Şimdi Ara

Megane 4 Forx tesla ekran deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
15.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2021 Model (faz 2) Renault Megane 1.3 tce edc aracıma bugün tesla ekran taktım. 10 bin liraya aldım ve kendim taktım. Monokrom ekranlı tüm megane kullanıcılarının aklından tesla ekran taktırmak geçmiştir. Cihaz seçiminde yararı olur diye ürünle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.


    Öncelikle, eğer eliniz böyle işlere yatkın değilse işini iyi yapan bir ustaya taktırmanızı öneririm. Takması gerçekten çok zor. Aslında zor olan cihazı takmak değil, ön konsolu sökmek. Herhangi bir yere zarar vermeden ön konsolu sökerseniz takması ve konsolu tekrar yerleştirmesi 1 saati geçmiyor.


    Artılar.

    - Depolama alanı 64gb.

    - Ekran çözünürlüğü 768x1024.

    - Ekran parlaklığı yeterli.

    - Cihazın üstündeki fiziksel tuşlar ışıklı. Ama dörtlünün tuşu ışıklı değil. Zaten orijinalinde de ışıklı değil.

    - 3 tane usb girişi var. Ben sadece 1 tanesini aracın kendi usb'sine bağladım. Diğer ikisini hiç takmadım.

    - Cihazın yanında gelen kameranın ccd olduğu iddia edilmiş. Kamerayı bağlamadığım için test edemedim. Eğer ccd ise süper.

    - GPS iyi çalışıyor.


    Eksiler:

    - Her ne kadar 4gb ram ve 8 çekirdekli olsa da cihaz yavaş. Marketlerdeki 1000 liralık ucuz tabletler kadar yavaş bir cihaz.

    - Fiziksel tuşlar kötü. Özellikle o büyük 2 encoder (sanayi esnafı trimpot diyor) çok kalitesiz.

    - Ses kalitesinde eskisine nazaran bir kalite artışı farkedemedim. Eskisi gibi kötü yani.

    - Mikrofon aracın şoför bölümünün tavanındaki yere bağlanmadığı için karşı tarafa giden sesin kalitesi çok düşüyor.

    - Büyük encoderlar ters. Normalde bir şeyin seviyesini artırmak için encoderları saat yönünde çevirmeniz gerekir. Orijinalinde de durum böyle. Ama bu cihazda ters. Yani saat yönüne çevirince klimanın fan seviyesi düşüyor. Saat yönünün tersine çevirince artıyor. Aynısı sağdaki büyük hava çıkış yönünü ayarlayan encoder için de geçerli.

    - Cihazla birlikte offline navigasyon uygulaması gelmiyor. Kullanma kılavuzunda yazan app yükleme uygulamasını açınca da listede navigasyon uygulaması görünmüyor.

    - Cihaz android geliştiri moduna girmiyor. Ben mobil uygulama geliştiren bir yazılımcıyım. Bu ekranı alırken aklımda cihaza özel uygulama geliştirmek vardı. Ama cihaz geliştirici moduna girmiyor. Tabi yine de uygulama geliştirilebilir. Ama geliştirici modu gibi bir aracın olmaması büyük eksik.

    - Çok ısınıyor. Yaklaşık 1 saat sonra ekran çok ısındı.

    - Arayüz kötü. Alttaki klima kontrollerinin olduğu alanın tasarımı gayet güzel. Ama bu alanın üstünde kalan bölümün tasarımı rezalet. Cihazla birlikte 2 tema geliyor. İkisi de çok kötü.

    Megane 4 Forx tesla ekran deneyimim


    Megane 4 Forx tesla ekran deneyimim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 19 Kasım 2022; 22:7:50 >







  • hocam bir kaç foto veya video koyabilirmisin?

  • bir kaç foto görsek iyi olurdu hocam

  • Bende yeni 2020 model megana taktırdım, henüzbirbirimize alışma evresindeyiz.benim tespitim radyosu çok kötü, çızırtı çok fazla , aldığım yere müsaitolunca tekrar götüreceğim onun dışında güzel alete benziyor.
  • asla para vermeyeceğim donanım 1000 liralık android tabletleri 10 katı fiyatına okutuyorlar

  • @Teterboro @Donald Draper

    Resim ekledim arkadaşlar.

  • qwertylion kullanıcısına yanıt

    Bendekinin radyosu gayet düzgün çalışıyor.

  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Bayi bana 23 bin lira dedi. Bu çöpleri bu fiyatlara satıyorlar. Ama mecburuz. Aracın kendi orijinal media player'ı gerçekten kötü ve bluetooth gecikmesi çok fazla. Ben satın aldığım yeni cihazdan memnun değilim ama eskisinden, aracın kendi media playerından çok daha iyi.

  • arabanın iç görüntüsünü iyi yönde değiştiriyor ama gecikmeler can sıkıcı. facebookta megane gruplarında görmüştüm bu tarz değişiklikleri..

  • Yavaşlığın sebebi 8 çekirdek olsa da çok eski cortex-a15 hatta a7 gibi çekirdekler kullanmaları.


    taa 2014 yıllarında kullanılan mediatek yongaları koyuyorlar. çoğu kişi bu işin detayını bilmediği için kaç çekirdek diyip geçiyor..


