Şimdi Ara

Km düşürmeye karşın teklifimdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar malumunuz 2.el fiyatları aldı başını gidiyor, insanlar aldığı üründe dürüstlük bekliyor, ama gerek bazı galericiler gerek al satçılar sanayi cüzi Bi rakama araçların kmleriyle oynaya biliyor nacizane fikrim araçların satışı yapılırken kmleride noter huzurunda sisteme girilmesi veya sözleşmeye dahil edilmesi



  • Km düşürme işinin büyük kısmı zaten 2-3 yaşında araçlarda oluyor. Onlar da muayeneye 3. yılında giriyor. Muayenenin hemen öncesinde de zaten düşürülüyor. Dediğiniz yöntem bence de olmalı aslında ama bu sahtekarlığı önlemede yeterli olmayacak malesef.
  • aldıktan sonra yaptığım her km noter huzurunda olacaksa işe yarar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    Km düşürme işinin büyük kısmı zaten 2-3 yaşında araçlarda oluyor. Onlar da muayeneye 3. yılında giriyor. Muayenenin hemen öncesinde de zaten düşürülüyor. Dediğiniz yöntem bence de olmalı aslında ama bu sahtekarlığı önlemede yeterli olmayacak malesef.
    Servise gitmeden önce de yapılıyor. Olur da kaza yaparlarsa da, ilk işlerinden biri bu km düşürmek.

    İkinci ellerde Malesef bu oran çok çok fazla. Özellikle filo arabası alırken dikkat etmek lazım.
  • Bu sistem vize kayıtlarında var ancak yine de araçların kmsi kesin doğru diyemiyoruz. Vizenin yanı sıra noterde de bu kayıtların tutulması faydalı olur. Hatta tramer kayıtlarına da km bilgisi işlenebilir. Bu sayede 3 farklı kaynaktan gelen veriler derlenerek, daha tutarlı bir sonuç ortaya çıkar. Tüm bunlar yapılsa da yapacak kişi bu kayıtlarda hata çıkmayacak şekilde yine yapabilir. Tabi bu dolandırıcılığı dikkatsiz yapan kişiler yakalanabilir, faydalı bir uygulama olur. Tüm bunların yanına her MTV ödemesi esnasında km bilgisi sisteme araç sahibinin beyanıyla girilebilir. Eğer eski kayıtlardan daha düşük bir km girerse sistem MTVyi yatırmasını engelleyebilir.

    Aslında benim aklıma gelen kesin sayılabilecek çözüm; her yakıt almaya gidildiğinde plaka bilgisi ile birlikte kmnin kayıt edilmesi ve tüm bu kayıtların veritabanında sorgulanabilir şekilde tutulması. Eğer bir önceki kayıttan daha düşük km görünürse yakıt verilmeyecek. Elektrikli araçlar haricinde işe yarar. Bu sistem zor ama ilerde otomobil üreticilerinin desteğiyle imkansız değil.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.