Şimdi Ara

lpg alıcam ama korkuyorum edit : benzin aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gaz kaçağı vs ayrı dert ama asıl korkum o değil asıl korkum aracın lpg kaynaklı masraf çıkarması, zaten ekonomi fena herşey pahalı otomobil parçaları dahada pahalı birde durup dururken subaplar yanar birşey olur vs. üç beş milyar masraf açar en az diye tırsıyorum zaten para pul yok.100 liram var cebimde bununla benzin alsam çeyrek depo bile dolmayacak :( Depoyu fullemek istesem 420 lira sanki otomobil değilde şehirler arası otobüs deposu kamyon deposu dolduruyoruz.Şehir içi 100 liraya gideceği mesafe maksimum 130km felandır herhalde, 100 liraya gaz alsam 250 260 km götürür beni.Fakat ceremesi sonradan çıkıyor işte, yetkili servise gittiğimde en son sadece subaplar için 5 6 bin lira masraf çıkar felan demişti eğer bir sorun olursa.Ne yapayım ben şimdi, iki ucu moklu değnek misali kararsız kaldım ? Ya 100 lira benzin alıp gittiği yere kadar gidip benzin bittiğinde 50 100 atıp az az kullanıcam arabayı daha doğrusu kullanamıyıcam, yada gaz alıp rahatça gezicem ama sonrasında masraf çıkarma riskinide göze alıcam.Tamda bozulma kilometreleri biliyor musunuz ? İlk sahibi taktırmış lpgyi çelik subap var mı yok mu bilmiyorum, 60 70 bin km olmuş lpg ile yaptığı km.Motor elimde kalır diye bu sebeple lpg almaya tırsıyorum açıkcası.80 90 bin km de subap yer felan diyorlar çünkü bu motor için.Ne yapardınız yerimde olsaydınız ? Benzinde olmuş 7 lira, arabaya binilmez bu zamanda.


    edit : lpg işi bana sakat geldi kafam rahat olsun dedim benzin aldım 100 liraya 14,5 litre, yarım depo benzinim oldu 3 4 saat dur kalk trafikte gezdim ibre yerinden bile oynamadı hala duruyor yakıt.Fakat gaz almış olduğum zaman aynı trafikte lpg sanki uçup gidiyordu anında fos diye bitiyordu sanki lpg daha tez bitiyor gibi geldi bana trafikte.Birde uzun süre dur kalk trafiğe girmeme rağmen benzinde araç rahat ve ferah çalıştı motor sıcaklığı yükselmedi, lpgde olduğu zaman trafikte kalınca motor cayır cayır sıcak üflüyor hatta kolumu camdan dışarı çıkarınca bile arabanın altından katalizörden gelen sıcağı hissedebiliyordum.Şahsen benzinde kullandım bana daha rahat geldi en azından kafam rahat.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 5 Aralık 2020; 21:27:59 >







  • Ben LPG sebebiyle yakın çevremden 20 insanı kaybettim.

    Birinde kaçak varmış arkadaşım sigara yaktı araç havaya uçtu 4 kişi öldü.
    Diğerinde kırmızı ışıkta arkadan araba vurması sonucu tank patladı 3 kişiyi kaybettim.
    Başka bir kazada LPG alırken telefonla konuşan arkadaşım aracın havaya uçması sonucu vefat etti.

    LPG'yi Allah düşmanıma vermesin.

    İlk aracım 1997 model renault 19 1.4 Karbüratörlüydü km de 1-2 TL gibi yakardı lpg taktırmadım

    İkinci aracım 2005 laguna 1.6 km de 10-11 lt yakardı benzinli bindim taktırmadım

    Sonra 2016 skoda rapid aldım 1.2 tsi yine benzinli biniyorum

    Kısmet oldu şimdi 2019 corolla 1.6 mevcut lpg taktırmak için almamıştım ama bir depo 350-400 tl dolunca lpg taktırma kararı aldım.


