Şimdi Ara

Konsol mu Pc mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
3
Favori
18.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Sayı konusunda katılıyorum. Zaten önceki mesajımda da belirtmiştim; “bir oyun ikisine de çıkıyorsa öncelikli tercihim PC’dir”. Ama PS4 gerçekten güzel oyunlar oynattı bana. Hakkını yiyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sırasıyla ps3-ps4 aldım çıktığı andan itibaren. Uzun seneler fps dahil her türlü oyunu konsolda oynadım,hiçbir sıkıntı yaşamadım. Oyunlar pahalı derseniz kardeşlikle çook ucuza alabilirsiniz. Daha 2 hafta önce yeni pc aldım RTX 2060 lı, ama iki büklüm oturarak oyun oynamak benden geçmiş sanırım artık.

    Bilgisayarımı oyun dışında işler için kullanıyorum şuan, oyun oynayacaksam ps4 ümde oynuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla kardeşim çok benzer görünmelerine rağmen birbirinden çok farklı dünyalar. karşılaştırmak siyahla beyazı karşılaştırmaya benzer. konsola klavye mouse kulaklık takıp pc gibi kullanabilirsin yada pc için usb bir gamepad alabilirsin aynı şeymiş gibi olur ama aynı şey olmaz asla. mesela eve gelen arkadaşlarınla konsolda çok keyifli vakit geçirebilirsin ama bilgisayarın başına 4 kişi oturtamazsın. Tam tersi birbirinden farklı evlerde pc ile arkadaşlarınla çok rahat online oyun oynayabilirsin ama konsol ile online oyun hem zor hemde seçenek az. konsolda konsola özel oyunlar cezbedici god of war mesela efsane. burada sana konsol yada pc al desemde en doğru tercihi ihtiyaçlarına göre sadece sen yapabilirsin. nacizane görüşüm sadece 1ini alma şansım olsa tercihim pc olurdu.
  • Yeni nesil bilgisayardan bahsediyorsun. Eski nesil 3k'lık konsolu örnek gösteriyorsun. Şuan 4k'lık bir pc, ps4'ten her türlü daha avantajlıdır. Ps4 dediğin konsola artık oyun çıkmayacak, haberin var mı? Ryzen 1600af, rx 580'lik sistem seni 3 yıl götürür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrestle Mania -- 18 Haziran 2020; 1:3:28 >
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Neresi sacmaymis anlamadım. Ps plus icin bile kafadan yillik 200 kagit gidiyor. Ps4 u ilk ciktigi gunden aldim sadece oyunlara verdigim para kaba taslak hesap yaptim 7000 civarı para tutuyor. Ps pluslari bile saymadım. 7000 tl oyunlara harcanan para simdi yuzune bile bakmiyoruz oyunlarin. Sattim konsolu ds4 u pc ye bagliyorum oynuyorum. Ps5 alirsam sadece exc oyunlara para veririm onun dışında anlamsiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lSunTzu

