Şimdi Ara

KLİMANIN SORUNUNU USTAYA GİTMEDEN ÖNCE ARIZAYI SİZ BULUN!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
12
Favori
156.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şuan ankara dışındayım.uzun süredir giremiyorum.kusura bakmayın.
  • HOCAM BİZİM BİR DOBLO VAR. KLİMASI BOZULDU:) GAZINI DOLDURDUK.KLİMA BİR İKİ SAAT KADAR ÇALIŞTI ÇALIŞMADI Bİ BAKTIK YİNE BOZULMUŞ. PEK ANLAMAM KLİMADAN AMA GAZ BİR YERDEN KAÇIYOR GALİBA. PAHALIYA PATLAR MI BANA ACABA?
  • acaba araçlarda klima gazı ve yağı ne kadar konmalı, eğer yüksek düzeyde gaz ve yağ basılırsa soğutmaya faydası olur mu, ne gibi de zararları olabilir?zannedersem kompressör zorlandığı zaman devreden otomatik olarak çıkabiliyormuş.
  • her kompresörün alabileceği klima yağı bellidir.Fazla isteseniz de koyamazsınız. Gazı ise fazla basmak teorik olarak zararlıdır.GAzlar sıvı ve gaz fazı geçişlerindeki enerji dolayısıyla soğutma veya ısıtma yaparlar .Yüksek basınçta sıvı olarak duran bir gaz buharlaşamaz ise iyi soğutma yapamaz bu yüzden ne eksik nede fazla gaz basılması uygundur.fazla basıllıp basılamadığı konusunu bilmiyorum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: tedirgin35


    acaba araçlarda klima gazı ve yağı ne kadar konmalı, eğer yüksek düzeyde gaz ve yağ basılırsa soğutmaya faydası olur mu, ne gibi de zararları olabilir?zannedersem kompressör zorlandığı zaman devreden otomatik olarak çıkabiliyormuş.
  • Benim araçta klimayı ilk çalıştırdığımda toprak kokusuna benzer bi koku geliyor 1-2 dakika sonra gidiyor. Sanırım havalandırma kanallarında kirlilik var, bu kokudan nasıl kurtulabiliriz, bunun spreyi varmı, varsa nereden bulabiliriz ve nasıl uygularız. aracım 2004 magane II.
    Bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
  • bir kaç akşam önce turbo radyatörü ve klima radyatörünü bir taşa çarptım ve klima radyatöeü delinde.yenis ile değiştirdim.dün gaz bastırmaya gittiğimde her hangi bi kaçak olmadığını tespit ettik fakat gaz çok az miktarda tesisata giriyor kompresörü çalıştırıyor fakat soğutma gerçekleşmiyor.sebebi nedir bilen varsa açıklasın lütfen.dediğim gibi kompresör devreye giriyor fakat tesisata 40 50 gram kadar gaz gidiyor başka gitmiyor
  • Bilgiler için teşekkürler
  • MErhaba usta
    Benim arabam 96 model ford mondeo 2.0 ghia
    dün ustaya gittim kaçak olduğunu biliyordum ve tespit ettirdim.
    komprasorde ve tesisatta bi kaç yerde kaç olduğunu soyledi veee 350 tl dedi.
    Fİyat normal mi?
    bide yaptırsam eskisi gibi kaçaksız olurmu???
  • klima ile ilgili sorusu olan bana yazabilir.. itina ile sorun çözülür..
  • rölantide klima komprosörü 3 sn aralıklarla dönüyor duruyor. bu normal midir? rölantide klima soğutmuyor. ama gaza basınca komprosör dönüyor ve soğutmaya başlıyor. sorun nerede olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg



    klima ile ilgili sorusu olan bana yazabilir.. itina ile sorun çözülür..

    hocam sağol, aracım 7 yaşında, soğutmasında herhangi bi problem yok, yalnız acayip bi ses çıkartıyor kedi mırlaması gibi ...
  • bu link gitmiş ustanın cevapları 5 yıl önce:) ben de cevap bekleyip duruyorum...
  • G
    Ü
    N
    C
    E
    L
    !
    !
    !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta

    G
    Ü
    N
    C
    E
    L
    !
    !
    !

