Şimdi Ara

Klima Tasarruf Cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer klimanız varsa akıllı klima tasarrufcihazı ile bu kış sizi %50 elektrik tasarrufuyla ısıtıyoruz
    yazında %50 elektrik tasarrufuyla soğutacağız.
    BERATECH Klima tasarruf cihazı ile OTELLER, MOTELLER, PANSİYONLAR, YURTLAR, OKULLAR, DERSHANELER, İŞ YERLERİ ve EVLERİNİZDE çok daha ucuz enerji ile daha uzun süre ısınır ve üşürsünüz..

    ÖRNEK
    Aylık 100 tl(örnek rakam) Elektrik faturası gelen bir otel odasının klima harcaması 12 saatlik devamlı çalıştığında aylık ortalama 75 ile 88 tl arasındadır. Akıllı klima tasarruf cihazı ile bu oranı yüzde 50 ve daha üzeri düşüreblirsiniz.(Klimalarınıza takılan cihazlar otellerde 2 ila 3 faturada iş yerlerinde 3 ila 4 faturada evlerde ise 6 ila 7 faturada kendini amorti eder.)


    AKILLI KONTROL KLİMA TASARRUF CİHAZI ile klimalarınızda kullandığınız enerji tüketimi yarı yarıya düşer elektriğe ödediğiniz paranın önemli bir bölümü cebinizde kalır siz sevinirsiniz tedaş üzülür...

    CİHAZIN ÇALIŞMA PRENSIBI
    Klima Kompresörü,en yüksek enerji tüketim cihazıdır.klima Kompresörü,aynı zamanda bir elektromotordur.
    KLİMA kompresörü (elektromotoru) çalıştığında akım tüketimi normalden 6 ile 11 kat arasında olur.Bu nedenle enerji tasarrufu, başlangıç akımı sırasında oluşur.

    CE BELGELİ BERATECH Klima tasarruf cihazının temel prensibi klima içerisinde akıllı kontrolü sağlayarak klima motorunu aralıklarla devre dışı bırakıp akıllı klima tasarruf cihazı ile klima fanını devrede tutarak klima içerisindeki borularda ve komresörde bulunan atıl soğuk veya sıcak havanın tamamını kullanır ve belirli zaman aralığında yine fanda devam ederek oda içerisindeki havayı tekrar tekrar sürküle eder oda sıcaklığında yada soğukluğunda kesinlikle herhangi bir olumsuz değişim olmaz..

    TASARRUF ORANI
    Bu süreçde klima minimum ve maksimum kullanımda yüzde 25 İLA 5O ORANINDA TASARRUF sağlar(bu oran kullanıma bağlı olarak dahada artmaktadır)böylece akıllı klima tasarruf cihazı bağlı klimanızı 24 saat aralıksız kullandığınızda 6.5 saat günlük elektrik tüketir doya doya serinler yada ısınırsınız.

    Ayrıca elektromotorun soğumasını sağlayarak klimanın ve motorun kullanım ömrünü iki kat arttırmış kendinize ve ülke ekonomimize katkıda bulunmuş olursunuz..
    SERVİS
    Ürünlerimiz CE BELGELİ olup garanti süresi boyunca aktif servis hizmeti haftada 6 gün kesintisiz verilmektedir.

    GARANTİ
    Normal kullanımda cihaz,2 yıl garantilidir.Enerji tasarruf cihazının ömrü 8 yıldır. Ürün üzerinde deforme içi açılma su alması veya yüksek nemli ortamlar Cihazı açmak, aşırı güç kullanmak ve kullanıcı hatalarından doğan zarar garanti kapsamı dışındadır.Garanti süresi dışında servis ücretlidir.Ayrıca ithalatçı firmanın kaşesini yada dağıtıcı firma veya bölge bayii kaşesini taşıyan garanti belgesi yada faturalar ile servis başvurusunda bulunabilirsiniz.Garanti kapsamı boyunca arıza olduğunda yenisi ile değiştirilir.

