Şimdi Ara

Macbook M1 Air 2020, Pil döngüsü 25 ama kapasite % 97'ye düştü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
10.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arada bir pili boşaltmak hatta sık sık boşaltmak iyidir diye biliyorum ben. pil teknolojisinde birşeyler mi değişti siz hep prizde kullanıyorsunuz?

  • Arkadaşlar bu cihazlar pilde kullanım için tasarlanmış mobil cihazlar. Sürekli adaptöre bağlı kullanımda piller her zaman belli bir ısının üzerinde ve şarj olmasa bile üzerinden akım geçeceği için daha çabuk öleceklerdir.

    Ben adaptöre genellikle sadece şarj için takıyorum. Öyle 20-80 falan da yapmıyorum, sadece %15'in altına düşürmeden şarj etmeye çalışıyorum (her zaman da yapamıyorum bazen ev dışında toplantılarda %5'lere kadar kullanmak zorunda kalabiliyorum.) 20 aylık M1 air'i ve durumu aşağıdaki gibi,


     Durum Bilgileri:


     Devir Sayısı: 209

     Durum: Normal

     Maksimum Kapasite: %95

  • Bu arada sık sık batarya sıcaklığını kontrol edin, batarya 40 derecelerin üstüne çıkıyorsa pil ömrü çok hızlı tükenir

  • Dostum bence senin bir gidip apple'a göstermende fayda var aşağıya bırakıyorum Apple'ın resmi sitesinde yazanı.

    Macbook M1 Air 2020, Pil döngüsü 25 ama kapasite % 97'ye düştü ?


    Bu arada merak ettim usb-c hub'larından kulalnıyor musun? Oyun vs oynuyor musun ya da sürekli bilgisayarı yükte çalıştırıyor musun, ısınma yapıyor mu?


    Diğer arkadaşlar için de söyleyeyim(bildiğim kadarıyla) Arkadaşlar bu cihaz her türlü durum düşünülerek tasarlanmış bir cihaz. Evdeyseniz sürekli pilde kullanabilirsiniz, çıkartmanız gerektiğinde de çıkartın korkmayın döngüm artacak diye. Yapmanız gereken şey basit; pili sıcağa maruz bırakmayın, arada bir boşaltın(ayda 1 bile olur bence) ve bu kadar fazla sakınmayın, sakınan göze çöp batmasın sonra :) Bu arada dediğim gibi sürekli pilde kullanan arkadaşım 1 yıldır kullanıyor döngü sayısı 10 pil sağlığı %100. Ben 2022 ağustosta aldım şuan döngü sayım 23 pil sağlığım %100. Windows laptoplar gibi şarjı 1 sene prizde kullanınca %50 kapasiteye düşmüyor yani, gönül rahatlığıyla orijinal şarj aletiyle şarjda bırakabilirsiniz. Zaten %100 olduğu zaman bataryayı şarj etmeyi kesip doğrudan prizden alıyor alet tüm gücü, o yüzden sürekli bir doldur-boşalt durumu olmuyor. Konu sahibi arkadaşın durumu biraz farklı ama bu kadar fazla düşmemesi lazım bu döngüde, eğer sizinki de düşük döngülerde pil sağlığında çok büyük kayıp yaşadıysa gidin apple'a gösterin.





  • Benim de M1 MacBook Air bu ay başında ikinci seneyi doldurdu. Genellikle elektriğe bağlı kullandım. Ara sıra pil ile kullandığım zamanlarda %20’ye kadar hiç düşürmedim. Bazen %50’ye kadar azaldığında elektriğe taktım, bazen %80’e düştüğünde taktım; yani karışık kullandım. Bu süreçte şarj döngüsü 96 oldu, pil sağlığı epey zaman %90’da kaldı.

    Sonra günün birinde tüm gün pilde kullanıp ilk defa şarj %5’e kadar azalınca pil sağlığı birden %88’e düştü.

    Bu pil konusunda “şöyle kullanırsan böyle olur” gibi bir denge tutturmak mümkün değil. Herkeste değişik sonuçlar çıkıyor. Düz mantıkla, döngü az iken pil sağlığının da aynı oranda %90-100 arası olması beklenir; ama öyle olmuyor.

    Pilden hiç kullanılmazsa pil sağlığı olumsuz etkilenir diye bilgiler de var; fakat pili kullanınca da pil sağlığı azalıyor. Yani bunun hiçbir formülü yok.

