Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
22
Favori
76.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mahmutosman kullanıcısına yanıt
    Hocam yapılması gerekli ve zaruri olsa da, yapılmaması nedeniyle patlayan çatlayan bir şey de değildir.
    Ürününüz normal çalışıyor ve performansından da memnunsanız hiç bir şey yapmanıza gerek yok, ayrıca vakumun kesin yapılmadığından da emin değilsiniz, bağlamayacak olsalar manometrelerini getirmezlerdi herhalde.
    Sıkıntı yapmayın hocam bırakın ürünleri komple değiştirmeyi gazı boşaltıp yeninden şarj ettirmeseniz dahi bir şey olmaz.
    bakınız ekteki resim benim ofiste bu gün çektiğim dereceler, 5 yaşında, vakumsuz montaj yapılmış ve ilave gazlı bir yerli klima bu. vakumsuz ve ilave gazlı 5 yıldır çalışıyor sonuç ortada.

    Bu yazdıklarım vakumsuz montajı onaylıyor veya özendiriyor olarak algılanmasın, anlatılmaya çalışılan konu, vakum yapılmadı diye öyle aman aman bir şey olmuyor öyle anlatıldığı gibi. Bu gün takılan ve arkadaşımızın konu açtığı X marka klima 15 derece üflerken bu klima 10 derece üflüyor ki ben 7.2 lere kadar düştüğünü görüyorum gün içerisinde.

     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.




  • huseyinsarioglu kullanıcısına yanıt
    Hocam sisteme gazı geri toplayıp, istediğiniz şekilde montaj yeniden yapılıp, vakum sonrası gazın salınması yeterlidir. Bir önceki evimde ben de boru görünmesin diye aynı taktikle montaj yapmıştım. tek fark bendeki alan mutfaktı sizdeki arka oda.
  • Acikcasi gayet memnunum normalde 25 26 27 derece araliklarinda calistiyorum evin icide ayni sekilde 25 derece oluyor civali dereceyle kontrol ediyorum surekli gayet rahat sogutuyor hatta evde olmayip geldigim zamanlarda 21 22 yapiyorum evi 20dk civarinda hemen sogutuyor o zaman ugrasmaya gerek yok :) bu ufleme isisini olcen cihazinin klimayami takili yoksa durdugu yerdenmi olcuyor bende alayim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahmutosman kullanıcısına yanıt
    Hocam en soldaki 10 yazan çıkış kısmına, ortadaki emiş kısmına bağlı. Diğeri ortam ısısı onun herhangi bir bağlantısı yok.
    Bu derecelerden Bulursan almanı tavsiye ederim ki bunlar en dandikleri yani 5-10TL civarı. ucunun metal olmasına dikkat et ama alırken, tepkimesi ve ölçümü daha sağlıklı oluyor. Hatta işi büyütüp klimana wattmetre taktırırsan günlük haftalık aylık watt cinsinde tüketimini kontrol altında tutar, elektrik faturasının kaç TL si klimadan kaynaklanıyor tespit edebilirsin
  • Peki internette satilan ve tavsiye edebileceğin derece ve wattmete varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahmutosman kullanıcısına yanıt
    Derece

    Wattmetre

    Hocam fikir olsun diye paylaştım direkt bunları almayınız. bu örnekler üzerinden araştırabilirsiniz.




  • Eyvallah hocam teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gustin

    Arkadaslar elektrik montajini kendim yapacagim bazi sorularim olacak yardimci olursaniz sevinirim.

    1 Dis uniteye elektrik verecegim orada N ve L harfleri olan girilere hangisini baglayacagim ?

    2 ordan gelen kabloya 16 lik sigorta devresine sokacagim onu nette öğrendim sigorta baglamasini.

    3 sigortadan cikan kabloyu elektrik prizini acip baglayacagim kahverengiyi kahveye mavi olani.maviye , sari yeşil olani sari yesil ile degilmi.

    Dogrumu yanlismi dusunuyorum

    Fotoda ekledim dis unitenin fotosu
    Bu mesaja eklenen görseller:

     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.