    KULLANILDIĞI KLİMALAR
    B-1P-5P (9 000 BT ile 45 000 BT)arası bütün A..B..C..Klimalara uygundur.
    Hem ısıtma hem de soğutma klimaları için uygundur.
    Klimalara karşı hiçbir yan etkisi yoktur.Tak ve çalıştır.
    En son dijital enerji tasarrufu teknolojisi







  • arkadaşlar iddiaları yukarıda okudunuz şimdi bu söylenenlerin doğruluğunu klimaya zararlı olup olmadığını ve buna benzer kullanıcı görüşlerini falan yazıp birlikte en doğru kararı verlim.zira eğer doğru ise ve bir zarar teşkil etmiyorsa ben alıp kullanacam.siz ne dersiniz?
  • Beyaz Eşya, Otomobil başlığı derken Klimaya geldik...

    Bu tür elektrik, su ve yakıt hakkında söz konusu tasarruf cihazlarını üreten firmaları internette aradığınızda daha çok "hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir." ya da "hakkında söz konusu reklamları durdurma ve düzeltme cezaları" şeklinde reklamları durdurma ve düzeltme cezalarını görüp vazgeçmiş forum üyesi çok...

    Yalnız bahsettiğiniz firmanın reklamını bulamağımdan herhalde yasağınıda göremedim...

    Regülatörlerin Rölyesini bile eriten klimalar bu tasarruf aparatlarını ne hale getirir, ben onu merak ediyorum...

    Ama yinede sizi yanıltmak istemesemde, profesyonel arkadaşların cevaplarını merak ediyorum...

    Edit:İmla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 18 Aralık 2009; 12:44:58 >
  • Sabit tip konpresörlerde klimanın belirli sıcaklığıa geldiğinde ısıtma konumuda termostata geçtiğinde min kapasiteye çekerek ultro low konumuda üfler ve bunu size hissettirmez bazı makinalarda komple kapanır bazılarında sürekli devam eder cihazın ısıtmada termostata geçirip sürekli fan üflemesi demek ortamın yani 25,26,27 derecenin insan vücuduna 36.5 37 dereceye üflemesi ve sürekli soğuk hisse verir buda kullanıcıların en şikayet ettiği noktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 18 Aralık 2009; 12:56:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enjoy46

    arkadaşlar iddiaları yukarıda okudunuz şimdi bu söylenenlerin doğruluğunu klimaya zararlı olup olmadığını ve buna benzer kullanıcı görüşlerini falan yazıp birlikte en doğru kararı verlim.zira eğer doğru ise ve bir zarar teşkil etmiyorsa ben alıp kullanacam.siz ne dersiniz?


    enjoy46,

    Bunu almayin, yada alirsaniz bir yil sonra buraya tecrubenizi yazinda alacak olanlarda bir hatadan donmus olsunlar.

    Bu cihazin analizini teknik acidan, fizik, termodinamik, elektrik, elektronik vesaireyi goz onune alarak (ki zaten oyle veriler verilmis degil) yapmak yerine, neden arcelik, blueline, daikin, carter vesaire gibi klima ureticilerinin (pardon markalarinin) bundan haberi yokta bizim var, bunu konusmak lazim.
  • sözgelimi 15 dakika çalışıp duran bir klima için ilk çalışma anında (en fazla yarım saniye sürer diyelim) çekilen akım değerini değil 6 ila 11 kat, 100 kat alalım. Kardeşim yarım saniyelik değer 750 saniyelik ortalamayı nasıl 2 kat artırır? Boruda kalan gazın sıcaklığı demiş çok komik ya!

    Arkadaşım bana kalırsa da alma bu şeyi. Fiyatını da belirtebilir misin?

    ha invertörlü klimalar çok tasarruf sağlıyo denebilir. çok olmasa bile tasarruf yaptığı doğrudur ama o cihazlarda asıl tasarruf motorun sürekli çalışmasından değil odanın daha dar bir sıcaklık skalasında gezinmesini sağlamaktan geçiyor.

    yoksa motor ha durmuş ha sürekli çalışmış (fark vardır ama ihmal edilebilir)

    Ben normal klimaya da hassas sensör koyarım arkadaşım dakkada bir çalışıp sönsün tasarruf yapayım diyebilirsiniz. fakat durup çalışan motora belli bir dinlenme süresi tanımalısınız. (tek fazlı endüksiyon motorlarının torku yeni durmuş klimada sıcak gazın ve soğuk gazın oluşturduğu karşı kuvveti yenemez, dolayısıyla beklemelisiniz, yoksa motor yanar veya koruma devresi çalışmaya izin vermez) Bu da sizi elde etmek istediğiniz sıcaklık skalasının dışına çıkarır.