    Ben şahsen lpg takılmış araba almam ama artık lpgsiz arabaya da binmem


    Gider 5-6 bin fazla verip benzinli alıp lpg kendim bildiğim yerde taktırırım


    7.000 KM de taktırdım şuan 27.000 km de yağ değişiminde lpg filtresini de değiştiriyorum o kadar hayatımda değişen başka bir şey olmadı


    LPG deposu 37lt en son 125 TL den doldurdum 424 km yaptı uzun yolda


    LPG patlar böyle sorunlu şöyle sorunlu diyenlere aldırış etmeyin


    LPGli araç sayısı benzinli ve dizel araç sayısını geçti https://www.bloomberght.com/dizel-ve-lpg-li-otomobil-sayisi-artti-benzinli-otomobil-sayisi-azaldi-2245740#:~:text=Son%2010%20y%C4%B1lda%20LPG'li,24%2C2'ye%20kadar%20geriledi kaç tane patlayan lpgli araç gördünüz yeni modelli bir araç ?


    Yeni araçlarda ki lpg sistemi ile eski kartala takılanları karşılaştırmamak gerek.Kartal veya doğan arkasına geçin buram buram gaz kokar yeni nesil araçlarda sıfır koku lpg taktırdığımdan beri dolum esnası dışında burnuma bir kere bile koku gelmedi.



    sahibinden de 6500 tane corolla var 1500 tanesi benzinli kalan 5000 tanesi lpgli ben sorun yaşayanı bile görmedim araç uyumlu olduktan sonra ve doğru montaj yapıldıktan sonra 200-300 bin km den önce subap yakmazsınız


    ama gidip opel bir araca taktırırsanız aynı şeyi söyleyemem

    Muayenesini yaptirirken her seferinde yonetmelik degisiyodu.İlk lpg tesisati egzosa yakin dediler,etrafina sactan kaplama yaptirdik.Sonraki muayenede egzos tarafinda olmicak dediler yerini degistirdik.Sonraki aracimda lpg borularinin etrafina spiral gecirilcek komple ciplak olmicak dediler.Bir sonraki muayenede x kisisi lpg bakir borularina kaynak yapmis spiralle kapatmis diye komple sokceksin ciplak olcak dediler.Yani anliyacaginiz lpg den biktim,simdiki arabama benzinde biniyorum kafa rahat.Oncekinde lpg tanki degisti samandirayi bozdular takarken arabaya biraz gaz alsam samandira takiliyodu full gosteriyodu gaz da almiyodu o haldeyken,yazin fan daha sik devreye giriyodu,hep harareti takip etmekten sikildim.En iyisi biraz gaza az basarim benzinde binerim sahsi kanaatim boyle.
    Ben LPG sebebiyle yakın çevremden 40 insanı kaybettim.

    Birinde kaçak varmış arkadaşım sigara yaktı araç havaya uçtu 8 kişi öldü.
    Diğerinde kırmızı ışıkta arkadan araba vurması sonucu tank patladı 6 kişiyi kaybettim.
    Başka bir kazada LPG alırken telefonla konuşan 2 arkadaşım aracın havaya uçması sonucu vefat etti.

    LPG'yi Allah düşmanıma vermesin.

    Ben LPG sebebiyle yakın çevremden 250 insanı kaybettim.




    Birinde kaçak varmış arkadaşım sigara yaktı araç havaya uçtu 120 kişi öldü.


    Diğerinde kırmızı ışıkta arkadan araba vurması sonucu tank patladı 50 kişiyi kaybettim.


    Başka bir kazada LPG alırken telefonla konuşan 80 arkadaşım aracın havaya uçması sonucu vefat etti.




    LPG'yi Allah düşmanıma vermesin.

    İroni yapiyoruz ama onu bile anlamıyorlar şaka gibi 😄

    Arkadaşlar bakin çok basit anlatiyorum lpg deyince akliniza karburatorlu gaz kokan lpg deposu eskimis bakimsiz lpgde giderken gucten dusen araclar geliyor yanlis yapiyorsunuz

