Şimdi Ara

Kredi kartımdan benden habersiz para çekildi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
4
Favori
41.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hayırlı günler! 3 yıldır kullandığım kredi kartından bugün 12:32 ve 12:36 saatleri arasında 2 kez para çekme işlemi yapılmış ilki başarılı olmuş 2. denemede başarısız olunca bana mesaj geldi ve bunun üzerine bankayı aradım ve kartı kapattım. Ben kartı internet üzeri alışveriş sitelerinde çok kullanırım fakat bu siteler hepsiburada ve gittigidiyor dışına hiç çıkmadı. Ve en son alışverişi 20 gün önce yapmışım. Nasıl oldu inanın anlamadım. Benim sorum bu parayı geri alabilecekmiyim ben? Sonuçta bana gelen mesajda yapılan harcamadan bilginiz yoksa arayın diyordu bende 12:42 itibari ile aradım bankayı ve kartı kapattım. 2. Sorum ise daha güvenli nasıl kullanabilirim. 5tl harcama bile yapsam bundan haberim olması için bir talimat felan vermemiz gereklimi bankaya. Ve sanal kart gerçekten denildiği gibi güvenilir mi??

    GÜNCELLEME: Arkadaşlar bankaya gittim harcama itiraz dilekçesi doldurdum ve sizin gibi bir sürü kişinin başına bu olaylar geliyor dendi. Ve yurt içi bir site olmadığı için işlem süresinin biraz daha uzun olacağı söylendi fakat sonunda parayı alabileceğim dendi. Biraz içim rahatladı. Sizinde başınıza gelirse ilk kartı iptal ettirmek olsun sonraki işlerle banka ilgileniyor. Netten bi kaç kişi ilede görüştüm paralarını almışlar sıkıntı olmamış.

    GÜNCELLEME 2: Paramı banka 3 ay içerisinde inceleme sonucunda alırsınız demişti. 1 Hafta içerisinde paramı iade ettiler sıkıntı olmadı. Geçen ay içerisinde kartımdan para çekilmeye çalışılmış ama internet alışverişi kapalı olduğu için gerçekleşmedi bana mesaj geldi. Yeni kart ile devam ediyorum sıkıntı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sooso -- 17 Mart 2017; 20:14:4 >







  • Cok garip. Birisi sizin kartinizin numaralarini almis olabilir mi acaba. Bankayi arayip islemi iptal ettirebiliyorsunuz diye biliyorum. Gecmis olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conconi

    Cok garip. Birisi sizin kartinizin numaralarini almis olabilir mi acaba. Bankayi arayip islemi iptal ettirebiliyorsunuz diye biliyorum. Gecmis olsun.

    Şöyle hocam ilk harcamayı steam game den oyun almışlar Ve işlem başarılı fakat 2. harcama westın grand diye biyerden dolar olarak yapılmaya çalışılmış ve başarısız olmuş bunun üzerine mesaj geldi. Kart bilgileri alınmış olabilir ama çevremde öyle biri yok hani çocuğum felan olsa o yapar dicem ama. Birde harcama nereden yapılmış bunun bilgisine ulaşmam mümkün mü?
  • Sooso kullanıcısına yanıt
    Para çekme dediğiniz alışveriş mi yoksa atm üzerinden kullanım mı? Alışveriş ile kart bilgileriniz çalınmış, atm ise daha da kötüsü kart bilgileriniz kopyalanmış. Geçmiş olsun. Banka itirazına ek olarak vakit kaybetmeden savcılığa suç duyurusunda bulunun. Milyonlarca kredi kartı bilgisi ortalıkta dolaşıyor, bakalım altından kimler çıkacak.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    İnanın kredi kartını atm ye 1 kez bile takmadım daha. Hep telefondan yapıyorum tüm işlemleri. Kopyalama olamaz hemde internet üzeri alışveriş yapılmış. Benim anlamadığım yeni değil 20 gün önce yapılmış alışveriş en son bide buğün yapılıyor. itiraz edicem yarın sabah. Ve sanal karta geçiş yapıcam.
  • Virüs programı varmı pcde

