Şimdi Ara

Kripto paralar haram mı?: Kritik fetva (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
0
Favori
15.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim Cübbeli de galiba Haram demiş.

    Peki bu ulemalara sormak lazım halktan din adına bağış toplayıp lüks hayatı yaşamak helal mi?

    İslamiyet'in kaynağı olan Arap Yarımadasında çıkan petrolün parası ile İngiltere de futbol kulübü almak helal mi?

    Afrika'da milyonlarca Müslüman su yiyecek bulamazken kendi evinde aslan besleyen Arapların yaptiğı helal mi?

    İşlerine gelince peygamber ticaret yaptı ama hep infak etti fakir gibi yaşadı bir lokma bir hirka diyenler neden zenginlik lüks içinde yaşıyor bu helal mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 30 Ekim 2021; 15:19:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TechVET kullanıcısına yanıt

    Sen işine geldiğine inanabilirsin.


    Peygamber ASM hakkında ileri geri konuşabilirsin ama bu O'nun ne kadar güzel ahlaklı olduğu gerçeğini değiştirmez. Ha her ortamda da konuşmanı tavsiye etmem sonra Halkı kin ve öfkeye sevk etmekten yatarsın içeride.


    Ben sana Hz.Ayşe ile olan evliliği için iki şekilde anlattım. Adet olayına inanmak istemeyebilirsin. 672 yılında 67 yaşında vefat ettiği vs. de anlattım. Buhari Müslim de her yazanı işine geldiği gibi anlayabilirsin. Hadis nedir nasıl tahlil edilir, bunun bir bilim dalı olduğunu da bilmiyorsun belli ki.


    Tekrar yazıyorum. Bir erkeğin şehvani duygularının en yoğun olduğu dönem 15-40 yaş arasıdır. Sende biraz düşmüştür:)


    Ama dost düşman herkes kabul eder ki Peygamber ASM 40 yaşına kadar tek bir ihtiyar hanımla idare etmiştir. Ki istediği kadar alabilecek bir ortam varken. Bunu gençken yapma ihtiyacı duymayan düşmanları tarafından bile Muhammedül Emin diye bilinen bir ZAT'a Asm bu iftiraları ancak ahmaklar atabilir.


    Aldığı kadınların hiçbirini nefsani düşünce ile almamıştır. Ki yine okursan aralarında çirkin, kilolu vs'de vardır ama hepsi güzel ahlaklıdır. Peygamberlik geldikten sonra kendisine zaten düşmanları tarafından yapılan teklifler tarihte kayıtlıdır. Niye bu kadar servet makamı kabul etmiyorda hiçbirşeyi olmadan Medine'ye hicret edip zor yolu tercih ediyor?


    Neden fazla hanım almıştır diye sorabilirsin ama bunu nefsani niyetle aldı diye iddia edemezsin. Bunlar klasik, ateistlerin inanmamak için uydurdukları bahanalerdir.


    Peygamber ASM vazifesi itibariyle hanımlarla ilgili meseleleri kendi direkt her ortamda söyleyemeyeceği ve buna da zaten zaman yetmeyeceği için nikahladığı hanımlar vasıtasıyla İslam'da kadınla ilgili özel durum ve aile hayatı gibi konuları öğretmiş ve hanımlara aktarmıştır.


    şimdi sizin gibi neredeyse fırsat bulsa hergün başka kadınla ilişkiye girenler-girecekler, Peygamber ASM'ı ahlaksızlıkla kadın düşkünü olmakla suçlayamaz! Sizin inancınızda sınır yok. Dünyaya bir daha mı geleceğiz anlayışı var. Sokağa çıkınca maalesef görüyoruz ne kadar ahlaklı olduğunuzu ateist toplumun.


    Arap toplumunun Peygamber ASM gelmeden önce ne durumda olduğu da ortadadır. Tarih oku öğren. Peygamber ASM geldikten sonra da tüm dünyaya lider olduğu ortadadır. Ki bu 1600'lü senelere kadar da farklı milletler aracılığıyla devam etmiştir. İslamiyetten uzaklaşmayla beraber İslam devletleri geri kalmışlardır. Hala da durum böyledir, maalesef.


    Fuat Sezgin okursan İslam toplumu ve Müslümanların bilime yaptığı katkıları da öğrenebilirsin.





  • irish kullanıcısına yanıt
    Kendini anlatmış...

    Bu ülkede inançlar arası kargaşa görüşler arası kaosun az olduğu dönemler sağcıların iktidar olmadığı dönemler.

    Nerede din dayanaklı sağcı başa geçmişse din inanç mezhep kavgası başlatmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gabriel TR kullanıcısına yanıt
    Yani petrol çıkarıp satarak yata yata Zengin olan Araplara paralar helal değil diyebilir miyiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • irish kullanıcısına yanıt

    Cumhuriyetden sonra tekke zaviye medrese gibi İslam eğitimi verilen yerler kapatılmadı mı? Sonrasında okullarda herhangi bir din dersi koyuldu mu? Yok. EEE nereden öğrenecekti millet İslamiyeti?

