Şimdi Ara

yeni araç alırken trafik sigortasını kim yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,
    elimdeki eski aracımı verip hyundai yeni bayiden sıfır araç alacağım..eski aracımın trafik sigortası 1,5 ay sonra bitiyor..yeni aracımın trafik sigortasını bayimi yapacak..yoksa ben eski sigortayı devredecekmiyim..yardımcı olursanız sevinirim..ayrıca sıfır anahtar teslimde trafik sigortası fiyatın içine dahilmi?



  • Eski sigortan eski arabanda kalır, yeni ve sıfır aracına yeni ve sıfır sigorta poliçesini (Mali Mesuliyet) anahtar teslimi anlaştığınızı kabul ederek satıcı yapar. Sıfır anahtar tesliminde trafik sigortası fiyatın içindedir. Ayrıca plâkânın yanında ilk MTV taksidi de dahildir, kaskoyu yaptırmanızı da tavsiye ederim.

    Eski sigortayı devretme gibi bir husus yoktur. Onun kalan 1,5 aylık süresinin parasını alabilirsin. Bunun için poliçenle ve aracın senin üzerinden kalktığına dair kati satış sözleşmesi ile birlikte poliçeyi yaptırdığın sigorta şirketine gitmen gerekiyor. Daha önceden kasko devredilebiliyordu, fakat bildiğim kadarı o da kalktı. Bunu sigortacılar daha iyi bilir.
  • teşekkürler..Taner Göde arkadaşım..
  • Diğer arkadaş gayet net ve açık cevap vermiş. Benim eklemek istediğim, Kasko yu da aracı satan firma yapma taraftarı olmak istemekte ve bunun için de çoğunlukla gerçekle alakası olmayan, müşteriyi korkutucu yalancıklar söylemekteler. Kredili alınan araçlarda, krediyi çıkartırmamakla tehdit etmekteler. Garanti süreci içerisinde ve devamındaki bakımlarda doğru dürüst alaka göstermeyeceklerini ima etmekteler. Müşteri dışarıya yaptırmama niyetini belli ettiğinde poliçeden özellik çalmaktalar ve fiyat olarak da yardımcı olmamaktalar. Fakat müşteri dişli çıktığında, sonuna kadar doğrucu davut olup, müşterinin özel şartlarını bilmeden esip gürlemekteler. Velhasıl etik değiller. Hepsi mi böyle? Tabii ki hayır. Ama çoğunluk böyle maalesef.
    İlk yıl bunu yapmakla birlikte, ikinci yıl yenilemelerde müşteriyi aramıyorlar bile. Özellikle trafik sigortasında, bu sebeple cezalı duruma düşen o kadar çok müşterimiz var ki.

    Saygılarımla,
    www.limonsigorta.com




  • Kasko halen devredilebiliyor.
  • merhaba,
    Kasko poliçenizi yeni aracınıza araç değişikliği zeylnamesi ile aktarabilirsiniz. Diğer taraftan trafik poliçenizi aktaramazsınız. Trafik poliçesinden iade alabilmek için noterden satış yapmanız gerekir. Anladığım kadarıyla eski aracınızı takasa veriyorsunuz, dolayısıyla mevcut aracınızın trafik poliçesi aracınız galeri tarafından satılana kadar devam etmeli ki sorumluluğunuz teminat altında olsun: Aracı takasa vermeniz sorumluluğunuzu ortadan kaldırmıyor maalesef.

    içiniz rahat olsun istiyorsanız mevcut aracınızı galeriye noterden satın. Tabi galeri noter masraflarını karşılamak istemeyecektir.
    Kolay gelsin,,,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.