    Geriye dönük uyumluluk da sorun bende konsola ekmek banıyorum vitrinden oyun fiyatları korkutuyor. Değişim takas satış vs bana göre değil alırım bende kalır 1 sene sonra tekrar oynamak istersem alıp oynarım o kafasayım hikayeli ve indie oyun meraklısıyım. Fps derdi olamadan gir oyna çık istiyorum. Ac serisi far cry srrisi crysis serisini örnek vereyim. Bunları tek bir konsol alıp oynamam mümkünmü en baştan. Birde benim gibi düşünen birisi metro exodus almak istese konsolda kaç tl öder pc de en üst paketi 110₺ ye aldım. Oyunlarda 500 - 800₺ lik fiyatlar görüyorum oyun alamam ben o paralara %50 indirim olsada. Ne önerirsiniz bana. Taaa kill zone 3 aklımdadır teknosada ps3 de abi oynuyordu içimde kaldı oynayamadım.
    Konsolda fps derdi falan yok. Çıkan her oyunu grafikle fps ile uğraşmadan oynayabiliyorsum. 30 fps evet ama hiç dert yaşamıyorsun ayar ve sistem konusunda. Çoğu oyun konsolda üretilip ekstra optimize çıkıyor zaten. Donanım gücü sandığın kadar düşük değil.Fiyatlar sandığın gibi korkutucu değil. Hatta sıklıkla pc'den daha ucuza satılan oyunlar oluyor.Türkiye PS Store dolar bazında dünyadaki en ucuz storelardan biri hatta en ucuzu olabilir. Yeni çıkan 60dolarlık AAA oyunlar 429 469 gibi saçma fiyatlardan çıkabiliyor. Onlar da bir süre sonra indirime giriyor. Genellikle pc'nin en ucuz platform olduğu doğru çünkü talep az. Hem oyuncu sayısı daha düşük hem de korsana çok rahat erişebiliyorsun. Ayrıca ps4'te ac oyunlarının büyük çoğunluğu mevcut. FC3 de var ancak eski keyfi vermediği için tutmadı. Yeni far cry oyunlarını oynadıktan sonra bakmak istemezsin. Crysis remastered çıkış yapacak ayrıca. Konsolu birkez yaşadın mı o tadı bırakamazsın veya pcde bulamazsın. Bunun garantisini verebilirim. Bizim ülkede insanlar oyun fiyatlarından çok korkuyor. Metro exodus 80 lira civarına düşmüştü diye hatırlıyorum en son. Oyuna para harcayacaksın bir kere bunu kabullenmek lazım ama 500 800 liralık oyunlar yok. Öyle saçma fiyatlar gold edition adı altında falan çıkıyor ve hiç satmıyor. 3 ay sonra %85 indirime giriyor. Ben de keyfime düşkün olduğumdan bütün oyunlaro kendi hesabıma satın aldım. Tabi yıllar içerisinde oyunlara bütçe ayırdım ama beni zorlayacak seviyeye gelmedi çünkü bu olayı küçümseyip para ödemeyi yük görmüyorum. Daha sonradan ps4 alan arkadaşımın çok fazla oyun alma ihtimali olmadığı için onunla kardeşlik yaptık. Benim oyunları o oynuyor onun aldıklarını da ben oynuyorum. İndirimli 1 oyun fiyatına 2 oyun oynuyoruz. Yurtdışında yaşadığı için Ghost of Tsushima öndiparişi verdi mesela ve çıkış gününde ücretsiz oynayabileceğim. Tabi ki ben de önceden oyun satın aldım ancak rahat bir şekilde istediğin oyunu oynayabilirsin biraz bütçen varsa. Indie oyun seviyorsan forumdan ucuza bir oyunu alırsın bitirince satarsın. Sandığın kadar zor değil. Ayrıca nintendo switch sahibiyim. Satın almadan önce oyun fiyatlarından çok korkuyordum ama farklı bölgelerden ortaklaşa alarak çok çok ucuza baya oyun edindim. Dışarodan göründüğü kadar sıkıntılı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 18 Haziran 2020; 1:9:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Param var ben 3-4 sene içinde gpu güncellerim dersen pc kesinlikle. 30 fps de oyun mu oynanır.
  • Şu anda istesende konsol almak mantıklı değil yeni konsollar çıkacak
    Sistem topla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen gözlemlediğim kadarıyla: Pc şu bakımdan iyi. CsGO-PubG-Team Forces 2 gibi fps ağırlıklı oyunlarda daha çok tercih edilebiliyor. Veya daha başka oyunlarda kullanışlı olabiliyor. Oyun dışında Word gibi dosyalarla işiniz varsa mantıklı.

    Oyun konusuna dönecek olursak, pc biraz daha pahalıya mal olur. Mesela geçen sene ryzen 2600-1660 gtx 16 gb ramli sistem topladım. Şuan bana yetiyor. Ama 2 sene sonra ekran kartı yetmeyecek. İlerleyen dönemde ram yetmeyecek.

    Özel oyunlar (God Of War-Uncharted gibi oyunlar) bakımından ve spor oyunları için konsol çok daha kullanışlı. Bu bağlamda bu tür oyunlarda insan baya zevk alıyor.
    Ayrıca konsolun en büyük artısı, 5-6 yıl sorunsuz tüm oyunları belli bir çözünürlükte (1080p-60 mhz gibi) oynaman.

    Oyunlarda yüksek fps almak için hem ekran kartınız hemde monitörünüz buna göre olmalı. Bunlar hep ekstra para. Ama konsolda ise öyle bir sorun yok. Al tak istediğin bir tv'ye. Full Hd veya 4k gibi tvlerde sorunsuz oyna. Ayrıca çoğumuzun pc monitörü 24 veya 27 inc. Ama normal bir tv ise 40-42 inc. Yani konsol daha konforlu.

    Kısacası ben fps oyunlarını pc'de oynamayı seviyorum. O yüzden pc bu anlamda benim için güzel. Mesela kuzenlerle ve arkadaşlarla PubG oynamak ayrı bir tat. Steam'de çok pahalı olmayan oyunlar alıp ücretsiz online oynamak büyük bir artı. 20-30 tlye çok güzel oyunları alabilirsin mesela.