    Köy enstitülerinde mi? Kur'an harfleri bile yasaklandı. Diyanet diye birşey kurdular o da İslamiyeti ezandan başlayarak tamamen safsata vs ile doldurmaya çalıştı.


    Netice İslam cahili bir toplum ortaya çıktı. Herkes kafasına göre hoca ahkam kesiyor.

  • Konuyu bende islami açıdan takip ediyorum. Bizimkiler de caiz olmadığını söylüyorlar. Kabul ediyorum ben şahsen çünkü 29bin dolarken almadım bu caiz olmadığı söylenmesi nedeniyle. Şuan 61bin doları aşmış vaziyette. Yani islam fetvacıları caiz değil diyorlar eyvallah ama bu kadar fazla ve hızlı parayı hangi helal yolla kazanabiliriz onu söylemiyorlar. E kardeşim bir kapıyı kapatıyorsan diğerini açmalısın. İnsanları köşeye sıkıştırmamalısınız. Ben caiz olmadığını söyleyen hocaların ya da ulemanın bize bu kadar büyük ve hızlı bir şekilde meblağı helal bir şekilde kazanma yolunu söyleme mesuliyetleri olduğunu da düşünüyorum açıkcası. Çünkü işin en kolay kısmı araştırıp caiz değil demek. Caiz değil diyip işin içinden çıkıyorlar resmen. O zaman yol gösterceksin ki insanlar yatırımlarını oraya yapacaklar.

  • Bu mantıkla kredi, kredi kartı, borsa da haram, bir anda iflasa sürüklenebilirsin sonuçta. Hatta bir işte çalışmak bile kısmen haram olabililir çünkü para kazanıyorsun ve birikim yaptıkca başkasının rızkını alıyorsun, en temizi dilenmek bence, güzel bir yere mendili açıcan, tertemiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de farkettim bu durumu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinini yasamayan,yasamak isteyene de saygı gostermeyenler her yerde var.

    Neden fetva veriliyormus?Sana mı soracak?

    Bir İnsan Dini vecibelerini tam yerine getirse de getiremese de gercekten inanıyorsa, helal haramı biliyorsa, helal yoldan para kazanmak kendine ve coluk cocuguna helal lokma yedirmek istiyorsa Fetva Konusunda Yetkili mercilerin gorusunu dikkate alır.


    Fetva Konusunda da Yetkili Diyanet İsleridir.Diyanet de Demistir ki Karsılıgı Olmadıgı İcin,Guvencesi Olmadıgı İcin,Degisim Degeri Olmadıgı İcin,manipulasyona acık oldugu icin Kripto Para ve turevleri Saadet Zinciridir,Kumardır ve Bu Yolla Kazanılan Para Haramdır.Yani Diyanet helal yoldan para kazanmak isteyen kisilerin sordugu soruya karsılık Fetva veriyor.Kimseye karıstıgı yok.Bana sordun ve bu Dinen Haramdır.Haram Yemek istiyorsan yiyebilirsin diyor.Seni engellemiyor.


    Yine Stokculuk da En Buyuk Haramlardandır diyor.

    Ali Olarak gittin Coin cıkardım dedin,karsılıgı yok kafana gore basıyorsun,guvencesi yok yarın obur gun illegal olup suclu olursam yakalanmayayım diye Merkeziyetsiz diye birsey icat etmissin bunun arkasında kim var kimler bu Duzeni kontrol ediyor o da belli degil,Arkasında guvence yok adam paralarla tuyse guvencen yok,spekulasyona acık bir gunde 2 katına cıkıp yarıya inebiliyor zaten bunlara deger bicilmesinin 1. nedeni kara para aklamak,degisim degeri yok gidip bakkala ekmek,su alamazsın.Bİrileri Sanal Kalpazanlık icat etmis ve Dunya Simdilik seyrediyor.Arkasında hangi gucler var,Dunyanın kontrolunu ve paranın kontrolunu kim saglamaak istiyor bilmiyoruz.


    Sacmasapan yorumlar var.Yok Endenozya lı alimler haşa kafasına gore yorum vermis, yok Diyanete rusvet versem farklı sey soylermis yok 1500 yıl geriden geliniyormus vs


    Sen istedigin gibi yasa, ister helal yoldan kazan ister haramla kendini ve aileni besle sana karısan yok.İster oldukten sonra yakılmak istiyorum de ister kefenle gomulmek istiyorum de, ister Musluman ol ister farklı dinden ya da dinsiz sana karısan yok.Sen oldukten sonra zaten bu Dunyada cezasını cekmezsen obur tarafta bunun hesabını vereceksin.