    Öncelikle tavsiyem bir elektrikçi çağır 50 lira kar edeyim derken klimayı yakma ihtimalin çok yüksek! Sorunun cevabına gelince; N nötrdür yani standart bir elektrik tesisatında mavi olan her zaman nötrdür, L olanda faz yani elektrik yüklü olan kablodur, toprağı yani sarı kabloyu da soldaki vidaların altına bağlayacaksın. Bol şans

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klimayı satın aldığım yer en az 10 dk vakumlama yaptır, yapmak istemezler ısrar et dedi. Vakumlama cihazını bağladılar, vakumlamanın 1. Dakikasında elektrik bağlantısı için sigortayı kapattık, tabi vakumlama durdu, bağlantıdan sonra sigorta açıldı ve 2 dk daha vakumlama yapıldı, 10 dk için ısrar etsemde vakumlama makinesinin büyük olduğu ve ölçüm cihazındaki göstergeye göre işlemin tamam olduğu söylendi. Şu anda cihazım soğutmuyor? Sorun vakumlamada mıdır, yoksa vakumlama esnasında elektriği kesmemiz bir soruna yol açmış olabilir mi? Cihazım me sf 42. 2 saattir klima çalışıyor, soğutmayı 18 derece yaptım, dışarısı 30 derece ve oda içi hala 29 derece. Klima vantilatör soğukluğunda üflüyor, ilk gün oda 24 dereceye kadar düşmüştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melih06 M kullanıcısına yanıt
    %99 olasılıkla klimanızın montajı esnasında rekorlar tam sıkılmamış veya havşa oturmamış gibi sorunlara bağlı olarak sisteminizdeki gaz basınç nedeniyle artık atmosferimizde yerini almış durumdadır. yani sizin borularda şu an soğutucu akışkan değil hava dolaşıyor bu nedenle lütfen klimanızı çalıştırmayınız acilen servisi arayınız gelip öncelikle sorunu tespit etsinler, daha sonra vakum ve gaz şarjı ile problemi ortadan kaldırsınlar.
    Bakınız vakum konusunda her zaman söylerim ZAMAN değil İBRE önemlidir. Bir gün bu zaman faktörünü ortadan kaldırabilirim inşallah. Arkadaşların getirdiği vakum motorunun gücü doğrultusunda bu zaman değişkendir bu nedenle 5dk 10 dk veya 3 saat bağla fazlasından zarar gelmez gibi cümleler bilinçsiz cümlelerdir. Gelen ekibin söylediğine inanmak zorunda da değilsiniz ibreyi kendiniz de kontrol edebilirsiniz.


    Özellikle şunu da belirtmek isterim ki, daha önceki yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır ben ısrarla, vakumun manometre ile yapılmak zorunda olduğunu, vakumun VAKUM işi ile birlikte sistemde kaçak olup olmadığının TESPİT yöntemi olduğunu da belli aralıklarla yazarım.
    Eğer vakum sonrası ibre takip edilseydi o ibre yükselişe geçeceğinden dolayı sistemde kaçak olduğu anlaşılıp boşu boşuna gaz salınmayacaktı, gaz kaçağı yaşanmayacaktı. Demek ki neymiş? dün de yazdığım gibi isterse DÜNYANIN 1 NUMARALI klima markası olsun, takan ekip, ekip değilse MARKA nın hiç bir anlamı kalmıyormuş.

    Geçmiş olsun hocam. Acil olarak servisi arayınız lütfen.