    Tavsiyem Kaspersky
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    Virüs programı varmı pcde

    Tavsiyem Kaspersky
    Merhaba,

    Geçmiş olsun umarım paranızı geri alabilirsiniz. Yurt dışı işlemlerde para iadesinin yüzdesi daha fazlaymış. Bugün benim de başıma dolandırıcılık olayı geldi. Kredi kartımdan TTNET ANONİM şirketi adına 3 harcama yapılmış. Bana ancak bir tanesi bildirildi. M.H. arayarak kartı iptal ettirdim. M.H. bana toplamda 3 işlem olduğunu söyledi o zaman. Harcama itiraz dilekçesi oluşturup faksladım. Sonucu bekleyeceğim. Şikayetvar.com da bu dolandırıcılıkla ilgili bir sürü şikayet var. Daha çok Finans ve Garanti Banka kredi kartlarına ait dolandırıcılıklar bildirilmiş.

    Ben kendi bilgisayarımdan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Aynı anda kullandığım 7 güvenlik yazılımım var. Bu daha çok alışveriş ettiğimiz ve/veya ödeme yaptığımız yerlerle ilgili. Sadece alışveriş ettiğiniz İnternet siteleri olarak bakmayın, İnternet üzerinden ödeme de yaptıysanız o zamanda elde edilmiş olabilir. Sanırım benimki öyle oldu. Kredi kartımla en son Superonline ödemesi yapmışı İnternet üzerinden. Şimdi girip baktığımda güvenlik sertifikalarının yetersiz olabileceğini gördüm. Fatura ödemem olmadığı için tam net kontrol yapamıyorum. Ama ödemem gelince sayfaya girip bakacağım sertifikalarına yeniden.

    sağlıcakla




  • Sanal karta alısveriş öncesi limit tanımlayıp sonra sıfırlarsınız.başka bir paltformdan internet şubeye girerken akıllı sms istiyor.Beni tani özelliğini kapatırsanız kendi cihazınızdan bile her girişte sms ister.bayağı güvenilir bence
  • ring R kullanıcısına yanıt
    Sizede büyük geçmiş olsun. Yurt dışı kaynaklı olduğu için süreç uzun olacaktır dendi 60 ile 180 gün arası. Bende garanti kullaniyorum. Şubede sorduğum zaman onlarında bir sürü şikayet aldıklarını söyledi.sanirim garanti kaynaklı sıkıntı bir açık bulup alıyorlar şimdi sanal kart yaptım ve asıl kartı alışverişe kapadım sıkıntı olmucaktir şuan
  • sizotipall kullanıcısına yanıt
    Ağzımız yandıktan sonra dediginiz gibi yapicam artik. Tek bilmediğim bankadada sordum çalışanda bilmiyorum dedi. Sanal karta taksit varmı
  • Sooso kullanıcısına yanıt
    Hiç denemedim ama oluyor sanırım.Sanal karttan yaptığım ödemeyi cebime gelen mesajla taksitlendirmiştim.Ayrıca bu linkte de yapılır diyor...
    https://forum.donanimhaber.com/m_31985615//tm.htm#31985615



