Şimdi Ara

Mercedes ve Bmw .... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
28.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mromer911

    arkadaslar aramızda öle arabadan anlayanlar varki

    işte onlarla konusulmaz

    yani düşünsene bu adam arabadan o kadar cok anlıyo ki senin konusmaya ne hakkın var o konuda yani cem yılmaza espri yapmak gibi bişi oluyo sizin yaptıgınız

    onun için aramızdaki bazı arkadaslara lutfen bişi demeyiniz

    onları kendi hallerinde bırakınız

    onlar hak ettikleri yerde de degiller aslında dunyanın en saygın otomobil uzmanları arasında yerlerini alıp araba test etmeliler ve yorumlarını tum dunya okumalı

    ama yok işte DH içinde biz arabadan bi haberlere laf anlatmakla ömur geciriyolar

    benim bu baslıkta yazılanlardan anladıgım budur


    valla böyle laflar yazılacağına güzelce anlatılsa, söylenen şeyleri beğenmiyorsanız güzelce anlatır ikna edersiniz, işin bu tarafına kaçma nedeniniz yeterli bilgiye sahip olmamanız başka birşey değil. Körü körüne bazı şeylere inanırsanız tek yaptığınız sağa sola laf söylemek olur böyle.

    Tamam mercedes'in daha oturaklı olduğuna, daha oturaklı göründüğüne, daha konforlu olduğuna, daha sağlam motor yaptığına, S serisinin değil güncel kasası eski kasasının dahi rakibi olmadığına bende katılırım ama kalkıpta AMG'yi övmeye kalkarsanız buna karşı çıkarım, AMG düne kadar dünyanın en ruhsuz çakma spor otomobillerini üreten birimdir, c63 ile atılım yaptılar, black serieslerle gerisi gelmeye başladı (slk'yı konu dışı tutuyorum) mercedes'in slr gibi bir aracı var diye onu spor marka sanıyorsunuz ama öyle değil, slr dahi kendi klasmanında ruhsuz bir araçtır, bmw'de sportiflik geni her aracında vardır, ucuz araç üreticem diye önden çekişli araç üretmez mercedes gibi, yada konfora yüklenicem diye asla sürüş dinamiklerinden taviz vermez, bir sınıfta bmw alırsan o sınıfın en iyi sürüş özelliklerine sahip araçlarından birini hatta aracını aldığının garantisini verir, sportif olmak böyle birşeydir.
    Bmw'nin burda tek suçu parasal olarak karlı olmayacağını düşünerek süper spor üretmemesidir.
    İç mekan kalitesi olarak genel olarak benzerler ama 3 serisi C'den daha iyi şu anda, C içini rezil etti son kasayla, 5 serisi makyajlanınca baya bir iyileştirdi içini bu arada. Motor olarakta bmw dünyanın en iyisi buna kuşku yok, burda da bi noktaya değinmek isterim, bmw ne kadar imkanları kısıtlıda olsa C63'teki gibi güncel hayvan bir motorun gücünü kısıp o kasaya koymaz, C serisinde 6.2 litre motorun ne işi var? M3'ün motoru ona, ihtiyaçlarına ve sınıfına özeldir, buda aracı özel kılan etkenlerden biridir...




  • @playmaker
    Hiç Amg bir Mercedes kullandın mı??
    Öyle şeyler yazıyorsun ki Amg'nin altından girip üstünden çıkmışsın gibi merak ettim.
    Yoksa söylediklerin ordan burdan duyduklarından mı ibaret sadece.
  • Şimdi ne anlamışız buralara kadar toparlayalım.

    Mercedes iyi bir markadır,bmw de çok iyi bir markadır;üstelik iki firmada Alman kalitesindeki araçlardır.

    Her iki araçta diğer otomobillerden net bir çizgi ile ayrılırlar.

    Mercedes ilk otomobil firmasıdır,bmw de uçak motoru yapan ilk firmadır.

