Şimdi Ara

Kurban Fırsatları 2021 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
14
Favori
45.396
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Bu konuşmanızı doğru bulmuyorum bir kişinin maddi gücü yoksa zaten kendisine kurban kesmek vacip değildir ayrıca Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VesPerN -- 14 Haziran 2022; 0:54:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam dediğiniz doğrular fakat insanlar utandıkları için kesiyor eskiden kurban kesmek ucuzdu şimdi et almak çok ucuz bayram adı altında fiyatları yükseltiyorlar yoksa haklısınız ben gerçekçiyim asgari ücret alıp kurban kesen adam dağıtamaz evine et zaten alamaz ülkenin yarısı da asgari ücretli çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam ete neredeyse geçen seneye kıyasla %100 zam geldi asgari ücretli çalışan bir kişi maaşına göre kurban kesmesi zor görünüyor. Allah herkesin gönlüne göre versin, Allah kabul etsin şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VesPerN -- 14 Haziran 2022; 1:17:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İslam dini kolaylıklar dini evine kurbandan kurbana et girebilen birisi oldu da kurban kestiyse ailesi kalabalık vs ise ( su ortamda asgari ücretle kurban kesen varsa helal olsun) kurbanını dağıtmadan evinde tuketebilir diyor hocalar. Yine de etrafında kendinden daha zor durumda olanlar varsa paylaşmanın mutluluğunu da yaşamakta fayda var tabii. Bu yil onceki yıllardan farkli olarak paylaşmak daha da önem kazandı malum fiyatlar et iyice zengin işi oldu. Kurban kesen de azalırsa kurban kesmeyen artacak haliyle ihtiyac sahibi sayısı artarken kurban dağıtan sayısı daha da yetersiz olacak. Olur da kurban kesebilirsek en azindan yarısını dağıtmak güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurban; durumu olan Müslümanların yapmaya çalıştığı, sosyal barışa ve kardeşliğe hizmet eden çok güzel bir ibadettir. Sadece kurban bayramında değil, araba veya ev alınca, çocuğumuz olunca Allah'a teşekkür için kurban keseriz.
    Hiç kesmemektense Diyanetin ucuz olan yurtdışı kesimleri de değerlendirilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf dini vecibeyi yerine getirmek için yurtdışında kestirmektense kestirmemek daha iyi. Maddi durumu yeterliyse kendi ülkende kes, konu komşu eş dost dağıt, maddi durumun yetersizse kesme. Amacı sosyal yardımlaşma, dayanışma, kaynaşma ise bilmediğim tanımadığım kişiyle bu pek mümkün değil.

  • şunu paylaşalım da her sene aynı dini vecibe mevzularını okumaktan kurtulsun millet.

    migros ve carrefour fiyatları aşağıdaki gibi.

    a101 henüz açıklanmadı sanırım. rakamlarda %100 den fazla artış var.

    geçen sene a101 den kemiksiz 20 kg kurbanı 1.695 liraya almıştım.


    Kurban Fırsatları 2021
    Kurban Fırsatları 2021



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 14 Haziran 2022; 9:22:17 >




  • Kurban farz değil vacip ibadet o nedenle durumun yoksa kesmezsin. Ayrıca utandığın için eşe dosta gösteriş olsun diye kesiyorsan zaten ne diyeceğimi bilemedim.

  • marketlerin yaptığı kurban satışı hakkında fetva yada bilgi duyan var mı? ben ulema değilim ama bana bu şekilde kurban olmaz gibi geliyor. sanki kasaptan et alıyormuş hissi veriyor. 3 yıldır Diyanet ve Kızılay gibi kurumlara bağışlıyorum. bu yıl hisseye gireyim dedim, köyde araştırdım 5 Bin TL altına pay yok. Kurumlara yapılan bağışlar ile marketlerden alınan kurban arasında dini açıdan bir fark var mıdır? bu konularda bilgisi olan varsa, paylaşabilir mi? ekonomik şartlar her geçen gün daha da zorlaşıyor.

