Şimdi Ara

LG 50PK950 Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fiyat ve özelliklerini karşılaştırdığımda çok beğendiğim bir plazma olarak satın alma listeme ekledim.
    Şu an istanbulbilişim ve birnumaram da uygun fiyatta.

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_50PK950-PLAZMA-TV,14966.html?ref=akillifiyat
    http://www.birnumaram.com/urun/50pk950-127-full-hd-plazma-televizyon-.aspx?ref=akillifiyat&ttype=Details#pt

    Daha önce yine istanbulbilişimden(2 yıl önce) 50 inç samsung plazma almıştım ve çok memnun kalmıştım.Yine İB den alış veriş yapmak istiyorum ama şu an için bu ürünün ne zaman stoğa tekrar gireceğini bilemiyorlar.

    Sizce birnumaram.com a yönelmelimiyim yoksa yeni bir ürüne mi bakmalıyım?
    Yeni bir ürün tavsiyesinde bulunacak arkadaşlar bütçem 2900 tl YKB kredi kartı ile 12 taksitli almak istiyorum.
    Minumum 50 inç ve full hd /USB bağlantısı bulunan çoğu formatı destekleyen bir ürün tavsiyesinde bulunabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıyıköy -- 15 Ocak 2011; 20:36:12 >







  • sayın tamay_aytam
    Zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Önerdiğiniz üründe divx hd desteği olmamasının dışında çok iyi.
    4-5 gün daha araştırmaya devam edip daha iyi bir ürünün güvenilir bir siteden bulamazsam muhtemelen verdiğiniz linkte ürünü ereyondan satın alacağım..
  • Rica ederim. Baktığınız modelle panelleri aynı. Yansıma harici başarılı bir ürün. Ayrıca lg lerde usb hack yöntemi ile mkv desteği açılabiliyordu.
    bkz:
    http://www.youtube.com/watch?v=lWNTkp5kOYk


    Siz fullhd olsun dediğiniz için bunu örnek verdim ama pj350 olan modelinin fiyatı çok daha uygun. Tabi sizin bütçeniz müsait. Panasonic bile alabilirsiniz aslında.
  • Sayın tamay_aytam
    Açıkçası mkv izlenebilme olanağı olmasını söylemeniz iyice iştahımı kabarttı.Sanırım harici bir HDD ye atacağım mkv filmleri direk olarak göstermesi anlamına geliyor ,acaba bu sistemi biz de kendimize satın alacağımız plazmamıza uygulayabilirmiyiz?

    Şu an da aynı ürününü büroteknik sitesinini stoklarına girdiğini gördüm ve İB ye göre 300 tl daha uygun fiyat avantajıyla.

    pk950 modelinin normal plazmalara göre daha ince olması beni hep panasonicden uzak tuttu ama yine 50 inç boyutlarında full hd ve diğer özellikleri oldukça lüks olan bir panasonic modeli bilginiz dahilinde var ise keyifle incelemek isterim.Zaman ayırdığınız için teşşşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıyıköy -- 17 Ocak 2011; 20:20:04 >
  • Tecrübe etmediğim bir şeyi önermek istemem. Ben de iki adet plazma var. Biri Panasonic 50c2e, ps3 ile kullanıyorum daha çok, diğeri 42 inch samsung , bu da günlük tv izlemek amaçlı kullanılıyor. Arkadaşıma da lg 50pk250 plasma tv aldık bunlar hakkında detaylı bilgi verebilirim. Sizin baktığınız 50pk950 de arkadaşımın lg ile aynı paneli kullanıyor. Benim tvlerim full hd değil 1024x768 çözünürlükte tvler. Bunları almadan önce marketlerde tvleri inceledim. Benim gözüme hoş görünen bariz güzel görüntüleri var diyebileceğim plazma olarak önerebileceğim tek model panasonic v serisi idi. O da zaten pahalı bir panel. Yalan olmasın ben öyle ahım şahım farklar göremediğim ve fullhd ye de ihtiyacım olmadığını düşündüğüm için bu tvleri aldım. Böyle olunca da ikisi bana 2700 mal oldu.
    Samsung tan özellikle giriş çıkış çeşitliliği dahili medya oynatıcısının başarısı ve detaylı ayarları olması nedeni ile çok memnunum. Sd yayınlarda da özellikle dreambox ile çok iyi görüntü veriyor

    Forumda ve yabancı sitelerde çok beğenilen full hd panasonic 50g20e ye bakabilirsiniz.

