Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
22
Favori
76.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol



    İyi günler Birol hocam 2 yıl önce alıp taktırdığım klimamı söktürüp başka bir eve taktırmayı düşünüyorum. Yeniden taktırırken vakum yaptırmak gerekiyor mu onu öğrenmek istemiştim? cevaplarsanız sevinirim.
  • Değerli ustalarım 2 yıl önce alıp taktırdığım klimamı söktürüp başka bir eve taktırmayı düşünüyorum. Yeniden taktırırken vakum yaptırmak gerekiyor mu onu öğrenmek istemiştim? cevaplarsanız sevinirim.
  • Daha dün bağlattım klima.
    Burda yazanları okumuştum ustaya söyledim merak etme biz hep vakum yapıyoruz dedi zaten iyi dedim içimden sonra aleti taktı 2-3 dakika sonra çıkardı , dedim o kadar vakummu olur , saat gibi bişi takmıştı burdan bakıyorum ben hava kalmadı içinde senin boru kısa ondan kısa sürdü dedi. Motorda yukarıdaydı göremedim bişey diyemedim öyle diyince. Ortalama 1-1,5metre felan boru var gerçekten yetermi? Bide borunu motoro bağlandığı kısımda bir karış falan baır boru yalıtımsız duruyor sarmamışta performans kaybına yol açarmı? Gece bağlamıştı görmemiştim.
  • Servis iç üniteyi söküp, temizleyip getirdi, yeniden taktı. Ama vakumlama yapmadı. Sadece iç ünite söküldüğünde de vakumlama gerekir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar dun klima takildi. Ben bir ara baslarinda bulunmadim, dedim vakumlama yaptinizmi, dedi yaptik ses duymadim bizim.alet.hizli ses yapmaz falandi kivirdi. Dedim sizi sikayet edecegim tabi klimayida calistirmislar. Is isden gecti. Beni 1 saat sonra aradi abi hatami fark ettim kusura bakma ben yarin geleceğim tum gazi bosaltim yeni gaz basacagim dedi. Ne yapayim lg merkezi arayip tum klimayi degistirteyimmi yoksa gazi bosalttim yeni gaz baatirayim. Yardim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam lg oyle bir sey yapmiyormus, servis yetkilisi ile gorustum. Tekrardan icindeki tum havayi alacagiz hic bir sorun kalmicak dedi. Örnek verdi urun bakir boru bir sekilde kirilsa icine hava girse , klimayi atacakmisiniz dedi mesala ilerki zamanlarda. Bende bir sey diyemedim, yani bu hatadan donus olur merak etmetin dedi. İlerde bir ariza cikarsa da sorumlusu benim dedi. Servis kagidina yazacagim tum olanlari. Bu yoldan ilerliyecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis teki genel yetkili kisi aradi yapilan hata icin özür diledi. Calisan elemanlarina kac defa egitim veriyoruz . Vakumlama yapmadan isi bitirmeyin diyorlarmis.ama isi bilmeyen musterilere yapmadam kaciyorlar kesin. Aksam gelecekler vakum icin gorecegiz bakalim. Siz siz olun servis gelmeden.once.vakum aletin yok yapmicam derse gelmemesini soyleyin. Ve basinda bekleyin herzaman. Yardiminiz icin tesekkur ederim. Hayirlisi bakalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeni klima taktırdım, Daikin.

    Vakumlama işlemi en fazla 5 dakika sürdü, vakum basınç göstergesi yerinden çok az kıpırdadı. Yuvarlak 360 derecelik gösterge 15 - 20 derece kadar oynadı... İç kablo ve boru tesisat uzunluğu yaklaşık 12 metre. Benim gözüm pek tutmadı, sizin görüşleriniz nedir?
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Önce tebrik etmek lazım en azından manometre bağlamışlar veya manometreli bir vakum motoru kullanmışlar.
    Hocam zaman konusu şu anlamda etken değildir, eğer HP anlamında yüksek bir vakum motoru kullanıyorlarsa elbette süre kısalacaktır.
    Örnek olarak rothenberger gibi kaliteli bir ekipman ve de 9.0 gibi bir model kullanıyorlarsa bu size dakikada 255 litre pompa gücü olduğunu belirtir ama daha küçük güçte veya küçük çaplı işletmelerde yoğun kullanılan basit ürünlerle bu iş ancak dakikada 24 litrelere kadar düşüş gösterebilmektedir. Bu da size standart bir motor ile 25 dakikada yapılan vakumun 5 dakikada yapılabileceğini gösterir.
    Ben her zaman yazarım, size zaman belirtenleri çok dikkate almayın vakum işinde zaman olmaz. Vakum işinde tek gösterge manometredir, ne zaman ki sıfırı gördünüz vakum işi tamam demektir.


