Şimdi Ara

Manuel pişmanlıktır keyifli diyenler gelsin (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
40.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Herkes için demedim zaten hocam. Ama büyük bir çoğunluk için bu dediğim geçerli. Ben İstanbul da yaşayan birisiyim. Manuel bana otomatiğe göre hamallık olarak geliyor artık. Haa el ayak alışmış. 20 senedir araç kullanıyorum ama 1.3 bir egea manuel olması çokta elzem bir durum değil benim için.


    En baba kullandığım yüksek hacimli motor. Arkadaşın honda prelude 2.2 vti. O araç Türkiye şartlarında yüksek hacimli bir araçtır. 2 sene önce 65bine aldı. Parası ona yetmişti ve geçmişini bildiği araçtı. Kullandım. O tarz bir aracin otomatik olmasını istemem. Manuel zevkini bana yaşattı. Manuel araç beni yormuyor. Ama deseler ki elindeki aracı otomatik yapalım mı yapın derim. Çoğunlukta elindeki mevcut aracı yapın der bence.


    Bir pazar günü 8 saat yoğun istanbul trafiğinde manuel kullaninca insan otomatiği arıyor. Haaa ileri de niş otomobiller manuel olarak kalır. Kalması da lazım zaten. Ama günümüz şartlarında niş olmayan piyasa arabaları artık otomatik olarak çıkmalı.


    Yıl olmuş 2023 Clio nun arka camları nasıl hala daha manuelse ve insanlar bunu yadırgıyorsa, vitesinde manueli artık yadırganmalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anlıyorum hocam, evet otomatik kesinlikle daha konforlu, laf yok ancak dediğinizin aksine 1.4-1.6 gündelik araçlar manuel ile gayet zevkli. Biraz sert çıkılmış olabilirim, bağışlayın. Maksadım kırmak değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel guzel diyenleri bir gün iş gidiş çıkış saatlerinde İstanbul'da araç kullanmaya davet ediyorum.50 bin nufuslu köy gibi ilde yaşarsanız veya aracı sadece haftasonu kullanan asosyal bir soforseniz manuel iyi olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanpo -- 9 Ağustos 2023; 17:2:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içinde bir süre sonra amelelik gibi geliyor manuel. Otomatik araçla bile çıldırırken manuelle kanser olma garanti

  • Wanpo W kullanıcısına yanıt

    Neden son mesaja göre yorum yapıyorsun?

    Bir önceki sayfada yazdığımı okudun mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyeti ilk aldığımda inanılmaz bir manuel hevesim vardı. Ankara 8.30 trafiğinde konya yolunda ilk sürüşümde o istek buharlaştı. Derdiniz konforsa ve bütçe varsa otomatikten başka yol göremiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2.2lik motorda manuel zevklidir diyorsun. 25 senelik bir hikaye anlatacağım, belki de daha fazla. Bir müşterimde 911 vardı. İlk gittiğinde manuel istemiş (avrupadan getirtti). Satıcı size bir de f1 viteslisini kullandıralım demiş (o zamanlar f1 vites çok lüks bişeydi, otomatik bile çok lükstü zaten), bir denedim ve otomatik aldım diyordu. O kadar güçlü araçlarda seri vites değiştiremiyorsan aracı törpülersin. Zevk mevk de kalmaz. Zaten hiçbir kul öyle hızlı değiştiremez. Renault ilk f1 vitesi getirdiğinde diğer takımlar resmen felç oldu, 2 sene üst üste reno şampiyon oldu. O pilotları bile yavaşlatıyor manuel. Elin direksiyondan uzaklaşması bile yetiyormuş, onları yavaşlatan tek şey oymuş. Spor araçlar da artık otomatik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarının benim yazdıklarım ile alakası yok. Senin dediklerini F1 aracı ve 911 kullanan yorumlasın. Ben yorumlarımda spor araç falanda demedim. Dediklerimi tam olarak anlayamamışsın.


    Ben kendi kullandığım prelude yi yorumladim ve manuel aşırı zevkliydi. Prelude otomatik olsaydi o kadar keyif alamazdım. Zaten prelude de manuel in hızına yetişemiyorsan öyle araçları kullanmanı tavsiye etmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 10 Ağustos 2023; 22:20:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor hacminden falan bahsetmişsin, güçlü araçta manuel zevklidir diye yorumladım. manuelin hızına yetişememek??? otomatiğin hızına yetişemem manuelde ben, kimse yetişemez.

  • Manuel vites zevkli ya demek tamamen fakir avuntusu
    Beygir gücü yuksek spor arac olur o farkli ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Yanlış yorumlamışsın başkan. Anlattığım olay farklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt
    Fakir avuntusu yazmışsında..
    Kusura bakma kendi işim var. Üretim üzerine büyük firmalara ürün veriyorum. 10 adet aracım var. Şu an elektrikli aracım var onu kullanıyorum. Manuel vitesi de çok seviyorum. Maliyetlerden kaynaklı elektrikli araca dönüş yaptım. Yakıt bu kadar pahalı olmasa bir önceki manuel aracımı kullanmaya devam ederdim. Keyif meselesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.