    Mercedesler görünüm ve özellikle çoğu modelde standart olan otomatik vites seçeneği ile spor değil ağır bir araç olduğunu baştan kabul etmiştir.Her ne kadar spor mercedesler varsada bunlarda da konfor ön planda olup sportiflik bir miktar daha konforun gölgesinde kalmaktadır.

    Mercedes daha çok makam aracıdır.Ulaşılması ve binilmesi çok daha masraflı vede zordur.Daha fazla benzin tüketirken bu tüketimi ağırlıktan kaynaklı konfora harcar yola aktarmaz.

    Bmw ise yaktığını yola daha fazla aktarır.

    2 eşit kategoride araca bakalım; İkiside orta üst sınıfta ve 2000 cc motorda..Sunroof otm.vites filan Eşit-denk donanımda olsunlar..

    1997 model bmw 520i yi 15-20 milyar arasına bulursunuz..
    1997 Model merc. e200 avantgarde ise 36 milyardan aşağı değildir..

    Buda şu demektir;temiz bir bmw bulur komple motor yaptırıp sıfırlasanız bile değecektir.Ama zaten 36 milyara sınıfındaki bir bmw den 16-20 ytl daha fazla ödenerek alınan bir mercedes bu anlamda sadece daha fazla konfor sunacaktır.

    Amaç konforsa eğer konforu ve güvenliği çok daha ucuza alabileceğiniz volvo,jaguar gibi araçlar mercedeslerin yarı fiyatınadır.

    Mercedes lpg de çok uyumlu çalışmamaktadır.(bmw yi bilmiyorum) Bununla birlikte bu araçları alıp lpg takıp mercedese bmw ye biniyorum demek tamamen anlamsızdır.

    Bugün yeni s kasa mercedesler 320 bin euro dur...Bu rakama değecek olan yıldızın size kattığı karizmatik değerden fazlası değildir.Donanımı ne olursa olsun...

    Sonuçlara tarafsız bir mantıkla bakıldığında duygusal değil mantıklı bakarak alım ibresi FİYAT=PERFORMANS olarak BMW yi önde göstermekle birlikte kesinlikle mercedes te çok kaliteli bir araç olup her iki aracında hitap ettiği kesim neredeyse tamamen farklıdır.

    Mercedesler daha çok makam aracı olup şoförlü kullanımlara çok daha uygundurlar.İspatıda yıllardır ve halen dünyadaki kral,başbakan,başkan vs yönetimdeki üst düzey kişilerin makam araçları MERCEDES tir...

    Kişisel zevkli kullanıma ise bmw daha çok hitap etmekte bu anlamdada kullanım duygularına seslenirken,mercedes ise daha çok ön plana çıkma isteğini kamçılamaktadır.




  • Tabi çok parası olanlara her iki modelinde çok şık spor modelleri vardır.Ama s320 yi aslında draglardaki başarısı ne olursa olsun tutupta kimse spor araç diye almaz.Buna karşılık 5 ve 7 serileri ise daha düşük rakamlara daha yüksek sportiflik görünümü sunuyorlar.
  •  Mercedes ve Bmw ....


    Gerçekden sportif bir görüntü yok S serisinde..

    Bu tip konular yıllardan beri açılır bir sonuca varılamaz..

    Kim hangi markayı tercih ederse etsin..

    Herkesin farklı görüşleri ve bir o kadar da takıntısı olabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mRcOLL


     Mercedes ve Bmw ....


    Gerçekden sportif bir görüntü yok S serisinde..

    Bu tip konular yıllardan beri açılır bir sonuca varılamaz..

    Kim hangi markayı tercih ederse etsin..

    Herkesin farklı görüşleri ve bir o kadar da takıntısı olabilir..




    Aga s serisi kamyon gibi..Bu görüntü size sportiflik duygusu veriyorsa tır yarışları var biliyorsunuz ...