  • Dün arkadaşımın annesine klima bakıyorduk, arçelik e de gidelim dedik. Onlar vakumlama yapmıyormuş, yeni cihazda vakumlamaya gerek yok dedi satıcı arkadaş, bizde var dedik orada kaldı. Yalnız arçelikte bakır boru kullanılıyormuş. Benim evdeki klimam pazartesi günü arıza yaptı. 10-11 senelik arçelik 19 luk klima. Ya kondansatörü bozuldu yada gazı bitti. Şimdi r22 gazların ithaladı durduruldu bu durumda eğer gazdan ise r 410 konulabilir mi? Yoksa bu durumda makineyi değişmek durumunda kalacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 14 Temmuz 2016; 11:34:53 >
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Konular birbirinden bağımsız olmuş tek tek cevap vermeye çalışayım

    ARÇELİK bayi çalışanı ne teknik bilgiye sahipmiş de yeni sistem ürünlerde gerek yok demiş anlamak mümkün değil zira tam da aksine 410 olan yeni sistemde vakum HAYATİ ÖNEM teşkil etmektedir.

    Sizin klima arızasına çok geniş açıdan bakmışsınız, tespit için daha derin bilgiye ihtiyaç var zira bahsettiğiniz kondansatör ile gazın birbiri ile uzaktan yakından ilgisi yok. Öncelikle şu gaz bitti bilgisi hatalı, kapalı devre sistemlerde freon gazı yıllarca kimyası değişmeden ve bozulmadan çalışır, bitmez veya özelliği eskimez. Gaz yok durumunda ise o zaman öncelikli sorununuz gaz tedarik etmek değil sistemdeki kaçağın nerede olduğunu bulmaktır. Önce kaçak sebebi bulunur, kaynak veya gerekli olan yöntem ile sorun giderilir daha sonra vakum yapılıp gramınca gaz şarj edilir.

    R22 gaz yasaklandı doğrudur, onun yerine 410 ASLA kullanamazsınız zira kimyasal bileşenleri çok farklıdır, Ancak R22 yerine R417 gaz kullanabilirsiniz.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstad bizde vakum konusunda karşı tarafın bilgi eksikliğine verip konuyu uzatmadık zaten. Arıza konusuna da şu şekilde deyineyim. Cihaz çalışıyor ama boşa üflüyor vantilator gibi. Daha öncede diğer bir arçelik klimamda benzer sorun olmuş kondansatör arızası çıkmıştı (ismini yanlış hatırlıyor olabilirim silindir şeklinde uzun bir metal parça), bu yüzden o şekilde yazdım. Pahalı bir arıza çıkarırsa atacağım zaten makineyi. İLginize ve cevabınıza teşekkür ederim.
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Hocam sistem çalışıyor ancak soğutma yok ise, kapalı devrede akışkan yoktur yani halk diliyle gaz kaçmıştır diyebiliriz.
    Gaz kaçağına sebep kaynak noktalarının korosyona bağlı çürümesi, mevcut metalin iç basınç kaynaklı kılcal çatlaması gibi etkenler öne sürülebilir.

