Şimdi Ara

Mesut Çevik ile Canlı | Soru-Cevap bugün 22:30'da sizlerle (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
489
Cevap
4
Favori
30.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nfsworld kullanıcısına yanıt
    Bu nedir arkadaş? Adam hakkaten forum tarihinin en büyük megalomanlarındanmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sean john

    baya mesaj silinmiş

    birde mesut bey canlı yayında diyor ki gün oksay bırakın konuşsunlar ama forum tam tersi işliyor hiçbir hakaret olmayan konumu kapattılar
  • Birilerin bu rezalete her şeyi (özellikle egosunu) bir kenara bırakıp el atması lazım. Doğruları söyleyip alacağınız tepki şu anki tutarsız açıklamalara gelecek tepkilerden daha az ve insancıl olur bence. Birilerini aklamaya çalışırken diğer tarafı karalıyorsunuz. Sonuç olarak herkesin bu yanlışın içinde olduğunu kendi çelişkili ifadelerinizle zaten dolaylı olarak ifade etmiş oldunuz. Yapmanız gereken işi dolandırmadan direkt olarak bir özür metni içinde açıklamanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 24 Temmuz 2017; 12:51:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Arkadaşlar Merhaba,

    Şimdi Mühendis Murat geldi yanımda ve banka hesap numaralarımı sonuna kadar araştırın benim 1 kuruş kazanmışlığım yok. Amazon'un sizin siteden kazananlar var dediği kişi ben değilim diyor. Ben en büyük konu ona ait olduğu için o kazanmıştır diye düşünerek böyle söyledim.

    Hakkım geçmiş oldu. Kusura bakmasın.

    Sevgiler,
    Mesut

    Kardesim bu adam kendi referans linkleriyle 4-5 lara kazanmis diyordun simdi noldu dalgami geçiyosun bizle? E benim 2 hesabimi sildiniz referansli link yuzunden bu elemen neden ceza almadi 5 ay bizim uzerimizden lara kazanirken

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Refli linklerden bir ton adam banladınız.Çünkü tezgahi kurmustunuz.Bizde insanlara yardim olsun diye yapiyor saniyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.De den gelen e-posta lutfen herkes Amazon'a yazip tedirginligimizi belirtsinler.

    Merhaba,xxxxx Bey

    Bu yaygınlaşan bilerek birilerinin bir yere çalışma çabası içerisinde olduğu uydurulmuş haberlerden endişenizi gayet iyi anlıyorum.

    Bahsedilen haberin hiçbir doğruluk payı bulunmamaktadır,bu konuda bize ulaşan bir çok tedirgin müşterilerimize durumun doğruluk payı içermediği bu şahıslar hakkında yasal sürecin başlatılacağını ilettik.

    Bundan emin olabilirsiniz ki Amazon gibi dünya çapında satış yapan bir kurumun üçüncü sınıf bir site ile anlaşma veya birlikte çalışma gibi ne bir ihtiyacı nede tenezzülü olur.

    Amazon kullanmış olduğu en üst seviye bilgi koruma sistemine sahip olup hiçbir şekilde ikinci şahıslar ile Müşteri bilgileri paylaşılmadı paylaşılmayacak.

    Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Amazon.de'yi tekrar ziyaret etmeniz dileğiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoBus -- 24 Temmuz 2017; 12:59:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu videoyla alakalı kısmı skandal konusuna yazmıştım ama konu silindi, o yüzden buraya yazıyorum.

    Girişten itibaren yaklaşık 30-40 dakika bu konu hakkında konuştu, sonra farklı soruları yanıtladı. Ben özet geçmek açısından objektif şekilde ve önemli gördüğüm yerlere değinerek bu açıklamaları özet geçmeye çalışacağım, önemli olan açıklamaları en başa koyuyorum:

    25.20-28.00: Burada Mesut Çevik 4 ay boyunca Mühendismurat'ın referans sistemini çok etkin şekilde kullandığını açıklıyor. Mühendismurat "Bu zamana kadar tek kuruş kazanmadım, kazandın diyen somut delil getirsin" diyordu:https://i.hizliresim.com/G04RD2.png

    Mesut Çevik önce referanslı link paylaşmanın yasak olduğunu belirtiyor daha sonra gizlice referans kasmasını "Ben bu kardeşime bir şey diyemem çünkü..." diyerek açıklama yapıyor. Ben söyleyecek söz bulamıyorum. Ha değinmeden edemeyeceğim, o eklenen linklerin tamamını kendi ekliyormuş gibi bir algı yaratılıyor, o linkleri getirenler oraya hiçbir çıkar amacı gütmeden bulduklarını paylaşan normal üyelerdir.