    Yok s serisine spor olsun diye binen bakan,başbakan daha görmedim...Makam aracıdır s serisi..Sizi şoför sanarlar bu araçlarda mutlaka şoförünüz olmalıdır.

    Bununla birlikte elbette zevkleri tartışmıyorum.Sadece tarafsız olarak ele almaya çalışıyorum.Nickim bile mrcds :)

    Ama o arabaya spor olsun diye 320 bin euro vermek yerine viper,ferrariye binmek sporsal anlamda fark yaratacaktır kişisel görüşümü soruyorsanız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcds3259 -- 20 Eylül 2008; 1:08:02 >




  • 2 markayıda kullandım her ikisininde kendine has özellikleri var.Mercedes büyük motorlar kullanmayı seviyor.Bmw dinamizmi öne çıkarıyor.Şuan aracımı satıcak olsam 3kasadan ziyade(E90) gider bir Yeni C serisi almayı tercih ederim hak vermek gerekirki E90dan güzel
  • Birde ben o arabaları otobanda falan görünce kesin bir bakan yada işadamı var içinde diyerek sürüce değil arka koltuğa bakarım kim var diye...Zira onlardan beklenen odur.

    İşte buna rağmen bmw 7 serisinde sürü koltuğuda ilgimizi çeker kim var diye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrcds3259


    Tabi çok parası olanlara her iki modelinde çok şık spor modelleri vardır.Ama s320 yi aslında draglardaki başarısı ne olursa olsun tutupta kimse spor araç diye almaz.Buna karşılık 5 ve 7 serileri ise daha düşük rakamlara daha yüksek sportiflik görünümü sunuyorlar.

    Allasen 7 serisinin neresi sportif.Neysee dönüp gelinen nokta herzaman aynı.
    mRcool'un dediği gibi bu tip konularda sonuca varılamaz.Hele DH'de imkansız
    Bugunlük yeter bmw-mercedes kıyaslamasını midem kaldırmıyor artık.Umarım bu da sonuncusu olur bu 2 firmanın kıyaslandığı.






  • Fotoğrafı koymamım sebebi yazdığın

    "Ama s320 yi aslında draglardaki başarısı ne olursa olsun tutupta kimse spor araç diye almaz.Buna karşılık 5 ve 7 serileri ise daha düşük rakamlara daha yüksek sportiflik görünümü sunuyorlar."

    Bende diyorum ki S serisi daha spor duruyor..Kalkıpda yarışlara sokalım demiyorum..s65 amg varkende sokulur gerçi..

    Bahsettiğim fikirler benim görüşüme göre herkesin bakış açısı ve sportiflik görüntüsü farklı olabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FIRLAMA85

    2 markayıda kullandım her ikisininde kendine has özellikleri var.Mercedes büyük motorlar kullanmayı seviyor.Bmw dinamizmi öne çıkarıyor.Şuan aracımı satıcak olsam 3kasadan ziyade(E90) gider bir Yeni C serisi almayı tercih ederim hak vermek gerekirki E90dan güzel



    Özellik olarak mercedes çok üstün kyaslanamaz bile...Ama o paraya değer mi ? Kimler için değebilir ?

    FİYAT=PERFORMANS ORANI (performanstan kasıt sportiflik değil,paranın karşılığında aldığınız ürün yada hizmet kalitesi)
  • Her iki markanın politikası ayrı valla S serisinin amg paketi varken 7 serisinin M paketi yoktur.
  • Her iki marka da çok güzel ve çok güzel araçlar üretiyorlar. Olay sadece tarz, beğeni ve öncelikler meselesi.

    Bu arada topik sayesinde harika fotoğraflar gelmiş teşekkürler...

    Kişisel tercihim Mercedes'ten yana olurdu.

    Çünkü, konforu,sessizliği, sağlamlığı, dizaynı, ağırbaşlılığı ve özellikle kadran dizaynı çok hoşuma gidiyor.

