Şimdi Ara

Macbook M1 Air 2020, Pil döngüsü 25 ama kapasite % 97'ye düştü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
10.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, Macbook air M1 16 gb versiyonu kullanıyorum yaklaşık 6 aydır. Çok zorunda kalmadıkça sürekli prizde kullanıyorum bilgisayarı, pil döngüsü 25 olmasına rağmen pil batarya yüzdesi 97'ye düşmüş durumda, bu normal mi sizce ? (25 pil döngüsü olacak kadar da pil ile kullanmadım bilgisayarı, bu da çok ilginç )


    Macbook M1 Air 2020, Pil döngüsü 25 ama kapasite % 97'ye düştü ?







  • Bende de aynı durum var m1 macbook pro benim ama iyileştirilmiş şarj vs de açık toplasan 4-5 kere pilde kullanmışımdır ama ara ara iyileştirilmiş şarj vs yüzünden elektrikte kullanırken de %80 lere düşebiliyordu bu sebeple döngü 16 larda ama pil sağlığı %97 ye düşmüş

  • Normal bir durum. Benim macbook air 30 döngü ile %92'lere düşmüştü. Pil kimyasal bir yapı dolayısıyla %100 kapasite garantisi yok. Fabrika üretimin %20'ye kadar kapasite farklılığını normal görüyor. Mesela şu an mbp 14" m1pro var, 54 döngüde %100 kapasitem. Biraz şans işi.

  • Son durum devir sayısı 13 pil sağlığı %95 e düşmüş sebebini bilmiyorum ama monterey le ilgili mi acaba genelde şarjda kullandım monitör bağlı şekilde pilde ise %20 civarı tekrar şarj ettim genelde %100 de duruyor şarjda bazen kendi kendine %80 lere kadar iniyor tekrar çıkıyor pil optimizasyonu açık olduğu için sebebini bulamadım var mı önermek istediğiniz bir şey

  • Roark kullanıcısına yanıt

    siz pil şarj olayını ne sekilde yapıyorsunuz? mesela dışarı cıktınız piliniz %10-15 azaldı diyelim, bitmesini mi bekliyorsunuz yoksa direk güce mi takıyorsunuz? Apple bu optimizasyonu neye gore yapıyor merak ediyorum

  • Pil beklemeye gerek yok evdeysem ya da ofisteysem full şarjda kullanıyorum. Dışarı çıkacağım zaman da alıp çıkıyorum. Kısacası priz yakınsa takarım şarj oranı vs bakmıyorum. Şu an 60 döngü pil sağlığı 100.

  • typc hub da pili sömürüyor ama 30 dk da belki 30 dk bile değil %10 düşmesi sinirimi bozmaya başladı . hiç bir şey yaptığım yok sadece YouTube . hiç bir şey

  • pil döngüsü 32, batarya yüzdesi 92'ye düştü. bariz bir sorun var değil mi ?

  • Merhaba. Benim de mb air M1 alalı bir yılı henüz geçti. Şarj döngüsü 50, pil yüzdesi %96'ya geriledi. Ben de uzun süre bilgisayarı elektriğe bağlı olarak kullandım. Bir kere batarya tam bitip bilgisayar kendiliğinden kapanana kadar (kalibrasyon için) kullandım. Bunlar dışında şarj çeşitli seviyelerde azaldığında elektriğe bağladım; ancak %20'nin altına düşecek kadar pilden kullanmamaya dikkat ettim. Gerçekten pil işi şans işi... Neye ne kadar dikkat etseniz de bir yere kadar. Sanırım pilin ömrünü koruyabilmek için ne sürekli pil ile kullanmak, ne de hep elektriğe bağlı kullanmak doğru. Bir şekilde her iki türlü de kullanmak gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 12 Mayıs 2022; 12:31:30 >
  • Koskoca Apple'in macbooklara koyduğu acınası pillere bak adeta müşterileriyle dalga geçiyorlar. Azıcık kârlarından kıssınlar da 300-400 şarj deşarjda %90lara inen pil koydursunlar cihazlarına.

  • Merhaba Arkadaşlar

    Bende de MacBook Pro 14inç var. şarj döngüm 3. Ne var bunda diyeceksiniz :)


    Şöyle ki bildiğim kadarıyla şarj etme kümülatif olarak 100'e tamamlanırsa 1 döngü arttırıyor diye biliyorum. İlk aldığımda konfigüre etmesi, uygulama yüklemesi falan pil ağırlıklı kullandım. Şarja takınca en az %60 civarı doldurmuştur. Hadi döngüyü 1 arttırsın eyvallah.