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde hissediyorum normal zamanda marketten kasap reyonundan al gibi birşey oluyor kurban olabilmesi için ise sağlık, yaş durumu vs. şartları taşıması gerekiyor tabi gözümüzle göremediğimiz için bir yorumda bulunamayız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

    Cemaat, yurt, vakıf gibi oluşumların bu işten ciddi bir rant geliri var sizce marketlerle ilgili olumlu yorum yaparlar mı? Kurumların bağışlarıyla ne gibi bir farkı olacak o da görmediğiniz bir yerde kesilip yardıma gidiyor bu da görmediğiniz bir yerde kesilip eve geliyor siz dağıtıyorsunuz.

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

    Hocam siyasi düşüncelerden ve bahsettiğiniz kurumlardan bağımsız olarak söylüyorum babanızın vakfı,derneği olsa güvenip vermeyin kurbanı. O piyasa bayağı karışık. Gidip göreceğiniz kesilirken şahit olacağınız dernek vs de vardır. Onları tercih edin kendim kesmekle uğraşmak istemiyorum diyorsanız. Marketler zaten sorun. Pay geliyor başka başka hayvanlardan ekle çıkar yapmışlar belirtilen kilo gelsin diye. Ona hiç bulaşılmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyanet'e, Kızılay'a bağış yapacağıma o parayı sobada yakarım daha müsterih olur içim.

    Polemiğe girmek istemiyorum ama dayanamadım yazdım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki bu düşüncelerim de yanlız değilim.cevap veren herkese, değerli fikirleri için teşekkürler. Bütçe uysa, en makbul başında durup kestirmek. Kurban ile uğraşmak bile sevaptır. Bağış yapmak ,kendimizi kandırmak gibi oluyor. Market ile hiç farkı yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SmuraY S kullanıcısına yanıt

    Rant olan herşey de, rakipler kötülenir. Aksi takdirde gelir azalır. Haklısınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz geçen yıl yurtdışında bir küçük baş kestirdik adamlar direkt isim soyisim vekaleten keserken videolarını yolladılar whatsapp tan. markette de aynı şekilde kesilirken ve duası edilirken videosunu paylaşıyorlardır diye düşünüyorum.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Bu işin maksadı başkalarına yardım etmek. İbadetin özünde bu var. Sen bunu kesip de kendin yiyorsan o işin anlamı yok. Kasaptan gidip alabilirsin zaten hayvanı ne diye öldürüyorsunuz.


    Maddi durumu yetersiz olup kendine kesenler ibadetten çok günah işliyor boş yere de hayvanın canını alıyorlar. Bu kadar basit ülke gerçeği dinin özünü bağlamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 14 Haziran 2022; 21:42:12 >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Hocam kasaptan aldığın et nereden geliyor? Onlar hayvanı öldürmüyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    Değerli kardeşim, ne vakıf ne cemaat nede market. Kurbanın nasıl kesildiğini ve kurban ile göz temasın yoksa hepsi telefon da oynadığın oyun gibi sanal gelir. İmkanın varsa görerek ibadet şuuruyla kesmektir ve bu kestiğini gerçek ihtiyaç sahiplerini arayıp bularak vermedikçe kurbanının tadını almak maalesef pek mümkün olmaz. Dini hassasiyetleri olan olmayan bilgi sahibi veya değil biliyorsun herkes yorum hakkına sahiptir bu mecrada. Öncelikle market gibi yerlerde ve taksitle et miktarı belirlenmiş bir akış veriş kurban değil. Et ticaretidir. Geri kalan vakıflar ve derneklerin bir kısmı tamamen işin karına bakarlar ki bir yıl o kazanç onlara yeter. Ama aralarında sadece ibadet niyetiyle iş yapanlar müstesna... Allah ibadet şuuruna sahip kullardan eylesin cümlemizi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kurbanla alakası olmayanlar ne hikmetse kurban zamanı geldimi başlar Ahkam kesmeye!
    Ailem burda hepsi birleşip kurban kesicek hisse başı 4.300 tl bende akrabamın görevli olduğu vakifta yurt dışında 1 cift plastik ayakkabi icin sevincten ağlıyanların oldugu yerde kesicem inşaAllah. Rabbim kurbanlarımızı kabul eylesin inşaAllah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.