolu olmadan game pass ultimate üyeliğim ile oyunları oynayabilir miyim bu cihazla?

  • yvztr kullanıcısına yanıt
    Evet 128 gb. Taşıma çantası için önerisi olan var mı?
  • yvztr kullanıcısına yanıt
    Gamepass xcloud özelliği quest e gelince vpn ile Türkiye den oynanabilir.
  • Konsollardaki gibi p1 p2 hesap paylaşma olayı var mı meta quest te de
    Kendi kişisel facebookum yerine yeni meta hesabı açıp onunla mı alsam oyunları vb, satarken öyle satarım
  • En ucuza nereden alabiliriz? Bir de PCVR için 25 bin bütçeye en iyi VR bu mudur? PS VR2 de bununla aynı gidiyor ama o daha mı iyi bilemedim.

  • Paister P kullanıcısına yanıt

    En ucuz sahibinde de var ben ilk çıktığı için pahalıya aldım biraz 19 bine şu an 18 civarına bulabilirsiniz. PlayStation 5 varsa ben olsam psvr2 alırdım ama sadece oyun amaçlı kullanacaksanız

  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt

    Pc’ye mi daha çok oyun çıkıyor ps’e mi?


    kartın kesim tarihi bekliyorum da almak için ondan evvel usb kablosunu alsam diyorum. Hep açıklamalar usb-type c şeklinde iki taraflı type-c olsa çalışır herhalde?

  • Bigscreen'de kendi disneyimde bir şeyler izlemek istediğimde ses çok bozuk geliyor. Sizde de bu şekilde mi?
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Playstation 5 var ama daha çok bilgisayara bağlamak istiyorum, Half-Life Alyx, Blade and Sorcery, Pavlov VR satın almıştım zam gelmeden, baş ağrıtmıyorsa ve gerçekten televizyon kalitesindeyse film, video izlerim. Biraz araştırdım ama anladığım kadarıyla PSVR2 PC'ye bağlanmıyormuş, o gerçekten kötüymüş. İlk PSVR PC'ye bağlanıyordu çünkü. Bir de ben taksitle almayı düşünüyordum ama hiç bir yer taksit yapmıyor.

    Güncelleme: 21 küsüre 6'ya peşin bölen bir yerde buldum ama fiyatı daha düşer mi acaba? Normali 18 civarıysa boşa para vermeyelim. Fiyatlar neden bu kadar yüksek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 9 Aralık 2023; 18:27:52 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.