    Bakin son model Corolla aractan ornek vereyim prins brc lovato atiker hangisini takarsaniz takin iyi bir iscilik ve yol ayari yani afr ile aracin gaza gectigini bile anlamiyorsunuz ve arac benzinde nasil gidiyorsa lpg de ayni gidiyor yani performans anlaminda hic fark yok 0-100 denemeleri var YouTube videolarinda fabrika verisi neyse benzin ve gazda aynisini goruyorsunuz gaz kokusu falan yok tarih oldu onlar sirali sistem arac ilk benzinde calisiyor lpg deposu simit şeklinde bagajda gorunmuyor stepne bosluguna takiliyor yeni araclarda zaten stepne de yok tamir kiti var yani bu konuda kaybiniz da olmuyor dolum agzi bile benzin dolum kapagi icinde sabit lpg tankı ayrıca benzin deposundan daha dayanikli benzin deposu plastik lpg deposu plastik degil hemde bir suru emniyet valfi var zaten lpg deposa sivi halde bulunuyor korkacak birsey yok

    Sonuc olarak lpg korkulacak birşey degil he korkuyorsunuz aracin orjinalligini bozmak istemiyorsunuz anlarim ama bilmediğiniz anlamadiginiz konuda yorum yapmayin camur atmayin komik oluyor

    Ben de bir endüstri ve sistem mühendisi olarak lpg'yi öneriyorum.


    • %40-50 civarında yakıt ekonomisi sağlarsınız.


    • Arabaya binip bir yere giderken gözünüz benzin göstergesinde olmaz.


    • Ucuz bir yakıt olduğu için her depoyu fullediğinizde içinize öküz oturmaz. Özellikle orta halli kesim için söylüyorum.


    • Havayı daha az kirletir. İnsanların yanından arabayla geçtiğinizde leş gibi egsoz kokusu koklatmazsınız.


    • Bilinen bir markanın sıralı sistemlerinden taktırırsanız (gerçi artık hepsi sıralı sistem ve gayet modern sistemler) lpg'li bir araç kullandığınız bile aklınıza gelmez. Soğukta sıcakta vs. sistem kendini otomatik ayarlar.


    • LPG tankının patlama gibi bir ihtimali yoktur. Kazada arkanızdan bir araç çarparsa LPG tankınız patlamaz. LPG tanklarında gerekli güvenlik önlemleri (basınç valfi) vs. vardır.


    • LPG sisteminizin periyodik kontrolünü ve bakımını yaptırdığınız sürece kaçak vs. olma ihtimali yoktur.


    Gelelim dezavantajlarına,


    • Yaklaşık 10 bin km'de bir LPG filtresi değiştirirsiniz. (15-20 TL arası maliyeti değişiyor.)


    • Belli zaman aralıklarında LPG sisteminin kontrolünü yaptırmanız gerekir. (Üreticinin talimatları doğrusunda)


    • Aracınızın performansı modele göre değişmekle birlikte %10 civarında düşer. Daha çok tork gerektiren durumlarda (yokuş vs.) bu performans kaybı artabilir.



    LPG'li araç kullanan birisi olarak avantajlarını/dezavantajlarını anlattım. Daha da LPG şöyle LPG böyle diyen adam bilmeden konuşuyordur.

  • Bir sey olmaz ayari düzgün ise. Benim aracima da 40 binde takılmış ben şuan 114 bindeyim güya benim arabada subap eritiyordu asla tavsiye edilmiyordu falan benzinde gittigim gibi gidiyorum hem de hicbir sorun olmadı 15 bin km lpgde bindim benzinde binsem zaten masrafim ne olurdu sen hesapla 30 33 lt gazla 300 350km gidiyorum şehir içi
  • Ben LPG sebebiyle yakın çevremden 20 insanı kaybettim.

    Birinde kaçak varmış arkadaşım sigara yaktı araç havaya uçtu 4 kişi öldü.
    Diğerinde kırmızı ışıkta arkadan araba vurması sonucu tank patladı 3 kişiyi kaybettim.
    Başka bir kazada LPG alırken telefonla konuşan arkadaşım aracın havaya uçması sonucu vefat etti.

    LPG'yi Allah düşmanıma vermesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Yapma hocam korkutmak için mi yazıyorsun ciddimisin anlayamadım :(
  • Binemiyorsan sat daha ucuz dizel araba al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyWorldLife

    Ben LPG sebebiyle yakın çevremden 20 insanı kaybettim.

