Şimdi Ara

Klarnete başlamak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar klarnet çalmaya başlamak istiyorum. Sol klarnetle mi si bemolle mi başlamalıyım ? Bi de kursa gitmeden öğrenebilir miyim ? Yardımcı olursanız sevinirim



  • Türk müziğine yönelmek istiyorsan Sol klarnet, batı müziği diyorsan Si klarnet seçebilirsin.

    İstanbul'da yaşıyorsan kurs yada özel ders veren yerler var. Ben özel ders ile başladım istersen özelden atayım reklam yapıyor gibi olmasın.

    Kursa gitmeden yapabileceğin şeyler yöntemler var ama temel kavramları öğrenmeni tavsiye ederim bir şekilde, sonrasında kendini geliştirm.

    not: Kurs yada özel ders işine girişmeden, yada tanıdığın klarnet çalan biri olmadan klarnet alma!!! Ortalık çakal kaynıyor!!!
  • Dostum ben de yaklaşık 1 hafta önce klarnet aldım. Çok yeniyim ama edindiğim bilgileri aktarayım. Tavsiyem sol klarnet al ve yanında bir bilen mutlaka olsun. Akorduna ve tonuna baksın. Tuşları falan kontrol etsin hava falan kaçıyor mu diye. Başlangıç için bakalit klarnetler yeterli olur bence. Evde öğrenmek bence biraz hayal. Yani belirli bir noktadan sonra ilerleyemezsin . İlk başta eğitim için Serkan Çağrının kitabı var yanında da dvd seti var. Kursa başlamadan bunları al ve evde sürekli üfleyerek alıştırmalar yap. Klavyeye alışmaya çalış en azından. Daha önce yakından gördüm mü bilmiyorum ama çok değişik bir enstrüman :) kendini geliştirmek istiyorsan kurs şart. Çünkü üflemesi bile sıkıntı. Blok flüt gibi birşey bekleme. Şu anda dudaklarımın içi yara içinde ama bence o ses için herşeye değer :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.