Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
72.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoizhik

    Bende 34GK950F-B getirtmeyi düşünüyorum ama hem şansıma güvenmediğimden (ölü piksel,kırık panel, blb gibi sorun çıkarsa geri göndermesi problem olur) hemde LG müşteri hizmetlerine olan itimatım sıfırlandığından ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne zaman gelecek diye müşteri hizmetlerine mail attım "Satışı ile ilgili tarafımıza bildirilen resmi bir açıklama mevcut değildir" dediler. Bende bilmiyorum diyor kısacası. Resmi açıklama olsa sana niye mail atayım. Senin işin üst mercilere konuyu danışıp müşteriye cevap vermen. Bende bilmiyorum demen içinmi koydular seni oraya. Bu cevabı aldıktan sonra Kore sitesinden girip birde onlara yazdım, bunlarıda şikayet ederek, bakalım onlar ne cevap verecekler. Ama aylardır ülkeye girmemiş bu ürünlerin bundan sonra geleceği konusunda da pek umudum yok açıkçası. İnceleme için teşekkürler yinede. Aşağıda rtings'in linkini de bırakıyorum ilgilenen arkadaşlar onuda inceleyebilir.

    https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gl850-b

    İyiki beklememişim, hem boşuna beklemiş olacaktım hemde şimdiki dolar kuruyla filan benim limitlerimi bayağı aşmış olacaktı. Bu konuya nasıl döndüm onuda bilmiyorum. 27GL850 alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun güle güle kullanın.




  • İyi akşamlar, monitörü kuponlarla birlikte 3900 tl ye aldım n11 üzerinden. 2K, curved olmayan bir monitör arıyordum ve bu monitör cazip geldi, sizce doğru bir karar mı? Monitör geldikten sonra hangi testleri yapmalıyım ve fabrika çıkışlı kalibrasyonlu halinde mi geliyor yoksa herhangi bir kalibrasyon yapmam gerekiyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilgisayarMeraklısı

    Arkadaşlar önceki mesajlarımda monitörde 26 adet alt ölü piksel bulduğumu söylemiştim, monitörü daha garantiye göndermedim. Şu anda en az 30 adet alt ölü piksel mevcut.(Nasıl bir panele denk geldiysem artık) Sizce garantiyi LG'nin kendi sitesinden mi halledeyim yoksa direk Vatan'a mı göndereyim? Hangisi daha sağlıklı olur sizce?
    Evet arkadaşlar, LG çoğu kişinin de dediği gibi iyi olmayan bir teknik servisine sahip.

    Servis Cumartesi günü eve geldi, gündüz vakti geldikleri için sadece 1 tane alt ölü pikseli zar zor görebildiler, aslında diğerleride gözüküyordu ama galiba işlerine gelmedi. Neyse uzaktan ekranın her yerini video ile çektiler ve 6, 8 tane de fotoğraf çekip fotoğrafları merkeze göndereceğiz deyip gittiler. Çektikleri video ve fotoğraflarda alt ölü pikseller belli olmuyordu, uyarmıştım ama ben servisciyim fotoğraflarda belli olmasa bile merkez bana inanır deyip geçiştirmişti. Zaten gelmeden önce benden fotoğraf istemişlerdi, kadrajda 3, 4 alt ölü pikseli gösteren fotoğrafı atmıştım mailden. Onlarıda merkeze göndereceğiz demişlerdi.

