Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
22
Favori
76.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • melih06 M kullanıcısına yanıt
    Degerli hocam, vakumun kompresorun kalkis yapmasina etkisi kesinlikle yoktur. Önemli olan sorununuzun duzelmis olmasi tabiki lakin bence o iste baska bir is var. Tekrar gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle buradan sabırla bilgilendirme yapan başta yöneticimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim.
    Bugün itibari ile baymak elegant plus 12 sipariş verdim. İnşallah yarın elimizde olacak. Ürün gelmeden ısparta'da bulunan teknik servislerden birisi aradım ve "montaj işleminden sonra vakumla yapıyor musunuz?" diye sordum. "abi vakumla yapmadan gaz nasıl basalım, hadi bastık diyelim cihazınızı göz göre göre çöp yapar mıyız. kul hakkıdır" dedi içim rahatladı. Bakalım montajda da aynı hassasiyet olacak mı?
  • eagle kullanıcısına yanıt
    Ne mutlu İşine emeğine saygılı arkadaşlarımız olduğunu duymak bilmek. Günümüz şartları, olması gerekeni yapana teşekkür etmeyi gerektirecek hallere geldi maalesef.

    Ürününüz hayırlı olsun hocam, Allah uzun yıllar sorunsuz kullanmayı nasip etsin inşallah.

    Montaj ve sonrası tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim.
  • Dün arçelik 18410 AA klima aldım servis bakır boru getirdi vakumlama yaptı ama aklımda soru işareti kaldı vakum pompasının fotosunu çektim 4 mt. boruya 10dk vakum yapıldı.fotolar pek iyi değil servis kıllanmasın diye belli etmeden çektim

     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.
     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi two_face -- 21 Temmuz 2016; 9:19:11 >




  • two_face kullanıcısına yanıt
    Tipik, standart servis vakum motorudur.
    Bunların en kötüsü bile dakikada 25 litre vakum kabiliyetine sahiptir.
    Cihazın modeli ve kapasitesine göre dakikada 51L- dakikada 100L veya dakikada 170L olanları da mevcuttur ve kasa yapıları hep aynıdır bu nedenle oradakinin bunların hangisi olduğunu bilmek mümkün olmadığı için en kötüsüdür diye kabul edip 25L (1.5CFM) olduğunu düşünelim.
    4 Metre bakır borunun da çapı önemlidir ancak onu da 1/4 - 3/8 olarak kabul etsek, 1/4 de metre başı 1L - 3/8 de metre başı 2L kabul etsek 4+8=12L sonucuna ulaşırız. biz bunu 120L olarak dahi kabul etsek dakikada 25L vakum yapan motor 10 dakikada 250L kapasitesine ulaşır.

    Hocam her şey matematiktir, her şey bilimdir, her şey MANTIK tır. biliyorum zamanında buralarda ''Bağlasınlar vakumu 3 saat kalsın fazlasından zarar gelmez'' diyenler çok oldu lakin işin matematiğine bakmak lazım, Bilime bakmak lazım.
    Şöyle örnek vereyim size, yetişkin bir insan ciğeri ortalama 3 litre hava alır. ben buradan özellikle litre üzerinden bilgi veriyorum aslında PA üzerinden CFM üzerinden gitmek lazım ancak sadece anlaşılması adına litre üzerinden dem vuruyorum. ne demiştik? Yetişkin insan ciğeri 3 litre hava alır. sizce bu durumda 4 metre boru içerisinde kaç litre hava olabilir?
    Bu durumda en kötü vakum motoruyla dahi 4 metre borudaki havayı vakumlamak ne kadar sürebilir?




  • Ado kullanıcısına yanıt
    yok pompada hiç gösterge filan yoktuda ondan biraz endişe duydum.yoksa banada yeterli geldide...
  • two_face kullanıcısına yanıt
    Hocam profesyonel iş yapmamışlar, ama vakumu yapmışlar yine de, 10 dakika şu şartlarda o tesisat yapısında yeterlidir hocam içiniz rahat olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam profesyonel iş yapmamışlar, ama vakumu yapmışlar yine de, 10 dakika şu şartlarda o tesisat yapısında yeterlidir hocam içiniz rahat olsun.