    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p50g20e-full-hd-127cm-plazma-tv,-1920x1080,-5.000.000:1-kontrast,-600-hz,-4xhdmi/productdetails.aspx?I_ID=44342

    indirim zamanı vatanda 2900 e kadar inmişti fiyatı. Teknomarketler de incelemenizi tavsiye ederim.Ayrıca ilginizi çekerse forumda panasonic konu başlığı da var. Yanlız panasoniclere usb den hdd bağlayıp direk film izleyemiyorsunuz. Sd kart var biraz tefferruatlı işlemlerden sonra izleniyor. Lg ve özellikle samsung bu konuda daha marifetli.




  • sayın tamay_aytam
    Bende 2 yıllık Samsung 50 inç HD ready Plazma kullanıcısıyım ve Dreambox compenent bağlantı ile SD yayınlarda çok iyi bir görüntü alıyorum sizin gibi.
    Şu an vestel cihaz ile digitürk hd ve d-smart hd üyesiyim ayrıcada Dm ile hotbird hd kanalları izliyorum.Kısacası izlediğim kanalların neredeyse çoğu HD diyebiliriz.Samsung plazmamın USB girişi olmadığından dolayıda kendi elimdeki medya dosyalarını oynatmak istediğimde sürekli dizüstünü tv ye bağlamakla uğraştım hep :) Bu üzden HD ready bir plazmadan full HD ve USB destekli bir plazmaya geçmek istiyordum.Bu araştırma içerisindeyken lg pk950 modelinin Full HD oluşu,diğer plazmalara göre daha ince oluşu ,5000000:1 konstrat oranı,600hz olması,USB den media oynatma desteği,netcast gibi olanaklarının olması ve bütçemi aşmaması beni bu modele yöneltmişti.

    Eğer vaktiniz olursa bana arkadaşınız kullandığı lg pk350 panel hakkında olumlu veya olumsuz bir bilgi kaynağı oluşturursanız çok sevinirim.Bende bu arada linkini verdiğiniz ürünün vadeli olarak 2900 tl yi aşmayan satışının olup olmadığını araştıracağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıyıköy -- 18 Ocak 2011; 14:09:41 >




  • Lg 50 pk950 modeline stok dolasıyla askıya almak zorunda kaldım.
    Şu an tek tercihim sizin bana direk önerdiğiniz pana 50g20e modeli için bütçe zorlayıp en uygun fiyata almaya çalışmak.
    Tabi bu arada mecburen mkv oynatan ve harici hdd bağlanan bir media oynatıcı almak zorunda kalacağım.

    Dart.com.tr a da 3099 tl ykb 8 taksitli buldum.

    http://www.darty.com.tr/e_commerce/PLAZMA-TV/PANASONIC/TX-P50G20E-p-38834-c-10.htm

    yorum alabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıyıköy -- 20 Ocak 2011; 18:26:41 >
  • Panasonic te karar kıldıysanız buraya bakın

    http://forum.donanimhaber.com/m_12957632/mpage_284/tm.htm

    çokça kullanan var.
  • yönlendirme için teşşekkür ederim.İnceliyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeoCaN

    Ürün
    http://www.anindakapida.com/urun/lg-50pk950-plazma-tv.aspx

    İnceleme Videosu
    http://www.anindakapida.com/lg-50pk950-plazma-tv-video.aspx

    Arkadaşlar ,

    Bu kişi firma çalışanıdır ve sizleri yönlendirmeye çalışmaktadır. Açtığı tüm başlıklar kendi firmasına yönlendirme maksatlıdır. Böyle firmalara karşı dikkatli olun ve çevrenizdekileri uyarın.




  • Ürünü ;peşin fiyatına 8 taksit ile ücretsiz kargo ve kurulum dahil 3099 a darty den satın aldım..
  • 1 haftadır kullanmakta olduğum televizyondur kendisi

    gözlemlerim

    netcast özelliğini kullanarak youtube facebook vs.. ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayabiliyor

    energy saver özelliği otomatik olarak çalışabiliyor akşam vakti energy saver yaparken ışık durumuna göre gündüz kapatıyor gayet başarılı

    dnla özeeliği ile bilgisayarınızı harddisk olarak kullanabiliyor ethernete sahip olmakla birlikte bu konuda wireless ile ağa bağlanma özelliğini unutmamak lazım

    her çeşit video dosyasını oynatabiliyor mkv dahil resmi gösterebiliyor mp3 ler ise onun için çocuk oyuncağı

    ses konusunda gelişmiş insan sesini diğer seslerden ayrıştırıp daha anlaşılır hale getirme gibi benzersiz bir özelliğe sahip

    kullanmak olduğum vu+ duo hd uydu alıcı ile sd ve hd kanallardaki kalite gayet tatmin edici

    televizyonun masa ayağı gayet şık ve sağa sola dönebiliyor almadan önce duvara asmayı düşünüyordum şuan vazgeçmiş durumdayım