    Özetle tasarruf yapmak istiyorsanız A sınıfı veya A+ sınıfı Klima almanızı tavsiye ederim arkadaşlar.




  • Çok milyar dolarlık firmalar bu tasarruf cihazını akıl edemediler de, bizim akıllılar yaptı. Vay anasını.!!

    Ulen.. siz klimanın bırak kendisini görmeyi. İsmini bile duymamışken bu adamlar klima yapıyorlardı.

    Düşünebiliyormusunuz ? %50 tasarruf diyor. Ve fiyat'a bakıyorsun. 135 TL.
    Mesleğim olduğu için iyi biliyorum ki. İnanın, klima üreticisi bir firma bu cihazı, devreyi 2..3 $'a yapar ve klimasına koyardı. Ve bu klimayıda çatır çatır satardı.
    Bu adamlar milletle dalga geçiyorlar. Ya tutarsa mantığı ile millet de alıyor. Şu elektrikten tasarruf kutularıda aynı şekilde. Araçlara bağlanan mıknatıslı zamazingolarda..

    Bağıra bağıra küfür edesim geliyor. Ama ne çare ki hala deli gibi satıyorlar. Devletten, denetleyenlerden hayır yok. Hükümet terör, darbe ile, üniversiteler katsayı, başörtüsü. Hocalar cukka peşinde günlerini tüketiyorlar. Bu üçkağıtçılarda meydanı boş bulmuş. Ağızlarından salya akıta akıta paraları cebe indiriyorlar.

    Allah milletimizi bu dolandırıcılardan korusun. Amin.!!




  • Sanırım bu cihaz sigortadan sonra konuyor. Sigorta ile klima arası.

    Amaç ilk dremaj akımını düşürmek ve fazla gelen elektrik enerjisini kontrollü kullanmak !!
    Bu nedenle İnverter klimalarda kullanılmasına gerek yoktur.
    ...

    Daha önce akıllı tasarruf cihazı vardı. Genel di evde deki tüm aletleri ilgilendiriyordu !!

    Klima denince akla elektrik faturası geldiğini iyi düşünen girişimci kardeşlerimiz klima tasarruf cihazı çıkarmışlar.

    yarın kettle ve şofben tasaaruf cihazları da çıkar
  • Geçen yaz İzmir de kaldığım bir otelde bir cihaz gördüm. Siyah, yaklaşık iki sigara paketi kalınlığında, üstünde sadece kırmızı bir led vardı. Klima cihazına giden elektrik kablosuna takılmıştı. Led ışığı olmasa dikkatimi çekmezdi. Klimayı en soğuk, en yüksek konuma getirmeme rağmen en yavaş üfleme konumunda bir değişiklik olmamıştı. Odada kaldığım süre içinde klimanın hiç preformaslı çalıştığını görmedim. Gece hava serinleğinde bile klima anca kendini soğutuyordu. Sanırım bahsedilen cihaz bu olsa gerek.
    Bence ticari işletmeler için gayet faydalı.
  • quote:


    Şu elektrikten tasarruf kutularıda aynı şekilde. Araçlara bağlanan mıknatıslı zamazingolarda..




