Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
17
Favori
42.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bu model üzerinden canlı tv izlemek mümkün mü anten vs olmadan sadece internet bağlantısı ile?

    Ayrıca kumandaya dokunmasam bile bazen sol taraftan menü açılıp kapanıyor sebebini nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MadChild M kullanıcısına yanıt
    İzleme modlarını kendi zevkine göre ayarlayabilirsin. Spor modu fazla parlak geldiyse düşürebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • OLED TV satışları 10 milyonu aştı

    LCD TV’nin ardından yeni nesil TV OLED, sadece 7 yılda 10 milyon adetten fazla satıldı.
    Bu rakama, ilk büyük boyutlu panellerin Ocak 2013’te LG Display üretim hattından çıkmasından bu yana geçen 7 yılda ulaşılması ise özel önem taşıyor. Bu dönüm noktasıyla, tıpkı 2000’lerde LCD TV’nin CRT TV’nin tahtına oturmasına benzer bir durum gerçekleşmiş oldu. OLED TV, 10 milyon satış rakamını aşarak yeni nesil TV olma ünvanını taçlandırdı.

    Yıllık 35 binden 3,3 Milyona

    OLED paneller piyasaya sunulduğundan bu yana, her geçen yıl satışları katlanarak arttı. 2013 yılında sadece 35.000 adetle başlayan satışlar, 2017 yılına kadar kademeli olarak yılda 1.7 milyon adet satışa, ardından 2018'de 2.9 milyona ve geçen yıl da 3.3 milyona yükseldi. 2019'un dördüncü çeyreğinde, OLED panelleri dünya çapında satılan tüm ekran panellerinin (TV'ler için) yüzde 11'ini oluşturdu. Omdia, OLED’in satış hacmi payının 2023’te yüzde 23’e ve 2025’te yüzde 25’e ulaşacağını tahmin ediyor.

    OLED panelindeki her piksel, renkleri üretmek için harici bir ışık kaynağına veya arka ışığa ihtiyaç duyan LCD panellerin aksine kendinden ışık yayıyor. Genellikle panelin arkasında veya kenarlarında bulunan bu aydınlatma kaynağına duyulan ihtiyaç, LCD'nin kusursuz siyah sağlayamayacağı anlamına geliyor. Diğer yandan OLED paneller, kendinden aydınlatmalı piksel teknolojisi sayesinde derin siyahlar oluşturabiliyor.

    OLED Panellerin Tek Kaynağı LG Display

    Şu an itibariyle, toplam 19 marka OLED TV üretiyor ve satıyor. OLED panel kullananlar arasında; LG, Skyworth, Konka ve Changhong, Sony, Toshiba ve Panasonic ve Philips gibi önde gelen markalar bulunuyor.




  • Selamlar,
    B9 Oled tv im ile yaşamış olduğum bir sıkıntı hakkında sizleri de bilgilendireyim.
    Tv nin 5Ghz kablosuz bağlantısı stabil değil ve özellikle router a bağlı Hdd den filmleri oynatırken çok takılıyordu. Benim Router Keenetic Ultra bilen bilir çok iyi bir router detaylı bilgiler verir bağlantı hakkında. Router arayüzünden cihaz listesini kontrol ettiğimde Lg Oled 5 GHZ Bandı üzerinden 40 - 50 Mbit/s ile bağlandığını farkettim.
    Sorunu yurt dışı kaynaklar da araştırırken bu sıkıntıyı yaşayan çok fazla kişi olduğunu gördüm. Çözüm olarak Tv Ayarlar - Genel - Ek Ayarlar kısmından Hızlı Başlat ı kapatmak.
    Ben bunu kapattıktan sonra Tv modeme 866 mbit/s ile bağlantı kurdu. Hdd den 4K filmleri oynatırken yaşanan takılma sıkıntısı da çözülmüş oldu. Bir çok kişinin Router ında bağlantı hızını gösterme gibi bir seçenek olmadığı için durumu fark etmediklerini düşünüyorum.
    Sizlere tavsiyem hızlı başlat seçeneğini kapatmanız. Bu sıkıntı B9 serisine özgü değil tüm oledler de aynı sıkıntıyı yaşayan kişiler var. Google a LG OLED Low Wifi Speed yazarsanız konu ile ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cchacalls -- 9 Eylül 2020; 21:36:32 >




