Şimdi Ara

League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim nacizene düşüncem de konu sahibinin paylaştıkları ile aynı ama bize de dediler aynilarini insan bir yere kadar anlayamıyor. Umarım bir iki kişi iş işten geçmeden anlayabilir.

    Benim düşüncem ise 20 yaşından küçük arkadaşlar çevrenizde sizi sürekli bu tarz oyunlari oynamaya teşvik edenlerle aranıza sinir koyun. Günde 1 saatten ne olacak diyerek baslamayin önceliğiniz oyun olmaya başlayacak maalesef. Burada " Zamanında x kadar oynadım ama hayatıma etkisi olmadı " diyenlere de aldırmayın. Siz de nasıl bir etki bırakacağını bilemezsiniz. Sonra kimse gözünüzün yaşına bakmaz.

    Hatta bu tarz oyunlari 2-3 bin saat oynayacaginiza single player takılın,hiç olmazsa oyun kültürünüz olur. En baba oyunun hikayesi 6-7 saatte bitiyor. ( Doom Eternal haric +25 saat single koymus adamlar ) Sistem yetmiyorsa eski oyunları oynayın, onları oynadınız mi ? Gidin dumbell calisin,yürüyüş yapın. İlginizi başka bir şeye verin derim.

    Maalesef 12 yaşındaki yegenim de aynı yolun yolcusu annesini çok söyledim ama çocuk kendisine musallat olmasın ne yaparsa yapsın kafasında. 12 yaşında sinir hastası gibi kendinden geciyor cocuk.

    İş anne baba da bitiyor ama devletin de ciddi yaptırımlar getirmesi biz vergiyi alalım kafasındalar. Milyonlarca gencin zamanı,psikolojisi bitiyor. Öyle bir sistem ki 10 yıl oynuyorsan gerçek yaşamına değecek bir şey eline geçmiyor. İnsanlar yaşamı kaçırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir aralar bende aşırı derece de dota ya sarmıştım. Sene içerisinde tamamen solo oynayarak kadim e kadar çıkmıştım. İpin ucu iste orada koptu. Art art a yenilgi mağlubiyet toxic ler dolmaya başladı oyuna ve ben 2 ay sonra bıraktım. Şimdi sadece compendium ve özel süreli bir etkinlik olur ise giriyorum onunda sebebi para kasmak. Etkinlik bitince direk siliyorum. Kesinlikle başlanmamasi gerektiğin de hemfikirim. Oynama sürem ise nerdeyse 6000 saate yakın. Bu 6000 saat ile hayatım da işime yarayacak onlarca işte profesyonel olabilirdim. Şimdi ne kazandım baba yi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 3 Ocak 2021; 21:35:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar zararlı dersek saçma olur. Bu şey gibi, günde 20 bardak içen çay içen adamı düşünün. O adam için de çay zararlı oluyor. Normal de çay zararlı bir şey değildir. Aşırıya kaçtığı için zararlı olur. Her şeyin fazlası zarar, oyun oynayabilirsiniz tabi kii. Ama LoL gibi oyunlar stres altında bırakabilir bu kısım doğru.

  • ben rekabetçi oyunları oynamıyorum çünkü pvp denen kavramda yeteneğim sıfır :D ben kötüyüm takımımdaki arkadaşlar benim yüzünden kabızlık çekmesin diye oynamıyorum. onun yerine pve ağırlıklı ama yine challenge'ları olan oyunlar oynuyorum.


    insanlar eğlenmek için bu oyunları oynuyorlar aksi halde hırs için oynayan insan bir zahmet bırakmalı kendisine zarar sonuçta.

  • iş hayatına başlamış insanların oyun oynamasında sakınca görmüyorum çünkü hayatın getirdikleri karşısında zaten mecburi sınırları olacak, ya işte kendisini eksik hissedecek oyun zamanını kısıtlayıp kendisini geliştirme ihtiyacı duyacak, yada sosyal hayatta dezavantajını görecek kısıtlayacak. okul çağındaki kişilerin durumu bambaşka ve o dönemde kendilerine yapacakları yatırımın ileriki zamanda okadar çok artısını görecekler ki kendileri bile şaşıracak. hayatın yarım saatlik oyun sonunda kazanılan hazdan çok daha fazlasını vaad ettiğini görmeleri gerek.

