Şimdi Ara

M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir
    Apple’ın yeni M3 işlemcisini yakında tanıtması bekleniyor. M3, yeni üretim sürecinden geçtiğinden M2 çipe kıyasla performans ve verimlilikte çok daha üstün olması bekleniyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone 15 Pro eylem tuşunun işlevleri belli oldu



    3nm üretim sürecine geçiş



    M3 işlemcide en büyük değişiklik, 3 nanometre üretim süreci kullanılarak üretilecek olması. Mevcut Mac ve iPhone modellerindeki işlemci 5nm üretim  sürecine dayanıyor. Üretim boyutunun 5nm’den 3nm’ye düşürülmesi büyük bir değişiklik olacak. Bu, daha yüksek çekirdek yoğunluğu ve her bir çekirdeğin performansının ve verimliliğinin artması anlamına geliyor.



    Apple M3 çipli ilk Mac modelleri



    Apple M3 Pro çipinin 12 CPU çekirdeği, 18 GPU çekirdeği, maksimum 36GB RAM içermesi bekleniyor. M2 Pro işlemciyle kıyaslayacak olursak, +2 CPU ve GPU çekirdeğine sahip olacak. RAM tarafından da M2 Pro çipi en fazla 32GB’a kadar destek veriyor.



    Apple’ın M3 çipli ilk Mac modelleri ise; 13 inç MacBook Air, 24 inç yeni iMac ve MacBook Pro olabilir. 14 inç ve 16 inç MacBook Pro gibi daha üst düzey Mac modellerinin 2024 ortasına kadar M3 çiple güncellenmesi beklenmiyor. M3 Ultra çipi ise Mac Studio ve Mac Pro gibi üst seviye Mac’lerde yer alabilir.



    M3 işlemcili Mac'ler ne zaman çıkacak?



    TSMC’nin ürettiği ilk 3nm işlemci ile güncellenecek Mac’lerin Ekim ayı içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2023/07/26/m3-chip-mac-features-specs/







  • Apple RISC V işlemcilere geçse de bir devrim daha yaşansa.

  • Her sene telefon gibi işlemci mi yenileyecekler mac tarafında ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt

    Öyle gözüküyor.

  • M2 Air'ı çıktığı dönemlerde 25,550 TL'ye HB'dan almıştım. Şahsen en az 5-6 sene kullanırım ne zaman destek biterse o zaman geçerim. M3'lü Air'ın en az 49.999 TL'den aşağı çıkacağını düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asahi Breweries -- 27 Temmuz 2023; 14:28:56 >
  • Adam akıllı depolama alanı sunun hala 8ram 256ssd ürün sunuyorlar şaka gibi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Bir kaç sene önce AMD, Apple ve Intel'in RISC-V yazılım/donanım mühendisi ilanları vardı.
    Şuan görece daha ufak şirketlerin ARM alternatifi işlemcileri var.
    Devrim RISC-V ile olacak gibi.

  • belki internet ve ofis uygulamaları için kullanan vardır.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    IBM, Qualcomm, Google gibi markalar sonuna kadar destekliyor bu projeyi. Samsung, Imagination, MediaTek, Infineon, NXP, Meta, Nvidia gibi markalar da açıktan desteğini sunuyor. Hatta MIPS direkt RISC-V çipler geliştireceğini bildiren bir duyuru yayınlamıştı. Intel sanırım RISC-V vakfından çekildi diye haberler çıkmıştı. Öte yandan sitede hala ismi gözüken bir marka. Xilinx döneminde RISC-V'yi destekleyen bir markaydı FPGA çipleri için ve AMD tarafından satın alındı. Microsoft'u göremedim bir tek.

    Apple öte yandan RISC-V'ye daha doğrusu direkt mimari değişikliği fikrine pek sıcak bakmıyor sanki. Çünkü büyük bir geçiş sürecini daha yeni tamamladı. Rosetta 2.0 görevini başarılı biçimde yerine getirdi. Intel -> ARM geçiş süreci görece sancısız geçti Power -> Intel dönemine göre.
    https://riscv.org/members/

    Türkiye'de halihazırda ODTÜ RISC-V vakfına üye. Umarım ITU, IYTE, GTU gibi büyük teknik üniversitelerimiz de aynı şekilde RISC-V çip geliştirme işine girer. RISC-V merkeziyetsiz RISC çipi geliştirme vakfı olacak.





  • Sosyal medya + dijital servisler için kullanıyorum, depolamanın yarısı bile dolmadı. M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir  tüketicinin kullanım amacına göre değişiyor. Şarj süresi cazibesi yüzünden yıllardır Macbook kullanıyorum ve aşırı memnunum. M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir 

  • Asahi Breweries kullanıcısına yanıt

    Base model fiyatı çok değişmez. 999$'a M3 Air almak mümkün olacak. Fakat merak etmeyin kolay kolay değiştirmezsiniz cihazı performanstan ötürü. Canavar gibi çalışıyor. M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir 

  • ekimde gelir bence

  • M3 Macbook Air gelsinde havamizi bulalim reis, M2 Air zaten cok iyi ama hala daha isil performansta yeterli degil, M3 de 3nm ile 20% daha iyi calissin zaten her iste kullanilir hale gelir cihaz.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Türkiye fiyatından bahsettim hocam, Amerika fiyatı değişmez, orada enflasyon düşüyor. 2028'e kadar hatta 2030'a kadar kullanırım ben tabii ki destek ne zaman sonlanır muamma yaşarsak göreceğiz artık. :)

  • Telefonların da her yıl bir yeni modellinin çıkmasını saçma buluyorum da hadi onu kabul ettik ama her yıl niye yeni bir Mac çıkıyor onu anlamış değilim M2 Max işlemcili MacBook Pro aldım daha bir yıl olmadı adamlar M3 işlemcili Mac çıkarıcaz diyorlar. Allah aşkına her sene her sene nasıl bir yenilik yapıyorsunuz da yeni model çıkarıyorsunuz kasa vs. aynı kalıyor zaten yeni işlemci çakıp yeni model diye satıyorsunuz bir önceki modeli alan adam kendini enayi gibi hissediyor.

  • High Sierra kullanıcısına yanıt

    Sanırım Apple ın birkaçıncı RISC-V ilanı.

    RISC-V ye taşınma çok sancılı değil deniyor.

    Apple ın en büyük kazancı lisans ücretlerinden kurtulmak olacaktır. Dahası ARM'a karşı benzer performansı daha az yer kaplayan daha küçük yongalarla yapabildiği iddiaları var.

    M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir


    M3 işlemcili Mac'ler yakında tanıtılabilir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.