    Merhaba hocam,

    10 sene oncesi internet forumlarinda yazistigimiz ado sendin degil mi , avatar fln da ayni :) bayadir denk gelmemistim sana gorunce o gunleri hatirladim biran.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeSiN kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam;
    Evet o zamanlar genellikle TEKNİK YARDIM ve NETWORK İNTERNET GÜVENLİK gibi bölümlere bakıyordum. Hatta ilk yetki aldığım yerdi o bölümler. Yıllar sonra bir kardeşimizle yine denk gelmek ne güzel
  • Eski mesaj yada eski uyeleri gorunce zaman ne cabuk gecmis diyorum yaa yaslanmisiz :)

    Bende klima arayisindayimda oyle bu bolume bakarken farkettim.bu sektorde calisiyorsun herhalde.

    Oturdugum ev ufak 80 m2 2+1. Odaya degilde hole koyacak sekilde bi klima arayisindayim.odalar birbirine bakiyor zaten mesafe fazla degil.istegim tek bu odayi cok sogutmaktansa tum odalari bi nebze serinletmek.nasil birseye bakayim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeSiN kullanıcısına yanıt
    Degerli Hocam; o yillarda VESTEL deydim, 11 yil degisik kademelerde gorev aldim, yetkili servislik yaptim, yine vestel personeline egitmenlik yaptim vs. Şu an resmi olarak calismiyorum ama baglantilarim devam ediyor, herseyden öte abim halen servislige devam ediyor dolayisi ile ne sektorden ne de markadan pek uzaklasamadim :)

    Sizin tarz icin benim yaklasimim bellidir hocam, tavsiye ettigim bir uygulama olmamakla birlikte, deneyen 5 arkadastan 4 unun buraya memnuniyetlerini yazdiklarini gordum. Şimdi hal boyle olunca teknik hesap yapmak pek makul olamiyor hocam, bu nedenle butceniz dogrultusunda alabileceginiz en yuksek btu urunu almaniz bana gore en makulu olacaktir. Yine bu anlamda size lider marka onermek istemem zira butceyi cok zorlar. Bu nedenle hep onerdigim, uzun garantili ancak bolgenizde servis sorunu yasamayacaginizdan emin oldugunuz markalara yonelmenizi tavsiye edecegim. Mitsubishi daikin panasonic vb gibi lider markalar haricindeki tum uretimler 3 asagi 5 yukari kalite anlaminda aynidir zira uretim stratejileri aynidir. Buna paralel sizin icin onemli olan alacaginiz marka degil, butcenize uygun ve servis sorunu yasanmayacak urundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forumda baya adi gecen airfelin 12000 lik modeli isimi gorurmu sizce.yoksa 18bini zorlayayim mi :) acikcasi airfeli hic duymamistim.ta ki 1 sene once dogalgazci airfel kombi takana kadar, sonra arastirdim daikine bagli bir marka oldugunu anladim.suan memnunumda.airfel markasina isindim diyebilirim.forumda da ozellikle gordugum modelden herkes memnun konusuyor aklima yatti gibi 1800-2000 arasi fiyatlar var.ama dediginiz gibi tek bir oda icin olmayacagindan imkanlari zorlayip 18000 lik almak daha mantikli olabilir ama onda fiyatlar nasil bakmam lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeSiN kullanıcısına yanıt
    Hocam Airfel yerli markaydi ancak daha sonra Daikin gurup Airfel markasini satin aldi ve sahibini de Turkiye CEO su yapti. Guvence Daikin ancak kalite Airfel. Kotu mu? Bence degil ancak kotuleyen cok oldu fakat ne zaman makul veri istesem genelde ortaya şahsi fikirler dokuldu ki benim icin pek gecerliligi olmadi. 18000 de ben de imkanlari zorlamaniz yonde tavsiyede bulunurum zire btu haricinde kabin tipi de buyur. Hava debisi fark eder ve performans verilerini cok etkiler. Ancak yine de 5 yil garanti veren markalari da arastirip kiyaslamanizi oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre garanti veren gördüğüm kadarıyla vestel ve arçelikte var. başka hangi markalar var uzun süre garanti veren acaba ?