    Şimdi ise arayıp "Merkez video ve fotoğraflarda sorun görmedi" deyip garanti kapsamına almadılar. Ee bende dedim 30 tane alt ölü piksel var, siz bunu karanlık odada mercekle incelemeniz lazım dedim. Zaten sizin çektiğiniz fotoğraflarda hiç bir şey belli değildi dedim, bu seferde "Yani gözle çok zor görülüyor" diyor. Ee ne yapacağız dedim, yapabileceğimiz bir şey yok ona, "Merkez sorun görmedi." Ulan fotoğraf ile alt ölü piksel tespiti mi yapılır? Zaten kullandığı telefonunun fotoğraf performansı dandikti, doğru pozlamadı bile telefon. Monitörü mercek ile karanlık odada test etmeleri gerekiyordu. Üstelik ben onlara yukarıda da belirttiğim gibi kadrajda 3, 4 adet alt ölü pikseli net gösteren 2, 3 fotoğraf atmıştım mailden, onlarıda merkeze göndereceğini söylemilerdi. Ama ona rağmen merkez sorun görmemişmiş. Neyse, THH'de görüşeceğiz bunlarla. Zaten yasaya göre ürünün ayıplı sayılması için 1(bir) adet ölü piksel yeterli. İsterselerse THH kararına itiraz etsinler benim için daha iyi olur, sonuçta itiraz ettiklerinde 1 yıl sonra THH kararı onanınca 1 yıl kullandığım ürünü sıfırı ile değiştirmek zorunda kalacaklar. Hadi bakalım...

    EDİT: THH'yi kazandım, şimdi firmadan haber bekliyorum bakalım itiraz edecekler mi görelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 13 Ocak 2021; 16:17:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    Tekrar geçmiş olsun ve hakkınızda hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Ben de yakın zamanda bu monitörü satın aldım, fakat glow ve BLB'nin yanısıra (onlar çok farkedilmiyor oyun oynarken) ekranın tam ortasında yukarıdan aşağıya doğru bir ışık haresi bulunmakta ("vertical band" veya "bright spot/bright line" olarak tanımlıyorlar sanırım)

    Özellikle futbol oyunlarında ve fps'lerde de sabit bir rengin olduğu (örneğin gökyüzü) sağa sola hareket ettirildiğinde çok belli oluyor. Tabi tam ortada böyle bir ışık gölgesi olduğu için gözüme çok çarpıyor ve bazı oyunları oynattırmıyor diyebilirim.

    Dün LG servis yetkilisi geldi ve fotoğraflarını, videosunu çekti. Durumu o da kabul etti, notlarını aldı. Fakat bana söylediği şey, "Ben buraya ışık süzmesi çok fazla diye yazacağım abi, yoksa LG vertical banding için değişim kabul etmez" oldu :(

    Göreceğiz bakalım, beni de arayıp bir sıkıntı bulamadık diyebilirler :( Zaten değişim olursa da yeni gelecek panelin nasıl bir sürpriz yapacağı yine "panel lottery" dedikleri piyangoya kalıyor :)

    Onun dışında, panel gerçekten müthiş. ROG Swift PG278Q kullanıcısıydım ve hız açısından hiç aratmıyor (hatta fark göremedim desem yeridir) Hele 144Hz'de 10 bit renk vermesi harika. Renkler çok canlı, zaten OSD'de çok geniş bir ayar yelpazesi var, herkes rahatlıkla kendi zevkine göre kalibrasyonunu yapabilir.

    İşte monitör dünyasında her güzelliğin illa bazı kusurları olacak

    EDIT: LG de kusuru kabul etti ve değişime onayı verdi. Fakat ben bu piyangoya tekrar girmek istemediğimden, ödememi iade aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vengefulghoul -- 21 Haziran 2020; 16:7:46 >




  • Güzel monitor hayırlı olsun. sabit fon renkleri ile ölü yada sıkışmış pixellere bakın. siyah, beyaz ve kişisel tercih olarak Magenta özellikle çok net gösterir ölü noktaları.

    Diğer yapacagınız kontroller pek garanti kapsamında olmayacak zaten ama grey uniformity testi yapılabilir. gri bir fon açıp ekranın tüm bölümlerinde homojen bir renk olup olmadıgına bakılır.