    Merhaba hakan usta ve diğer ilgili arkadaşlar şöyle bir sorunum var 2005 model kia cerato aracım var kliması 1. 2. 3. viteste muazzam soğutuyordu fakat 4. 5. viteste soğuk kesiliyor dışarıdaki havayı üflüyordu bu pazar arabanın yağına suyuna bakarken sigorta kutularını açtım anormal bir durum varmı diye birşey dikkatimi çekti iki ayrı rolenin birer ayağından bir birine bir kablo çekilmiş roleleri söktüm üzerinde yazan numaraları internette araştırdım klimayla alakalı olduğunu gördüm dahada emin olmak için kitapçığını açtım biri klima rolesi biri kondansatör yazıyordu tam emin değilim ben bu kabloyu çıkardım roleleri yeniden taktım aracı çalıştırdım klimayı açtığımda çok kısa süreli bir cızırtı sesi geldi klimayı kapattım tekrar açtım yine aynı ses bekledim ses kesildi ve ne olacağını beklemeye koyuldum sonuç hüsran klima hiç soğutmuyor şimdi acaba sorun rolelerdemi diye düşünüyorum o kablo neden çekilmiştir diye düşünüyorum kabloyu fark etmediğim zamanlarda 2 kez gaz doldurttum ilaçlı kaçak varmı yokmu kontrol etmeleri için fakat kaçakta yoktu ama kime gittiysem üstelik işin sözde ehli kişileriydi klima radyatörünü değiştireceğiz olmazsa kompresörü değiştireceğiz gibi klişe laflarla parasal boyutu en yüksek yolları seçtiler öyle ya 1-2-3 viteste muhteşem soğutan bir klima 4-5 te ne olurda radyatörü veya kompresörü arızalanır sorusuna mantıklı cevap veren olmadı sanırım basit ama bilmediğim için ve iyisine denk gelmediğim için günahlarını almayayım belkide bildikleri halde işin ticari ve ahlak dışı kısmını seçtikleri için bir şey yapamıyorum istanbuldayım konu kısaca bu sizce sorun ne olabilir bu roleleri nerede bulabilirim bu ikisini değiştirip test yapmak istiyorum ayrıca klima dijital klima test yaptırdığımda E3 ve E5 hata kodu veriyor ışık tutsun diye aklıma gelenleri yazıyorum bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim yada şu ustaya git sorunları anlat gerisini ona bırak diyeceğiniz gerçekten usta biri varsa allah razı olsun




  • Klimayı açtığım vakit rolantideyken çalışıyor fakat gaza bastığımda Ya da hareket ettigimde yani deviri yükselttiğimde klimanın sigortası atıyor. Kontrol paneline elektrik gelmiyor. Dis sıcaklık göstergesi calismiyor. Sebebine kompresor sıkışıyor fazla akım çekiyor falan dediler. Su anda söküyorlar kompresoru. Tamir edebilirsek ederiz fiyatı da söküp bakınca ortaya çıkar dendi. Doğru mudur arkadaslar. Kompresor tamiri ne kadara yapılır ne kadar sağlam olur. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumartesi sabahı erken saatte evden işe giderken klimayı açtım sıcağa ayarladım önce soğuk verdi daha sonra bazen çok sıcak bazen ılık veriyordu, termostat düğmesi arızalı sandım servise uğradım radyatör suyunun 2 litre eksildiği tespit edildi.
    Kapak basıncı tutamıyor taşırma kabından suyu dışarı atıyor. Kapak garanti kapsamında değişti, sorun giderildi.
  • 2000 model passatta klimayı açınca sürekli sigorta atıyor. bir süre çalışıyor ancak bir süre sonra sigorta atıyor. 10 amperlik sigorta mevcut. bir kere 15 lik takıp denedim. sigortanın arkasındaki plastik eridi. tamirciye götürdüm. kompresörden dediler. tamir edeceğiz dediler. tamam dedim. tamir ettik 450 lira dediler. verdim parayı. çıktım eve geldim. yine atmaya başladı sigorta geri götürdüm. şimdi aracım yine serviste. ama sanki yapamayacaklar gibime geliyor.acaba bunun sebebi ne olabilir. klimanın bağlı olduğu sigortada başka neler bağlı. başka bir yerden kaynaklı bir arıza olabilir mi? yorumlarınızı bekliyorum.
  • benim aracımda böyle bir şey ama.

    mesela klimayı açtığım anda devire bakıyorum hiç bir düşme dalgalanma yada yükselme olmuyor standar 800 devirde duruyor.

    soğutmasında ise sıkıntı yok. bir problem arayabilirmiyiz ?

    anlıkta olsa devir düşmesi olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

    benim aracımda böyle bir şey ama.

    mesela klimayı açtığım anda devire bakıyorum hiç bir düşme dalgalanma yada yükselme olmuyor standar 800 devirde duruyor.

    soğutmasında ise sıkıntı yok. bir problem arayabilirmiyiz ?

    anlıkta olsa devir düşmesi olmuyor.

    Aracınız dizelse ondandır, dizel motorlarda anlık devir dalgalanmaları pek anlaşılmıyor. Benzinlilerde ise ibre hemen yukarı aşağı oynuyor. Sanırım dizelin düşük devirde daha yüksek tork üretmesinden kaynaklı...
  • merhaba arkadaşlar klima temizliği için bir sprey aldım
    polen filtresini çıkarıp klima radyatörüne sıkın diyor.
    aracım clio3 hb, klima radyatörünün resmine netten baktım ama kaputu açınca göremedim.
    tam olarak nasıl yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.