    Airfelde 2 yılmış, kısaymış.
  • CeSiN kullanıcısına yanıt
    Hocam SAMSUNG 5 yıl uygulamasını Temmuz sonuna kadar uzattı. Bunun Dışında koşulsuz 5 yıl veren UĞUR ve BAYMAK var.
    UĞUR klimaları MİDEA üretiyor (USMART)
    BAYAMK Hollanda da ki kendi fabrikalarında olduğunu beyan ediyor.
    SAMSUNG klima ürün guruplarını da kendileri yaptıklarını beyan ettiler.

    Yukarıda yazdığım 3 marka ile de birebir kendim görüşüp üretim bilgilerini teyit ettim.

    VESTEL in uzun garantisi kelime oyunu hocam, sadece dış ünite yazıp sonra da sadece kompresör olduğunu ifade ediyorlar.
    Bizim için önemli olan komple ve koşulsuz garantidir.
    Airfeldeki 2 yıl uygulamasını bildiğim için sizi uyarma gereği duydum.
  • S.a arkadaşlar bir sorum olacak daikin ftxb35b klima aldım montaj yapıldı vakum yapılmadı neden yapmadıklarını sordum borulama 1,5m kısa oldugunu püskürtme yaptıklarını yeterli olacagını söylediler sizce dogrumudur, degilse tekrar cagırıp vakum yaptırıp gaz bastırmam dogru olurmu.İlerde sıkıntı yasarmıyım yaptırmassam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b_t B kullanıcısına yanıt
    Hocam her şey den evvel 1.5 metre boru ile tesisat atılmaması lazım. 3 metre aşağısı atılan tesisatlarda ısıtma modunda sorun yaşanır (performans anlamında) ayrıca mesafe ne olursa olsun hava hava dır. Vakum yapılması şarttır.
    İş lafa geldiğinde ''Biz en büyüğüz'' demesini bilen MITSUBİSHİ, servislerini denetlemeyi de öğrenmeli. Ürün değişimine karşıyım ancak öncelikle boru mesafesini olması gerektiği gibi min 3mt yapıp, sonrasında vakum ile yeniden gaz şarjı yapmalılar.
    Bu arada yoğunluktyan fırsat bulamadım ancak bu gün, gün içerisinde, dün yapılan 1-2 montajda aldığım 1-2 kayıt paylaşacağım size. Sürekli kaçınılan ve eziyet-zaman kaybı gibi görülen vakum işinin, aslında uygun ekipman ile ne kadar basit ve kısa süreli bir işlem olduğunu görmenizi sağlamak istedim.
    Gün içerisinde bu konuya da video linklerini vermiş olurum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Ado Bey. Sizinle diğer bir elektronik konusunda yardımlarınızla 48SNB8500 SEG televizyon almıştım geçen haftalarda. Öncelikle o konu için tekrardan teşekkür ederim.

    Şimdi de bu konuyu hortlatmak gibi olacak ama Baymak klima aldım Elegant Plus 12'lik. Vakum işlemleri, montajda dikkat edilmesi gerekenler hakkında forumdan bilgiler öğreniyordum ki oluşan sorularımı soracağım noktaya geldiğimde yine sizin açıklamalarınızla karşılaştım :) yardımlarınızı rica ederim.