    Bu Dinine uygun yasamak isteyen ve haramsa hic isim olmaz diyenler icin Yetkili Makamın Verdigi Cevap Dine Gore Helal ya da Haram diyor.


    Konuyu carptırmanın da geregi yok.İster inan ister inanma Son Hak Din İslamdır ve Son peygamber de Hz Muhammed SAV dir.İnananlar icin bu boyledir.Ya da Muslumanlar icin bu boyledir.

    9 yasında Kız Cocugunu Evlendirin demek ile Evlenebilir demek aynı sey degildir.Ayrıca Din gunceldir.Her caga,cagın gereklerine gore hukumleri vb vardır.


    Senin isine gelmeyebilir Miningden ki Kripto nun Alt Koludur,Kripto bunlar Haramdır.Sen bunlarla koseyi donebilirsin bu parayla da bu Dunyada Krallar gibi yasayabilirsin ama oldugun anda onun hesabı senden sorulur.Faiz de haramdır,Stokculuk da haramdir,Kumar da haramdır,İcki de Haramdır,Zina da Haramdır.

    İster yap ister yapma ister inan ister inanma ama hepsinin karsılıgını alacaksın.





  • Burada müslüman bir ülke kripto paralar için fetva vermiş. Kripto para'nın genel itibarıyla faydadan çok zararlı olduğuna hükmedip, haram demiş. Bu bir yorumdur. 1400 sene önce kripto para yoktur ama bazı esaslar ele alınarak karar verilmiş. Katılabilirsiniz veya karşı çıkarsınız. Ama yorumlara bakıldığında ne kadar sağlıksız ve hastalıklı bir toplum olduğumuz ortaya çıkıyor.
    Bir kere ateistler gene kendilerini ilgilendirmeyen konuya zıplamışlar her zaman ki gibi. İlgi çekmeye çalışan yaramaz çocuk gibisiniz. Kimse size şuna inanın, böyle yapın demiyor ama her islam tartışmasında siz varsınız. Medeni bir tartışma da yapmıyorsunuz. Tamam siz akıllısınız. Evrenin sırrını çözmüş insanlarsınız. Bizi rahat bırakın.
    İnanan insanlara gelirsek, onlarda da abartılı bir agresiflik var. Kuran ayeti dışında din adına söylenen her söz tartışılabilir, bunda sorun yok. Ama hemen görüş sahibine saldırmaya başlıyoruz. Bu ortamda ne düzgün ne da sağlıklı bir görüş çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TechVET kullanıcısına yanıt

    İnanmadığın şeylerle beni mi çürüteceksin? Senden mi öğrenecez ayet hadis anlamayı. İşine geldiğin gibi ayet hadis cımbızlayıp burada benimle aşık atabileceğini sanıyorsan yanılıyorsun.


    Yazdığım cevaplar ortada aksini ispat edemiyorsun susmayı öğrenebilirsin.

  • huso kullanıcısına yanıt

    Diyanet önce içindeki mutezileleri temizlesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DJ_DISCO D kullanıcısına yanıt
    “En hakiki mürşit ilimdir.”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neye inanıyorsan inan. Beni ilgilendirmiyor.

  • yıl 2021, o haram mı, bu haram mı

    sen önce işin başına varınca kolay olanı az olanı ben kapayım, zor olan, fazla olan arkadaşa kalsın zihniyetinden vazgeç ki, haramın alasına ordan başlamışsın zaten

    sen hiç hatalı olduğun yerde, arkadaş hatalı olan benim, bedeli ziyanı neyse ödedin mi

    zararına da olsa haksız olduğunu kabul ettin mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

    "Kripto para'nın genel itibarıyla faydadan çok zararlı olduğuna hükmedip, haram demiş. Bu bir yorumdur."


    Gerekcelerini de belirtiyor.


    1.Karsılıgı yok diyor.Yani Ali nin 1m TL parası var.Buna karsılık 1m Alicoin cıkarmıyor Sıfır parası varken 10M TL Alicoin cıkarıyor.yani Karsılıksız para basıyor.Modern Kalpazanlık diyor.


    2.Guvencesi yok diyor.Ali tuyse herkes magdur diyor.


    3.Spekulasyonlara acık diyor.2 tane manipulasyoncu ile fırlayıp iniyor.


    4.Degisim degeri yok diyor.Gidip ekmek,su alamazsınız diyor.


    Faydadan cok zarar yok ortada bir fayda yok.Bastan sona bir kumar bir saadet zinciri ve modern kalpazanlık var.

  • bluefour B kullanıcısına yanıt

    Yılla alakası yok.Kıyamete kadar inanan icin helal ve haram hep var.

  • salih_47 kullanıcısına yanıt

    Fetvalar insna faydası için verilir dediğin zaman birileri bundan dinin insanların faydasına göre şekillendirilebileceği sonucunu çıkarır. Bence bilgi sahibi olmadığı konularda çaıklama yapmaması lazım insanın, hele konu dinse...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.