Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
72.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2-3 gündür bu fiyata bakıp duruyorum. Elimde Samsung 49MU8000 4k tv var, ancak input lag değeri 20 ms. civarı olduğu için multiplayer oyunlarda biraz sıkıntılı.
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B083QXTC2Q/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

    Bu ürünü oyun konsolu (özellikle de xbox one x) ile kullananlar var mı? Şayet varsa yorumlarınızı rica ediyorum.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 2 Haziran 2020; 10:10:20 >
  • Dün amazondaki fırsatı kullanıp ben de monitörü aldım ve bugün elime ulaştı. Şu an foruma yeni monitörümle girmekteyim. FHD 144hz TNS panel kullanan biri olarak söylemeliyim ki ekran parlaklığı ve renklerin canlılığı aşırı miktarda fark gösterdi doğal olarak.

    FHD den 2K ya geçişten dolayı simgeler ve masaüstü ufacık oldu. Diğer kullanan arkadaşlar görüntü ayarlarından Ölçeklemeyi %100 de mi kullanıyorsunuz acaba? Bir de panelin üstünde jelatin mevcut muydı sizde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brucedeluxe

    Dün amazondaki fırsatı kullanıp ben de monitörü aldım ve bugün elime ulaştı. Şu an foruma yeni monitörümle girmekteyim. FHD 144hz TNS panel kullanan biri olarak söylemeliyim ki ekran parlaklığı ve renklerin canlılığı aşırı miktarda fark gösterdi doğal olarak.

    FHD den 2K ya geçişten dolayı simgeler ve masaüstü ufacık oldu. Diğer kullanan arkadaşlar görüntü ayarlarından Ölçeklemeyi %100 de mi kullanıyorsunuz acaba? Bir de panelin üstünde jelatin mevcut muydı sizde?
    ürünün üzerinde jelatin yok sadece solda üçgen şeklinde nvidia logosu vardı sanırım. ürün renk canlılığı vs konusunda çok iyi 2k oyun bambaşka bir şeymiş. Ekran kartı ayarlarınızdan 10bit etkinleştirmeyi unutmayın.

    başta ölçeklendirme %125 kullanıyordum her şey çok iyi gibiydi ancak bazı uygulamalar bulanık çıkıyordu canımı sıktı. onun yerine ölçeği %100e aldım chrome'u %120 büyütme ile kullanıyorum. masaüstü simgeleri büyütülebiliyor ancak benim yanda 1080p ekran var onunla birlikte sıkıntı olduğu için dock kullanıyorum.

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme




  • Brucedeluxe B kullanıcısına yanıt
    Ben vatana gidip elden aldım, her tarafı full şeffaf jelatindi, soyması keyifli oluyor :)
    Ölçeklemede sorun yaşamadım, daha minimal ve keskin olması aksine hoşuma gitti.
  • Amazon dan aldım 1 tane ölü piksel çıktı ama yine her şeyi test ettim. Öncelikle renkler muazzam yani ağzın açık kalıyor daha önceden nelere bakmışım diyorsun, bunu samsung chg70 deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Tepki süresi aşırı hızlı ghosting yok yani zaten yapılan testlerde bu yönde. Siyah konusuna gelirsek ben rahatsız olmadım. Film veya oyunda senin siyahına başlayayım dediğim bir konu olmadı. Ekran çok parlak, parlaklığı 17de kullanıyorum. Colorbanding diye bir olay yok. Oyunlarda ışık süzmelerinin dağılışını bir görseniz muazzam. İps glow mevcut ama beni rahatsız etmiyor, ışık sızması yüksek olan curved VA lar dan daha iyi durumda bence. Tek kötü yanı 1080p video izlemenin zevki düştü çünkü insan artık 2k veya 4k izlemek istiyor, öbür türlüsü 480p izliyormuş gibi oluyor. Renkler ilk başta çok vivid duruyor ben vivid sevmiyorum biraz kalibre ettim rtings ten bakarak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaniler

    Amazon dan aldım 1 tane ölü piksel çıktı ama yine her şeyi test ettim. Öncelikle renkler muazzam yani ağzın açık kalıyor daha önceden nelere bakmışım diyorsun, bunu samsung chg70 deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Tepki süresi aşırı hızlı ghosting yok yani zaten yapılan testlerde bu yönde. Siyah konusuna gelirsek ben rahatsız olmadım. Film veya oyunda senin siyahına başlayayım dediğim bir konu olmadı. Ekran çok parlak, parlaklığı 17de kullanıyorum. Colorbanding diye bir olay yok. Oyunlarda ışık süzmelerinin dağılışını bir görseniz muazzam. İps glow mevcut ama beni rahatsız etmiyor, ışık sızması yüksek olan curved VA lar dan daha iyi durumda bence. Tek kötü yanı 1080p video izlemenin zevki düştü çünkü insan artık 2k veya 4k izlemek istiyor, öbür türlüsü 480p izliyormuş gibi oluyor. Renkler ilk başta çok vivid duruyor ben vivid sevmiyorum biraz kalibre ettim rtings ten bakarak.
    Hayırlı olsun.:) Zaten bu modelin başarımı ortada. Tek eksi yanı siyah derinliği. Ondan rahatsız olmuyorsan piyasadaki bu klasmandaki en iyi monitör diyebiliriz. Gerek fiyat gerek özellik olsun. Rakibinin fiyatını görüyoruz, 20hz daha kalite sağlıyoruz diye 1600 tl daha pahallıya satıyorlar. Yahu buna kim atlar. AUROS Q-P :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Çok sağ olun hocam. Herkese bu kısmet olur umarım. Gerçi ben iade edecem ölü piksele çok takarım. Ama tekrar alacağım çünkü muazzam bir his bu ekrana bakmak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar monitörü almayı düşünen arkadaşlara, monitörü kullanıp iade etmiş birisi olarak naçizane fikirlerimi söylemek isterim; bu ürünü Aorus AD27QD ürününü iade ettikten sonra aldım. Tepki süresi konusunda tartışılmayacak kadar üstün Aorus'tan, IPS Glow, Backlight Bleed çok daha az Aorus'a göre (bu iki ürünü kullandığım için kıyaslıyorum). Şu zamana kadar TN panel kullandım ve tepki süresi konusunda, test ettiğim süre boyunca çok şaşırttı, hiç üzmedi LG. Fakat ürünü iade etme sebebime gelirsek, monitörün renkleri SRGB modu hariç diğer modlarda oversaturated yani olması gerekenden daha doygun. Bunu özellikle kırmızıda fark edebilirsiniz. Kalibrasyon testlerinde bunu fark ettim. Her renk daha doygun ama özellikle kırmızı patlıyor. Bu hata veya eksiklik olarak görülecek seviyede değil, kimi kullanıcı böyle renkleri arıyor fakat ben doğal renkler aradığım için monitörün renklerinden memnun kalmadığım için iade ettim. Kontrast değeri düşük fakat 3 gün boyunca gece karanlıkta kullanmama rağmen hiç rahatsız olmadım siyahlar gayet yeterli geldi bana. VA'dan sonra bu monitörü kullanacak olan belki hüsrana uğrayabilir ama bu monitöre has bir şey değil VA'dan sonra her IPS siyah konusunda üzecektir muhtemelen. Renk konusuna dönecek olursam, kimi kullanıcı fark etmiyor ama gerçekten dikkatli ve her detaya takılan biriyseniz renklerin oyunlarda doğal olmadığını hissedebilirsiniz, açıkçası çok doygun renkler bana doğal gelmiyor ve pastel bir görüntü hissi yaratıyor ama dediğim gibi zevk meselesi ve beklentiyle alakalı bir durum bu.
    Bu arada ölü piksel durumunda iade konusunda endişesi olanlar hiçbir şekilde endişelenmesin benim aldığım cihazda hiçbir sorun yoktu sadece memnun kalmadığım için iade ettim. Bu süreçte Tüketici Hakem Heyeti'nden bilgi aldım, kendileri bana "mağazaların hiçbir şekilde iade kabul etmem sözlerine kulak asmayın, mesafeli satışlarda 14 gün içerisinde kutusunu açıp denemiş olsanız bile iade hakkınız var" dediler. İade isteğimi mağazaya ilettiğimde "ürünü açtığınız için iade kabul etmiyoruz" dediler fakat sonrasında telefonla aradım tekrar ve THH ile görüştüğümü yasal hakkımın olduğunu söylediğimde "tabiki var gönderin iadesini yapalım" dediler. Yani diyeceğim o ki haklarınızı bildiğinizi söylediğiniz zaman onlar da haklı olduğunuzu bildikleri için yasal süreçle uğraşmak istemiyorlar.




  • Queloon kullanıcısına yanıt
    hocam bende bu monitörü almayı düşünüyorum, monitörde WCG (wide color gamut-geniş renk gamutu) teknolojisi varmış, game 1 modunda aktif oluyormuş, dediğiniz gibi bu renk gamutunda özellikle kırmızılar çok canlı oluyormuş ama beğenmeyen kullanıcılar içinde alternatif srgb modu mevcutmuş.
    keşke srgb modunda kullanmaya devam etseymişsiniz bence hocam
    Ama tabiki sizi srgb moduda tatmin etmemişse o zaman yapacakta pek birşey kalmıyor tabi.
  • bende bu monitörü almayı düşünüyorum ama ilk başlarda laptopumu bağlayacağım elimdeki sistem i7 li gtx 960m ekran kartlı bir laptop bunla acaba monitörden verim alabilirmiyim acaba 2 k destekler mi benim ekran kartım?
  • İşimin bazı gereklerinden birisi olarak çok sayıda monitör ve panel deneyimledim diyebilirim. Doygunluk noktasında dediklerinize katılıyorum. Ama zaten IPS'lerin ne olursa olsun karakteristik özelliklerinden birisidir bu durum. Hali hazırda renk olayına derinlemesine girdiğimiz zaman Apple'ın özellikle telefon, tabletlerinde ve akabinde monitör dahil bilumum ürünlerinde kullandığı panellerin kalitesini herkes bilir. İşin içerisinde oyun oynamak olmasa onlardan başkasına (EIZO falan hariç tabii) pek yanaşmazdım herhalde. Fiyatlar da işin başka bir boyutu.