    Clio'da biz yaşadık aynı sorunu 2 şirket aracında. sonra da ekranları söküp orjinaller takıldı, onlar da çöpe gitti.

  • Bu tarz cihazların asıl görevi (bence) sürüş esnasında klima, müzik, radyo ve diğer ayarları hızlı ve pratik şekilde yapmanızı sağlamak.


    Saydığınız onca eksiyle bu cihazlara sıradan bir tablet fiyatının 5 katını harcamak "bence" akıl kârı değil. Sıradan bir bluetooth bağlantısı, araç içi telefon tutacağı ve bu ekranla neredeyse aynı fiyata alınacak bir cep telefonu bu işlerin hepsini çok daha iyi yapar.


    Kokpit görüntüsü için diyorsanız saygı duyarım ama benim kokpit güzel görünsün diye harcayacak 10.000 liram yok.

  • Megane 1.3 edc joy bildiginiz gibi park sensörü ve böyle tesla ekran dediklerinden yok
    Eşim kullanacak geri manevralarda sıkıntı olmaması için park sensörüne 2 bin diyorlar ekranada 19 bin diyorlar serviste(araç sıfır,dışarda taktırırsam garantiden çıkar dediler edc için garantide kalmasını istiyorum)
    Sizce gerek var mı yada önereceğiniz başka bir seçenek var mı
    Kendim park sensörü taksam ya da tesla ekranı kendim taksam mantıklı olur mu garantiden çıkarmak
  • Kazazedeli K kullanıcısına yanıt

    Ekrana gerek yok Park sensörü garantiden çıkmayacak şekilde takilabilir

  • bukadar yalın ve geniş anlatım çok işime yaradı. bir ara acaba alsammı diye yoğunlaştım ana yazdıklarınız sayesinde 10.000 liram cebimde kaldı. avantaj dezavantaj sağlaması yaptığımda gereksiz olduğuna karar verdim. bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

  • "- Büyük encoderlar ters. Normalde bir şeyin seviyesini artırmak için encoderları saat yönünde çevirmeniz gerekir. Orijinalinde de durum böyle. Ama bu cihazda ters. Yani saat yönüne çevirince klimanın fan seviyesi düşüyor. Saat yönünün tersine çevirince artıyor. Aynısı sağdaki büyük hava çıkış yönünü ayarlayan encoder için de geçerli."


    Bunun için Forx Türkiye teknik destek ile görüştüm, teknik destek gayet ilgili yaklaştı bana gerekli yazılımı ve nasıl kurmam gerektiği konusunda bilgilendirdi. Yazılımı kurunca ve cihazı resetleyince sorun düzeldi. Bilginize.


    Cihazı ilk kullandığımda eksi olarak sizinle aynı görüş hakimdi, bir kaç uygulama güncellemeleri ve tanımlamaları yaptıktan sonra stabil bir şekilde çalışmaya başladı kullanımına alıştım. Ben özellikle yolda iken Youtube, Youtube Music ve Spotify için kullanıyorum. Stabil bir şekilde çalışıyor ama tatbikî de çok hızlı iyi bir tablet hissi beklemeyin.


    Bana göre en önemli eksi yönü sizin de belirttiğiniz gibi araç içi Bluetooth mikrofonunu kullanamaması bunu sorgulattığımda bütün cihazlarda böyleymiş senkron olmuyor dediler. Onun önüne geçmek için kurulum yaparken harici bir mikrofon kullanmak gerektiği söylendi.


    Onun haricinde, bundan daha kötü bir cihaz için servisin 18.000 fiyat çektiği durumda ben For-x marka cihazı 9000 civarı taktırdım ama gene de maalesef pahalı. Fakat taktırmak isterseniz cihazlar içinde en iyisi bu cihaz diyebilirim.





  • ek olarak ekranda park sensörü ters gösteriyor solda cisim varken sağda uyarı veriyor sağda cisim varken solda uyarı veriyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_Tık -- 18 Aralık 2022; 6:45:19 >
  • mesutyilmaz61 M kullanıcısına yanıt

    @mesutyilmaz61 "gerekli yazılımı ve nasıl kurmam gerektiği konusunda bilgilendirdi. Yazılımı kurunca ve cihazı resetleyince sorun düzeldi. Bilginize."


    nasıl yapılıyor aynı durum için bizde deneyelim

  • Merhaba, yeni aldığım 2021 Megane için ekran taktırmayı düşünüyorum. Çok fazla olumlu-olumsuz yorum var. Taktıranlar hangi marka ve nereden taktırdığını yazarsa sevinirim.
  • Merhaba, Megane4 Faz2 aracıma yetkili serviste park sensörü taktırdım. Araçta multimedia yok, yaklaşma çizgileri gösterge ekranında çıkmıyor, çıkması mümkün mü? ve For-x veya necvox cihaz alırsam orada görünür mü?

  • Sadece geri görüş kamerası isteğiyle hangi cihaz alınmalı sizce
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.