Şimdi Ara

Magane 3 Vites Kutusunu Kontrol Ettiniz, Vites Kutusu Hararet.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar. 1 ay önce aldığım Megane 3 2012 sport edc şanzıman aracım var.
    Sabah açtığımda herhangi bir arıza yok direk "OK" çıkıyor ve çalıştırıyorum. Yalnız bir süre kullanımdan sonra (ki her durduğumda kesinlikle "N" ye alırım) durup motoru kapattıktan sonra. (Önce "N", El fireni, Kontak kapatma ve "P")
    Kontağı tekrar açtığımda "Kutusunu Kontrol Ettiriniz" yazısı çıkıyor "P" işareti gözükmüyor bir süre bekleyince "P" simgesi çıkıyor "Vites Kutusu Hararet" uyarısı veriyor. Çalıştıramıyorum. İlk kontak açtığımda "p" işareti geldiğinde Hararet uyarısı vermeden önce motoru çalıştırabiliyorum. Durum bu.

    Aracı aldığım kişi yakın biri ona sorduğumda abi şanzımanda hiç bir problem yok ama yazılım güncellemesi gerekiyor ondan kaynaklı bu sorun dedi. Ustalara sordum sanayide arıza testine soktum şanzımanda problem çıkarmadı. Ama serviste arıza testine sokmadım. Servisi aradım yazılım güncelleme denilen bir şey yok dedi, bunun beyninde sorun vardır değişmesi gerekiyor dediler. İki arada kaldım. Çıkardıkları ücret çok yüksek bu sorunu yaşayanlar ve çözenlerden fikir almak istiyorum.
    Teşekkürler.

    (Ankara'da ikamet ediyorum.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman_E -- 12 Ekim 2017; 18:52:9 >







  • maalesef bizim de başımıza geldi.. ilginçtir aradan geçen onca yılda net bir teşhis konulamamış.. bütün forumları okudum neredeyse... ve kötüsü enjeksiyon sorunu vs diyip masraf kapısı açılıyor.. 4-5 kaat gömülüp, ertesi gün yine arıza kodu çıkıca -abi beyin arızalı bunun diyorlar... yazık ki ustayım diye geçinen bir sürü insan var.. bir çoğu da tavsiye edilen, işinin ehli kişiler..


    vites kutusunu kontrol ettiriniz uyarısında ilk bakılacak yer neresi? araç 130 bin devirmiş, baskı-balata dediğimiz güya otomatik araç edc şanzıman mı değişecek komple?


    aracın beyni mi değişecek?


    72'lik inci akü var.. yeni alındı akü de..


    aracın orjinal aküsü ne bilmiyorum.. biri diyor bu araç start stop akü ister.. niye? start stop düğmen var, aracı oradan çalıştırıyorsun..


    biri diyor start stop değil senin araç... kırmızı ışıkta start stop ediyor mu aracın.. haa yok o özellik bu araçta... hah bak senin araç start stop değil.. sadece düğmeden marş özelliğin var diyor... at izi it izine karıştı..


    ne değişecek?


    yazılım güncellemesi hikaye a dostlar... diyen adama da kanmayın..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.