    şimdilik bu kadar eğer bir televizyon alacaksanız ve teknolojiyi seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir televizyon


    2500-2600 civarı 12 ay taksitle alınabilecek en mantıklı seçenek olduğunu düşünüyorum ki aldım :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: helalpara1

    Ürünü ;peşin fiyatına 8 taksit ile ücretsiz kargo ve kurulum dahil 3099 a darty den satın aldım..



    geçmiş olsun


    quote:

    Orijinalden alıntı: helalpara1

    Ürünü ;peşin fiyatına 8 taksit ile ücretsiz kargo ve kurulum dahil 3099 a darty den satın aldım..
  • Öncelikle LED TV'lerin canlı renklerini tercih edenler plazmalardan uzak dursun ama en doğal ve gerçekçi renkleri sadece plazmalar verebiliyor.. Belgesel kanallarındaki ağaçların yapraklarını ya da futbol maçlarındaki çimleri, marul gibi görmek istemeyenler kesinlikle plazma alsınlar.. Bu açıdan oldukça başarılı bir ürün..

    Özellikleri bakımından neredeyse full bir TV.. Ancak Simplink özelliğini, destekleyen bir cihaz olmadığından kullanamadım.. DLNA özelliği olduğu her ne kadar belirtilmiş olsa da nedense cep telefonu ya da bilgisayardan bağlantı kuramadım.. Bu konuda bilgi sahibi olan varsa paylaşsın..

    Ayrıca üst seviye ürün olarak bu fiyata satılan bir TV'de PIP özelliği mutlaka olması gerekiyordu.. Olmaması (kumandada ya da menüde göremedim, varsa da ben bilmiyorum) bana göre eksiklik..

    Bluetooth özelliği ile resim ve görüntü gönderilebildiği yazıyor ancak sadece bluetooth kulaklık kullanılabiliyor, en azından iPhone ile durum bu şekilde.. Ama telefonunuzla eşleştirdiğiniz takdirde iPod ya da telefonunuzdaki müzikleri TV'den kablosuz dinleyebiliyorsunuz..

    Media Player özelliği güzel, neredeyse oynatamadığı hiç bir format yok, hız da gayet iyi, ancak MKV videolarınızın audio kodlaması DTS ise ses alamıyorsunuz, AC3 codec olması şart.. 4-5 GB'lık dosyaların codeclerini değiştirmek büyük problem o yüzden bunun için LG'nin acilen güncelleme yapması gerekiyor bence.. (Bunu almadan önce denediğim Samsung 40LE6200'de 14,5 GB.lık Star Trek'i izlemeye çalışmıştım, ses geldi ancak video 4-5 dakikada bir koptu ve başa döndü.. LG de ise ses yok ancak video sorunsuzca çalışıyor)

    Ekranda parlak cam kullanılmış, o yüzden özellikle gündüz güneşli ortamlarda görüş olumsuz olarak etkileniyor yine de aydınlık sensörü sayesinde çok da fazla rahatsız etmiyor.. Bu arada çerçevesiz ince ekran estetik açıdan çok şık..

    Network özelliği başarılı, kutu içinden çıkan wireless dongle'ı kullanarak internete kablosuz bağlanabiliyorsunuz, ayarları da oldukça basit..Ancak internette sörf yapamıyorsunuz, bunun yerine uygulamalar konulmuş, örneğin facebook, twitter, youtube, accuweather gibi sitelerin TV için yapılan uygulamalarına erişerek kullanabiliyorsunuz.. Sınırlı erişim ama ortalama kullanıcılar için yeterli..

    Ses kalitesi makul.. LED TV'lerde yer azlığı nedeniyle kullanılamayan subwooferlar bu üründe düşük seviyede de olsa kullanılmış, ayrıca THX sertifikalı bir ürün, o yüzden bas seslerden hoşlananlar memnun kalacaklardır, ancak yine de özellikle aksiyon türü filmlerde home theatre sisteminin eksikliği hissediliyor..