    04.30-05.10: Mesut Çevik'in dediğine göre linklerin sonuna tag eklenmesi olayı Amazon konusu dışında da yıllardan beridir var olan bir uygulama. Yani burada her paylaşılan herhangi bir link doğrudan donanımhaber referansına dönüşüyor. Yine anladığım kadarıyla bunun da bilgisi bu durum ortaya çıktıktan sonra üyelerle paylaşılıyor.

    1:04:00-1:05:48 -- Referans kodunun linke tıkladıktan sonra eklenmesinin nedeni, ileride o kod değişirse link ölmesin diyeymiş.

    28.50-29.30: Burada Amazon'la bir anlaşma düşündüklerini, istatistik olayını ise "Bu iş bize ne kadar para kazandırır, sonuçta maaşlı eleman(Mühendismurat) çalıştırıyoruz bunun için bunu görmek istiyoruz" diye açıklıyor. Ancak daha önceleri Ahmet isimli yönetici bu istatistiğin Amazon için toplandığını iddia etmişti, çelişkiler son bulmuyor:https://i.hizliresim.com/r2NMym.png

    06.29-06.38 Doğrudan kendi cümlesini paylaşıyorum: "Donanımhaber bizi her yerde takip ediyor diyenler var. Amazon'a gidiyoruz bizi takip ediyorlar, çıkıyoruz takip ediyorlar falan böyle bir şey de yok tabi ki. Keşke yapabilsek tabi ki."

    9.12-9.20: Burada gizli referans eklemenin Amazon'un kurallarına aykırı olduğu sorusu sorulmuş. Kendisi henüz Amazon partneri değiliz, bu uygulamanın test aşamasındayız diye cevap vermiş. Ben soruyla cevabı bağdaştıramadım.

    11.15-11.40: Burada yönetici arkadaşının gereksiz iş yaptığını söyleyip forum kurallarının değişmesine zaten gerek olmadığını, bu işi zaten "Sizin mesajlarınız zaten bizimdir, istediğimiz gibi kullanırız" maddesinden bu işi yürütebieceğini söylemiş.

    16.25-16.30: "Bilgileriniz hiçbir şekilde Amazon'dan bize gelmiyor". Burada ya yalan söylüyor ya da yöneticinin Mühendismurat'ın paylaşımından haberi yok çünkü o fotoğrafla üyelerin satın alma geçmişini paylaşmıştı.

    24.44-25.00: "Bu konuları konuştuğunuz yer yine bizim forumumuz, biz kötü olsak bunları konuşabilir misiniz?" demiş. Buradaki süreci takip eden diğer üyeler de şahittir ki bu konudan önceki tüm açılan konular(bu skandalla ilgili olanlar) silindi. Bu durum ortaya çıkmadan önce Ekşi Sözlük ve diğer platformlara taşınmadan önce Mühendismurat'ın açtığı Amazon konusunda defalarca kez hiçbir hakaret vs içermediği halde mesajlar seri şekilde silindi. Yani konuşturmayan insanlar vardı başta Mühendismurat olmak üzere, bunun bilinmesi gerek diye not düştüm.

    30.35-30.18: Mesut Çevik Amazon'daki müşteri temsilcilerinin dava açılacak lafının üyelerin bıktırmasıyla dendiğini ve gerçeklik payının olmadığını düşünüyor. Ben kendim gözlemlediğim kadarıyla buraya ilk konan canlı destek screenshotundan tutun sonuncuya kadar aynı şey net şekilde kararlılıkla söylendi. Bunla alakalı gerçek Amazon'un yapacağı açıklamaya ve yapacağı işleme göre çıkacak sanırım.

    35.22-36.00: "Amazonla bir anlaşmamız yoksa nasıl referans kodu paylaşabiliyoruz?" Herhangi bir kullanıcı bile Amazon'la özel bir anlaşma yapmadan referans sistemi aracılığıyla linke referans gömebilir. Bu bakış açısı gerçekten çok düz bir bakış açısı olmuş.