    Tüm bu bilgiler doğrultusunda 5 dakika konusu kafalarda soru işareti yaratsa da Hocam eğer yüksek güçlü kaliteli bir ekipmanları var ise 5 dakika konusunda çok sorun yok. Yine de 12 metre tesisat için 5 dakika konusunda kafamda soru işareti yok dersem yalan olur.

    Kaçlık klima için 12 metre tesisat atıldı bu da ayrı bir soru olacak size.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Yeni tesisat kurulmadı. Ben kiracıyım, ev sahibi halihazırda mevcut tesisat bırakmış onu kullanın dedi. O yüzden salondaki iç ünitenin bağlantısı taa arkadaki başka bir odanın balkonuna çıkıyor, dış ünitede oraya takıldı. Binanın dıştan estetik görüntüsünü bozmamak adına böyleymiş. 12.000 BTU'luk bir klima taktırdım.

    Vakum cihazlarıyla ilgili bilgim ne yazık ki SIFIR. Sadece izlerken aklımda kalanları biraz hatırlıyorum. Getirdikleri cihaz tahminen 5 kiloluk dumbbell ağırlığında, tek elle rahatça tutulabilen birşeydi. 3 adet hortumu vardı. İki adette basınç göstergesi... Sağdaki gösterge HİÇ hareket etmedi, soldakinde ise saat yönünde hareket eden bir ok vardı. Ancak bu 360 derecelik yuvarlak kadranda sıfır "0" saatlerdeki gibi en tepede değil en altta ortadaydı (saatlerde "6"nın olduğu yerde) Ve o aşağıdaki sıfırdan itibaren saat yönünde ilerleyen bir ok vardı. Bu ok dediğim gibi en fazla 15 - 20 birim ilerledi. (yine saatlerden örnek verecek olursam, ok yaklaşık saat 7 - 8'i gösteriyordu)

    Beni asıl kuşkulandıran, servis teslim fişine "borulama tesisatı servisimiz tarafından çekilmemiştir" diye bir uyarı yazıldı. Sanırım bir problem olduğunda garantiyi geçersiz kılıp sorumluluk almamak için böyle yazıldı.




  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Hocam 12.000 BTU bir klima için 12 metre tesisat uzun. normal şartlarda teknik değerlerde 10 metre üzeri borulama yapılmaması tavsiye edilir zira zaten topu topu 12 lik klima bunun da performansının yarısı tesisatta kaybolacak demektir.
    Sorunun büyüğü ise vakumda, bahsettiğiniz aletle 12 metre tesisata 5 dakika vakum tam anlamıyla şov olmuş. yapılmadı denmesin diye vakum bağlamışlar lakin 12 metre tesisatta bulunan havayı o makine ile 5 dakikada çekmesi mümkün değil.