    Bu arada bu TV'nin (Conax modül ile) Teledünya yayınlarını desteklemediği bildirilmişti.. Gerçekten de modülle birlikte kullandığınızda dijital kanalları bulamıyor ancak bunun da ilginç bir çözümü var.. Ülke ayarını Türkiye yerine Finlandiya ya da Almanya yaptığınız takdirde tüm dijital kanallar (DTV) açılıyor.. Digitürk ya da Dsmart'ı bilmiyorum ama Teledünya yayınlarını ayrıca STB almadan, kablo ve kumanda karmaşası yaşamadan izleyebiliyorsunuz..
    Bu bilgiye tesadüfen ulaştım, LG teknik servisleri ve modül satanlar dahil neredeyse kimsenin bilgisi yok..

    Sonuç itibariyle özellik, estetik ve kalite açısından başarılı bir ürün.. Ancak yaklaşık 500 TL ucuza 50" Full HD, 900 TL ucuza da yine 50" HD Ready plazma almak da mümkün.. Aradaki fiyat farkını teknolojiye, estetiğe ve 16 bit panele veriyorsunuz.. O açıdan fiyat/kalite performansını kendiniz belirleyeceksiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alke01

    Öncelikle LED TV'lerin canlı renklerini tercih edenler plazmalardan uzak dursun ama en doğal ve gerçekçi renkleri sadece plazmalar verebiliyor.. Belgesel kanallarındaki ağaçların yapraklarını ya da futbol maçlarındaki çimleri, marul gibi görmek istemeyenler kesinlikle plazma alsınlar..

    +1

    çok yakın bir zamanda yan yana bir plazma ile bir lcd den aynı görüntüyü izledim :) ve inanır mısnız ağaç yaprağı falan değil, odun olan gövde bile parlıyodu lcd de :) her bakımdan plazmanın renkleri çok daha doğal.

    quote:


    Özellikleri bakımından neredeyse full bir TV.. Ancak Simplink özelliğini, destekleyen bir cihaz olmadığından kullanamadım.. DLNA özelliği olduğu her ne kadar belirtilmiş olsa da nedense cep telefonu ya da bilgisayardan bağlantı kuramadım.. Bu konuda bilgi sahibi olan varsa paylaşsın..


    Bildiğim kadarı ile DLNA üzerinden haberleşecek tüm cihazların DLNA özellikli (destekliyor) olması gerekli. Ayrıca LG sitesi simplink (hdmi cec) özelliği olduğunu söylüyor.http://www.lg.com/tr/tv-ses-video/televizyon/LG-plasma-tv-60PK950.jsp (bu model 60pk950 ama tek farkının paenl büyüklüğü olduğunu düşünerek bunu ekledim, çünkü 50pk950 resmi sitede yoktu yada ben göremedim)

    quote:


    Ayrıca üst seviye ürün olarak bu fiyata satılan bir TV'de PIP özelliği mutlaka olması gerekiyordu.. Olmaması (kumandada ya da menüde göremedim, varsa da ben bilmiyorum) bana göre eksiklik..


    http://www.ucuzu.com/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/50pk950-p41956511/ozellikler.html Burada PIP özelliği var diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn1905 -- 26 Nisan 2011; 17:15:04 >




  • Aytamın önerisi gerçekten güzelmiş, imrendim şimdi
  • dlna yani bilgisayara bağlanma özelliğini kullanabilmek için ürünün içinden çıkan "nero media home 4 essentials" yazılımı kurmanız ve yazılımdan televizyonunuz ulaşmasını istediğiniz klasörü seçmeniz gerekmektedir birden fazla klasör seçebileceğiniz gibi örnek olarak "filmler" "music" "photo" hepsini bir klasöre doldurup o klasördende kullanabilirsiniz unutmadan cihaz bir klasörün içinde 200 klasöre kadar index yapabiliyor 1080p filmleri bilgisayarınıza indirip flash disk vs uğraşmadan ağınız üzerinden rahatlıkla seyredebilirsiniz en azından ben onlarca film seyrettim bile bu arada önerim wireless dongle internet için yeterli olsa bile 1080p filmler için hız açısından kafi gelmeyebiliyor onun için bu film seyrederken kaliteli ethernet kablosu kullanmanızı öneririm
    eğer televizyonunuzun fişini çekiyorsanız nero programını durdurup başlatmanız gerekir aksi takdirde klasörleri bulamaz.




  • 50PK950 şuan 2190 TL. PM ile ulaşılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.