  • jackoğlan kullanıcısına yanıt
    - Daha öncesinde MühendisMurat'ın eklediği referanslar diye bir durum yok. Bizzat ben Google geçmişi üzerinden baktım, bulamadım öyle bir referans. Dileyen kendisi de açıp bakabilir öyle bir referans var mıymış yok muymuş diye.

    - İkinci olarak DH referansı standart HTML etiketleriyle 7- 8 aydır paylaşılıyor. Bu duruma ne zaman açıklama geldi bilmiyorum ama ilk gördüğümde bir açıklama olmamıştı, birkaç gün sonra her bağlantıda olunca farkına varmışım otomatik olarak eklendiğine.

    - Doğrudur, teknik olarak öyledir.

    - Amazon firması neden DH'den gelecek siparişleri özellikle takip etsin ki, tamamiyle siparişlerden pay alma amaçlı standart bir ortaklık programı. Ötesi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özür dilemek bu kadar zor olmamalı. Para kazanmanıza kimse ses çıkarmıyor ,çıkarmamalı lakin bunu konunun başında kullanıcılarla paylaşmadan, kullanıcının linke tıkladıktan sonra görmesini beklemek çok saçma. Adam donanım haber forumunda referanslı link paylaşılmayacağını bilerek konuya giriyor. Siz forum kurallarına eklediğiniz belli belirsiz bir maddeyle(22. madde) kullanıcıya duyurduk diyorsunuz da bana bildirim gelmedi. Ben tutup her gün forumun kuralları değişmiş mi diye bakmak zorunda mıyım? Olay patlak verince de diğer üç maddeyi eklemişsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yönetici bir açıklama yapıyor ynlış olduğu çıkıyor , ardından diğeri açıklama yapıyor onun da yanlış olduğu çıkıyor. bu böyle sonsuza kadar giderken şimdi level atlandı. artık bir yönetici akşam yaptığı açıklamasının tam tersi bir açıklamayı sabah yapıyor :D

    Ben artık Amazon'un cevabını merakla bekliyorum. ilkelerinin arkasında durup bütün şeffaflığı ile açıklama mı yapacaklar yoksa tüm bu olanlara '' amman nasıl olsa para kazanıyoruz'' diyerek sessiz mi kalacaklar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 24 Temmuz 2017; 13:24:3 >
  • Siz hangi firmanın yetkilisi olarak çalışıyorsunuz?
  • Ben refli link yasak demedim, reflü link yasak dedim.
  • Father Torque bu konuyla ne alakam var kisisel sorunun varsa ulas bana

    5yil onceki 15yasindaki bir cocugun pm ssisini saklamissin tebrikler

    Uyeyi heryerden silip engellemissim isim olmaz gelmis aglamis sana birak coluk cocuk islerini büyü az

    Sir amd nvidia konularinda yedigin ayarlarin ve karin agrisiyla

    7-24 mesajlarimi sikayet edip aglamakdan vazgec artik..



    Burdaki konudaki sorunla alakali goruslerimi mesut cevigin facebook iletisine yazdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutrgun

    dh candır para kazanıcaklarsada direk burdan gireriz amazona kazansınlar olm sıze giren cıkan ne. dh'yi kötülemek icin sırada bekleyen ne cok haysiyetsiz varmış..

    Konu insanların dh'nin kazanmasından rahatsız olması değil . Varsa böyle bir durum bunun baştan insanlara söylenmemesinden ve sonrasında da "özür dileriz bunu önceden duyurmalıydık" gibi bir açıklama yapılmamasından dolayı rahatsız ve tepkili insanlar . Elbette kazansın forum da yöneticiler de . İnsanları aptal yerine koymak hoş değil , siz de bunu anlayın .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Mühendis Murat'ın yaşadığı yer Konya dan DH ofise Lamborghini Aventadoru ile gittiğini görenler olmuş

    Cidden su sacma Amazon tayfasindan kurtuldugumuz gun bayram edecegim. Kazaniyorsa Dh kazansin, bu zamana kadar bedavaya faydalandiginiz gunlerden sayin. Her sumuklu arama sitesi aynisini yapiyor Dh yapinca abovvvv oluyor nedense



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 24 Temmuz 2017; 13:36:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Peki sayın vitaminli dh çalışanı bizim hakkımız ne olacak?