    Elektrik tasarruf cihazları yine evdeki endüktif kullanım miktarı ölçüsünde işe yarıyor. Evde kullandığımız elektrik motorları trafolar ve bunun gibi sargılı aletler bir miktar reaktif güç harcanmasını sağlayabiliyor. Bu alet de güç faktörünü 1 e çekebilmek için bünyesinde bulunan kapasitörleri ihtiyaca göre devreye sokup çıkarıyor. Ama başta söylediğim gibi ev kullanımı için çok fazla bir yararı olmuyor. Çoğu evde endüktif yüklerin dirençsel yüklere oranı sıfıra çok yakın. ha ben evde motordan ve trafodan başka birşey kullanmam kardeşim derseniz bir nebze daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Sadece klima buzdolabı gibi aletlerin çalıştığı bir evde ortalama (güç faktörü yüke göre de değişir) ne kadar tasarrfuf sağlıyor doğrusu ben de merak ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manas35

    Sanırım bu cihaz sigortadan sonra konuyor. Sigorta ile klima arası.

    Amaç ilk dremaj akımını düşürmek ve fazla gelen elektrik enerjisini kontrollü kullanmak !!
    Bu nedenle İnverter klimalarda kullanılmasına gerek yoktur.
    ...

    Daha önce akıllı tasarruf cihazı vardı. Genel di evde deki tüm aletleri ilgilendiriyordu !!

    Klima denince akla elektrik faturası geldiğini iyi düşünen girişimci kardeşlerimiz klima tasarruf cihazı çıkarmışlar.

    yarın kettle ve şofben tasaaruf cihazları da çıkar




    Arkadaşım kettle ve şofbende bildiğin reziztans kullanılır. Yani bu araçlarda enerjinin korunumu kanuna göre verdiğin elektrik kadar enerji elde edebilirsin. Dolayısıyla dirençle ısıtan bu cihazlara tasarruf cihazı yapmak ütopik bir düşüncedir, gerçekleştirilemez.




  • zaten klimadada olmaz . manas arkadaşımız güzel ti ye almış evet bizim insanımız uyanıktır. uzun zaman önce gene bununla ilgili bir yazı vardı forumda . bu sistem otellerde tasarruf amaçlı kullanılıyormuş. bir tür klimayı kandırmakmış. kandıralım klimanızı kışın süper tasarrufunuz olur. sonrasındada yahu klima ısıtmıyor sonucu çıkar . ürünü şikayet edip iade ederiz. tabi bu durumu yaşarken canımızı sıkmaktan başka kazancımız olmaz. bu ürünün ayarlı prizden hiç bir farkı yoktur bence.

    quote:

    Orijinalden alıntı: avalona


    quote:

    Orijinalden alıntı: manas35

    Sanırım bu cihaz sigortadan sonra konuyor. Sigorta ile klima arası.

    Amaç ilk dremaj akımını düşürmek ve fazla gelen elektrik enerjisini kontrollü kullanmak !!
    Bu nedenle İnverter klimalarda kullanılmasına gerek yoktur.
    ...

    Daha önce akıllı tasarruf cihazı vardı. Genel di evde deki tüm aletleri ilgilendiriyordu !!

    Klima denince akla elektrik faturası geldiğini iyi düşünen girişimci kardeşlerimiz klima tasarruf cihazı çıkarmışlar.

    yarın kettle ve şofben tasaaruf cihazları da çıkar




    Arkadaşım kettle ve şofbende bildiğin reziztans kullanılır. Yani bu araçlarda enerjinin korunumu kanuna göre verdiğin elektrik kadar enerji elde edebilirsin. Dolayısıyla dirençle ısıtan bu cihazlara tasarruf cihazı yapmak ütopik bir düşüncedir, gerçekleştirilemez.




  • quote:

    KLİMA kompresörü (elektromotoru) çalıştığında akım tüketimi normalden 6 ile 11 kat arasında olur.Bu nedenle enerji tasarrufu, başlangıç akımı sırasında oluşur.


    Öncelikle klima kompresörü ilk kalkışta mak 3 kat enerji çeker,demaraj yani kalkış akımıdır bu,buda 2-3 saniye sürerki kayda değmeyecek bir tüketim.

    Uygulama ise tamamen saçmalık,klimanın kompresörünü durdurup çalıştıracakmışta kayıp enerji varmış onu alacakmış.tamamen uydurmadır.yani bu cihazları üreten hiç aklına gelmemiş,okadar kartlar,elektronik expansion,inverter kompresör uyarmış durmuş adamlar.vah vah.

