Şimdi Ara

LİSANS SONRASI YAPILMASI GEREKENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda çok gördüğüm bir şey hakkında bilgi vermek istedim. Lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra 2 sene tecil hakkınız oluyor. Bu tecilin süresi ise mezun olduğunun gün ay yıl neyse o andan itibaren başlıyor. Ne kadar geç gidersem tecil için o kadar uzun olur diye bir şey yok. Ayrıca, mezun olduktan sonra tecil işleminiz otomatik olarak YAPILMAMAKTA. Lisans diplomanız ya da geçici mezuniyet belgeniz ile size en yakın askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir.

    Yüksek lisansa başladığınızda üniversite 3 sene 4 ay tecil ettirir sizi. Üniversite size mektup gönderip bu konuda bilgi verir, teciliniz şu zamana kadar yapılmıştır diye ama yinede askerlik şubesini arayıp teciliniz hakkında bilgi isteyin. Şubede ki görevlilerden korkmayın çekinmeyin. Onlar orada çalışan devlet memurları asker değiller. Yüksek lisanstan mezun olduktan sonra da 1 sene daha size tecil hakkı tanınıyor. Yüksek lisanstan mezun olmadan yeni bir yüksek lisans programına kayıt olup eskisinden kaydınızı alırsanız 3 sene 4 aylık teciliniz sıfırdan başlıyor. Ama bir yaş sınırı var.

    Doktora eğitiminize başlarsanız, üniversite 6 sene daha tecilinizi yapmakta ama bu sefer önünüze yaş sıkıntısı çıkıyor. Sanırsam 34 yaş sınırı vardı. Yani siz doktoraya başladınız ve o 6 senelik teciliniz sırasında bu yaş sınırına geldiyseniz, teciliniz otomatik olarak kalkıyor ve seve seve askerlik işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor. Yoksa bakaya durumuna düşüyorsunuz. Bakaya durumuna düştüğünüzde, polis aramalarında kabak gibi görünüyorsunuz. Çalışma saatleri içinde polis sizi yakalarsa askerlik şubesine götürüp işlemlerinizi yaptırtıyor. Ama çalışma saatleri dışında polis sizin bakaya olduğunuzu öğrenirse size bir kağıt veriyor ve 15 gün içinde askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yaptırmanız gerektiğini söylüyor.

    Doktora eğitiminiz bittikten sonra başka bir tecil hakkınız yok. Yani yok artık daha neler, ne tecili git artık askere kıçındaki kıllar kadayıf olmuş hala askere gitmemişsin.







  • En mantıklısı tecille uğraşmadan bi an önce gidip askerliği yapıp geri dönmek sonra 34 yaşında gitmek zorunda da kalabilirsin sonuçta ki bence 22-23 yaşında gitmekten çok daha zor olur bu durumda. Bedelli çıkacak mı çıkmıcak mı o da belli değil yani kumar gibi bu işler hep gidin halledin gelin kafanız rahat olsun işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.