Şimdi Ara

geri görüş kamerası sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MErhaba değerli arkadaşlar. Bir sorunum var yardımcı olabilir misiniz?

    aracıma geri görüş kamerası taktım. Kawai marka oto teybi var. İlk gün montaj sonrası kamera aracı geri vitese alınca çalışıyordu fakat görüntü yatay duruyordu. biraz araştırma yaptım kameranın yönünü çevirmem gerektiği söylendi çünkü teypte görüntü ile ilgili bir ayar yoktu. Sonraki gün tamponu söküp kamerayı döndüreyim dedim fakat görüntü hiç gelmiyordu. kablolar kopmuş zarar görmüş diye düşündüm tüm kontrolleri yaptım fakat yine de görüntü gelmedi. Kamera bozulmuştur dedim değiştirdim yine görüntü gelmedi. teybi söktüm evde pc güç kaynağı ile çalıştırıp kamerayı bağladım yine çalışmadı. Sizce sorun ne olabilir? teypte kamera ile ilgili bir kısım arızalanmış olabilir mi? yardımlarınızı bekliyorum.



  • kameranın kablolarını ters takmış olabilir misiniz? çünkü anlattığınız kadarıyla bağlantılarda bir sorun var. sadece kamerayı yan çevirdiğiniz için teyp arzalanmış olamaz. kabloları bir kez daha kontrol edin. eğer kablolama doğruysa teypte bir arıza oluşmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaskas123

    kameranın kablolarını ters takmış olabilir misiniz? çünkü anlattığınız kadarıyla bağlantılarda bir sorun var. sadece kamerayı yan çevirdiğiniz için teyp arzalanmış olamaz. kabloları bir kez daha kontrol edin. eğer kablolama doğruysa teypte bir arıza oluşmuştur.
    kamerada iki ayrı kablovar biri doğrudan teybe giden görüntü kablosu diğeri de kırmızı ve siyah olan iki kablodan oluşuyor. bağlantıda hata olsa ilkin de çalışmazdı sanırım. aniden sadece teybin kameraa görüntüsünü vermemesi çok ilginç flahs ile film izleme çalıştım sorun yok müzik dinlemede sorun yok fakat geri görüş kamerası için ne yaptıysam olmadı. teypte sadece kamera fonksiyonunun arızalanması mümkün mü sizce?
  • olması tabii ki de mümkün ama sadece kamerayı çevirmekle olmaz. ilk başta düzgün çalışıyorsa, kablolama vs doğru demektir. eğer kameranın yönünü çevirdiğinizde yanlış kablolama yaptıysanız belki kamera modülünde arıza oluşmuş olabilir. ama ilk önce kablolamaya bir bakın. olmadı bir oto-elektrikçiye gidin. veya nereden aldıysanız.
  • takkel T kullanıcısına yanıt
    kamera bozulsa bile mavi bi ekran gelmesi lazım.. kamerayı sök tvye dene..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    kamera bozulsa bile mavi bi ekran gelmesi lazım.. kamerayı sök tvye dene..
    kamera denendi sağlam. teybte herhangi bir kıpırtı yok. araçta da denedim olmadı. belki bir yerde bir kopuk vardır diye evde güç kaynağı ile denedim. teyp çalışıyor sadece kamera fonksiyonu devreye girmiyor. sorunu bir türlü bulamadım. oto teypçilere sordum kimi kart arıza yapmış kimi bilmiyorum dedi.
  • Kamera fonksiyonu, geri vites lambası üzerinden gelen +12v hattıyla teybin arkasındaki mevcut kablonun tetiklenmesi ile devreye giriyor biliyorsunuz. Bence bu kabloya geri vitesten 12v gelip gelmediğini kontrol edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Kamera fonksiyonu, geri vites lambası üzerinden gelen +12v hattıyla teybin arkasındaki mevcut kablonun tetiklenmesi ile devreye giriyor biliyorsunuz. Bence bu kabloya geri vitesten 12v gelip gelmediğini kontrol edin.
    denedim. başka kablo ile enerjiyi taşıdım yine olmadı. evde güç kaynağı ile de tetikleme yaptım. bir yerde yanlış birşey mi yapıyorum? çalışır haldeki kamera fonksiyonu aniden neden çalışmaz. sigorta değil teybin kendi arıza yapsa diğer kısımları da hata vermez mi?
  • Bu geri vites hep mi sıkıntı olur arkadaş ya... kardeş boşver park ederken arkaya bi adam koy
  • Merhabalar bende ön sağ farı değiştirdim aracın ondan sonra geri görüş kamerası başta çalışıyor geri vitese takınca belli bir süre sonra siyah ekran veriyor bir yerinde temassızlık mı var acaba çözemiyorum hiç bir türlü bu far değişiminden sonra bu durum başıma geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.