    Tesisat ile ilgili düştükleri notta haklılar hocam, biz de yazardık onu, ben de kendi personelime yazdırırdım çünkü prosedür bu şekilde, ama bu demek değil ki ürün arıza yaptığında ürününüz garanti dışı kalacak. sadece tesisat kaynaklı sorunlarda servis yükümlülük almaz, bunlara örnek, tesisat içi kırık buruk ezik kaynaklı performans sorunlarında sorumluluk almamak, yine tesisatta olası delik vs gibi durumlarda oluşacak gaz kaçaklarından sorumlu olmamak adına yapılıyor bu rutin uygulama.
    Burada asıl önemli olan ise, 12 metrelik bir tesisata direkt olarak klima bağlamış olmaları. AZOT basılmadan o tesisata nasıl klima bağlarlar, içerisinde muhtemel böcek sinek toz toprak nem vs ne varsa şu an sizin klima sisteminizin içerisinde dolaşıyor gibi kara bir senaryo da çıkartabiliriz ortaya. Peki olması gereken neydi? her ne kadar bu işlem ücretli olsa da sizi bu konuda uyarmalı, sistemi azot ile kurutmalı, bakınız kurutma diyorum zira AZOT ile ilgili yanlış bilinen bir konu vardır, bazı yerlerde ''azot ile yıkatsaydın'' denir ama asıl olan yıkama değil kurutmadır, sistem içerisindeki tüm partikülleri basınç ile dışarı atmakla birlikte GAZ olan AZOT sistemin içerisini kurutur. Hemen akabinde vakumu yapılır ve gaz öyle salınır, olması gereken bu dur.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Zaten gelen elemanları gözüm tutmamıştı. Yapılan işte çok uzun sürdü sabah 10'da gelip öğlen 2 buçukta gittiler. Ben oruçluyken benden su istediler. Ben içmediğim halde sigara içmek istediler. Litrelik suyu bitirip biraz daha istediler... Ne istedilerse seve seve yardımcı olmaya çalıştım ama işler uzayınca baştan savma çalıştılar demekki.

    Birkaç sorun oldu montajda, önce evdeki tesisat 18.000'lik klimaya göreymiş. Kalın bakır boruyu ince boruyla kaynak yaptılar. Sonra dış ünite montajını dış cephe yalıtım kaplamasına tutturamadılar. Yere koymak istediler, ama balkon çok dar. Hava akışını engeller diye itiraz ettim. Klimayı satın aldığım kişiyle konuştum o da aynısını söyledi. Öfleye püfleye balkonun tavanına askı şeklinde monte edildi o da uzun sürdü. Sonra hazırdaki tesisatın bakır borusunun kırık olduğu ortaya çıktı. Onu içerden tamir etmek için dış cephe mantolamasını kesmeleri gerekiyordu, ev sahibinden izin aldık o bizzat geldi öyle kesildi kaplama.

    Sizin gibi detaylı teknik bilgim yok ama işin baştan savma yapılıp yapılmadığını tecrübeyle ve halinden tavrından anlıyorum tabi. En son 5 dakkalık vakumu görünce bende iyi niyetimi bırakıp, servis teslim fişine bunu yazdırmak istedim ama olmuyor öyle. Klimayı almadan önce keşfe gelen kişiyle klimayı montaja gelen kişiler farklıydı bende. İlk baştan montajı yapacak kişi keşfe gelse muhtemelen bir sorunla karşılaşmayacaktım. Klimayı satın alırken keşfe gelen yetkilinin bana dediği: "montajla ilgili her türlü masraf fiyata dahil, zaten hazır tesisatta var, bir buçuk saatte hallolur" idi. Sonrasında servis yetkilisinin dediği şuydu "sizin satın aldığınız kişiyle ne konuştuğunuz bizi bağlamaz". En son klimanın kutularını bile toplamadan gittiler kirli çalıştılar. Sizin bahsettiğiniz şeyide sordum; tesisatta bir sorun varmı diye. Yok dediler, zaten kağıttada yazıyor "vakumlamada kaçak görülmemeiştir" diye. Tesisatta problem yoksa neden sorumluluk almıyorlar anlamadım hocam.