  • Arkadaşlar uzun zamandır kullanan kişiler var mı bu TV'yi önerir misiniz fiyatı 9500 seviyelerindeyken "LG OLED55B9SLA" olanını almayı düşünüyorum. Alternatifleri 8000-8500'e QLED ya da Nanocell olduğu için o kadar para veriyorsam OLED olsun kafasındayım ama yanık olayından aşırı korkuyorum. Günlük ne kadar izlenir inanın bilmiyorum, yeri gelir 12 saat açık kalır tv yeri gelir 5 saat yeri gelir günlerce açılmaz. Yorumlarınızı bekliyorum. Ben genelde Netflix, 4k film dizi ve PS4 pro ile kullanacağım. Evdekiler de normal TV kanalı izlerlerse izlerler işte.
  • iCankat İ kullanıcısına yanıt
    2019 serisi TV olduğu için çook uzun süreli bir kullanıcı yorumu beklenemez diye düşünüyorum. Yazdığınız kullanım senaryosuna göre teknik olarak logo yapışması olmaması gerekir. TV'deki piksel düzelticisinin düzenli çalışması için sürekli elektriğe bağlı olarak kaliteli bir akım korumalı priz/uzatma kablosu ile kullanarak önleminizide aldıktan sonra gerisi şans işi... Bence OLED keyfine değer. Zaten TV'nin hakkını uydu kanalları vermiyor, Netflix gibi dijital yayın platformlarını Dolby Atmos-Vision özelliği ile keyifle izlersin. Her ne kadar dahili sesi Atmos desteklesede tavsiyem Atmos destekli kaliteli bir soundbar ile kullanmanız. Biraz konsol oyunlarında dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum, çünkü oyun içinde bilgilendirme menü ve araçlarının yerleri sabit oluyor. Bu durumda aynı oyunu çoook uzun süre oynamamak gerekir diye düşünüyorum. Dolayısı ile otomatik olarak Dijital Sağlık Denetimi sunmuş oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 11 Eylül 2020; 0:54:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bunun sadece ayagini lg satar mi? Fiyat tahmini nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce 55b9sla modelini kentpark lg mağazasından aldım. Mağaza müdürü Burak bey çok ilgili ve bilgili, güzel de indirim yaptı sağolsun. Tv çok güzel kurulumda herhangi bir sorunla karşılaşmadım ölü piksel çıkmadı. B9 alacaklara tavsiyem alacakları modele bakmaları sla ve pla diye farkediyor sla bu senenin modeli ve pla'ya göre az da olsa artıları var gibi görünüyor. Lg'nin kendi sitesinden de karşılaştırma yapılabilir. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrt89 M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın. Hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu tv den bulan varsa alsin, bedava desek yeridir. sanirim zamlar gelmeden bende alcam, mevcut tv imden memnunum ama b9 hep aklimda muhteşem bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iCankat İ kullanıcısına yanıt
    çevremde 3 seneden beri oled kullanan insanlar var, kimseden bi sikinti duymadim aksine herkes çok memnun. evde kullanacaksaniz sıkıntı olmaz. led tv lerinde bi suru sikintisi var onu soyleyen yok. samsungun apple in pahali telefonlari hep oled ekrandir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: popturceyn

