Şimdi Ara

Klima Cihazları Bozarmı ? Nemlendirirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    4 metrekare bir odadad 7-8 tane fanları güçlü olan elektronik cihazlar var, bu odayı klima ile soğutmayı düşünüyorum fakat cihazların bir emiş bir çıkış fanları var, çıkış fanları gayet kuvvetli ve sıcak hava üflüyor. Bu odayı komple kapatıp klima ile soğuttuğum taktirde cihazların nemlenip bozulma gibi bir ihtimali söz konusu olurmu sizce ?




  • Aksine klima içeride zerre nem bırakmaz.
    Mesela dışarıda dikkatinizi çekmiştir, dev ekranlı reklam panoları veya atm cihazlarının kabinleri de klima ile soğutulur. Hatta son yıllarda bitcoin madenciliği yapan çoklu kartları da bu şekilde soğutuyorlar. Sorun olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 26 Ağustos 2021; 18:25:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler hocam. Benim korkum sıcak havada içeride kalacağı için bir sıcak hava bir sıcak hava görünce terleme yapması. Bu sorun yaratırmı onu çok merak ediyorum.

  • Bahsettiğiniz terleme, klimanın üfleme ünitesi içinde evap peteklerinde oluşacak ve tahliye yoluyla dışarı damlayacak. Klimanın iki amacından biri budur zaten, içerideki nemi bünyesinde toplayıp dışarı atmak yani ortamdaki nemi almak.


    Bir şey daha ekleyeyim, mesajınızda sanki sıcak soğuk iki havanın içeride karşılaşması gibi bir yorum sezdim. Klimalar sistem olarak içerideki havayı sirküle ederler yani odadaki sıcak havayı iç ünite fanı yardımıyla çekip soğutarak geri üflerler. Yani dışarıdan havayı alıp soğutup içeri üflemezler. O nedenle iki havanın karşılaşması diye bir durum yoktur, içerideki havanın soğutulması vardır. Bu işi yaparken içerideki havanın nemi de kurutulmuş olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 26 Ağustos 2021; 22:34:15 >
  • Bahsedildiği gibi klima evaporatöründe nemlenme olur ve bu nem dışarıya boru ile atılır genelde. Yani içeriden nem alınır ve bir kısım kurutma sistemi de bu şekilde çalışır. Ancaaaak;

    her işin içinde bir karmaşa olabiliyor bizler için. Klima soğutma için iç kısımdaki havayı alıp geri püskürtürken; soğuttuğu havayı iç kısma daha sıcak havaya doğru püskürtüyor. SOğuk hava ile karşılaşan daha sıcak hava; anlık olarak yoğuşma yaşayabilir damlama yapablir. yazın sıcağında yağmur yokken damla düştüğünü görürüz bina aralarında vb. Benzer sebepler.


    Kapalı sistem devamlı iç kısımda çalıştığından ve klima da yoğuşan nemi dışarı attığından iç kısımdaki sıcak-soğuk karşılaşmasından yoğuşma çıkmayabilir. Üfleme yönü ve karşılaşma yerleri yani hava seyrini ayarlayarak önlem almış olursunuz mesela. kurutucu özellikte katı maddde koyabilirsiniz ortama ara sıra kontrol için. Nemi kendi üzerine alabilen soğuk yüzeyler yapabiliriniz. Hali hazırda bu mantıkla çalışan sistemlerin önlemlerine bakmalısınız evvela.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.