    Benim için artık çok geç ama bu verdiğiniz değerli bilgilerden birçok kişi faydalanacaktır... Benim açımdan ileride ne gibi sorunlar oluşturabilir bu eksik yapılan işlemler? Klimanın performansı şimdilik fena değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanity Fair -- 16 Haziran 2016; 19:31:27 >




  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam, (artniyetle yazmıyorum bu cümlemi) ben vakum yapılmadan serbest bırakılan gazın klima yağı ile teması halinde yağın özelliğinin değiştiğini kabul ediyor olsam da, anlatıldığı gibi klimanın ömrünün gittiğine, kıyamet koptuğuna, malın çöp olduğu kısmına ASLA katılmıyorum. FR22 gaza istinaden FR410 gaz kimyasal yapısı ve 5 ayrı kimyasal içeriyor olması nedeniyle çok daha kırılgan yapıya sahiptir, elbette vakum yapılmaması negatif etkendir ama tekrar ediyorum ki klimanın çatlayıp patlamasına sebep olacak bir şey değildir bu nedenle içiniz rahat şekilde ürününüzü kullanınız. Elbette ki imkan var değiştiriyorlarsa değiştirişinler ama değişmiyorsa da içiniz rahat olsun, eğer bu psikoloji ile kullanırsanız o ürün yar olmaz hocam size.
    Ben şimdi size, tesisatın daraltılması veya genişletilmesinde oluşabilecek durumlar için de bilg yazarım ama mideniz bulanır artık bu işten. Mesela basit bir bilgi paylaşayım size ama lütfen yazdıklarımı kafanızı karıştırmak olarak algılamayın.
    Buralarda bir çok bilgi paylaşılır ama yüzeyseldir bu bilgiler, hiç size şu soruyu soran oldumu? '' arkadaşım, 12 metre tesisata klima montajı yapmışlar tamam güzel, peki bu klimanın içinde kaç metre tesisata göre gaz basılmıştır fabrika ortamında?'' bence sorulmamıştır. bakınız ürünlere fabrika ortamında 5 metreye kadar tesisat göz önünde bulundurularak gaz şarj edilir, her firmanın uygulaması farklı olabilri ben ortalama değerlerden bahsediyorum. 5 metreden sonrası tesisat durumuna göre değişen oranlarda her 1 metre için yaklaşık 20 gram gaz ilave edilmesi gerekir. Bu şartlarda sizin 140 gram ilave gaz şarjına ihtiyacınız otomatikman doğuyorken size bu ilave gaz şarjı yapıldımı? bence o da yapılmadı.

    Hocam gelin sizin durumu özetleyelim

    1- olması gerekenden fazla metrajda tesisatınız var ( kesinlikle performansı etkiler)
    2- tesisat boru çapı ile klima boru çapları uyumsuz (çok negatif bir durum görülmeyebilir)
    3- tesisat azot ile temizlenmemiş (kesinlikle risktir)
    4- olması gereken ilave gaz şarjı yapılmamış (kesinlikle performansı etkiler)
    5- ürününüze montaj aşamasında vakum yapılmamış (kesinlikle performansı etkiler)

    Bakınız tüm bunlar, sizin verdiğiniz bilgiler ile tespit edebildiklerimiz, bir de UZMAN gözüyle gelip yerinde o montaj incelense kim bilir neler bulunacak.

    Bana göre sizin önceliğiniz, ürün değişiminden ziyade (değişiyorsa elbette değiştirin) bu montajın en baştan ve olması gerektiği gibi yani adam gibi yapılması gerekliliğidir. bana göre acil öncelikli durumunuz bu.

    Tüm bu bilgiler doğrultusunda hangi marka ise klimanız o markanın müşteri hizmetlerini arayıp tüm taleplerinizi dile getirebilirsiniz.


    Bir not eklemek isterim. muhtemelen 410 gaza ilave yapılmaz kısmından dem vurulacaktır. Gerçekten işi bilen, ne demek istediğimi anlamıştır ve o işin nasıl yapılacağını bilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Arkadaslar elektrik montajini kendim yapacagim bazi sorularim olacak yardimci olursaniz sevinirim.

    1 Dis uniteye elektrik verecegim orada N ve L harfleri olan girilere hangisini baglayacagim ?

    2 ordan gelen kabloya 16 lik sigorta devresine sokacagim onu nette öğrendim sigorta baglamasini.

    3 sigortadan cikan kabloyu elektrik prizini acip baglayacagim kahverengiyi kahveye mavi olani.maviye , sari yeşil olani sari yesil ile degilmi.