  • oyun oynamayı severim ama bağımlı değilim. 2008 yılında metin2 yi günde 12 saat oynuyordum. o zaman bütün ülke metin2 oynuyordu her hafta 1 server açılıyordu öyle bir oyun bi daha gelmedi.

  • Çevrim içi rekabetçi oyunların çoğunda sürekli aynı şeyleri size yaptırıyor seviye atlıyorsunuz bunun neresi eğlenceli ki ? Hele pay to win oyunlarda biri gelip sizi ezince daha çok hırs yapıyorsunuz. Aynı parayı veremeyince daha çok oyun başında seviye kasıyorsunuz. Mobil oyunlarda da böyle tuzak oyunlar var.

    Cs go ve Pubg gibi oyunlarda da ölünce sürekli bir oyuna girme isteği oluyor, bu tarz deathmach oyunlar arada bir stres atmak için güzel fakat çok hırs yapmamak lazım. Hırs yaptım ekipman eksikliği hissettim. Baktım usta oyuncuların videolarına yeni fare 7.1 kulaklık falan derken 1.800 tl masraf yapacaktım oyunu sildim.

    Bunun yerine Assasins creed, star wars, gta, detroit become human gibi macera oyunları çok daha eğlenceli. En azından adamlar bu oyunlar için çok uğraşıyorlar. Hatta tarihçi, sanat tarihçisi bile çalışıyor bu oyunları yaparken. Mesela AC Origins Mısır tarihine paralel bir oyun. Hem ingilizcenize faydası olur. Dizi film gibi oyunlar var. Bence asıl parayı bu adamlar hakkediyor. Arada bir arkadaşlarınızla fifa da oynarsınız güzel işte. Pc lere iki tane kablosuz joystick takılabiliyor.





  • Bir hayatım olmadığı için hayattan falan koparamaz dostum.

  • cs goyu bırakanlardanım bende. adam rahatlıyor sinir stres yok mis gibi. aksini iddia eden de ne bileyim :) senaryosu olan oyunları oynuyorum yıllardır son 7-8 aydır iyice sarmış durumdayım.

  • Senelerce oynadım, şimdi de oynarım ama vakit bulamıyorum. Doğru zamanda bırakılması gerekiyor diye düşünebilirim ama oyunun benim kişisel hayatımdaki katkısı çok fazlaymış, yaşadıkça görüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5k yım .rank girmiyorum. Turbo atıyorum. Haftada 3 kez kazanma görevini bile yapmadığım oluyor. En sevdiğim 2 oyundan biri. Sürekli de izlerim. 4k saatim var.

    Biraz denge meselesi. Kendiniz dengeyi kuracaksınız.
  • Baya bi karakter açtığım brawl star oyununu sildim demin telefondan. Umarım geri yüklemem😅
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000

    2.5k yım .rank girmiyorum. Turbo atıyorum. Haftada 3 kez kazanma görevini bile yapmadığım oluyor. En sevdiğim 2 oyundan biri. Sürekli de izlerim. 4k saatim var.

    Biraz denge meselesi. Kendiniz dengeyi kuracaksınız.

    durmadı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remo8 -- 9 Ocak 2021; 1:58:2 >
  • Lol oynamaya başladığım zaman aşırı alıngan ve sinirliydim 10 yılın sonunda :D aşırı dayanıklı tilt edilemez biri oldum sahsen bana faydası dokundu artık hicbir konuyu stres yapmiyorum vesaire vesaire
  • 15 yılı geçmiştir cs oynuyorum. İnternet cafelerde assault oynardık landan. Sonra 1.6 çıkınca online oynadım. En uzun da 1.6 oynamışımdır sanırım. Şimdi go oynuyorum 2-3 senedir. Fakat rekabetçiye hiç girmedim. Akşamları snucularda 2 ya da 3 el atıp çıkıyorum. Hiç çok iyi olmaya çalışmadım. Amacım oyunda başarı elde etmek olmadı, eğlenmek her zaman birincil amacım. Hatta çoğunlukla kulaklık takmadan oynarım. Söven adamın sesini kısarım direkt, bana sövmese bile. Ben de patolojik olabilirim ama ne yapayım, buna emek vermek enayilik gibi geliyor.
  • Teknoloji geliştikçe ve insanlar teknolojiye hakim olmaya başladıkça oyun oynayan insan sayısının gün be gün sürekli artış göstermesini neye yoruyorsunuz peki?