    IPS glow seviyesi nispeten yüksek bu modelde malesef ona bakabilirsiniz. özellikle kenarlarda parlamalara bakıcaksınız. Siz ekrana bakarken hareket ettiginizde bu parlamalar renk ve şekil degistiriyorsa IPS glowdur. Malesef kaçış yoktur IPS ekranlarda. Parlamalar hareket ile değişmiyorsa BLB olma ihtimali yüksek.

    BLB çok yüksekse iade edin, arıza filan açmayın ugraşırsınız çok. Direk iade ediyorum beğenmedim monitorü şeklinde. kutusuna iyi davranmakta fayda var bu safa için.

    Yada Monitorlerde geçerli kural hiçbirine bakmayıp moral bozmayın. Küçük bir sektör olduğu için kalite kontrole çok önem verilmiyor ve bir sorun illaki çıkıyor.




  • Selamlar,

    Bu monitör ile aşağıdaki monitör arasında kaldım. Sizce aradaki fiyat farkına bakınca, LG'e değer mi?

    Birde alırsam mağazadan alacağım, test için önerebileceğiniz site var mı? Siteyi belirtip en elzem kontrolleri belirten biri olursa, mağazada aynılarını uygulayacağım.

    ASUS 27" VG27AQ TUF1Ms 2K 165Hz WQHD IPS G-SYNC/FREESYNC HDMI DP Gaming Monitör

    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SKYNET-

    Işık sızması chg70 aldıklarının hepsinde var mıydı? Işık sızması dediğim gibi panel kusuru değil, panelin ve çerçevenin düzgün birleşmemesinden kaynaklanıyor. Yani VA dada olur bu IPS olur.Renklerde tabi IPS daha iyi olacaktır ama siyah derinliği, yoğunluğunda VA açık ara öndedir. Ha siyah ne kadar önemli tartışılır ama gerek karanlık bir filmde gerek oyunda güçlü siyah ile zayıf siyah hemen kendini belli ediyor. Bunu yanyana koyulan monitörlerden görüyoruz. Renk olarak ise VA IPS kadar olmasada ona baya yaklaştı. Ama doğruluk bakımından tabi ıps daha öndedir. İşte beni köşeye sıkıştıran şey, derin siyahlı va mı hızlı tepkili ıps mi sorunu. İkiside önemli,sonuçta bu monitörleri oyun için alıyoruz. Oyunda ikiside önemli parametre. Günümüzde sorunu aşan monitörler var, faldlı ıpsler. Lakin onlarda 4k monitörler yaygın ve fiyatları çok yüksek.Acer CP5271U V modeli bekliyorum bakalım, siyahlarda biraz daha iyi olursa karar vermeyi kolaylaştıracaktır. Siyaha neden bu kadar takıldın dersen, bir süre Acer xb271hu kullandım. ıps model olmasına rağmen siyahları çok itici geldi bana. Ne karanlık sahneli filmlerden zevk aldım, ne karanlık sahneli oyunlardan. Siyahlar sanki ekrana hafif ışık tutulmuş gibiydi.Eski model düz TN monitör kullanıyorum.Onun siyahı bile ıpsden daha iyi geldi diyebilirim. Ve ıps glowdan ötürü ıps nefret ettim. Va'da işte tepki süresinden,dolayısıyla ghosting mevzusundan yaklaşamıyorum.Odyssey G7 de merak ediyorum, nasıl bir şey çıkacak, fiyatı ne kadar çıkacak falan. gtg 1ms diyor.Bize bu gerçekte 5-6ms bile yansısa önemli değil. yeterli gözle görülür bir ghosting veya gecikme olmasın yeter. sonuçta esport oyuncusu değiliz amatör pubg oynuyoruz o kadar.