    Öncelikle 1) Klimanın monte edileceği duvar sırtı balkona bakıyor ve iç ünite dış ünite sırt sırta olacaktır. Bu nedenle sizin bahsettiğiniz minimum 3 metre tesisat kuralı için montajcılar ile ekstra bir konuşma yapmam gerekecektir. Gelen montajcı ekibe nasıl bir telkinde bulunmam ve bu durumu açıklamam gerekir? Araştırmalarımda dış ünitenin arkasında bir tur attırılması ses ve titreşimi azaltacaktır diye bir ibare vardı. Acaba buradan mı yürüsem? Sizin öneriniz nedir?
    2) Servis talebinde bulunduğum müşteri hizmetlerine Vakumlama işlemi istediğimi belirttim. Ancak gelen ekibin vakumlamayı yaparken manometreleri olmadan ölçmede kafadan yapmaları ve kaçak kontrolü yapmamaları durumunda nasıl bir yol izlemeliyim?
    3) Antalya'da olmama rağmen şartlar nedeniyle ilk defa klima montajı ile tanışacağım. Montaj sırasında vakumlama sonrası ekstradan gaz basma işlemi yapılmıyor mu? Bir yerde okuduğuma göre yeni klimalarda yeterli miktardaki gaz dış ünite içine basılmış olarak gelir. Vakumlama sonrası bağlantı yapılır ve vana açılır tesisata gaz dağılır gibi bir ibare mevcut. Bu doğru mudur ve her klima için böyle midir?
    4) Montaj sonrası çalıştırdıklarında sadece soğuk ya da sıcak hava geldiğini görmek yeterli olacak mıdır? neye bakarak heh tamam bu montaj olmuştur imzalayabilirim demeliyim?
    5) Klimanın her şeyiyle doğru bir montajı yapıldığına emin olmam için bunların dışında nelere dikkat etmem gerekir?

    Forumdaki okuduklarımın sentezi üzerine bu sorular oluştu kafamda. Sizleri sorularımla boğduysam lütfen kusuruma bakmayın.

    her şey için teşekkürler, iyi günler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdempal

    Merhabalar Ado Bey. Sizinle diğer bir elektronik konusunda yardımlarınızla 48SNB8500 SEG televizyon almıştım geçen haftalarda. Öncelikle o konu için tekrardan teşekkür ederim.

    Şimdi de bu konuyu hortlatmak gibi olacak ama Baymak klima aldım Elegant Plus 12'lik. Vakum işlemleri, montajda dikkat edilmesi gerekenler hakkında forumdan bilgiler öğreniyordum ki oluşan sorularımı soracağım noktaya geldiğimde yine sizin açıklamalarınızla karşılaştım :) yardımlarınızı rica ederim.

    Öncelikle 1) Klimanın monte edileceği duvar sırtı balkona bakıyor ve iç ünite dış ünite sırt sırta olacaktır. Bu nedenle sizin bahsettiğiniz minimum 3 metre tesisat kuralı için montajcılar ile ekstra bir konuşma yapmam gerekecektir. Gelen montajcı ekibe nasıl bir telkinde bulunmam ve bu durumu açıklamam gerekir? Araştırmalarımda dış ünitenin arkasında bir tur attırılması ses ve titreşimi azaltacaktır diye bir ibare vardı. Acaba buradan mı yürüsem? Sizin öneriniz nedir?
    2) Servis talebinde bulunduğum müşteri hizmetlerine Vakumlama işlemi istediğimi belirttim. Ancak gelen ekibin vakumlamayı yaparken manometreleri olmadan ölçmede kafadan yapmaları ve kaçak kontrolü yapmamaları durumunda nasıl bir yol izlemeliyim?
    3) Antalya'da olmama rağmen şartlar nedeniyle ilk defa klima montajı ile tanışacağım. Montaj sırasında vakumlama sonrası ekstradan gaz basma işlemi yapılmıyor mu? Bir yerde okuduğuma göre yeni klimalarda yeterli miktardaki gaz dış ünite içine basılmış olarak gelir. Vakumlama sonrası bağlantı yapılır ve vana açılır tesisata gaz dağılır gibi bir ibare mevcut. Bu doğru mudur ve her klima için böyle midir?
    4) Montaj sonrası çalıştırdıklarında sadece soğuk ya da sıcak hava geldiğini görmek yeterli olacak mıdır? neye bakarak heh tamam bu montaj olmuştur imzalayabilirim demeliyim?
    5) Klimanın her şeyiyle doğru bir montajı yapıldığına emin olmam için bunların dışında nelere dikkat etmem gerekir?

