Şimdi Ara

Kurban Fırsatları 2021 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
14
Favori
45.394
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiyat itibariyle en uygun A101 olduğu için sanırım oradan alacağım. Yorumlarda çok memnun olan da var şikayetçi olan da. A101'i bizzat deneyimleyen var mı aranızda? Memnun kaldınız mı?

  • erAn_ kullanıcısına yanıt
    www.sikayetvar.com
    A101 Kurban Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/a101/kurban
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Hocam ben zaten zengin demedim. Adamların öncelikleri farklı, Adam evine et almıyor ama ayda 700-800 lira sigaraya veriyor. Adam fakir edebiyatı yapıyor ama gidip kg si 60-70 liraya tavuk kanat but alıp mangal yapıyor. Şimdi size soruyorum bu şekilde yaşayanlara yardım yapmak doğru mu ?

    Ben zaten yardım yapılacak şahısların incelenmesi taraftarıyım ve belli başlı kriterlerim var. Sigara, Alkol içen adama ben yardım yapmam da yapılmasını tavsiye de etmiyorum. Asgari ücret alıyor diye yardım yapacaksak zaten ülkenin yarısı asgari ücretli çalışıyor.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Yok o şekilde yaşayan adamlara yardım falan yapılmaz zaten..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    %100 haklısın..özellikle kurban bayramı öncesi, et dağıtımı yapılacaklar listesi oluşturulmalı.

    Gerçek anlamda öncelikli olanlara verilmeli et. Bazı detaylar çok önemli. her hafta mangala gidip, birayla sigarayla boy boy foto atan adama yardım etmekte ne?

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Şu anda piyasada akılsız telefon var mı? Lüks akıllı telefon nedir hangi fiyattan itibaren lükstür. Şu an sosyal hayatın içinde olan, çalışması gereken, okula giden, çocuğu olan, ailesi olan vb. biri cep telefonu olmadan yaşabilir mi? Bu bakış açısıyla evinde tv, çamaşır makinesi, fön aleti ve hatta kombi olan biri fakir sayılıp et alabilir mi? Bence bunlar da zorunlu değil lüks ve keyfi şeyler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmuraY -- 29 Haziran 2022; 18:1:28 >
  • SmuraY S kullanıcısına yanıt

    Yardım toplayacak kadar fakir olduğunu iddia ediliyorsa evet Akıllı telefon lükstür.

    Sağdan soldan para dileniyorsa, kurbanda et topluyorsa ve bunun karşılığın da Akıllı telefon,sigara, kullanıyorsa fakir değildir.

    Benim babam mesela tuşlu telefon kullanıyor. Tuşlu telefonlarda var.


    Olay telefon kullanıp kullanmaması değil. Yiyecek için para topluyor sağdan soldan yardım alıyorsa o adam akıllı telefon kullanmaması gerekir. Yemeğe para bulamayan telefona nasıl para bulacak ?

    Kombi derseniz kaloriferli ev lükstür ve yardım alması doğru değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 29 Haziran 2022; 18:3:58 >
  • Benim çevremde üzerine zekat düşen çoğu kişinin telefonu benimkinden daha iyidir, gezmeye/pikniğe bizden daha fazla giderler. Elbette sigara da içerler. İş yerinde bayram nöbetine ismi yazılırsa parasını verir arkadaşına tutturur vs. Bunu garipsemiyorum, Türkiye'de genel olarak alt gelirli insanların özelliği bunlar. Belki bu yüzden fakirler, belki de bize acıyorlardır parası var ... gibi çalışıyor diye...


    Neyse, neticede kurbanı zengin keser ve fakirlere dağıtır. Bu özellikte olmayan fakir bulan varsa elbette öncelik versin.

  • Sume kullanıcısına yanıt

    zamanında yaşanan bu haberden sonra bu iki kuruma güvenim 0 oldu. Ayrıca Kızılay da dahil bu listeye.