    İki kısa kullanım haricinde hem şarjda yani kabloda kullandım. İkisinde de hemen hemen %95'te şarja takmışımdır. Yani %90'ın altına indirmedim öyle söyleyeyim. Ama iki %5lik şarjda da birer döngü arttırdı.


    Apple'ın sayfasında baktığımızda, şarj etmelerin toplamı 100'e tamamlanınca bir döngü artıyor diyor. Ama iki tane %5 şarj etmeyle nasıl iki döngü arttırıyor anlamadım. Bilen, deneyimleyen varsa açıklarsa çok sevinirim.


    Teşekkürler

  • Önemli olan pil döngü sayısı değil. Pil sağlığı. Döngünüz az ama muhtemelen apple’ın kendi saçma sapan işe yaramayan %80 modunda hep şarja takılı kullandınız.

    %100 - %80 gibi şarj durumlarında pili tutmak buna sebep oluyor malesef. %50 gibi hücrelerin maks kapasitelerini zorlamadan o ayarda tutmak gerekiyor.
  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam

    bahsettiğiniz mod hep açıktı ilk aldığımdan beri evet. Fakat %80de sabit kalma olayı son 2-3 gündür var.

    batarya seviyesi %80de Magsafete sanki şarj ediyormuş gibi kırmızı ışık yanıyor.


    peki tam olarak doğrusu nedir. O seçeneği kaldırırsam, alet kendini 100e tamamlayacak ve standart usül devam edecek. Belli aralıklarla (örn. Haftada bir) 50ye kadar inecek şekilde pilde kullanıp, ardından şarj kablosunu takıp devam etmeliyim?

    pil sağlığı için en doğru kullanım şekli nasıldır yani?

    not: günde min. 10-12 saat kullanıyorum

  • smt_smt S kullanıcısına yanıt
    iOS Geliştiriciyoutube
    BİLGİ: https://apphousekitchen.com SATIN AL: https://apphousekitchen.com/pricing/ Bu uygulamayı kendim ücret ödeyerek satın aldım. Güvenle kullanabilirsiniz. Macbook'unuzu benim gibi bir güç adaptörüne bağlı olarak kullanıyorsanız ve pil sağlığı sizin için önemliyse Aldente tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Teşekkürler Aldente... . . . . . . . . . . . . . . . . . . macbook pil devir sayısı macbook pil sağlığı macbook pili nasıl kullanılmalıdır macbook pili nasıl kullanılır macbook pil ömrü uzatma macbook pil kalibrasyonu macbook pili nasıl kullanılmalı macbook pil ömrü macbook pil sağlığı nasıl korunur
    https://www.youtube.com/watch?v=cgGrra1DVXY&feature=youtu.be
  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler deneyeceğim.

  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

    Tam olarak programın yaptığı işlem nedir, Apple ın kendi pil sağlığı koruma ayarından farklı?

  • Mixenon kullanıcısına yanıt

    İzleyerek öğrenebileceğinizi tahmin ediyorum.

  • Lityum-iyon pillerle ilgili prizde değil, pilde kullanın tarzında bir duyum almıştım. Cihazı aldığım zaman destek kısmında da bu cevabı aldım. Normalde diğer cihazlarımı hep fişe takılı kullanırdım.




    Macbook M1 Air 2020, Pil döngüsü 25 ama kapasite % 97'ye düştü ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysnaltprmk -- 25 Haziran 2022; 20:30:31 >
  • Pil konusunda izlediğim en faydalı video olabilir.


    Macbook M1 Air 2020, Pil döngüsü 25 ama kapasite % 97'ye düştü ?Candaş Keskinyoutube
    Elektronik eşyalarımızın pil sağlığını korumak üzerine ezberleri bozan bir bölümle beraberiz. Internet ortamında birbirinin aksi bir sürü görüş var ve hepsi kendi içinde bir şekilde tutarlı olduğundan kafa karışıklığı yaratabiliyor. Oysa tüm yapmamız gereken konuyu son derece basit ele almak: 0:00 - Girizgâh 0:34 - Pil ömrü nasıl tükenir? 3:24 - Telefon ve tabletler nasıl şarj edilmeli? 6:11 - Bilgisayarlarlar nasıl şarj edilmeli? 9:52 - Kalibrasyon ve özet... Videoda değinmediğim ve sormak istediğiniz her şeyi yorumlarda paylaşabilirsiniz. Yeni videolarımla ve teknolojik gelişmelerle alakalı paylaşımlarımı takip etmek isteseniz Instagram ve Twitter hesaplarımı takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/keskincandas https://twitter.com/keskincandas
    https://www.youtube.com/watch?v=vlRi5IbMn3U
  • Döngü 55, pil sağlığım 87'ye düştü. Gerçekten çok garip.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.