Şimdi Ara

Mazda 6 2010 Otomatik Vites D Konumuna Alınca Titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler dilerim. Bir hafta önce Mazda 6 2010 model otomatik vites araç aldık. Aldığımız günden beri herhangi bir sorun yaşamamıştık. Bugün akşam saatlerinde araçla evime dönerken yolda birden titreme başladı. Aracı kenara çekip kontrol ettiğimde birşey göremedim. Daha sonra vitesi d konumuna alınca titreme yaptığını diğer viteslerde sorun olmadığını farkettim. Aracı d konumuna alınca beklerken de hareket ederken de titreme yapıyor. Diğer viteslerde herhangi bir titreme vs. yapmıyor sadece d konumunda yapıyor. Aklıma ilk olarak sorun başlamadan 3-4 dk önce ışıkta n konumda beklerken frene basmadan d ye aldığım için olabileceği geldi. Acaba bununla bir alakası olabilir mi? Eğer bundan kaynaklanmıyor ise sizce neden olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Sonuç: Sanayiye götürdük arabayı şanzıman ve motor kulaklarından kaynaklıymış kulakları torna yaptırıp pul vs. ekleyerek düzeltmişler değiştirmeden. Sorun halledildi. Toplam işçilik dahil 500 TL tutmuş. İleride başına gelecek arkadaşlar için bilgilendirici olur umarım. Yardım eden arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heolikein -- 2 Aralık 2021; 13:51:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Titrerken devir kaçta duruyor bakın, 600-700'in altında ise ateşleme ile ilgili bir sıkıntıdır. Değilse şanzıman ve motor takozlarını kontrol ettirin bir serviste.

  • Şanzımanda dişliler aşınmış olabilir. Çıkma temiziyle değiştirmek 10-15 bini bulur. Umarım bu kötü senaryo olmaz. Şanzıman yağı çok kalınlaşmış da olabilir. Siyahsa yontulan dişli parçalarından dolayı olabilir.

  • Şimdi babama kontrol ettirdim devir saatinde düşme yok 1000 devirde sabit kalıyor hem boşta hem D konumunda. Eskişehir'de bir şanzımancı bulduk aradık o da şanzıman takozlarından olabileceğini söyledi yarın baktıracağız. Umarım şanzımanda bir problem yoktur dediğiniz gibi yüksek masraf çıkar başımızı ağrıtır. Bir de internette rot başlarından kaynaklı olabileceğine dair bir şey okudum. Babam yarın sanayiye götürüp baktıracak artık. Sorunu tespit edip çözdükten sonra buraya yazarım ileride başka başına gelen arkadaş olursa faydalanır. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

  • sanayide tanıdık yoksa gitmeyin sağlam öperler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.