    Konsolda ise özel oyunlar, fifa-pes-nba gibi oyunları oynamak çok keyifli. Genelde oyun fiyatları yüksek. İndirimleri yakalamak lazım. Ayrıca ps4'ün online kullanımı da ücretli.

    Gözlemlediğim durum bundan ibaret. Hepsinin artısı ve eksisi var. Hangi artı ve eksi senin için önemli. Bunları değerlendirip ona göre kararını verebilirsin ;)

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pitx1 -- 18 Haziran 2020; 1:31:39 >




  • yaptığım yorumda hepsine cevap verdim zaten isterseniz bir daha okuyun.oyuna pc de de oyuna para veriliyor.plus her sene indirime giriyor zaten ayda 10 liraya geliyor.sigara 20 lira:) çok oyun oynayan birisi de değilim.yıllık ps plus da yapmıyorum.savunduğum bir taraf yok.performans pc de daha iyi ancak pahalı.güncelleme gerekiyor zamanla.pc ve ps4 sahibiyim.ikisi çok farklı dünyalar.ps i alır koyarsın 7 yıl oynarsın.exc oyunları oynarsın.saçma sapan hatalarla uğraşmazsın. pc de işlemci ekran kartı sıcaklığı fps derken bi göz hep sol üstteki afterburnerda kalır.ondan dolayı bu çok kişisel bir mevzu.kimin işini hangisi görürse onu alır.iyi ya da doğru diye bir şey yok.
  • ben konsol derim

    tanıdık biriyle kardeşlik yap bide oyunları indirimdeyken al çok uyguna geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aurosonic

    Neresi sacmaymis anlamadım. Ps plus icin bile kafadan yillik 200 kagit gidiyor. Ps4 u ilk ciktigi gunden aldim sadece oyunlara verdigim para kaba taslak hesap yaptim 7000 civarı para tutuyor. Ps pluslari bile saymadım. 7000 tl oyunlara harcanan para simdi yuzune bile bakmiyoruz oyunlarin. Sattim konsolu ds4 u pc ye bagliyorum oynuyorum. Ps5 alirsam sadece exc oyunlara para veririm onun dışında anlamsiz.
    Bu yorumda mantık hatası var. PC'de bedava mı oynuyorsun veya oynadıktan sonra satıyor musun? Konsolda da oynayıp satabilirsin bunu geçtim önceki sorunun cevabı korsan oyunculuk büyük ihtimalle. Korsan oyuncular yüzünden oyun sektöründe bilgisayar hep dışlandı ve geri kaldı zaten. Yıllarımızı PC'ye Steam'e verdik bize yetim muamelesi yaptılar ama sadece pubg ve fortnite'tan para sağabildiklerinde PC'ye biraz önem vermeye başladılar. Oyuna para vermeyi tamamen yük olarak görmek de sıkıntılı. Ben de yıllardır ps plus alıyorum. Normal fiyattan sadece 1 kez ekstra uzatmak için aldım. Ya indirimden ya da oyunlu paketten alıyorum. Kişinin isteğiyle alakalı şekillenir tercih ama benim gibi her türden onlarca oyunu rahat bir şekilde oynamak isteyen biri konsol değil pc derse pek inandırıcı olmaz. Ben de AvB hayranıyım ayrıca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 18 Haziran 2020; 1:42:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Bence pc içine hiç girme 2070 ile bile rdr2 ultra oynanmıyor doğru düzgün bence al bi konsol keyfine bak tamamen ona göre optimizasyon oluyor zaten bütün oyunlar bilgisayar alacaksın sonra sürekli ayar falan yapacaksın boşver al bir konsol rahatına bak.Eğer süper bir bilgisayar kuracak paran yoksa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirKipi

    Hem PS4 Slim hem de PC sahibi olarak kesinlikle katılmıyorum.

    Nvidia GTX1070 ekran kartım var (4 sene önce piyasaya sürüldü)
    Intel 4790K işlemcim var (6 sene önce piyasaya sürüldü)

    Bugün hala bütün oyunları dertsiz tasasız 2K çözünürlükte oynuyorum. Bir oyun hem konsola hem PC'ye çıkıyorsa kesinlikle tercihim PC oluyor. Planlı eskitme diye bir şey yok yani. Mevcut sistemimin 2 sene daha gitmemesi için hiçbir sebep yok şuan. 2 sene sonra 2K çözünürlükte yüksek değil de orta ayarda oynarım güncel oyunu, ama oynarım. Toplamda 6 sene aynı sistem gitmiş olur.