    95 model E36 kasa Bmw gözüme eski gelirken, 95 model C serisi hala bana güzel görünüyor. Sadece zevk ve tercih meselesi.

    Performans konusunda ise Mercedes yeterli performansı sunacak araçlar üretiyor zaten, ralli yapmıyacak ya da başkalarıyla kapışmayacaksak yeterlidir. Mercedes'in en azından 95'li yıllarda hiç 1.6 motor aracı yok. 2.0 bir araç da normal kullanıcıya yetmelidir diye düşünüyorum.
  • Arkadaşlar yanlış anlıyorsunuz.

    Mercedes tamam daha üstündür.

    Ama o kadar paraya değer mi ? Sadece kasaya bakılıp sportif duruyor deyip eurolar saçılır mı

  • Mercedes daha üstündür demek yanlış olur..Her iki markanın bakış açısı çok farkı..

    Fiyat performans değer mi? değmez mi konusunu da sorarak anlayamassın ki sahibi olup yaşamalısın..

    Yoruldum artık bu iki markanın konusundan..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: playmaker


    quote:

    Orjinalden alıntı: mromer911

    arkadaslar aramızda öle arabadan anlayanlar varki

    işte onlarla konusulmaz

    yani düşünsene bu adam arabadan o kadar cok anlıyo ki senin konusmaya ne hakkın var o konuda yani cem yılmaza espri yapmak gibi bişi oluyo sizin yaptıgınız

    onun için aramızdaki bazı arkadaslara lutfen bişi demeyiniz

    onları kendi hallerinde bırakınız

    onlar hak ettikleri yerde de degiller aslında dunyanın en saygın otomobil uzmanları arasında yerlerini alıp araba test etmeliler ve yorumlarını tum dunya okumalı

    ama yok işte DH içinde biz arabadan bi haberlere laf anlatmakla ömur geciriyolar

    benim bu baslıkta yazılanlardan anladıgım budur


    valla böyle laflar yazılacağına güzelce anlatılsa, söylenen şeyleri beğenmiyorsanız güzelce anlatır ikna edersiniz, işin bu tarafına kaçma nedeniniz yeterli bilgiye sahip olmamanız başka birşey değil. Körü körüne bazı şeylere inanırsanız tek yaptığınız sağa sola laf söylemek olur böyle.

    Tamam mercedes'in daha oturaklı olduğuna, daha oturaklı göründüğüne, daha konforlu olduğuna, daha sağlam motor yaptığına, S serisinin değil güncel kasası eski kasasının dahi rakibi olmadığına bende katılırım ama kalkıpta AMG'yi övmeye kalkarsanız buna karşı çıkarım, AMG düne kadar dünyanın en ruhsuz çakma spor otomobillerini üreten birimdir, c63 ile atılım yaptılar, black serieslerle gerisi gelmeye başladı (slk'yı konu dışı tutuyorum) mercedes'in slr gibi bir aracı var diye onu spor marka sanıyorsunuz ama öyle değil, slr dahi kendi klasmanında ruhsuz bir araçtır, bmw'de sportiflik geni her aracında vardır, ucuz araç üreticem diye önden çekişli araç üretmez mercedes gibi, yada konfora yüklenicem diye asla sürüş dinamiklerinden taviz vermez, bir sınıfta bmw alırsan o sınıfın en iyi sürüş özelliklerine sahip araçlarından birini hatta aracını aldığının garantisini verir, sportif olmak böyle birşeydir.
    Bmw'nin burda tek suçu parasal olarak karlı olmayacağını düşünerek süper spor üretmemesidir.
    İç mekan kalitesi olarak genel olarak benzerler ama 3 serisi C'den daha iyi şu anda, C içini rezil etti son kasayla, 5 serisi makyajlanınca baya bir iyileştirdi içini bu arada. Motor olarakta bmw dünyanın en iyisi buna kuşku yok, burda da bi noktaya değinmek isterim, bmw ne kadar imkanları kısıtlıda olsa C63'teki gibi güncel hayvan bir motorun gücünü kısıp o kasaya koymaz, C serisinde 6.2 litre motorun ne işi var? M3'ün motoru ona, ihtiyaçlarına ve sınıfına özeldir, buda aracı özel kılan etkenlerden biridir...

