    Bahsettiğiniz parça elektronik dilde kondansatör olarak geçse de farad değerleri ve kapasite oranları nedeniyle KAPASİTÖR olarak adlandırılırlar. kapasitör arıza yaptığında kompresör kalkış yapamaz ve dolayısı ile sistemde gaz dönmez = soğutma olmaz.
    Her iki şekilde de AŞIRI yüksek maliyet çıkartacak sonuçlar değil. kapasitörde işçilik daha kolaydır ve yedek parça daha ucuzdur. TAŞ ÇATLASA 100TL yi geçmez. (kapasitör 20tl+/-)
    Gaz ise kaçak tespiti gerektiğinden dolayı hemen kolay tesit edilebilen bir yerde ve 5 dakikada kaynakla düzeltilirse yine büyük işçilik gerektirmez, zaten yedek parça ihtiyacı da yoktur, bir parça kaynak teli, bir miktar borax ve sisteme gaz lazım bunlarında maliyeti yine +/- 20TL olsun ama işçiliği tak çıkar şeklinde küçümsenecek düzeyde değildir.
    hele bir de havuza girmesini gerektirecek şekilde tespit edilemeyen kaçak ise işçilik= maliyet artar ancak bu haliyle bile 200TL yi geçmemesi lazım insaflı bir ustaya denk gelirse.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bir kaç yıl önce 9 luk klimanın kondansatörü için arçelik servise 75 tl ödemiştim. Cihaz 10-11 senelik dediğiniz gibi çürüme ve eskimeye bağlı olarak kaçaklarda olabilir. Eğer bu şekilde ekonomik yollu hallolursa tabiki kullanmaya devam ederim. Prensip olarak cihazların ömrünün sonuna kadar kullanma taraftarıyım ama zaman geçtikçe artık insanlar fiziksel eskimesine göre değil modası geçmesine veya teknolojik olarak eskimesine göre cihazlarını değiştirmeye başladı. İnverter bir cihaz elbetteki daha az yakacaktır ama ben bu konuda yeni bir harcama yapmaktan çok zaten yılda 3-4 ay sadece soğutma için kullandığım klimamı çok büyük arızalar dışında değiştirmek istemiyorum.
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde olanak olmasına rağmen yatak odamda halen on off klima var ARÇELİK. nereden baksan 10 yaşında makine, teknolojik özellikleri istediğim gibi olmasa da, ben konuya biraz MİLLİ SERVET gözüyle baktığım için kıyamıyorum değiştirmeye.
    Akmaya kokmaya çevreye zarar vermeye başlasa tereddüt etmem, uzun kullanım sürem olsa yine tereddüt etmem ama yatmadan önce (çok sıradışı durumlarda kapatmadığım oluyor) 1-2 saat 30 derecede çalıştırdığım klimayı sırf az yakıyor diye yüksek bedeller ödeyerek invetrer ile değiştirmek bana MANTIKLI gelmiyor yalan değil.
    Su koyverene kadar devam
  • Ado kullanıcısına yanıt
    En güzeli bu sekilde aslinda ama insanlar bahaneler uydurarak çogu zamanda bütçelerini zorlayarak, almisken iyisi olsun bir daha ugrasmayalym mantigi, durduk yere kendilerini gereksiz masrafa sokabiliyorlar. imkani olan gücü nispetinde en iyi f/p ürününü almali ama gerçekten ihtiyaci varsa ve yeterli bütçeside varsa tabi. Bunun içine bir çok kriter girmekte, kullanim süresi, yasanilan bölge, fiyat, servis vs. Firmalar yeni teknolojileri öyle bir pompaliyorlar ki, belkide sizin gibi çokta ihtiyaç duymayan insanlara bile bütçelerini zorlatarak daha pahali ürünleri satmaya çalisiyorlar. Bu hesap kitap isi, hesabini kitabini artilarini eksilerini yazarsin hangisi agir basiyor ise onu yaparsin. Özellikle bu klima kisminda daha önceden öyle tavsiyelerde bulunuyorlardi ki, sizde sahit olmussunuzdur, bir çogu bana göre mantik disiydi. insanlara bir kaç marka disinda tavsiyede bulunulmuyordu. O zaman diger firmalar kapatsin gitsin. Neyse o arkadaslar gittikten sonra simdi bakiyorum daha mantigima uyan yorumlar yapilmakta insanlari illa belli markalara (tavsiye adi altinda) yönlendirmeye rastlamiyorum artik, gidenlerde zaten kendi forumlarinda devam ediyorlar. Velhasil klima bölümü daha iyi oldu darisi beyaz esya bölümüne diyorum. Saygilar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 14 Temmuz 2016; 17:20:53 >




  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu anlamda biraz tepki de çektim biliyorum. Gizlemediğim halde ETİK OLMAZ düşüncesi ile dile getirmediğim ancak aylar öncesi televizyon bölümünde aslında yazmış olduğum VESTEL bağlantım nedeniyle tatsız ithamlara da maruz kaldım ancak asıl amacımın anlaşılabilmiş olmasına sizin vesileniz ile sevinmiş oldum.