    İkisini de kullanan birisi olarak söylüyorum ki, eğer oyuncuysanız uzun vadede konsol daha maliyetli oluyor.

    Ne oynuyorsun o kadar da daha az maliyetli oluyor diye soracak olursanız son 2 yıldır bitirdiğim oyunların listesini yapıyorum. Aşağıdan görebilirsiniz. Platform bilgileri de mevcut. Bir kısmı indirimdeyken alındı, bir kısmı ücretsiz olunca alındı, bir kısmı da korsan.

    Biten Oyunlar (2019)
    PS4

    1.Heavy Rain
    2.Beyond two Souls
    3.Last of Us
    4.Horizon Zero Dawn
    5.God of War (Seri)
    +God of War 3
    +God of War (2018)
    6.Detroit: Become Human
    7.Until Dawn
    8.Uncharted (Seri)
    +Uncharted: Drake’s Fortune
    +Uncharted 2: Among Thieves
    +Uncharted 3: Drake’s Deception
    +Uncharted 4: A Thief’s End
    +Uncharted: The Lost Legacy
    9.Dishonored 2
    10.Marvel’s Spider-Man
    11.inFAMOUS Second Son

    PC
    1.Dishonored
    2.Tomb Raider (Seri)
    +Tomb Raider
    +Rise of the Tomb Raider
    +Shadow of the Tomb Raider
    3.Metro Exodus
    4.A Plague Tale: Innocence
    5.Middle Earth: Shadow of Mordor
    6.Half Life (Seri)
    +Black Mesa
    +Half Life 2
    +Half Life 2: Episode One
    +Half Life 2: Episode Two
    7.Mafia (Seri)
    +Mafia
    +Mafia II
    8.Control
    9.The Darkness II
    10.Devil May Cry 5
    11.Dying Light
    12.Gears 5
    13.The Walking Dead
    +Season I
    +Season II
    +Season III
    +Season IV
    14.L.A. Noire
    15.Grand Theft Auto V
    16.Draugen
    17.What Remains of Edith Finch
    18.Life is Strange
    19.Star Wars Jedi: Fallen Order


    Biten Oyunlar (2020)
    Playstation 4

    1.Days Gone
    2.A Way Out

    Xbox 360
    1.Red Dead Redemption

    PC
    1.Red Dead Redemption 2
    2.Hellblade: Senua’s Sacrifice
    3.Kingdom Come: Deliverance
    4.Resident Evil 2: Remake
    5.The Long Dark
    +Season 1
    +Season 2
    +Season 3
    6.Batman: Arkham (Seri)
    +Batman: Arkham Asylum
    +Batman: Arkham City
    +Batman: Arkham Origins
    +Batman: Arkham Knight
    7.Assassin’s Creed (Seri)
    +Assassin’s Creed III
    +Assassin’s Creed IV Black Flag
    +Assassin’s Creed Rogue
    +Assassin’s Creed Unity
    Kral tamamda bitirdiğin oyunlar arasında 1070i zorlayacak ve yeni oyun exodus görebildim yanlışım varsa düzeltirsin bilmediğim bir oyun varsa.1070 ile şuanda rdr2 oynanmaz mesela bence beni tatmin etmez o kadar para verip 6 buçuk lira civarına bilgisayar alıyorsun rdr2 low medium karışık oynuyorsun rdr2 değil 2k 1080p doğru düzgün oynanmıyor yeni oyunlara bakmak lazım biraz.Mesela bir one x alsan fps derdi sıfır adamlar tamamen ona göre yapıyor her şeyi.Bu arada bende senin pc ile hemen hemen aynı güçlerde bir setup kullanıyorum yani bilmeden konuşuyor falan demesinler diye onuda not edeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 18 Haziran 2020; 1:50:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yorumlarda her türlü tavsiye mevcut hocam. Ben de aynı ikilemde kalmış biri olarak öğrenci olduğumdan laptopmu sırt çantama atıp her yerde oynamak, içerik üretmek ve sevdiğim oyun türlerinin strateji ağırlıklı olmasından dolayı seçimimi PCden yana kullandım. He param olsa ne mi yapardım? PC yı de konsolu da alırdım

    Black Friday ve 11.11 indirimlerinde ucuza GTX 1660ti'lı bir laptop bulabilirseniz (Kendi açımdan laptop dedim) alın geçin. Para artarsa eğer onu da en az PS4 serisi ya da Xbox one X/s serisinden birine harcayabilirsiniz.

