Şimdi Ara

Kurban Fırsatları 2021 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
14
Favori
45.396
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ubeyde kullanıcısına yanıt

    merhaba. hangi kanıya? ben bu zamana kadar hak için kurban, küp için kavurma zihniyetinde olmadım, olmam da. Allah'da bana bu düşünceyi nasip etmesin. tıpkı sizin de belirtiğiniz gibi benim niyetin Salih. Ben herşeyi Rabbim için yapıyorum. Ne etten gözüm var , ne de başka bir şeyde. bütçem dahilinde üzerimize vazife olan dini vecibeleri idrak etmeye çalışıyorum. Rabbim bütün kullarının her türlü ibadetlerini kabul etsin,bizleri de içlerinden ayırmasın. Bazıları kurbanı yıllık et stoğu olarak değerlendirebilirim, benim görüşüme ters bir durum.

  • Şu an kurbanda en iyi fırsat, kurbanın 3. günü kurban pazarına gidip kurbanınızı almak olacaktır arkadaşlar. İmkanınız dahilinde tabi

  • Ya ben bir mesaj attim herkes aynı alıntı. Bir arkadasim inanmadığı halde 7 kisilik kurbana girmis eşi istiyor diye (eşi inanmadığını bilmiyor) sonradan öğrendim ben de. Böyle yapanlar da var .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok tartışma ve sataşma dönmüş boşuna . Kurban kesecek arkadaşlar için söylüyorum. Kurban ibadeti hep et ve paylaşma üzerinden konuşuluyor halbuki ibadetin maksadı bu değildir, paylaşma kısmı işin sosyal neticesidir. Kurban ibadetine biresysel olarak bana ne katıyor diye bakmak icap eder. Kurban, Allah’la kulun arasına giren arzuların, iç güdülerin cisimleşmiş halidir.


    Kurban kesen kişi Yaratan ile kul arasına giren dünyevi arzuları, hırsları boğazlamış olur. Varlığının, hayatınnı ve ölümünün tamamen Yaratan için olduğunu, O'na teslim olduğunu bu sembolle hatırlar. Kesilen hayvanda ölümün müşahede edilmesi, Allah’ın iradesi karşısında aciz olunduğunu insana hatırlatır. Mevzu budur, et işin en son halkasıdır..

  • Bu zincir marketlerden bu işi en düzgün yapan hangisi arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erAn_ kullanıcısına yanıt

    Çevremde migrosı tercih eden hiç kimse sorun yaşamadı

    bende geçen sene migrosu tercih ettim. hem sorun yaşamadım hemde kurban eti profosyonel kasaplar tarafından istediğim gibi parçalanarak bana teslim edildi. gönül rahatlığıylada dağıttım...

  • erAn_ kullanıcısına yanıt

    Şikayetlere baktığımda, genel olarak büyükbaşta sorunlar oldugunu gördüm, pay işi oldugundan. O yüzden büyükbaşa ortak olunacaksa bana kalırsa hic bir markete girilmez, her türlü riskli ve sıkıntılı. Küçükbaş kesiminde ise pek bir şikayete rastlamadim. Daha önce marketlere küçükbaş kestirenler memnuniyet durumunu paylasabilirse, market seçme işini de ona gore belirleriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erAn_ kullanıcısına yanıt

    MİGROS işini en iyi yapan firmadır.

  • erAn_ kullanıcısına yanıt

    2 senedir a101 den 20 kg. kemiksiz payı sorunsuz teslim alıyorum.

    bu sene de orayı tercih edeceğim sanırım.


    2020 - 1.300 tl

    2021 - 1.700 tl

    2022 - 3.300 tl




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 20 Haziran 2022; 13:35:8 >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt

    bu sene fiyat 3600 galiba hocam

  • Sume kullanıcısına yanıt

    denizbonus 200 tl indirim +100 tl de a101 plus bakiye yüklemesi var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 20 Haziran 2022; 15:25:36 >
  • Güvenebildiğiniz dernek veya vakıf oldu mu arkadaşlar?

  • horozigo34 H kullanıcısına yanıt

    yok öyle bir yer. Kesmeye gücün yetiyorsa kes yada hiç bu işlere bulaşma güvenilir hiç bir yer yok.

    Bakıyorum adam asgari ücretli 3 çocuğu var ama eşinde, kendisin de Akıllı telefon var. Akıllı telefon alabilecek adama ben neden kendimden feragat edip et vereyim ?

    Ülkenin yarısı asgari ücretli Ben asgari ücretli halimle kesebiliyorsam herkes kesebilir.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Yahu senin ayda sırf zevkine bisküvi çikolataya verdiğin bir asgari ücret zaten kime ne anlatıyon..milletine hayrına mani olma bari şurdahayır..her şeyi başardınız da, şu dini bir doğru düzgün öğrenemediniz arkadaş..lafa bak,niye kendinden feragat edip et vereymiş..sen verme zaten mundar olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 29 Haziran 2022; 10:27:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam hocam, sakin:) Yorumunu dikkate almaya çalışacağım!