    Birinde kaçak varmış arkadaşım sigara yaktı araç havaya uçtu 4 kişi öldü.
    Diğerinde kırmızı ışıkta arkadan araba vurması sonucu tank patladı 3 kişiyi kaybettim.
    Başka bir kazada LPG alırken telefonla konuşan arkadaşım aracın havaya uçması sonucu vefat etti.

    LPG'yi Allah düşmanıma vermesin.

    hocam araçlar nelerdi.

    eskimydi.


    babamın arabaya taktırdık. yazdıklarını görünce irkildim.

  • İlk aracım 1997 model renault 19 1.4 Karbüratörlüydü km de 1-2 TL gibi yakardı lpg taktırmadım

    İkinci aracım 2005 laguna 1.6 km de 10-11 lt yakardı benzinli bindim taktırmadım

    Sonra 2016 skoda rapid aldım 1.2 tsi yine benzinli biniyorum

    Kısmet oldu şimdi 2019 corolla 1.6 mevcut lpg taktırmak için almamıştım ama bir depo 350-400 tl dolunca lpg taktırma kararı aldım.


    Ben şahsen lpg takılmış araba almam ama artık lpgsiz arabaya da binmem


    Gider 5-6 bin fazla verip benzinli alıp lpg kendim bildiğim yerde taktırırım


    7.000 KM de taktırdım şuan 27.000 km de yağ değişiminde lpg filtresini de değiştiriyorum o kadar hayatımda değişen başka bir şey olmadı


    LPG deposu 37lt en son 125 TL den doldurdum 424 km yaptı uzun yolda


    LPG patlar böyle sorunlu şöyle sorunlu diyenlere aldırış etmeyin


    LPGli araç sayısı benzinli ve dizel araç sayısını geçti https://www.bloomberght.com/dizel-ve-lpg-li-otomobil-sayisi-artti-benzinli-otomobil-sayisi-azaldi-2245740#:~:text=Son%2010%20y%C4%B1lda%20LPG'li,24%2C2'ye%20kadar%20geriledi kaç tane patlayan lpgli araç gördünüz yeni modelli bir araç ?


    Yeni araçlarda ki lpg sistemi ile eski kartala takılanları karşılaştırmamak gerek.Kartal veya doğan arkasına geçin buram buram gaz kokar yeni nesil araçlarda sıfır koku lpg taktırdığımdan beri dolum esnası dışında burnuma bir kere bile koku gelmedi.



    sahibinden de 6500 tane corolla var 1500 tanesi benzinli kalan 5000 tanesi lpgli ben sorun yaşayanı bile görmedim araç uyumlu olduktan sonra ve doğru montaj yapıldıktan sonra 200-300 bin km den önce subap yakmazsınız


    ama gidip opel bir araca taktırırsanız aynı şeyi söyleyemem




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 4 Aralık 2020; 17:42:48 >




  • Ben bi makine mühendisi olarak LPG’yi önermiyorum. Tamamen şahsi düşüncem tabi bu.

    Nedeni ise kısaca lpg diye aratırsanız çok sayıda arıza verisiyle karşılaşırsınız. Ayrıca yukarıda ki @MyWorlflife kardeşimin de anlattığı güvenlik zaafiyetleri var tabi ki.

    Çevre dostuydu şudur budur filan bunlar benim nazarımda balon etkenler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 4 Aralık 2020; 18:0:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70binli kmlerde 2500tl masraf acti bana. arac hyundai i10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben LPG sebebiyle yakın çevremden 40 insanı kaybettim.

    Birinde kaçak varmış arkadaşım sigara yaktı araç havaya uçtu 8 kişi öldü.
    Diğerinde kırmızı ışıkta arkadan araba vurması sonucu tank patladı 6 kişiyi kaybettim.
    Başka bir kazada LPG alırken telefonla konuşan 2 arkadaşım aracın havaya uçması sonucu vefat etti.

    LPG'yi Allah düşmanıma vermesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 160.000 km’de Cruze aracım conta yaktı(kronik termostat sorunu yüzünden) mecbur açtık üst kapağı üzerinde orijinal GM sübapları vardı ve pırıl pırıldı hiçbir deformasyon yoktu. Ve bu araba en az 100.000 km’dir lpg ile binildi belki daha fazladır.