    Amacım ticaret olsa çekinmeden dile getiririm buna ne yasak var ne de kural, Yönetim ile konuşur, YÖNETİCİ yetkilerimi iade eder, FİRMA YETKİLİSİ unvanı alır işime bakar para kazanırdım en azından. Ancak benim amacım ticaret değil, bilgi birikimimi paylaşmaktır sadece.
    Sizin de bahsettiğiniz gibi ben de bölüme ilk geldiğimde tavsiye isteyen her üyemize MERCEDES al BMW al dendiğini gördüm lakin hiç birimizin bütçesi buna elverişli değil, ayrıca ben MANTIK yönünden de bir klimaya 3 klima parası ödeme taraftarı hiç olmadım hocam OLAMADIM.
    Her şeyi geçtim, binlerce istihdam sağlayan firmaların üretimlerine ÇÖP diyecek kadar olayın basitleştirilebilmesi daha üzücü bir tablo çıkartmıştır ortaya. 1-2 gün önceydi sanırım bir üyemizle yazıştık burada, kendisine ''Sizin koşullarınıza göre siz ME almalısınız zira avantajlı olan bu'' yazmıştım. Yine aynı zaman diliminde bir klima için 4-5K bütçe ayıran üyemize ise ''Sizin koşullarınıza göre böyle bir klima için bu bütçe çok fazla ve ME çok gereksiz olur diye düşünüyorum'' yazmıştım.
    Neticede hocam ben marka değil koşullara göre MANTIK öneriyorum sadece, elbette ki son karar yine üyemizin kendisindedir, sizlerdedir

    Beyaz Eşya da bu derece büyük sorun en azından şu an yok hocam ancak orası da takibimde merak etmeyiniz. Benim dikkatimden kaçan sizin gözünüze çarpan ne var ise lütfen ya şikayet butonunu kullanınız ya da direkt bana da iletebilirsiniz.

    Şimdiden dikkatinize ve ilginize teşekkür eder iyi forumlar dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    %99 olasılıkla klimanızın montajı esnasında rekorlar tam sıkılmamış veya havşa oturmamış gibi sorunlara bağlı olarak sisteminizdeki gaz basınç nedeniyle artık atmosferimizde yerini almış durumdadır. yani sizin borularda şu an soğutucu akışkan değil hava dolaşıyor bu nedenle lütfen klimanızı çalıştırmayınız acilen servisi arayınız gelip öncelikle sorunu tespit etsinler, daha sonra vakum ve gaz şarjı ile problemi ortadan kaldırsınlar.
    Bakınız vakum konusunda her zaman söylerim ZAMAN değil İBRE önemlidir. Bir gün bu zaman faktörünü ortadan kaldırabilirim inşallah. Arkadaşların getirdiği vakum motorunun gücü doğrultusunda bu zaman değişkendir bu nedenle 5dk 10 dk veya 3 saat bağla fazlasından zarar gelmez gibi cümleler bilinçsiz cümlelerdir. Gelen ekibin söylediğine inanmak zorunda da değilsiniz ibreyi kendiniz de kontrol edebilirsiniz.


    Özellikle şunu da belirtmek isterim ki, daha önceki yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır ben ısrarla, vakumun manometre ile yapılmak zorunda olduğunu, vakumun VAKUM işi ile birlikte sistemde kaçak olup olmadığının TESPİT yöntemi olduğunu da belli aralıklarla yazarım.
    Eğer vakum sonrası ibre takip edilseydi o ibre yükselişe geçeceğinden dolayı sistemde kaçak olduğu anlaşılıp boşu boşuna gaz salınmayacaktı, gaz kaçağı yaşanmayacaktı. Demek ki neymiş? dün de yazdığım gibi isterse DÜNYANIN 1 NUMARALI klima markası olsun, takan ekip, ekip değilse MARKA nın hiç bir anlamı kalmıyormuş.

    Geçmiş olsun hocam. Acil olarak servisi arayınız lütfen.

    Teşekkür ederim. Motor devreye girmiyormuş. 20 dk vakumlama yapıldı tekrar, sorun düzeldi şimdi çok iyi soğutuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Servis de ilk gün soğutup daha sonra soğutmamasını gazın kaçmış olmasına bağladı, ancak gazda sorun yokmuş, 20 dk vakumlamayla sorun düzeldi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.