Şimdi Ara

Ikıncı 6 ay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba askerlik şubesinde yedekbastsubay yedek subay ve ikinci 6 ay er olmak istediğimi söyledim. Dilekçe ile ikinci 6 ay işlemini iptal edebilir miyim?



  • Yaptığınız hizmet tercihi. Çıkarsa er olarak 6 ay yapacaksınız. Diyelim er olarak gittiniz, askerliğinizin sonuna doğru soracaklar 6 ay daha(maaşlı) kalmak istiyor musunuz diye. Yani iptal etmeniz gereken birşey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 3 Mart 2020; 3:27:33 >
  • Işte onu subedeyken sordular ikinci 6 ayı maaşı yapmakbister misin diye. Ben de evet dedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagi92 -- 3 Mart 2020; 5:28:31 >
  • Gittiğinde sana kalma beyanı gelir, sen de kabul etmezsin. Kimse sana "şubede 2. altı ay imzaladın, şimdi 6 ay daha kalacaksın" demez. Adam komando olmak istiyorum diyor, komando çıkmıyor, acemi birliğinde bunu hoop komando birliğine göndermiyorlar.
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hocam biraz hortlatmış gibi olucam ama bende de tam tersi durum mevcut. Ben yoklama kaçağı olarak teslim oldum. Şubede 2. altı ayı da yapmak istiyor musun sorusuna 'buna orada karar vermek istiyorum' dedim, veznedar da tamam dedi ama HAYIR'ı işaretledi muhtemelen. Şimdi ben 2. altı ay kararını askerdeyken verebilir miyim, yoksa şubede mi halletmem gerekir bu işlemi? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Avalor kullanıcısına yanıt
    Söylenilenlere göre orada size beyan edilecek, kalmak istiyor musun diye. 6 ay bitmek üzere, kimse bir şey söylemedi diyelim ama kalmak istiyorsun, komutanlarınla konuşup ilgili evrakları doldurursun. Kimsenin "baştan kalmak istemedi, artık kalamaz" diyeceğini sanmam. Tam tersi durumda, adam kalmak istedi baştan, ama bir şey oldu artık kalmak istemiyorsa, bu adamı nasıl tutacaksın? O yüzden, çok da sorun olacağını sanmam. Ancak tabii bu durumları yaşamadığımdan kesin konuşmam da doğru olmaz.
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam ilgilenmen yeter şube yolumun üstünde zaten bir ara sorarım
  • Şubeye sormana gerek yok. Askerdeyken uzatabilirsin. Zaten askere gel uzatmazsin merak etme
  • Merhaba konuyu hortlatırıyorum ama ben 2.6 ayı şuanda yapıyorum daha 1 ay olmadı ama şuan vazgeçtim nasıl iptal edebilirim

  • quote:

    İkinci altı ay süreyle askerlik hizmetine devam edecek erbaş ve erlerin işlemleri

    MADDE 45 – (1) Erbaş ve erlerden istekli olanlar, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesi ile terhise hak kazandıkları tarihten itibaren altı ay süre ile sınırlı olmak üzere bu Yönetmelik hükümlerine göre askerlik hizmetlerine devam eder ve bu sürenin sonunda terhis edilirler. Bu şekilde askerlik hizmetine devam edenlerin vazgeçme talepleri kabul edilmez. Bunlar hakkında askerlik hizmetinden sayılmayan sürelere ilişkin hükümler uygulanmaz. Bu yükümlüler hakkında ilk altı aylık hizmet süresi için ayrı, diğer altı aylık hizmet süresi için ayrı terhis belgesi tanzim edilir.


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Aynı madde burada da var, madde 5 - (3)'te yazıyor.
    https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.7179.pdf

    Arada değişiklik olduysa bölük astsubayına sorarsınız ama yasa yönetmelikte vazgeçme yok diyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.