    İlk iki sene cihazların tadını çıkarın. 4.seneden sonra zaten ne yaparsanız yapın bilgisayarınızı artık yetersiz bir pil performansıyla kullanabiliyorsunuz. Apple… Böyle. Öte yandan sürekli dışarıda toz toprak içinde kullandığım eski MacBook Air 11 inç bilgisayarım 11 yıldır pili ölü halde, değiştirilemiyor ama elektrikte hâlâ çalışıyor. 🙂🤷🏻‍♂️



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 14 Mart 2023; 16:58:58 >




  • merhaba benim de bilgisayarım 2 aylık pil devri 16 iyi midir sizce?

  • yeni098 Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bilgisayarınız çok yeni, şimdiden hiç endişe duymayın boş yere. 👍
  • Merhaba


    Benimde pil döngüsü 59 pil sağlığı 88'e düşmüş. Anlam veremedim bu duruma. Genelde ofiste fişe takılı şekilde kullanıyorum bilgisayarı harici monitör ile. Ayda 1 pilde muhakkak kullanırım. Pil döngüsünü arttırmamak içinde özellikle fişte kullanıyorum ofis zamanlarında. Bu kadar az döngü sayısında pil sağlığının bu kadar hızlı düşmesi can sıkıcı bir durum. Macbook 16 m1 Max modelini kullanıyorum çok ağır programlarda kullanmıyorum gün içinde genelde rutin ofis işleri çok fazla program ve tarayıcı açık kalıyor sadece.



    Siz apple desteke başvurdunuz mu? Başvuru yaptıysanız yardımcı olursanız sevinirim. Bugün farkettim bu durumu gerçekten can sıkıcı.

  • ottoman3434 O kullanıcısına yanıt
    Bu düşüş kısa sürede olduysa servislik bir durum düşünülebilir ama uzun sürede olduysa maalesef sürekli elektriğe bağlı kullanmak ve %100 dolulukla bataryayı hiç çalıştırmamak da bu sonucu verebiliyor. Benim 2.5 yıllık M1 air 118 döngü, pil sağlığı %88’de. Ben de genellikle elektriğe bağlı kullandım ama haftada birkaç gün pilden de kullandım. Bazı günler pili %20’ye düşene kadar kullanıp elektriğe bağladım.

    Yani hep elektrikte kullanınca pil döngüsü artmaz, böylece pil sağlığı da sabit kalır gibi bir beklentimiz var; ama işlemiyor. Zaman içinde eskimeyi durdurmak mümkün değil.
  • 13 aylık macbook air m2 kullanıcısı olarak söylüyorum ki pil döngüsü devir sayısı yani pilin tamamen kullanılıp şarj olmasını baz alarak m1 ve m2ler için 1000 devir ömür biçilmiş ve sizlerde şarjda kullanarak devir sayısını düşükte tutmuşsunuz ama pili yine kullanıyorsunuz şarjda olsada ömrü kısalıyor, şarjda kullanan birinin 30deviri var ise mesela pil kullanımı olarak 200devire denk geliyor olabilir ve de telefonlarda olduğu gibi şarjda kullanımlardaki yük pilin ömrünü hızlandırabilir.şarjda kullanan birisinin devirinin hiçbir önemi yok çünkü gerçeği yansıtmıyor pil tam bir devir yapmış olmuyor. benim 13aylık kullanımımda şarja zorunda olmadan takmadım kabloyla rahat edemediğim için %1 , 3 , 5 , 8 hep bu civarlarda taktım her taktığımda tam doldurmaya çalıştım takılı iken genelde kullanıma devam ettim ama dolunca çıkarıp öyle kullandım 5-6 kere de tam bitmiştir şarjı. Kısacası telefon gibi kullandım işim bittiğinde tam kapamadım ekranı örttüm şarjı az olduğunda şarja taktım


    devir sayim:144

    pil sağlığı :%99





  • Merhaba, m1 pro var 2 yıldır kullanıyorum. Devir sayısı 72 ve pil ömrü %92 olarak görünüyor.

    Tamam, bataryada kullanalım ama kapak kapalıyken monitör bağlıyken nasıl bataryada kullanacağız ?

  • M1 için pil 30w şarj aleti ile pc kapalı iken ne kadar sürede tam dolum gerçekleşiyor.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.