    Biz hakkımızı haram zıkkım ediyoruz
  • eric13 E kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş, birazcık kullan o kafatasının içindeki organı, iki gün önce okuma yazma öğrenmişsin, soluğu burada alıyorsun.

    Çoğu kişi diyor ki, başından beri hayır için yapılıyor diye bizi kandırdınız, mesele niye para kazanıyorsunuz değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric13

    quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Mühendis Murat'ın yaşadığı yer Konya dan DH ofise Lamborghini Aventadoru ile gittiğini görenler olmuş

    Cidden su sacma Amazon tayfasindan kurtuldugumuz gun bayram edecegim. Kazaniyorsa Dh kazansin, bu zamana kadar bedavaya faydalandiginiz gunlerden sayin. Her sumuklu arama sitesi aynisini yapiyor Dh yapinca abovvvv oluyor nedense

    Buradaki durumu ve yaşananları anlamayanlar var sanırım. Mesela sizin gibi :)
    Kimse para kazanmasından şikayetçi değil zaten, aklın erse anlayacaksın durumu :)




  • Kaç tane fake hesap var sizde ya. Senden habersiz senin üzerinden para kazanmak bu kadar hoşuna gidiyor ise çalıştığın yerden maaş alma. Onlarda senin emeğin ile para kazanıyor ama sana maaş veriyor.



    Bu site maaş vermesin kimse de istemiyor ama insanlık ticari ahlak gereği yapılacak şeyi üyeye anlatmak açıklamak zorunda.





    Hem Allah rızası dua deyip inanç yollu insanları kandırmak gozardi edilecek hale mi geldi.

    Ne kadar alistiniz dini kullanıp para kazananları sevmeye ne kadar alıştığınız ticareti insanları kandırarak yapanları alkislamaya.





    Dh nin kazancında gözümüz yok çok daha versin Allah ama bunu üyeleri ile elele birlik içinde yapsın üyelerinin arkasından iş çevirerek değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eric13

    quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Mühendis Murat'ın yaşadığı yer Konya dan DH ofise Lamborghini Aventadoru ile gittiğini görenler olmuş

    Cidden su sacma Amazon tayfasindan kurtuldugumuz gun bayram edecegim. Kazaniyorsa Dh kazansin, bu zamana kadar bedavaya faydalandiginiz gunlerden sayin. Her sumuklu arama sitesi aynisini yapiyor Dh yapinca abovvvv oluyor nedense

    Ben de murat sayesinde piyasada 200 liraya satılan saati 50 liraya almıştım. Ama konu başka.

    Beni kobay yerine koyup , benim bilgim olmadan üzerimden para kazanılıypr. Ve bu oyunun içerisinde dh ve murat var. Topu birbirlerine atıp tutuyorlar. Biri benim haberim yoktu diyor, diğeri de 4-5 aydır bu işi yapıyor, biz de maaşlı çalışıyor diyor.

    Dh üyeleri de hayırdır dedi ve hesap sordu tabi. Çünkü kullanıldılar ve hesap sormak en büyük haklarıydı.

    Üzerine de mesut beyin "vitaminsizlik" dediği ve tüm DH üyelerine hakaret ettiği cümlesi üzerine millet patladı.

    Gün bey de üyeyseniz, üyeliğinizi bilin, bu işlere burnunuzu sokmayın anlamına gelen açıklamalar yapınca,

    Konu iyice büyüdü.

    Kriz yönetminde sınıfta kaldılar. Bu olay bu kadar büyümeden halledilebilirdi. Daha önceden de refli link atılıyor diye uyarılıyordu ama dh yönetiminden takan olmadı. Ama ref atan üyeler sınırsız banlandı. Murat dışında !!!


    Ortada çok büyük yanlışlık var. Bana ne refli link koymuş koymamış, ben yine o linke tıklar, alışverişimi yapardım. Ancak habersizce benim üzerimden para kazanılması ve dh yönetiminin bu olaya hakaretamiz yaklaşmasını şahsen kaldıramam. Yoksa banane, ne yaparsa yapsın...




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.