    Alıntıları Göster
    İşte beni köşeye sıkıştıran şey, derin siyahlı va mı hızlı tepkili ıps mi sorunu. İkiside önemli,sonuçta bu monitörleri oyun için alıyoruz.

    iş burda geliyor geliyor yine tn ye çıkıyor malesef hızlı tepkili kaliteli ips için min 1000 dolar bütçeyi kenara koymak gerekiyor yada basit şeylerle mutlu olmaya çalışıp bi dönem daha tn ile yürümek gerekiyor yada iki monitör alıp birinde oyun birinde geri kalan işleri halletmek gerekiyor




  • Merhaba ,

    Monitörlerinizi, bir referans alıp kalibre eden arkadaşlara bir sorum olacak.

    iki büyük inceleme sitesi olan RTINGS ve TFT CENTRAL i baz alıp kalibre edip kullanan var mı aramızda ? Hangisinden memnunsunuz ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SeneCa61 kullanıcısına yanıt
    Ben rtings i baz alıp kullanmıştım renkler çok iyi olmuştu, beyazlar biraz sarımsı olmuştu ama parlaklığı 2 derece arttırınca o da düzeliyordu. Çünkü rtings e göre kalipre edince baya düşürüyorsun parlaklığı.
  • Kalibrasyon işleminde sitelerden alının değerlerin kullanılması pek mantıklı değil arkadaslar. Her monitor farklı çıkar fabrikadan ve başka ayarlara ihtiyaç duyar.

    Ha işte şu seride brightness 30 olsun gibi genel geçer tavsiyeler verilebilir ancak. hoş brightness dediginiz de zaten 50 üstü olmamalı normalde.
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    Hocam öbür türlü kalibre edemezsiniz ki çünkü onun için kalibre cihazlarına ihtiyaç var, gerisi kendi gözüne hoş gelen olur. Bence de güzel bir kalibre cihazı olan biri kendi yapmalı kalibreyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3binin üzerinde monitör kullananlar bence bir tane kalibre cihazı elde etmeli beya birisinden ödünç almalı. Ya da fotoğrafçılara soracaksın,monitöeü getirsem 15-20tl kalibre edebilir miyiz diye. :D en fazla 3-5dk alır onların.oda monitörüğü bağlama vs :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SKYNET-

    3binin üzerinde monitör kullananlar bence bir tane kalibre cihazı elde etmeli beya birisinden ödünç almalı. Ya da fotoğrafçılara soracaksın,monitöeü getirsem 15-20tl kalibre edebilir miyiz diye. :D en fazla 3-5dk alır onların.oda monitörüğü bağlama vs :))
    Kalibre işlemi ön hazırlık/ön ayar ve RGB check+ Kalibre dahil minimum 20-30 dakika sürer. (o da güncel bir kalibre cihazı ise. bendeki güncel cihaz 20 dk'da bitiriyor tüm işleri)

    Ayrıca kalibre edilen ortam da çok önemlidir. Direk ışığa mağruz kalan bir alanda yapılmamalı, loş ışık olan bir odada olmalı.(tercihen karanlık oda + loş ışık)

    Genel bilgi için yazıyorum: internette bulduğunuz profilleri denemenizi önermem. Çünkü her panel kendine özel üretiliyor. Başkasının paneli sizin panel ile katiyen aynı durumda olmaz.

    Şunu da belirteyim; 3-5k lık monitör alıp kalibre etmemek, BMW alıp 1.vites'te gitmek gibi bana göre.. Kendi monitörümü kalibre etmeden ve ettikten sonra hallerini on/off yaparak bakıyorum da beyaz tonları, parlaklık, renkler vs. sanki başka bir monitör kullanıyormuş hissi yaşıyorsun. O derece de önemli.