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sizotipall -- 19 Ağustos 2016; 21:59:50 >
  • sizotipall kullanıcısına yanıt
    eyw hocam baktım oluyor deniyor. o zaman hiç sıkıntı yok. Güvenli alışveriş bekle bizi ;)
  • Merhaba. Benim de başıma böyle bir durum geldi. 950 tl para çekilmiş kredi kartımdan. Başvuru yaptım ama parayı ödeyeceklerini sanmıyorum. Müşteri hizmetleri alışverişi sizin yapmadığınızı bilemeyiz diyor. Siz paranızı geri alabildiniz mi?
  • halitclp H kullanıcısına yanıt
    Alışveriş, 3D secure şifresi kullanılarak yapıldıysa Bankanın geri ödeme yapması çok zor.
    Yani şifreyi, sizin telefona gönderip sonra arayıp duygu sömürüsü yapan birine kaptırdıysanız demek istiyorum.
  • Banka bana hiç bir şifre göndermedi. 950 TL harcamadan sonra tekrar 4.86 USD değerinde ikinci bir harcamada işlemi onaylamayan banka bana sms attı. İşlem size ait değilse arayın diye. İkinci harcama için sms gelmeseydi ilk harcamadan haberim olmayacaktı. Ben kartın sahibi olarak kartımla harcama yaparken bir sürü şifre istiyor başkası benim kartımla şifresiz harcama yapabiliyor. Anlamak mümkün değil.
  • halitclp H kullanıcısına yanıt
    İnternetten bilginiz dışında 3D secure kullanmadan alışveriş yapıldıysa hangi banka "Alışverişi sizin yapmadığınızı nereden bilebiliriz" şeklinde şuçlayıcı bir ifade kullanabilir ki?
    İlk defa duydum bunu, onu söyleyene ağzının payını verseydiniz keşke.

    Bu arada büyük problem zaten internetten 3D secure şifresi olmadan alışveriş yapılabilmesi ve yüzbinlerce Kredi kartı bilgilerinin bir şekilde ortalarda gezmesi.
    Bu nedenle tek çare kartınızı internet / Mail order ve Telefon bankacılığına kapatıp sanal kart kullanmak ve sanal kartta da asla limit bırakmamak olarak görünüyor.

    Geçmiş olsun ve işin peşini bırakmayın.
  • Kredi kartımdan çekilen tutar bu gün yeni kartıma iade edildi. Eski kartı kapatmıştım zaten. Yeni kartı internet ve telefon üzerinden alışverişe kapatarak limitini düşürdüm. Artık sanal kart kullanacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitclp -- 27 Mart 2017; 18:6:5 >
  • halitclp H kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Bende sizin gibi sanal kart olayına geçiş yaptım ama hiçbiryerde kullanamadım. Ne gittigidiyor ne hepsiburada :D Sonra vazgeçtim mobil bankacılıktan internet alışverişini kapatıyorum tel ve posta ile alışverişide kapatıyorum netten alışveriş yapıcam zaman açıyorum işlem bitimi geri kapatıyorum şuan için en güvenli yol bu. Daha sıkıntı yaşamadım.
  • Merhaba arkadaşlar maaş hesabimdam kredi kartina mobil bankacilik uzerinden para aktarımı sağladım otomatik ödemem var diye islemi saat 11.40 ta sms dogrulama ile yaptım yanliz saat 11.42 de hesabimdan 1.500 tl para cekimi olmuş 16.06.2017 cuma günü oluyor bu olay benim haberim 18.06.2017 tarihinde saat gece 2 de görüyorum be bankayi arayip maas kartini kredi kartını ve mobil bankaciligi kapatıyorum banka sanah şubeye uğrayıp harcama itiraz formunu doldurun diyor neyse doldurup gönderdim ardindan emniyet müdürlüğüne gittim siber suclara ifade verdim boyle olduğuna dair sonra 10 gun oldu şubeye gittim işlemin sms doğrulamasi ile yapıldığıni red cevabın geldiğini söylediler şimdi alamadığım nokta ben internet bankaciligindan sms dogrulama tek kullanimlik şifre ile islemimi yapıyorum 2. Bir defa nasıl kullanılıyor onu geçtim sms doğrulamasi ile atm den istanbulda çekiliyor ben osmaniyede yaşıyorum yapikredi atm sinde para cekme kisminda sadece cebe havale var onunda cekme limiti 1.000 tl 1.500 tl çekiliyor - hesabımdan sibere gittim anlattım durumu onlar bütün kayitlara bakacaklarını söyledi neyapacam bilemiyorum ödemelerimde var başına böyle bir şey gelen var mı neyapmam gerekiyor




  • haci124 H kullanıcısına yanıt
    son durum ne oldu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.