    Ben bunu kendim gözlerimle gördükten sonra sübap sorununun fazla abartıldığına kanaat getirdim. LPG sistemi sağlıklı olursa kesinlikle hiçbir şey olmaz. Bu kadar net.

    Lpg sistemi kötü olur araç fakir veya zenginde uzun kmler çalışır o durum ayrı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 70 bin km 6yıl lpg kullandık. Sıralı sistem simit tüp. Sadece tank değişti bu sene mecburen yılı dolduğu için. Önerir miyim hayır, mecbur muyum evet. 1.6 atmosferiğe tüpsüz binersem 8 litre benzin yakar en az ben 10 litre lpg yakıyorum şehir içi. Güvenlik konusunda bir sıkıntı yok. Eskidendi o işler bagaja mutfak tüpü takıp çıkarsan tabi patlar. Paran varsa araban müsaitse lpg den uzak dur. Yeni tucson alıyorlar turbolu lpg taktırıyorlar tsi alıyorlar lpg araştıryorlar Allah akıl fikir versin. Araba 300 bin tl lpg peşinde koşuyorlar. Benim araba 80 bin ben 10 litre benzin yakarsam işte o zaman ağlarım.

  • Muayenesini yaptirirken her seferinde yonetmelik degisiyodu.İlk lpg tesisati egzosa yakin dediler,etrafina sactan kaplama yaptirdik.Sonraki muayenede egzos tarafinda olmicak dediler yerini degistirdik.Sonraki aracimda lpg borularinin etrafina spiral gecirilcek komple ciplak olmicak dediler.Bir sonraki muayenede x kisisi lpg bakir borularina kaynak yapmis spiralle kapatmis diye komple sokceksin ciplak olcak dediler.Yani anliyacaginiz lpg den biktim,simdiki arabama benzinde biniyorum kafa rahat.Oncekinde lpg tanki degisti samandirayi bozdular takarken arabaya biraz gaz alsam samandira takiliyodu full gosteriyodu gaz da almiyodu o haldeyken,yazin fan daha sik devreye giriyodu,hep harareti takip etmekten sikildim.En iyisi biraz gaza az basarim benzinde binerim sahsi kanaatim boyle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suanki arabam 165.000 km aldığımda 50.000 deydi hep LPG li kullandım bakımlarını 1 km geçirmedim hersene LPG tesisatını kaçağını falan kontrol ettirim. LPG patliyorsa benzinin de patlaması mümkün ayrıca yeni sistemler olası kaza anında LPG yı kesiyor tanklar ise baya bı darbeye karşı dayanıklı üretiliyor yılda yaptiginiz km düşükse taktirmayin ama km hesabına göre kurtariyorsa iyi bır serviste güzel bir kit ile uzun yıllar binmeniz mümkün.
  • Bu araçlara neden sızıntı olduğunda çalacak bir alarm takmazlar? Yoksa var mı, onuda bilmiyorum. Ev de doğalgazın alarmı var, mutfakta, ocakta problem olduğunda ortalığı yıkıyor sesten!

    Ben de lpg li araç tercih etmem, fabrika orijinal ne taktıysa o, sonradan müdaheleye karşıyım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

    Binemiyorsan sat daha ucuz dizel araba al

    Ucuz dizel araba mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben LPG sebebiyle yakın çevremden 250 insanı kaybettim.




    Birinde kaçak varmış arkadaşım sigara yaktı araç havaya uçtu 120 kişi öldü.


    Diğerinde kırmızı ışıkta arkadan araba vurması sonucu tank patladı 50 kişiyi kaybettim.


    Başka bir kazada LPG alırken telefonla konuşan 80 arkadaşım aracın havaya uçması sonucu vefat etti.




    LPG'yi Allah düşmanıma vermesin.

  • aracınız ne bilmiyorum ama toyota ve honda lpg ile baya uyumlu diyebilirim , opel reno ve fiat motorlarında uzun vadede illa bir sorunlar olusuyor , oluşmaz diyen sallıyor.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.