    (benim monitörümde kırmızılar patlıyor, beyazlar ise sarı gözüküyordu kalibre etmeden önce.. kalibre profilini deaktif ettiğimde kullanasım gelmiyor monitörü ne yalan söyliyeyim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 19 Haziran 2020; 23:37:18 >




  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    bu işi layıkıyla yapan bir cihaz öneriniz olursa değerlendirelim hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeneCa61

    bu işi layıkıyla yapan bir cihaz öneriniz olursa değerlendirelim hocam.
    X-Rite ColorMunki Display (bunu kullanıyorum)
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    Anladım, benim tahminim cihazı monitöre taktıktan sonra uygulaması kendi halinde 5-10dk çalışıp sana hangi değerleri hangi ayara çekeceğini söylüyor diye düşünüyordum. Daha önce kullanmadım lakin dediğim gibi üst düzey bir monitöre geçersem böyle bir cihaz gerekli en kötü ilgilenirlerseler bir fotoğrafçıda ayar yaptırır diye düşünüyorum. Zaten çoğu üst düzey monitörler fabrikadan kalibreli geliyor diyor görünen o ki ya kimisi es geçiliyor ya da formalite yazıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -SKYNET-

    Anladım, benim tahminim cihazı monitöre taktıktan sonra uygulaması kendi halinde 5-10dk çalışıp sana hangi değerleri hangi ayara çekeceğini söylüyor diye düşünüyordum. Daha önce kullanmadım lakin dediğim gibi üst düzey bir monitöre geçersem böyle bir cihaz gerekli en kötü ilgilenirlerseler bir fotoğrafçıda ayar yaptırır diye düşünüyorum. Zaten çoğu üst düzey monitörler fabrikadan kalibreli geliyor diyor görünen o ki ya kimisi es geçiliyor ya da formalite yazıyorlar.
    Kalibrasyon işi sadece RGB ile bitmiyor. Arka planda program farklı renklerde yüzlerce fotoğraf çekip tüm renkleri dengeliyor ve renklerin olması gereken haline ayarlıyor. En sonunda ise kalibre profili oluşturuyor.

    Fabrikada kalibre olayı kesinlikle palavra. 20'yi aşkın monitörde test yaptım ve bir tanesi bile fabrika kalibre raporunun yanından bile geçmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 20 Haziran 2020; 14:17:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRED BAKER

    İşte beni köşeye sıkıştıran şey, derin siyahlı va mı hızlı tepkili ıps mi sorunu. İkiside önemli,sonuçta bu monitörleri oyun için alıyoruz.

    iş burda geliyor geliyor yine tn ye çıkıyor malesef hızlı tepkili kaliteli ips için min 1000 dolar bütçeyi kenara koymak gerekiyor yada basit şeylerle mutlu olmaya çalışıp bi dönem daha tn ile yürümek gerekiyor yada iki monitör alıp birinde oyun birinde geri kalan işleri halletmek gerekiyor

    Alıntıları Göster
    Aynı ikilemi maalasef bende yaşıyorum,daha iyi kontrast ve siyahlar için VA panel alayım dedim ghosting yüzünden dünyam bulanıklaştı. İpslere bakayım dedim, asus vg27aq ile başladığım araştırmama sadece 144hz/165 hz de değil düşük hzlerdede iyi gtg süresi sunsun bulanıklık sorunu vs az olsun derken LG lere bakmaya başladım, lglere bakarken diğer ips ekranlar gibi glow ve bld vb kronik ips sorunlarının lg dede olduğunu gördüm, hem forumda hemde amazon.com vb yerlerde herkes aynı sorunlardan bahsetmiş, maalasef 500$ bandı altında sorunsuz ips/va panel bulmak çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 23 Haziran 2020; 22:30:4 >




  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük geçmiş olsun, sabır diliyorum. Çevremden gözlemlediğim ve yaşadığım deneyimlere takiben ürünü almayı düşünen arkadaşlara minik uyarıda bulunayım.

    Monitörü alırken satıcının güvenilir(Amazon vs.) ve iade konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir yer olduğundan emin olun. Üründe uçuk boyutta sıkıntı olmadığı durumlarda, değişimde %99 servis sürecine girileceği için şansınız yok, iade etmek en mantıklısı. LG servisleri yasayı uygulamayan, müşteri memnuniyetiyle alakası olmayan rezil bir anlayışa sahipler. THH dışında hakkınızı alma şansınız sıfıra yakın. İyi şanslar.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.