    bu tv den bulan varsa alsin, bedava desek yeridir. sanirim zamlar gelmeden bende alcam, mevcut tv imden memnunum ama b9 hep aklimda muhteşem bence.
    Hocam zaten 1 veya 2 hafta içinde birdaha bulanmaz TÜRKİYE stoklarında ürün kalmadı düşünen direk güvenilir yerden alsın
  • Ben de 2ay araştırıp bu forumu defalarca okuduktan sonra bu tvyi almaya karar verdim. Gezmediğim bayi tekno market kalmadı. Sonra ankara da olmasına rağmen burak beyle birkaç kez görüşüp tv yi aldık. Bir kaç gün sonra kargoya verildi ertesi gün elimdeydi ve çok güzel paketlenmişti. Dün kurulum yapıldı ilk gün kullanımında pek bişey anlamadım ayrıca ekranda sütun halinde arkada desen vardı . Bugün ise tam anlamıyla kullanmaya başladık bu arada sabah tvde desen yoktu. Şunu söylemek lazım ki bu tv de özellikle 4k dolby vision destekli bir görüntü izlendiğinde, tv den değilde camdan izleniyor etkisi hissediyorsunuz müthiş bir görüntü var. Ayrıca normal tv kanalları için hd de zaten çok iyi ama sd kanallarda bile gerçen görüntü güzel. Burak beye satışta öncesinde ve sonrasında verdiği destek için teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonra sorunsuz günlerde görüşürüz:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksk1912aem

    Ben de 2ay araştırıp bu forumu defalarca okuduktan sonra bu tvyi almaya karar verdim. Gezmediğim bayi tekno market kalmadı. Sonra ankara da olmasına rağmen burak beyle birkaç kez görüşüp tv yi aldık. Bir kaç gün sonra kargoya verildi ertesi gün elimdeydi ve çok güzel paketlenmişti. Dün kurulum yapıldı ilk gün kullanımında pek bişey anlamadım ayrıca ekranda sütun halinde arkada desen vardı . Bugün ise tam anlamıyla kullanmaya başladık bu arada sabah tvde desen yoktu. Şunu söylemek lazım ki bu tv de özellikle 4k dolby vision destekli bir görüntü izlendiğinde, tv den değilde camdan izleniyor etkisi hissediyorsunuz müthiş bir görüntü var. Ayrıca normal tv kanalları için hd de zaten çok iyi ama sd kanallarda bile gerçen görüntü güzel. Burak beye satışta öncesinde ve sonrasında verdiği destek için teşekkür ederiz. İnşallah bundan sonra sorunsuz günlerde görüşürüz:)
    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.




  • Arkadaslar vatan +3 yil garantiyi tavsiye eder misiniz??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankaland kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, Zamanında sizden monitör almıştık yanlış hatırlamıyorsam asus Pg278QR idi şans eseri yorumunuza denk geldim. Bu firmalarda senelerce çalışmış biri olarak garantileri ve koruma paketlerini almamanızı tavsiye ederim. Sözleşmede çok fazla detay var ve okudukça sizi memnun etmeyecek onlarca şeye denk geleceksinizdir. Zaten firmaların kar kapısı bu garantiler yani uzak durmakta fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankaland

    Arkadaslar vatan +3 yil garantiyi tavsiye eder misiniz??
    Hocam tavsiye ederim 5 yıl kafanız rahat olur tercih sizin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    Merhaba hocam, Zamanında sizden monitör almıştık yanlış hatırlamıyorsam asus Pg278QR idi şans eseri yorumunuza denk geldim. Bu firmalarda senelerce çalışmış biri olarak garantileri ve koruma paketlerini almamanızı tavsiye ederim. Sözleşmede çok fazla detay var ve okudukça sizi memnun etmeyecek onlarca şeye denk geleceksinizdir. Zaten firmaların kar kapısı bu garantiler yani uzak durmakta fayda var.
    doğrudur hocam size monitör satmıştım..bilgi için teşekürler.. inşallah monitörden memnun kalmışsınızdır.. tam bu sözleri yazarken ev sallandı..
  • 65 b9 ile araniza katildim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    65 b9 ile araniza katildim
    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.