    Velhasıl kelam; dediklerinizin absürt olduğu bi' kısım yok. Fakat benim açımdan ise fena gitmiyor diyebilirim. IPS bir panel olduğunun bilincinde olarak kullanım sağladıktan sonra sıkıntı olmuyor. Öncelikli amaçlardan birisi de oyun olduğu zaman zaten VA'lerin esamesi okunmuyor.

    *Aklında sorular olanlar için yorumlarımı topladığım konu linkini de hemen altta iletiyorum. O konu üzerinden de soru-cevap olarak ilerleyebileceğimi belirtmiştim ama PM tercih edenler oldu nedense.

    https://forum.donanimhaber.com/samsung-c32hg70-c27hg70-vs-lg-27gl850-mini-karsilastirmasi-rs-va-ips-tn-32-27-curved-flat--143370255?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber




  • cexxx kullanıcısına yanıt
    hocam kasa ve parçalar jelatinle ile kaplıydı zaten ancak panelin üstü, yani ekran olan kısımda jelatin bulunmuyordu. sizde o kısımda da mı vardı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • signear S kullanıcısına yanıt
    hayır panelin üstünde jelatin yoktu, olanıda görmedim şimdiye kadar.
  • SZR_CLN kullanıcısına yanıt
    Hocam her modda denedim zaten çok detaya takılan biriyimdir her detayını inceledim monitörün masada ne kadar sallandığına kadar. Zaten dediğim gibi fazla doygun renkler haricinde beni rahatsız eden hiçbir şey olmadı, renkleri doğal gelmedi. Gigabyte Aorus ile kıyasladığımda malzeme kalitesinde çok büyük bir fark var(Aorus daha iyi) ama kim malzeme kalitesine bakarak monitör tercihi yapar ki. Benim aradığım monitör tam olarak Aorus'un renkleri, LG'nin tepki süresi performansıydı sanırım onu da buldum. Bugün Asus PG279QE modeli geldi açtım test ettim renkleri tam istediğim gibi ve tepki süresi açısından da harika gerçekten, HDR eksiği var fakat zaten LG'nin de Aorus'un da gerçekten HDR keyfi yaşatmayacağı ortada. Asus konusunda da şanssızlık yaşadım, ölü piksel çıktı. Vatan sağolsun hemen değişimi kabul ettiler, yenisinin gelmesini bekliyorum.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Tabi ki, dediğim gibi bu beklenti, keyif meselesi. Ben daha önce hiç IPS kullanmadım, Asus VG248QE(TN) kullandım yıllarca onun OSD ayarlarında Standard ve Theater arasında gider gelirdim sürekli Standard çok soluk, Theater çok doygun renkler verirdi ama işte bu doygunluk doğallıktan uzaklaştırırdı. Sonrasında çok kısa bir süre Aorus AD27QD kullandım renkler abartıdan uzak çok doğal geldi. Sonra LG kullandım LG ile Asus VG248QE kıyaslamak mümkün değil tabi ama Asus'da yaşadığım soruna benzer bir sorunu LG'de de hissettim. Tabi bu monitöre kötü demek mümkün değil, benim beklentimi karşılamadı sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Queloon

    Tabi ki, dediğim gibi bu beklenti, keyif meselesi. Ben daha önce hiç IPS kullanmadım, Asus VG248QE(TN) kullandım yıllarca onun OSD ayarlarında Standard ve Theater arasında gider gelirdim sürekli Standard çok soluk, Theater çok doygun renkler verirdi ama işte bu doygunluk doğallıktan uzaklaştırırdı. Sonrasında çok kısa bir süre Aorus AD27QD kullandım renkler abartıdan uzak çok doğal geldi. Sonra LG kullandım LG ile Asus VG248QE kıyaslamak mümkün değil tabi ama Asus'da yaşadığım soruna benzer bir sorunu LG'de de hissettim. Tabi bu monitöre kötü demek mümkün değil, benim beklentimi karşılamadı sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ayarlarınızı paylaşırmısınız rica etsem.
  • Ips mi Va mı ?
    Hızır idi, Yunis idi....
    https://www.youtube.com/watch?v=_Y-JRS2Uc6Y

    https://www.youtube.com/watch?v=6S_ej76T_sA

    https://www.youtube.com/watch?v=yrBjRWDzOaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 6 Haziran 2020; 10:59:12 >




  • Monitör çok güzel renkler muazzam tepki süresi de aşırı iyi ama amazondan 2 tane aldım 2sinde de ölü piksel çıktı, bendeki şanssızlık işte yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    2 monitor neden aldin hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.