    Can Özüm - Kurban vurgunu Kızılay bağışları... | By Can Özüm | Kurban vurgunu Kızılay bağışları ensara,Suriyelilerle peşkeş çekiyor.facebook
    6 views, 0 likes, 0 loves, 0 comments, 0 shares, Facebook Watch Videos from Can Özüm: Kurban vurgunu Kızılay bağışları ensara,Suriyelilerle peşkeş çekiyor.
    https://www.facebook.com/watch/?v=898972390459761


  • Geçtiğimiz yıllarda Carrefourdan oldu mu acaba? Bu sene mecbur kaldığım için marketlerden alacağım bana en uygunu Carrefour, pişman olur muyum acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wladislas W kullanıcısına yanıt

    Carrefour bilmem ama Migros iyidir Migrosdan kestirenler video falan çekmiş çok düzenli, istersen youtube den falan bak

  • wladislas W kullanıcısına yanıt
    Ben 2 sene önce kestirdim 5kg yağ yolladılar hiç memnun kalmadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz düşündüm de artık para falan bağışlarsa kriterlerim var.


    Sadece İşsiz ve Geliri olmayan erkeklere para bağışlayacağım.

    Kadınlara para bağışlamıyorum.1. Kadınlar Ölen kocalarının ve Babalarının maaşlarını alıyorlar. Kadınların eline yüklü miktarda para geçiyor. Temizlikçi desen günde 350-450 tl arası kemiksiz vergisiz para kazanıyor + sigortası yapılıyor.

    Kızlar da aynı şekilde Babaları öldüyse parasını alıyor.


    Bana göre en mantıklısı işsiz,çalışamayan erkeklere para yardımı yapmak..

    Gerisi zaten asgari ücretli onlara yardım yapmaya gerek yok

  • nacizane bir hatırlatma;


    kurban ortaklığında tüm ortakların ibadet amaçlı kesmesi gerekiyor. bir kişinin bile niyeti et almak için olsa, kurban olmaz. marketlerde kurban kesimlerinde ortağınızı bilmiyorsunuz. böyle bir sıkıntı var

  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt
    Kendin alip , kesiminde bulunup kendin dagitmak disinda ibadete gitmedigi gercek ,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt

    o zaman kesilen kurbanların %90'ı kabul olmuyordur. Millet parası olmadığı halde arlanıp utanıp borç yapıyor kredi çekiyor öyle kurban kesiyor. Boşu boşuna kesiyorlar demek ki

  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt

    Ben ibadet için kestiriyorum bana düşen payı da dağıtıyorum 1 kg bile almıyorum hepsini dağıtıyorum ama ortaklarımda kendine alan var diye benim ibadetim geçerli olmuyor muymuş?


    Allah ile kul arasına giren kurban ortağı yaptığım ibadeti geçersiz kılıyor. Çok mantıksız, kendi payına düşen ile ne yaptığı beni ilgilendirmez ben ibadetimi yaparım.


    Ayrıca bu dediğiniz şey de mezheplere göre değişiyor ben doğrudan akıl üzerinden yorum yaptım. Böyle şeylerde ''akıl'' aranmaz derseniz bir şey diyemem.

  • Marketlerde kesilecek kurbanlar için önemli bir uyarı:



    İsmailağa NETyoutube
    Büyük marketlerin kurban organizasyonuna katılmak câiz midir? Kimin olduğu tayin edilmeyen hayvanların kurban edildiği çalışmaya katılan kişilerin ibadeti geçerli olur mu? Blinen büyük marketlerin, zincir marketlerin yaptığı kurban organizasyonlarında kurban kestirmek uygun mudur? İsmailağa Fıkıh Heyeti üyesi Fatih Kalender Hoca Efendi, sizler için cevapladı. İsmailağa NET tarafından hazırlanan video kesitlerini paylaşarak sohbetlerin daha geniş kitlelere ulaşmasına vesile olabilirsiniz. — İSMAİLAĞA NET | Yolumuz Sohbet Portal: https://www.ismailaga.net/ E-posta: soru@ismailaga.net Facebook-Twitter-Instagram: @ismailaganet Telefon: 0850 811 7777 Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ve portalimize üye olarak yeni video, ders ve sohbetlerden anında haberdar olabilirsiniz. #kurban #ismailağa #fatihkalender #fetva #fetvalar
    https://www.youtube.com/watch?v=YUNAeRgt0TY
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Hayır kendine alan olarak düşünmeyin. Bir kişi kurban diye düşünmeden et için girerse o zaman sıkıntı olur demek istedim. Sünnete uygun dağıtım zaten 1/3 ü hane halkına ayırmaktır

    İslam akıl dini değildir İslam nakil dinidir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ilk mesajı güncelledim arkadaşlar.

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.