    Bir konu daha söyleyelim,kompresör ne kadar çok durup kalkarsa ömrü o kadar kısa olur.İlk kalkış demek darbe demektir.zaten ilk kalkış akımıdan ondan yüksektir.

    Bu konuda iddası olan varsa gelsin bu cihazı benle beraber denesin,ispatlasın.

    Siz ekonomi istiyorsanın ısıtmada klimanızı 2 derece aşağıda kullanın,Min. %20 tasaruf edersiniz.

    Bunların hepsi hikaye,para tuzağı,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avalona


    quote:

    Orijinalden alıntı: manas35

    Sanırım bu cihaz sigortadan sonra konuyor. Sigorta ile klima arası.

    Amaç ilk dremaj akımını düşürmek ve fazla gelen elektrik enerjisini kontrollü kullanmak !!
    Bu nedenle İnverter klimalarda kullanılmasına gerek yoktur.
    ...

    Daha önce akıllı tasarruf cihazı vardı. Genel di evde deki tüm aletleri ilgilendiriyordu !!

    Klima denince akla elektrik faturası geldiğini iyi düşünen girişimci kardeşlerimiz klima tasarruf cihazı çıkarmışlar.

    yarın kettle ve şofben tasaaruf cihazları da çıkar




    Arkadaşım kettle ve şofbende bildiğin reziztans kullanılır. Yani bu araçlarda enerjinin korunumu kanuna göre verdiğin elektrik kadar enerji elde edebilirsin. Dolayısıyla dirençle ısıtan bu cihazlara tasarruf cihazı yapmak ütopik bir düşüncedir, gerçekleştirilemez.


    Biliyorum arkadaşım. Zaten iki örneği özellikle verdim




  • arkadaşlar 2000 w veya daha yüksek 12 voltu 220 volta çeviren inverterler var bunlardan alsak 12 v adaptörle çalıştığı için acaba elektrik sarfiyatı düşermi işe yararmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berceste052

    arkadaşlar 2000 w veya daha yüksek 12 voltu 220 volta çeviren inverterler var bunlardan alsak 12 v adaptörle çalıştığı için acaba elektrik sarfiyatı düşermi işe yararmı


    Klima o akımı kabul edecek mi peki?
  • klimam mitsubishi 1,40 kwa gücü var 2,2 kwa lık almayı düşünüyorum sonuçta buda 220 volt çıkışlı olduğu için anlamam bu işlerden ancak mantıken düşündüm sizlerdende fikir almaya karar verdim
  • Diyelimki cihazın wattı kurtardı,uzun süreli 12 voltu nereden sağlayacaksınız.akü derseniz 5 dakika dayanmaz....
  • Uzun süreli 12 volt bir adaptörle sağlanabilir ama klimanın çektiği amperi böyle bir cihaz karşılayamaz.
  • tam bir bilgim yok ancak aküyü sürekli şarz edebiliriz yada 90 amperlik bir adaptörle olsa sonuçta adaptörün çektiği akım kadar elektrik tüketimi olur diye düşündüğüm için yazıyorum eskiden tv lerde regülatör vardı o takılırsa hem tvler korunuyor hemde elektriği az tüketiyor diyorlardı tamamen kulaktan dolma sözler ancak bu fikirle yola çıktığım için yazıyorum ha birde yatlarda ev klimaları var ve akü ile besleniyor yani inverter vasıtasıyla bunu istanbulda kaldığım dönemde bir arkadaşın çalıştığı yatta görmüştüm tam bilgim olmadığı içinde sizlerden fikir almak istedim eğer bu mantıkla yola çıkar ve gerçekten işe yararsa hem ülke ekonomisine hemde kendimize katkı sağlarız diye düşündüm en azından deneyen bir arkadaşımız varmıyada paraya kıyıp ben alıp deneyeyimmi arkadaşlar gerçekten bana mantıklı gibi geldi ama 650 tl tam sinüslü 2 kwa lık olanlar




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.