    senin bilgisizligin burdan anlasılıyo asıl

    herseferinde diyosun ki c63 amg ile yeni bişi yakaladı falan senle muhattab olmamak için yazmıyodum da dayanamıcam yazıyorum

    c serisindeki 63 amg motoru cok eski bir motor.. neyine sen yeni bişi yakaladı falan diyosun ki

    her seferinde c63 amgyle işte yeni bişiler yaptıda eskileri rezalettide vs vs

    ne alakası var arkadasım

    55 agm 63 agm 65 amg motorları cok eski motorlardır ve nerdeyse hiç degişmeden yuksek modelleirn hepsine yıllardan beri uygulanmsılardır

    önce git bilgilerini bi tazele gel üzerindeki şu yanlıs bilgilerden bi arın öle gel ..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mRcOLL


    Mercedes daha üstündür demek yanlış olur..Her iki markanın bakış açısı çok farkı..

    Fiyat performans değer mi? değmez mi konusunu da sorarak anlayamassın ki sahibi olup yaşamalısın..

    Yoruldum artık bu iki markanın konusundan..




    Hayır mercedeste bulunan son teknoloji donanımlar bmw de hiçbir zaman olmadı malesef...Her s serisinde onlarca yeni buluş ve patentlerle araç üretiyorlar.

    Ayrıca daha bmw 7 nin yeni kasası gelmedi daha değil mi ?

    Burada yapılan 2 markanın kıyası değil aslında.

    Burada anlatılan ne karşığında ne ödüyoruzdur ? Her ne kadar fanatik açıklamalar olsada.

    O fiyata konfor istiyorsan yat alırsın zaten




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrcds3259


    quote:

    Orjinalden alıntı: FIRLAMA85

    2 markayıda kullandım her ikisininde kendine has özellikleri var.Mercedes büyük motorlar kullanmayı seviyor.Bmw dinamizmi öne çıkarıyor.Şuan aracımı satıcak olsam 3kasadan ziyade(E90) gider bir Yeni C serisi almayı tercih ederim hak vermek gerekirki E90dan güzel



    Özellik olarak mercedes çok üstün kyaslanamaz bile...Ama o paraya değer mi ? Kimler için değebilir ?

    FİYAT=PERFORMANS ORANI (performanstan kasıt sportiflik değil,paranın karşılığında aldığınız ürün yada hizmet kalitesi)

    ya o kişiden kişiye değişir.Sizin beğenmediğiniz yeri başkasının gözüne hoş gelebilir.Kıyaslanamaz bile ağır kaçmış sonuçta 2 side dünya markası.Özellik dediğiniz herşey opsiyon.Parayı verin isteğiniz özellik eklenir araçlara.Birinde olup öbüründe olmayan özellik yoktur.Benim için hiç farketmez hangisi gözüme hoş gözüküyorsa onu alırım.Fiyat=performans oranı demişssiniz.Herkesin ilgilendiği bir konu var.Ben aracımı alırken c200komp alabiliyordum aynı değere ama E46 kasa hemde 3.30 olması daha cazip geldi ha kötü araçmı c kasa değil tabiki ama Bmw'yi seçtim.Şuan değiştirme fikrim olsa Yeni C alırım.




  • Hatta daha basite indirgersek üretildiği Almanyada bile ikinci el fiyatları (çokça araç olmasına rağmen) bu kadar yüksek değilken biz neden mercedes e Almanlardan daha fazla para ödüyoruz...?

    Yani Almanlar farketmedi de bunları bizmi keşfettik ?

  • Çünkü E serisi dünyanın en az değer kaybeden model serisidir..

    Neden diye sorma başım ağırdı bu konuda..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.