    Peki ya oyun sektörünün dizi film sanat sektöründen daha fazla kazanç sağlamaya başlaması?


    açıkça bize geleceği resmeden bir gerçek ortaya koyuyor


    gün geçtikçe yapılacak işler yapay zekaya devredilecek ve insanlar daha fazla eğlence faktörü arayacak bu eğlenceyi en fazla sunan oyun sektörüyse tüm dünya tarafından geliştirilip oynanılacak oyun sektörüne yönelik meslekler gelişecek ardından sanal bir dünya üzerine yön veren milyarlarca insan demektir bu


    bunun esas sebebiyse gerçek dünyaya yön vermek çok ama çok zorlu ve acıyken sanal dünyaya yön vermek ve olumsuz yönlerinden kurtulmak çok kolay ve rahat


    söz konusu aslında oyun sektörüyle alakalı değil insanın yaptıkları her işte bu zamana kadar hep eğlence arayışında olmasıdır çünkü ne kadar kendimize yetişkinde desek hepimiz birer çocuğuz , eğlenmek oyun oynamak istiyoruz, Dünya insanlığa çok fazla acı çektirip insanı bir katile bile dönüştürebiliyor çok ama çok acımasız bir yer


    İnsanlık istemeyecek ve oyun sektörüne olan imkanları her gün kat ve kat arttıracak, buna yönelik bilim kurgu filmlerinden özellikle VR teknolojisinin ulaşabileceği noktaları çeşitli eğitim videolarından görebilirsiniz


    çünkü gelecekte oyun oynamayanların sığ insanlar olarak görüleceği bir yere doğru evriliyoruz, o yüzden E-Spor alanında dahil olmak üzere oyun programcılığı,senaristliği,tasarımcılığı vb sektörde yer alan alanlara doğru yavaştan kendinizi geliştirmeye bakın derim


    bu arada rekabet tek bu tarz oyunlarda yok online her oyun rekabetçidir ve rekabet her zaman her alanda olmuştur ve iyi bir şey.

    bu arada moba oyunlarının yanı sıra çok güzel rekabetçi oyunlarda mevcut




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 4 Ocak 2021; 2:29:8 >




  • bağımlı olacağın oyun çok önemli. mümkünse single player, kesmezse tanıdıklarınla online, bulamazsan yaş ortalaması yüksek bir online oyun tercih ederim. rekabetçi oyunlar toksik insan kaynıyor malesef özellikle de ücretsiz olanları.

  • Dogru soyluyorsun. Bende valorantı bırakayım. Her aksam 3 4 saat gömüyorum oyuna. Hayır iyide değilim gümüş 1 im ne bu neyin sevdası.. :)
    En iyisi single player oyun oynamak abi. Rdr 2 nin turkce yamasi cikti gidem onu oynayam bari. Milletin ağız kokusunu çekmekten iyidir :) .. ama oyun bağıısı olduğumu kabul ediyorum. Cunku haz alıyorum egleniyorum rahatliyorum.
    Beşiktaşlıyım lan ben rahatlamam lazım :) dunkü kayseri maçında 88 de geldi gol :) stres atmak için valoranta girdim..
    Birde çocuk bakmak zor abi sabahtan aksama kadar cocuga ben bakiyorum. Esim calisiyor. Gerim gerim geriliyor insan. 8 9 dan sonra 3 4 saat oyun oynamak rahatlatiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.