    Forumdaki okuduklarımın sentezi üzerine bu sorular oluştu kafamda. Sizleri sorularımla boğduysam lütfen kusuruma bakmayın.

    her şey için teşekkürler, iyi günler.

    Merhabalar değerli Kardeşim;

    Elimden geldiğince madde madde cevaplayayım

    1- Klimacıların genelde ''Yağ Kapanı'' diye tabir ettikleri bu en azından EN AZ 1 TUR konusu doğrudur, bunun yanısıra genelde göz ardı edilir ancak soğutmada tolere edilebilse de ısıtmada gaz basıncı tam atılamayacağından dolayı 3 metrenin altındaki tesisatlarda performans ve buna bağlı yüksek tüketim durumları kaçınılmazdır. kaldı ki siz tüketici olarak o borunun parasını zaten o malı satın alırken ödüyorsunuz, yani o boru sizin malınız bu nedenle bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz, arkalı önlü montaj yapılır, borunun fazlası TOROİDAL sarılır dış ünitenin arkasına konumlandırılır.

    2- Vakumsuz montajı reddetme hakkınız mevcut, manometresiz vakumda ise kaçak kontrolü sağlanamaz bildiğiniz üzere ancak şurada bir detay var ki standart manometre saatlerinde o kaçak zaten görülmez, kaçağın belirlendiği hassas saat vardır yoksa yine de bir şey anlaşılmaz. Bu şartlarda gelen teknik ekibin yeterliliği sizin şans faktörünüze paralel maalesef. vakum ile ilgili olarak verdiğim bu linkte açıklamalarım ve kendi çektiğim 2 örnek video mevcut, ne demek istediğim çok daha rahatlıkla anlaşılabilir.https://forum.donanimhaber.com/m_118872763/tm.htm

    3- Üretim bantlarında klima dış ünitesinde kompresör kondanser sitemi içrisine zaten 5 metre tesisata göre hesaplanmış gaz şarjı yapılmaktadır. Markalara göre uygulamalar ve miktarlar değişse de sistem bu düzende standart işlemektedir. bağlantı sonrası vakum, vakum sonrası vana açılışı. Yok eğer tesisat uzun ise, bağlantı sonrası vakum, vakum sonrası likit olarak metre başına (marka model btu ya göre değişir) 20-30 gram şarj, şarj sonrası vana açılışı şeklinde ilerler. Ayrıca evinize ilk defa klima montajına geleceklerse yine şu konuyu incelemenizi tavsiye ederim. https://forum.donanimhaber.com/m_119601629/tm.htm

    4- Montajın teknik olarak bittiğine ekip karar verecek olsa da, resmi olarak bittiğine ancak siz karar verebilirsiniz. Bu durumda yukarıda linkini verdiğim konuda oldukça detaylı bir anlatımım mevcut ancak burada da şunu yazayım ki, elbette kati kural değil lakin montaj sonrası ürün 15 dakika ekip oradayken mutlak çalışsın ve üfleme değerini mutlaka gözünüzle görün. Yani ortam sıcaklığına bakın ve klimanın bu ortamda ne kadar ısı üflediğine de bakın, örnek vermek gerekirse şu koşullarda ısıtma modunda 10 dakika içerisinde 52-55 derece dolayı üfleme yapması gerekir. bu değer yine BTU - ortam - şebeke - setlenen değer - fan hızı gibi durumlara göre değişiklik gösterecektir.

    5- Bkz: üçüncü maddenin sonundaki link :)



    Yine sormak istediğiniz bir şey olursa yazın lütfen, benim bilmediklerim varsa diğer arkadaşlar ilave eder, veya yanlış bildiklerim var ise müdahale ederler




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Böylesine detaylı sorulara böylesine detaylı ve açık yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Eminim ben ve benim gibi arkadaşlara bu açıklayıcı bilgileriniz ışık tutacaktır.

    İlgili video linklerinizi de en kısa süre içerisinde inceleyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.