  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Sen kendi dinini doğru düzgün öğrenememişsin.

    Kurban da et vereceğin kişi fakir olmak zorunda, Yani seninle aynı maaşı alıp lüks yaşıyorsa ve kurban kesmiyorsa sen o kişiye et vermek zorunda değilsin.

    Kendi mahalleme baktığım da herkes bu şekilde yaşıyor.

    Benim durumuma gelirsek evet Asgari ücretliyim ama ailem ile kaldığım için problem olmuyor. Ayrıca maksimum 300-400 lira Aburcubur harcıyorumdur.

    İnan bana 10 liralık biskremi 2 liraya alma imkanı yakalasan sende alırsın.

  • horozigo34 H kullanıcısına yanıt
    1. mehmetçik vakfı
    2. lösev
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Kendi yaşadığın lüks mahallende fakir yoksa eğer, yaşadığın şehrin fakir mahallelerine gidersin..lakin seninle aynı asgari ücreti alıp, nasıl lüks yaşanıyorsa artık onu da bilemedim ancak şu halinle,çıgar telefonunu diyen dayılardan farkın yok..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Ankara hüseyin gazideyim.

    Yani Ankaranın en fakir semtlerinden birinde sayılırım.

    Kusura bakma ama herkes de akıllı telefon var. Bak ciddi ciddi söylüyorum çıkar telefonu falan değil. Asgari ücret alan adam bir yerden ek para, yardım falan almıyorsa akıllı telefon alamaz ama nasıl oluyorsa herkes de var hatta internetleri bile var. Benim gönlüm böyle insanlara yardım yapmaya veya kurban eti hibe etmeye el vermiyor.. Onu bunu geçtim yardım toplayan adamlar Sigara içiyor. Sigara diyorum bak en ucuz sigara 25-26 lira, Ayda 30 paket içseler ki genelde günlük 1 paket içiyorlar 750 lira civarı yapar. Bu adam fakir değil ki sigara içiyor bu adama nasıl yardım yapacaksın ? Bu adam 1 ayda 6-7 kg et parasına sigara içiyor Ben mesela kendi evime 1 ayda 6 kg et pek almam ama adam sırf keyfine o parayı veriyor.


    Fakir var diyorlar gidiyorum bakıyorum araştırıyorum, son 5 aydır falan 4 kişiyi araştırdım 1 tanesi benim apartmanımda sözde fakir, apartman toplanıp elektrik su faturasını falan ödedi. Adam hurdacılık yapıyor sözde asgari ücretten az para alıyormuş ne hikmetse benim 1 kg tavuk kanat'a 60-70 vermeye içim yanar ama arkadaş her hafta sonu Tavuk Kanat,But mangalı yapıyor.


    Azıcık çevrenizi araştırıp takip edip öyle karar verin.


    Kimse telefon almasın telefon lüks muhabbeti yapmıyorum parası olan alsın ama yardım toplayan veya yardıma ihtiyacı lan adam akıllı telefon ve mobil internet alamaz o parayı da bulamaz. Alabiliyorsa o insanın ek yardıma ihtiyacı yoktur.


    insanlara Yardım yapacaksanız bazı durumları göz önüne alın, Sigara, alkol kullanıyor mu ? Mangal yapıyor mu akıllı telefon kullanıyor mu falan bunlar basit görünse de önemli şeyler.. Duygu sömürüsü yapmalarına izin vermeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 29 Haziran 2022; 11:26:19 >




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Bir haftasonu Solfasol taraflarını gezelim öyleyse senle,gerçek fakirler nasıl yaşıyor izleme şansın olur..yada İskitler de yıkık sanayinin içinde hâla yaşamaya çalışan aileleri de gezebiliriz..Hüseyingazi eskiden fakirdi..bugün o bölgenin ev arsa fiyatları da coşmuş durumda..Şimdi bu akıllı telefon mevzusu insanı yanıltır..malum bizim millet ekmeğe vermez,telefona verir çünkü..gotünde yırtık donla kredi çekip, aypone alan adama zengin denmez,aptal denir..şimdi bunlara bakıp zengin demek doğru mudur?..yani bende 5 yıldır 1000 liraya aldığım redmi 5 kullanıyorum hâla..zengin mi oluyorum o zaman, malum buda bir akıllı telefon sonuçta:)
    Neyse, ben senin ne yiyip, yemediğine takılmıyorum sadece zengin fakir gözlemin doğru değil..onu anlatmaya çalışıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.