Şimdi Ara

kristal radyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şekilde verdiğim pilsiz kristal radyoyu yaptım ve çok güzel çalışıyor.ben buna bir tane transistörlü rf amp.yapmak istiyorum basit bişey olacak bir tane transistör birkaç direnç falan...hangi transistörü kullanmalıyım? ve ne şekilde neresine bağlayacağım? (radyo kısa-orta dalga yayınlarını alıyor)


     kristal radyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrak81 -- 13 Eylül 2011; 14:57:22 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrak81

    şekilde verdiğim pilsiz kristal radyoyu yaptım ve çok güzel çalışıyor.ben buna bir tane transistörlü rf amp.yapmak istiyorum basit bişey olacak bir tane transistör birkaç direnç falan...hangi transistörü kullanmalıyım? ve ne şekilde neresine bağlayacağım? (radyo kısa-orta dalga yayınlarını alıyor)


     kristal radyo



    MERAK ETTİM ŞU ALETİ NASIL YAPILDIĞINI ANLATIRSAN VE MALZEMELERİ SÖYLERSEN ÇOK SEVİNİRİM




  • Eğer sınırlara yakın bölgelerde yaşamıyorsanız yurtdışından yapılan yayınları zor duyarsınız.Türkiye' de TRT'nin yaptığı yayınlar işletme maliyeti sebebi ile belli saatlerde yapılıyordu yayın saatlerini bulup ona göre deneme yaparsanız iyi olur.RF amplifikatör yerine daha iyi bir anten kullanmanız yararınıza olacaktır.
  • anten olarak 5-10 mt.arası tel.toprak bağlantısı olarak evdeki demir boru tesisatlı musluklardan bir tanesini kullandım.anten ve toprak bağlantınızın iyi olması lazım.bobini 7-8 cm çapında pvc boru üzerine 100 tur civarı 0.25 telden her 20 sarımda tel çıkartarak sardım diyot olarak 1n60 germenyım diyot kullandım . yalnız kulaklığın yüksek omajlı olması lazım 2000 ve üzeri ben evdeki pc hoparlörünü kullandım yani amfili olanlardan oda iyi sonuç veriyor sonuçta ses frekansını yükseltiyor, kondansatör olarak havalı varyabl kondansatörlerden kullandım 350 pf civarı bir değeri vardı. .ben 40 tur civarı iyi sonuç aldım yer ve konumdan dolayı sizin yapacağınız bobin turu değişebilir.aklımın erdiğince anlatmaya çalıştım eğer google ye crystal radio diye aratırsanız bir çok uygulama ve video bulabilirsiniz.bende buna bir tane rf amp.yapmayı planlıyorum bakalım arkadaşlardan bir yardım gelecekmi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrak81 -- 13 Eylül 2011; 15:49:20 >
  • birde gündüzleri fazla bir yayın bulamadım ama hava karardıktan sonra yani geceleri 10-15 tane yayın rahat dinliyorum hemde çoğu gür sesli
  • Anten sorunun yok sanırım, eğer bahçeli bir eviniz varsa yüksek ağaçlar varsa daha iyi sonuçlar alınabiliyor.Ben Eskişehirden Antalya 891kHz yayını basit bir anten ile dinleyebiliyordum.AM bandı yayınlar iyonosfer tabakasınada bağlı olduğu için dediğiniz durum oluşuyor.
    RF amplifikatör devreleri internette mevcut ancak denediğim bir devre olmadığından paylaşmadım.Antrak eski sayılarında vardır mutlaka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 13 Eylül 2011; 16:19:14 >
  • bc 548 - 547 tipi bir transisörle yapabilirmiyim acaba? elimde bol miktarda bc 548 var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.