Şimdi Ara

1.2 130 puretech motor nasildir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum psa grubu butun araclarda kullaniyor bu motoru.buji kirmasi vs sebebiyle yolda kalan,baska kroniklerle motor yaptiran onlarca psa surucusu var.

    Motorda guncellemeye gittiler diye okudum ama sorunlar duzeldi mi? Ariza yasayan var mi 2020 sonrasi?.

    Yakit tuketimi,titresimi,performansi , sorunsuzlugu ve dayanikliligi nasildir? 100bin km ustune sorunsuzca cikan puretech var midir?

    Ozellikle astra ,308 gibi c segmet araclarda performansi nasildir? 0-100 9.7 sn gozukuyor,golf 110 hp ile 9.9 snde cikiyor ayni hiza.ara hizlanmalari daha basarili midir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma Initiative -- 30 Mayıs 2023; 22:48:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2020 Üzeri Motorlar'da sorun yaşayan görmedim.Olsaydi duyardim malum PSA Oldumu hemen duyuluyor :)


    Yakit Tüketimi olarak degişkendir çünkü 208 de var 3008 de var agirlik önemli faktör. Ben 6-7 Litre civari geziyorum.


    10-11 Yaktiran da var . Sürüşe göre degişir. 208 Grubunda 65 70 bin km olan araçlar var 0 sorunsuz gelmişler.

  • kasaya uyumluluk açısından bana kalırsa en uyumlu kombin kesinlikle crossland'da. bu motorun tüm versiyonlarını 2023 her opelde kullandım performansı güzel ama o performansla gelen konforu begenmedim sadece bana mı böyle oluyor bilmiyorum ama seri kullanınca midem bulanıyor bu motoru kullanırken (gerçek anlamda), sakin sakin kullanıyorum genelde. yağ soğutucusu patlıyor bazen, bir de 20-30-35bin km civarı yağ pompa süzgeci tıkanıyor haricinde sorun görmedim.

    titreşim konusuna gelirsek beni çok rahatsız etmedi ama start stop evresi tam bir facia her bindiğimde kapatıyorum arabayı bazen sarsabiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 30 Mayıs 2023; 22:25:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 3008 orta büyüklükteki şehirde 8.5 yakıyor. Titreşim var malum 3 silindir sorun yok ama benim km az ileride ne olur görücez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308 P5 İstanbul şehir içinde yaklaşık 2600km ortalamam 7.9 lt. Dizel araçtan geçiş yaptım öyle çok sakin de kullanmam.İstanbul şartlarına ve benim kullanımıma göre yakıtı ideal. Titreşim var kalkışlarda, park ederken vs.. Normal devirlenmelerde de sesli yapısı var. 3 silindir olduğu için normal diye düşünüyorum.

  • bu motor konusunda sadece test sürüşleriyle kısıtlı bir tecrübeye sahip biri olarak konuşuyorum sahipleri çok daha iyi bilir. bu motora sahip çoğu aracı kullandım ama 208 de bile 130hp gibi hissettirmedi bana eat ile mi alakalı bilmiyorum ama 1.3 tce bunun yanında 150 hp gibi gidiyor. 1.0 tsi polomla aynı hissettirdi açıkçası pek ısınamadım motora. kesinlikle yeterli performansı ama 130 hp gibi değil bence.

  • Dharma Initiative kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 40 bin km. 2008’de kullanıyorum bu motoru. 2020 model. 3 silindir olduğundan soğuk çalışma da titreşim var ama devir yerini bulunca gayet normal. Sessiz bir motor bence. Hem rölantide hem yüksek devirde. Serviste arkadaşlar da var bir motor sorunu duymadım kendim de yaşamadım. Yakıtım benim hem
    6.3-6.7 arası gezindi 3 senedir ortalama olarak. Uzun yolda 120’ye sabitlerim genelde ara ara yükseltirim. Sport modda bu ağırlıkta bir araç için gayet yeterli bir hızlanması var. Hızlanarak yapılan yokuşlu sollamalarda gayet güzel kaldırıyor kendini. Bu şekilde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çok kronikli bir motor; tiriger kayışı da parçalanıyor diye rastladım; bizzat sahiplerinden ve ağzı yananlardan youtube da çokça video var; pek güven veren bir ünite değil gibi.

  • Birkac defa revize oldu bu motor. Onumuzdeki gunlerde mild hybrid ve dct kombinasyonu ile gelecek. Ben de yeni teslim aldim 100 hp olanini. Eat8 ile uyumu muthis. Daha once de kullanmistim. Titresim vs. son derece azaltmislar. Lakin tuketimi cok yuksek su an icin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende 2022 mokka var ,valla güzel bir sorun yok araba gidiyor yani çekisi v.s sorunsuz ama yakıyor 9.lt yakıyor hatta 10u bulduğu oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.