    Şu anki laptopumda gtx1650 var. Oyun "da" oynatabilen bir teknolojik alet. Tabii ki bir masaüstü performansı, ısı başarımı olmaz ancak ben gibi arada açayım oyun oynayayım, yurtta otururken bir film bakayım diye düşünüyorsanız PC tavsiyemdir ama elimde olsa konsol dünyasına da bir adım atmak isterim. Orası da Sony PlayStation ve Microsoft Xbox olarak 2 ye ayrılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülhak Hamit Tarhan -- 18 Haziran 2020; 1:52:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 19 yıldır PC, 1,5 yıldır konsol oyuncusuyum. Hatta değerlendirmemi konsolu aldığım dönem ile şimdiki dönem arasındaki fiyatlara ufak kıyas barındırarak yapacağım.

    Konsolların asıl amacı F/P prensibine dayanarak oyun ve multimedya ihtiyacı gidermektir. PC'yi zaten anlatmama gerek yok. Yani temelde bir PC'ye sahip değilseniz zaten oraya odaklanmak daha makul görünüyor.

    Konsolda rekabetçi oyun ortamı gözlemlediğim kadarıyla çok kısıtlı kalmakta çünkü analogların tepkileri bir mouse ile en hassas ayarda bile yarışamıyor.

    Ben 2018 aralıkta PS4 Pro'yu ve LG'nin 4K 27" monitörünü 4200TL ödeyerek aldım. Aynı dönemde PS4'ün grafik kalitesinde oyun oynayabileceğim sadece kasalar minimum 3650TL'ye gelmekteydi (Üstünde bir de monitör alınacak). Bu minimumda kampanyalar indirimler vs. dahildi. O aylarda garip bir şekilde firmalar çok pahalı satıyordu donanımları. Bende ise zaten bir laptop vardı çalışmalarımı yürütebildiğim ve artık rekabetçi oyun ortamında bulunmamaktaydım. Konsol'u denemek istedim. Açıkcası oyun konforu olarak konsollar PC'ye açık ara fark atar. Burada önemli olan husus ben yazılımlarımın tamamını orjinal olarak satın alan biriyim, yani benim için değişen şey konsolda oyunlar daha pahalı olduğu için 2. el disk yada dijital indirimleri beklemekti.

    Gelelim şimdiki duruma, ben şu an var olan fiyat düzeylerinde tüm exclusive oyunları göz ardı ederek direkt PC alırdım. PS4 şu an olduğunu fiyatı haketmeyen bir konsol çünkü 2019 oyunlarından (En üst kalite olanları özellikle) uzun süren yükleme ekranları, 4K çözünürlüğe zorladığında çok çok nadiren de olsa FPS düşüşleri yaşanabiliyor. PS4 Pro native 4K çözünürlük veren bir ürün değildir 2K'yı upscale yapar diye okumuştum.

    Gelecek döneme bakarsak, PS5'in fiyatı bize yeni gelecek XBOX için de tahmini fiyatı göstermekte ve eğer yurtdışından bir tanıdıkla yada bizzat gidip alınmadıkça o fiyata ben kesinlikle PC alınmasını öneriyorum. Sony tarafındaki exclusive yani özel oyunları gerçekten muazzamlar ancak bunca yıl onlar olmadan oyun hayatımı sürdürdüğüm gibi bundan sonraki yıllarda da onlarsız gayet oyun oynayabilirim diye düşünürdüm eğer şu dönemde bu kararsızlıkta kalsaydım.

    Ek olarak şunu da belirtmek isterim: Konsolda donanımlar kaldıracak mı gibi bir şüphe olmaması da bir avantaj, PS4 için aldığın oyun normal çalışacaktır konu bu kadar rahat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 18 Haziran 2020; 1:58:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ucuzcufiko

    Aynen o yuzden milyon dolarlik espor turnuvalari pcde yapiliyo cs rainbow lol dota..... Boş yapmişin

    Alıntıları Göster
    Oyun deyince aklına sadece o oyunlar gelen konsol almasın zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Herkesten çok farklı bilgiler edindim. Kimi trollediğimi söylemiş kalbimi kırdı o arkadaş. Sayenizde 1 hafta daha düşüneceğim iyice kararsız kaldım.
  • omer_58 O kullanıcısına yanıt
    İyice düşün taşın :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.