    Dogrumu yanlismi dusunuyorum

    Fotoda ekledim dis unitenin fotosu
    Bu mesaja eklenen görseller:

     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugun baymak elegance 12000 lik klimamiz geldi.servis kaydini 2 gun once saat 4 te gelsin dememize ragmen saat 7 de geldi.

    Herneyse kurulum sirasinda orada bulunmadigim icin telefonla ozellikle vakumlama islemi yapilsin diye belirttim.fakat daha sonra kardesim beni aradi abi senin soyledigin gibi bi islem yapmiyorlar borudaki havayi cikardilar dedi.aldim telefonu elime vakumlama yapmazsaniz servis kagidini imzalamam dedim.adam da bana klasik servis sozlerini siraladi...

    1.ben bu saatte kuruluma geliyorum senin dedigin seye bak...
    2.bu makineye yeni makineye vakumlama islemi olmaz.
    3.abi bu makina 5 yil garantili zaten bisey olursa yine biz bakicaz...
    4.vakum makinasi arizalandi...

    Tum bunlar soylendi... Bende fisi takmayin kardesim yarin vakum makinanizi alin gelin vakumlayin... Vakumlamazsaniz servis kagidina imza atmiyorum dedim...ve yarin geleceklerini soyleyip gittiler...

    Simdi en onemli soru??? 5-6 metre tesisat icin vakumlama islemi kac dakika surer?

    Birde islemin bittigini manometre uzerinde hangi deger arasina inince anlayabiliriz yardimci olursaniz sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ibrahim_koparal İ kullanıcısına yanıt
    Bağladıkları vakum motorunun gücüne göre değişir.
    manometrede ibre sıfırın altına gelmeli.
    vakum işinde kıstas, zaman değil ibredir hocam.
  • Vakum konusu ile ilgili Baymak a yazdığım mail ve gelen cevabı paylaşıyorum

     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Araştırmalarım sonucu bir klima aldım.
    Fakat tesisat istediğim gibi olmamış, başında duramadım işte olduğum için.
    Salon ile sırt sırta bir odamız var. Ben salonda boru görünmesin istiyordum. İç ünitenin hemen köşesinde arka odaya geçilecek, oradan balkona geçilecekti.
    İlk gelen servise iletmiştim konuyu fakat montaja başka ekip gelmiş.
    Resimde anlatmaya çalıştım. Kırmızı şu anki durum, ben mavi gibi olmasını istiyorum.
    Fazladan bir duvar delinecek. Bir de salondaki mevcut kapanacak.
    Zaten salondaki deliği alçı yapmamışlar, okuduğu kadarıyla bazı servisler yapıyormuş. Orada bir yalıtım problemimiz var zaten yani zaten bir alçı yapılması gerekiyor.
    Şimdi bu değişikliğe gidilirse yeniden vakumlama gerekecek diye anlıyorum, doğru mu? Çünkü iç üniteye giden borular hava almış olacak.
    Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı? Komple gaz boşaltılıp yeniden verilmeli mi?
    Bi aydınlatırsanız çok sevinirim.

     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.




  • Merhaba arkadaşlar bende yeni klima aldım. Sigma comfort 12btu, iklimsa servisinden aldim serviscide tanidik. Klimayi 5mt boruyla monte ettiler iscilikleri cok guzel cok temizdi fakat vakum yapmadilar heralde. Surekli girdim ciktim uzun uzun baslarinda durmadım ama nihayetinde bu isi yapan bir motorsa illaki calismasi duyulurdu anlasilirdi. Acikcasi su ana kadar vakum diye birseyin varligindanda bi haberdim cevremdekilerdende duymamistim bugun burada ogrendim. Istanbulda oturuyorum evim 45mt ve sadece sogutma icin kullanacagim kışın kullanmayacağım. Klimayi degistirmek sokmek takmak bana cok zor geliyor (degisim yaptiranlar var heralde). Sizce ne yapayim? Gazi bosaltirip vakummu yaptirtayim? Yada hic ellemeyeyimmi? Sonuclari ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada iceriye girdigimde yerde yanlis hatirlamiyorsam uzerinde 3 tane bar saati olan bir alet vardi ama kullanip kullanmadiklarindan emin degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.